Hello There, Guest! Login Register

recomandare espressor automat

Big Grin 
Buna ziua , sunt nou pe acest forum si as dori sa cer sfatul vostru cu privire la achizitionarea unui espressor automat. Nu ma pricep deloc la espressoare dar imi place espresso-ul  :D  . M-am tot uitat pe internet la descrierile unor espressoare automate si am vazut ca unele au rasnita incorporata dar am vazut ca la material unele au rasnita ceramica , altele de inox .Mi-ati putea spune care rasnita ar fi  mai buna , cea de ceramica sau cea de inox ? Ma gandeam sa achizitionez un Saeco Picobaristo Deluxe SM5573/10 sau Saeco Picobaristo Deluxe SM5570/10  dar nu stiu daca sunt bune . M-ati putea sfatui ce espressor automat ar fi bun de achizitionat ?

Reply
Parerea unanima a membrilor acestui forum este ca "espresoarele automate" nu merita cumparate pentru simplul motiv ca ceea ce produc ele nu se poate numi espresso.
Daca pe viitor te mai documentezi, iti schimbi parerea si vei dori sa achizitionezi un espressor adevarat,  te putem ajuta cu sfaturi.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
... Era bine sa fi citit mai intai asta ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Citeste link-ul dat de Levo (daca te uitai in mesajul primit la inregistrare il gaseai deja), apoi mai citeste:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ht=automat

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid103483

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ht=automat

Asteptam impresii dupa lecturare
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
eeee...asa am luat si eu "boala" definitiv...dar ca eram doar 49 % in favoarea aparatelor automate :)..am citit, am intrebat, mi s a raspuns...si..done! Wink
Bezzera Magica S MN/Eureka Specialita 16 CR/Kinu Phoenix/Motta Tools

Reply
gata, l-ati speriat :D Tongue

@thomas1 

se mai pot gasi aparate automate care livreaza o zeama de cafea baubila(nu espresso) daca ai cafea buna/proaspat/recent  prajita si nu arata asa hidos la interior.
Sunt cele la care se poate scoate grupul si care se pot curata cum trebuie.
V60, Chemex, Ascaso I1-steel, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75E, Niche O...

Reply
Situatie similara am avut la locul de munca, unde era exclus achizitia unei semiautomate insa s-a dorit trecerea la "espresso". Acum ca idee, acel espresso facut de ea este o ruda indepartata eventual de espresso, dar cu o cafea proaspat prajita poti sa scoti din ea ceva ce se poate numi cafea. Oricum la mine 99% se bea cu mult zahar si lapte, as putea baga si pietre in rasnita tot nu s-ar observa. 

Noi am avut un Philips https://www.emag.ro/espressor-automat-ph...D6RV12BBM/ , ceva gen agesta , dar model mai vechi.
Ce mi s-a parut avantaj, in lateral se poate scoate grupul si spala sub jet de apa, relativ usor de curatat si intretinut.
Avea rasnita , cu teoretic 5 trepte de reglaj, dar accepta si cafea macinata. Poti sa tii in ea cafea boabe, dar tie separat sa iti faci cafea cand doresti din altceva macinat de tine.
Calitativ destul de ok, merge si acum si a facut deja vreo 10-12.000 de cafele dar a si fost la service.
Acum acest model este schimbat cu una Jura, din cauza numarului mare de cafele consumate, care a costat de vreo 20 de ori cat asta. Calitatea cafelei tot nu se compara cu un espresso , este o zeama cu gust de cafea, din cauza volumului de cafea necesita multa intretinere si produse adiacente, nu ai acces deloc la grup sa o cureti, si cam asa.

Sincer eram super entuziasmat sa imi cumpar o automata, pana ce sa gust un espresso adevarat si ce poti sa faci cu o semiautomata buna. Cale de intors nu mai este, nici nu as vrea sa aud de automate.
Lelit PL41EM, Kinu M47  Phoenix  

Reply
Phillips-Saeco-Gaggia... tot ce e produs in ultimii 2-3 ani este similar spre identic acel grup, sunt acelasi holding.
Si in general toata matzaria si functionalitatea, difera doar interfata de operare, gen tip ecran, buton pe stanga sau pe dreapta, chestii de genul.
Am experienta de 3 ani cu un Saeco Intelia, si de atunci am mai examinat si Gaggia Brera, si un Philips... frapant de asemanatoare.
Si probabil si la rezultate in cupa...

