Welcome Back Log In Create Account

problema Lelit pl043mmi

De câteva zile râșnița mea Lelit se blochează. O am din 2016 (sau chiar 2015) și a funcționat fără probleme la o medie de 2 espresso duble pe zi.

Se blochează când râșnesc max 20g pt espresso dar daca schimb granulația si râșnesc 500g pentru cold brew nu are nici o problema.

Daca ii pun boabele treptat (cele max 20g) le râșnește dar cu greu.

Ce buba are și ce ar trebuie sa-i fac?

Cheers,
Sebastian

Reply
Cafea mai prajita un pic oare ? Ce se blocheaza pe evacuare ? Cand ai mai multe boabe in hopper, exercita o presiune care forteaza evacuare, fara, se aduna la iesirea din "camera" cutitelor. 
Cred...
Ceado E5P, Brewtus. (Gaggia Classic, Lelit PL43MMI)

Reply
(08-11-2020, 22:43)vica Wrote: Salutare,

Pentru espresso am Burundi MUNKAZE, de la Yume, chiar scrie prajire usoara si e destuld e blonda.
Pentru cold brew am o prajire mult mai intensa.

Nu se blocheaza pe evacuare.

Daca folosesc cafea mai prajita (cea pt cold brew) la granulatia de espresso merge fara probleme.

Cafea mai prajita un pic oare ? Ce se blocheaza pe evacuare ? Cand ai mai multe boabe in hopper, exercita o presiune care forteaza evacuare, fara, se aduna la iesirea din "camera" cutitelor. 
Cred...

Reply
A cedat rotita de protecție de plastic, adică are dinții rupți sau uzați sau cel mai probabil e rupta in jurul axului de metal. Se desface rasnita și se verifica vizual.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Salut. Ce ai mai făcut cu rasnita? De o saptamana și a mea se manifesta la fel. Același model de rasnita
Lelit PL41TEM, DF64 V4, Concept Art 57,5 dinamometric

Reply
(26-12-2020, 10:37)crosbyx Wrote: Salut. Ce ai mai făcut cu rasnita? De o saptamana și a mea se manifesta la fel. Același model de rasnita

Pai am dus-o la service unde i-au schimbat si motorul si ceva pinion. Hmmm, merge OK

Reply
Pana la urma la mine a fost de vina cafeaua (cred); se pare ca bloca iesirea. Am schimbat-o și de atunci rasnita nu a mai făcut probleme.

Reply
(29-12-2020, 10:46)crosbyx Wrote: Pana la urma la mine a fost de vina cafeaua (cred); se pare ca bloca iesirea. Am schimbat-o și de atunci rasnita nu a mai făcut probleme.

Salut,

Ce cafea folosesti? Aceeasi problema o am si eu, fix la fel mi-au zis cei din service, dar nu am reusit sa o fac sa mearga inca. Nici cu cafea blonde, nici cu cafea "arsa"...
Incep sa cred ca nu e de la cafea.

Reply
Folosesc cafea de la o prajitorie din Iasi. Nu știu dacă pot da numele, nu vreau sa sune a antireclama. Tărășenia am pățit-o cu Uganda. Am renunțat la ea, de atunci am folosit alte două origini (de la aceeași prajitorie) si nu am mai avut nici o problema. Sper sa rămână tot asa.

Reply
Salutare,
De vreo saptamana si eu am patit-o de vreo 3-4 ori. Cred ca e aceeasi prajitorie ca si in cazul cilegului @crosbyx, insa eu cumpar de la ei de vreo 2-3 ani si nu am mai avit astfel de probleme. Evacuarea e ok, iar, cand se blocheaza, golesc boala si adaug cafeaua aproape bob cu bob - asa merge. Ieri am desfacut aparatul, Rotita de plastic arata bine, mai putin ca ungerea lipsea. Am uns-o, evident dupa o curatare ampla. Totul pare ok inauntru, totusi azi (dupa 2-3 cafele de ieri) din nou s-a blocat. Ceea ce stiu, nu vad, e daca cutitele isi mai fac treaba calumea, sau nu. N-am idee, dar incep sa ma gandesc la un alt aparat. Service-ul, cu tot cu transport nu stiu daca merita. Apropo, @sebastiansosin, cat te-a costat service-ul si unde ai trimis aparatul?

Reply
salutare,

am rezolvat-o simplu si comod pentrumine, service-ul este relativ la doi pasi de casa (SILMAR 2000 ELECTROCASNICE SRL, Showroom - Str Popa Petre 1, Bucuresti, Contact - 0720.048.072 ). Motorul nu mai mergea la puterea necesara, combinatie de varsta si cafea prost prajita.

La fel, daca puneam bob cu bob mergea dar nu e sustenabil. Nu mai tin minte exact cat a fost factura, peste 400 RON clar dar nu eram in stare sa iau o alta rasnita, clar mai scumpa. Pentru mine a fost un compromis decent

Reply
@sebastiansosin, mersi pt raspuns si detalii!

Reply
Salut. Intampin (din nou) aceeași problema, se blochează rasnita. Am curatat-o, dar la prima șarjă s-a blocat din nou. Am schimbat cafeaua... același rezultat. Se aude motorul cum se chinuie dacă ajung între cuțite mai mult de 2-3 boabe odată. Singura varianta de râșnire a rămas metoda "bob cu bob".
Are cineva vreo idee ce ar putea avea?
O folosesc (de noua) din sept. 2015, zilnic. Și-a atins oare limitele?
Înlocuirea motorului in service + transport nu știu dacă mai merita pentru o sculă de 8 ani, dar ceva mai mărunt, gen perii, rotite, aș încerca, dacă cineva a întâmpinat problema și a rezolvat-o astfel.
Mersi

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)