Situatie similara am avut la locul de munca, unde era exclus achizitia unei semiautomate insa s-a dorit trecerea la "espresso". Acum ca idee, acel espresso facut de ea este o ruda indepartata eventual de espresso, dar cu o cafea proaspat prajita poti sa scoti din ea ceva ce se poate numi cafea. Oricum la mine 99% se bea cu mult zahar si lapte, as putea baga si pietre in rasnita tot nu s-ar observa.
Noi am avut un Philips
https://www.emag.ro/espressor-automat-ph...D6RV12BBM/ , ceva gen agesta , dar model mai vechi.
Ce mi s-a parut avantaj, in lateral se poate scoate grupul si spala sub jet de apa, relativ usor de curatat si intretinut.
Avea rasnita , cu teoretic 5 trepte de reglaj, dar accepta si cafea macinata. Poti sa tii in ea cafea boabe, dar tie separat sa iti faci cafea cand doresti din altceva macinat de tine.
Calitativ destul de ok, merge si acum si a facut deja vreo 10-12.000 de cafele dar a si fost la service.
Acum acest model este schimbat cu una Jura, din cauza numarului mare de cafele consumate, care a costat de vreo 20 de ori cat asta. Calitatea cafelei tot nu se compara cu un espresso , este o zeama cu gust de cafea, din cauza volumului de cafea necesita multa intretinere si produse adiacente, nu ai acces deloc la grup sa o cureti, si cam asa.
Sincer eram super entuziasmat sa imi cumpar o automata, pana ce sa gust un espresso adevarat si ce poti sa faci cu o semiautomata buna. Cale de intors nu mai este, nici nu as vrea sa aud de automate.