Reply
Va salut! Îmi poate recomanda cineva un espressor de cafea AUTOMAT? Menționez ca am avut o experienta neplăcută cu un espressor manual și nu mai dorescasa ceva niciodată.
Mulțumesc anticipat!

Reply
Jura Ena 8 produce cafea buna pt un automat (comparativ cu alte automate pe care le-am incercat).  Cred ca e in jur de 1000 euro. La 2500 ai mult mai multe variante. Depinde ce trafic ai.
Vezi ca esti offtopic :))) Aici doar sfaturi pt cei cu espresoare semiautomate

Reply
(23-09-2021, 17:02)nokia11 Wrote: Va salut! Îmi poate recomanda cineva un espressor de cafea AUTOMAT? Menționez ca am avut o experienta neplăcută cu un espressor manual și nu mai dorescasa ceva niciodată.
Mulțumesc anticipat!
Vezi că Liviu avea un pont la DeLonghi , ceva Cromat, 19 spre 20 bari .... Poate capeți și reducere de espresoman 10 - 15 % .... Bafta . Cel manual nu îl donezi ?
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.

Reply
:78:
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
(23-09-2021, 17:02)nokia11 Wrote: Va salut! Îmi poate recomanda cineva un espressor de cafea AUTOMAT? Menționez ca am avut o experienta neplăcută cu un espressor manual și nu mai dorescasa ceva niciodată.
Mulțumesc anticipat!

Ca sa zic asa, noi suntem pe invers. Majoritatea am avut experiente neplacute cu automatele.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Ca sa nu ai aceeasi experienta neplacuta si cu "Automatul", trebuie sa te indrepti catre aparate care costa peste 4000 lei (gen Jura Ena8). Sa nu crezi cumva ca un automat de 1500-2000 lei iti va oferi mari satisfactii in ceasca. Doar daca nu cumva din experienta ta neplacuta, ti-a ramas vreo rasnita competenta si atunci combinatia automat ieftin + rasnita buna ar putea da rezultate acceptabile. Toate astea, le spun dupa o experienta de 15 ani in care am folosit un automat ieftin. Problema principala, o reprezinta ca de obicei rasnita. Ce utilizezi acum?
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Era unu Brad... l-am vazut la TV zilele astea... de la el are Liviu pontul cu DeLonghi ;)

Reply
(23-09-2021, 19:56)umarianos Wrote:
Mulțumesc anticipat!
Vezi că Liviu avea un pont la DeLonghi , ceva Cromat, 19 spre 20 bari .... Poate capeți și reducere de espresoman 10 - 15 % .... Bafta . Cel manual nu îl donezi ?

L-am dat deja Lelit PL92 T (folosit pentru 50 cafele) = 4500 lei

(23-09-2021, 22:27)Dan_R Wrote: Ca sa nu ai aceeasi experienta neplacuta si cu "Automatul", trebuie sa te indrepti catre aparate care costa peste 4000 lei (gen Jura Ena8). Sa nu crezi cumva ca un automat de 1500-2000 lei iti va oferi mari satisfactii in ceasca. Doar daca nu cumva din experienta ta neplacuta, ti-a ramas vreo rasnita competenta si atunci combinatia automat ieftin + rasnita buna ar putea da rezultate acceptabile. Toate astea, le spun dupa o experienta de 15 ani in care am folosit un automat ieftin. Problema principala, o reprezinta ca de obicei rasnita. Ce utilizezi acum?

Macap M42M

Reply
Macap M42M mi se pare o rasnita "decenta" care da rezultate bune, asemanatoare cu Eureka Mignon Specialita. Acum ramane sa ne spui la ce buget te-ai gandit si daca te deranjeaza sa rasnesti la Macap si apoi sa alimentezi "Automatul", care astfel poate deveni un hibrid intre automat si semiautomat. Oricum eu personal as incerca sa fac niste cafele la modelul ales, inainte de a-l cumpara. Nu de alta, dar e pacat sa fii deceptionat din nou.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
Știu ca decizia este deja luata dar personal as vrea sa știu ce anume consideri ca plusuri la un automat și care erau minusurile celui semi de care tocmai te-ai despărțit?
Si, ca și comparație, ar fi interesant ce cafea preferi sa consumi? Este posibil ca automatul sa fie o dezamăgire mult mai mare decât lelit.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)