![]() |
|
Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Prajire acasa (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajire-acasa) +--- Thread: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home (/Thread-Skywalker-fum-alb-DF-ul-prajitoarelor-home) |
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 16-04-2026 https://a.aliexpress.com/_EuCtvtM https://a.aliexpress.com/_EIt5QwK Prețul ar fi vreo 70 lei Le-am pus pe acestea deoarece cele postate de @renatoa și crescut prețul la transport și ajung mult mai mult la final. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alin1970 - 16-04-2026 Prajitorul meu pare ca se simte bine cu motorul original. Asa ca am comandat pana nu dispar. Oare voi plati si taxa bolojan ? RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - RazvaNNN - 16-04-2026 am incercat eu varianta asta. modelele noi din tipul acesta de motor sunt mai lungi si nu iti incap in carcasa fara a o modifica. am eu 2 bucati acasa daca vrea cineva sa incerce ceva diferit RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 16-04-2026 (16-04-2026, 07:03)cyrusct82 Wrote: @renatoa Ba da, dar nu e la indemana oricui... Plus ca au schimbat motoarele cu unele mai lungi, dar si mai puternice, si cele noi nu mai incap in carcasa asa cum il am eu montat pe al meu, necesita o inclinare oblica, si nu am facut inca alta placa adaptoare. (16-04-2026, 07:44)cyrusct82 Wrote: https://a.aliexpress.com/_EuCtvtM Mama mia... flansa aia a fost 6 lei cand am facut eu modificarea...
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 16-04-2026 Pai e 1 leu și ceva in link-ul pus de tine dar transport...... RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 16-04-2026 (16-04-2026, 10:10)cyrusct82 Wrote: Pai e 1 leu și ceva in link-ul pus de tine dar transport...... Da, am vazut si eu ca e transportul 43 lei acum, la majoritatea... ma intreb daca nu au incorporat "taxa temu" Totusi, am gasit si la 12.50, cu free shipping peste 45 lei, deci trebuie luate 4 bucati. Parca e mai simplu sa dai afara aerul cald din interior decat sa faci modificarea pentru alt motor, care sa fiarba tot in aer de 80 grade... RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 16-04-2026 Da normal Dar pentru când va cere înlocuire parcă aș lua 1 buc să-l înlocuiesc cu ceva metalic in interior nu cu plastic. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 16-04-2026 (16-04-2026, 09:15)renatoa Wrote: Ba da, dar nu e la indemana oricui...Cele vechi mai ai idee ce dimensiuni aveau? RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 16-04-2026 (16-04-2026, 10:40)cyrusct82 Wrote: Da normal Adica JS-3530, a fost pomenit si in grupul FB, doar ca... motorul e mare si iese prin panou, necesita gaurire https://www.aliexpress.com/item/1005008130189659.html (16-04-2026, 12:20)cyrusct82 Wrote:(16-04-2026, 09:15)renatoa Wrote: Ba da, dar nu e la indemana oricui...Cele vechi mai ai idee ce dimensiuni aveau? "Cele vechi" sunt si acum pe Ali, motoarele au codul JGY-370, doar ca ultima data au trimis cu motoare mai mari inscriptionate 395... Daca gasesti un seller responsiv, sa iti garanteze ce iti trimite... RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 16-04-2026 Am comandat astea https://a.aliexpress.com/_EHVQLu6 https://a.aliexpress.com/_EJUmmQw Vedem ce vine. Va anunț când sosesc RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alnick - 21-04-2026 ![]() A venit și al meu după ce am fost informat de DHL că a fost lovit în timpul transportului. Pare că nu are nimic. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alnick - 22-04-2026 (11-12-2025, 17:55)renatoa Wrote: Se pare ca aiu pus in sfarsit ventilator intern... dar nu stiu de ce am o presimtire ca doar la modelele US... Are și cel primit de mine. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 22-04-2026 Chiar are ceva acolo in interior, sau e doar decuparea de care s-a mai scris ? O poza ? RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 22-04-2026 Si daca se dovedeste ca e pe bune... un numar de serie al masini, daca se poate ? Nu incalci GDPR
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - edri - 22-04-2026 (21-04-2026, 14:38)alnick Wrote: A venit și al meu după ce am fost informat de DHL că a fost lovit în timpul transportului. Pare că nu are nimic. Ti-au oferit ceva alternative in cadrul informarii daca ar fi fost pe lovit si deteriorat? RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alnick - 22-04-2026 (22-04-2026, 16:33)renatoa Wrote: Si daca se dovedeste ca e pe bune... un numar de serie al masini, daca se poate ? Nu incalci GDPR ![]() (22-04-2026, 16:34)edri Wrote:(21-04-2026, 14:38)alnick Wrote: A venit și al meu după ce am fost informat de DHL că a fost lovit în timpul transportului. Pare că nu are nimic. Să fac poze la despachetare și să-l trimit înapoi. Nu am ce să-i reproșezi vizual și funcționează ok. Am făcut o prăjire de probă. Doar că a venit din Germania și nu din China:)) RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 22-04-2026 @alnick, multumesc de poza. Numarul de serie ne zice ca e fabricat in 2025, deci nu e chiar noua schimbarea. Iar faptul ca ventilatorul acela a avut loc acolo inseamna ca este o caseta cu electronica complet reproiectata... cea veche vine lipita de panou, nu ar fi incaput nici un CD peste decuparea/grilajul acela. Totusi, ma tem ca acel ventilator nu produce un flux care sa ventileze si motorul... mai curand cred ca da aerul afara, poti verifica usor daca este asa. Cel mai usor usor se poate verifica ce temperatura ai in compartimentul din spate la sfarsitul unei prajiri, cu un termometru de bucatarie. Daca trece de 80 grade, ma tem ca motorul fierbe, deci problema descrisa zilele trecute nu a fost rezolvata de acel ventilator care il vedem in imagine. Referitor la problema cu livrarea pachetului, @alnick a uitat sa precizeze ca bonusurile cadou, adica lampa si motorul de rezerva vin separat din china, sunt pe drum inca. Mie imi suna ca cei din China au dat telefon in Germania la unul din partenerii, si au comandat expedierea imediata a unui alt prajitor, cand DHL le-a zis de dandana. Ar explica si de ce a venit cu Cargus... nu am auzit ca DHL sa comisioneze intermediari sa livreze in numele lor. Si, mai ales, sa renunte la un comision de procesare vamala... marca lor inregistrata...
