Salutare,
Ma numesc Nicu, sunt din Bucuresti, si ma bucur sa fac parte din aceasta comunitate de oameni pasionati.
Vreau sa incep prin a mentiona ca sunt incepator in ale "espresso-ului", sunt abia la inceput de drum.... si din pacate (sau din fericire) - ma lovesc de ceva frustrari
In primul rand, echipamentul este format dintr-un espressor Rancilio Silvia V5, o rasnita Rancilio Rocky, un tamper Motta (58 mm, convex, cu maner rosu ) .... si cam atat.
Incet incet, incep sa invat espressorul, spumarea laptelui, cum sa-l curat, etc.
Mentionez ca le-am luat SH pe ambele, le-am curat bine cu solutii dedicate, rasnita am desfacut-o, am periat-o, am asezat-o la loc, toate bune.
Nu reusesc sa fac un espresso "calumea". Nici pe departe.
Am testat cu cafea la punga de un kg de la Julius Meinl (aveam prin casa) - nu a iesit nimic baubil, am zis ok, e de la cafea, o fi veche, etc.
Am intrat unde-am nimerit, online, am gasit un site (nu stiu daca-i pot da numele) si am comandat 4 cafele - Etolia... chipurile "freshly roasted" - numai ca medium roast.
Curge zeama ca la robinet. In 20 de secunde am peste 100 de ml in ceasca. In 10-15 secunde am cam 60 de grame (nu ml, ci pe cantar).
Am incercat sa rasnesc cat poate rasnita de fin. Se ating deja rulmentii. Tot la fel patesc. Am incercat mai grosier, deja e mai rau, dar nu cu mult.
Unde gresesc? Am tampat si mai tare, si mai incet, am schimbat si cantitatea de cafea - ba 18, ba 16, ba 14 grame, ba orice cantitate intre... nimic.
Eram pe punctul sa comand alte cutite pentru rasnita, cand m-am gandit ca poate totusi e de la cafea... sau de la altceva.
Ce parere aveti?
Pun si niste poze mai jos... poate ajuta cu ceva ....
Si 2 filmulețe - cu rașnița și cu espressorul...
https://youtu.be/rlicj1wF2sQ
https://youtube.com/shorts/E856X0ifpKQ?feature=share
Ma numesc Nicu, sunt din Bucuresti, si ma bucur sa fac parte din aceasta comunitate de oameni pasionati.
Vreau sa incep prin a mentiona ca sunt incepator in ale "espresso-ului", sunt abia la inceput de drum.... si din pacate (sau din fericire) - ma lovesc de ceva frustrari
In primul rand, echipamentul este format dintr-un espressor Rancilio Silvia V5, o rasnita Rancilio Rocky, un tamper Motta (58 mm, convex, cu maner rosu ) .... si cam atat.
Incet incet, incep sa invat espressorul, spumarea laptelui, cum sa-l curat, etc.
Mentionez ca le-am luat SH pe ambele, le-am curat bine cu solutii dedicate, rasnita am desfacut-o, am periat-o, am asezat-o la loc, toate bune.
Nu reusesc sa fac un espresso "calumea". Nici pe departe.
Am testat cu cafea la punga de un kg de la Julius Meinl (aveam prin casa) - nu a iesit nimic baubil, am zis ok, e de la cafea, o fi veche, etc.
Am intrat unde-am nimerit, online, am gasit un site (nu stiu daca-i pot da numele) si am comandat 4 cafele - Etolia... chipurile "freshly roasted" - numai ca medium roast.
Curge zeama ca la robinet. In 20 de secunde am peste 100 de ml in ceasca. In 10-15 secunde am cam 60 de grame (nu ml, ci pe cantar).
Am incercat sa rasnesc cat poate rasnita de fin. Se ating deja rulmentii. Tot la fel patesc. Am incercat mai grosier, deja e mai rau, dar nu cu mult.
Unde gresesc? Am tampat si mai tare, si mai incet, am schimbat si cantitatea de cafea - ba 18, ba 16, ba 14 grame, ba orice cantitate intre... nimic.
Eram pe punctul sa comand alte cutite pentru rasnita, cand m-am gandit ca poate totusi e de la cafea... sau de la altceva.
Ce parere aveti?
Pun si niste poze mai jos... poate ajuta cu ceva ....
Si 2 filmulețe - cu rașnița și cu espressorul...
https://youtu.be/rlicj1wF2sQ
https://youtube.com/shorts/E856X0ifpKQ?feature=share
Mazzer Super Jolly + Rancilio Silvia