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alnick - 22-04-2026 (22-04-2026, 18:56)renatoa Wrote: Ar explica si de ce a venit cu Cargus... nu am auzit ca DHL sa comisioneze intermediari sa livreze in numele lor.Comisionul ca și comisionul...eu mă bucur că am scăpat de TVA și taxe vamale:)))) RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 25-04-2026 Testate acum pentru prima dată modificările aduse 1. Control PWM turație tambur - cred că mi-au ieșit cele mai uniforme 2 prăjiri de până acum. Eu las la maxim până la charge după care reglez cât să nu mai sară boabe pe lampa. 2. Siliconul acela pus la cuplajul motorului cu tamburul a făcut ceva mai silențios tamburul exact cum spunea @alin1970 eu am pus Red gasket rezistent la temperatură 3. Ventilatoarele de răcire întoarse invers într-adevăr răcesc mult mai repede boabele dar mai aruncă și ceva pleava in față, dar care oricum înainte era aruncată în spate. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 28-04-2026 (16-04-2026, 16:35)cyrusct82 Wrote: Am comandat asteaA venit motorul de mai sus Dimensiunile sunt cele prezentate în pagina produsului
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alin1970 - 28-04-2026 Eu am doar 85 grade cu senzorul lipit de carcasa motorului la finalul unei sarje fara ventilatoare suplimentare. Poate ajuta si faptul ca am scos triacul in exteriorul carcasei. Vad totusi o problema faptul ca aceasta temperatura scade foarte incet. Este deci riscant sa prajiti o a doua sarja inainte de a se raci motorul de tambur. ![]() ![]()
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 28-04-2026 (28-04-2026, 16:35)cyrusct82 Wrote: Dimensiunile sunt cele prezentate în pagina produsului E cum am si eu, se va potrivi. Dar ca sa il pui la treaba, intai astept sa se strice cel original, ca pentru montura se foloseste carcasa lui
RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 28-04-2026 Știu că trebuie să se strice cel original pentru că el este eroul de sacrificiu .Dar am vrut sa am unul mai bun de rezerva pentru când se strică originalul. Oricum de când am redus turația am o prăjire mult mai buna și mult mai uniformă pentru cele 333g pe care le prăjesc de fiecare data. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alnick - 28-04-2026 Am făcut azi o prăjire pe programul automat de naturale(prăjire light). A durat cam 13 minute. Nu e cam mult? RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 28-04-2026 Pai ai așteptat să termine el programul? Eu îl opresc la 6-8°C după primul crack (nu finalul primului crack) pentru light. Cu programele standard știu că prăjește cam intens pentru light, ajunge undeva la prea dark parcă. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alnick - 28-04-2026 L-am oprit eu după 8 grade de la FC. Prima etapă a durat mult, cam aproape 9 minute. Poate am încărcat cam jos, pe la 180 de grade. Am făcut preheatul manual. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - cyrusct82 - 28-04-2026 Teoretic ar fi ok Vezi in ceașcă ce spune mâine dimineață ![]() La programele standard ale prăjitorului din câte știu merge pe 60-65% putere și de aceea timpul mai mare RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - renatoa - 29-04-2026 Si aer prea tare pe automat... Daca ai avut si 400g, se explica... La 65% am prajit doar 250g. Ia si tu niste notite, sa vedem cum evolueaza. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - alnick - 29-04-2026 Am încărcat la 180 de grade, TP a fost la 91...la 159 de grade cred că am avut yellowingul(minutul 8.42)...iar la 185 a fost FC(minutul 12). Am mai lăsat 75 de secunde și 8 grade dezvoltare. RE: Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home - edri - 29-04-2026 Cand vreau sa notez am deja pregatit un tabel ca asta. In plus mai notez cu acronime principale puncte: DE, FC, etc. Am incercat si sa filmez panoul de comanda cu telefonul, dar nu se vede cum trebuie.
|