Hello There, Guest! Login Register


moderare si informatie

#1
continui aici, din topicul cu recensamant home-roasteri,

cu oarece tristete, pentru ca... iarasi eu, si mai ales pentru ca n-am simtit pana acum niciodata moderarea ca o actiune restrictiva a libertatii de exprimare, ci doar ca o actiune justa, in limitele de existenta intru bun simt, a unui forum de specialitate;
deci nu, nu e un inceput de 'cearta ca la usa cortului', cum se grabeste Fane sa categoriseasca si niste dorite dispute, si nici nu voi continua thread-ul, doar doresc sa consemnez o opinie si nedumerire personala;

intervin tardiv, pentru ca am lasat neterminata postarea pregatita in drafts si acum am taiat din ea fara rezerve;
nu pentru ca nu stiam cum sa o spun ca sa nu supar pe cineva, ci pentru ca n-am avut timp sa mai vad odata ce-am scris, si sa elimin muchiile mai ascutite, ca de, nu toti avem corturi, sau bancute la ulita...
 
Lyvyoo Wrote:...Fane e un baiat foarte de treaba si s-a grabit putin in a modera ceva ce trebuia lasat sa curga, fara probleme, dar in sinea lui era cu gandul la binele nostru, ca sa nu se profite de aceste sinteze. Cazul e discutat, inchis, lamurit...
 
Lyvyoo,
- Fane a modificat continutul celor postate de mai multi colegi! justetea gestului e cel putin discutabila, pentru ca vine ca apreciere personala a sa, fara nici o sustinere in vreo prevedere/conventie/cutuma acceptata mutual la acordarea membership-ului (de fapt nu exista 'acordare', intra cine crede de cuvinta)
- Fane nu mi-a raspuns direct la nici una din problemele ridicate de mine in legatura cu actiunea sa distructiva de 'moderare'! s-a uitat in alta parte, a adus vorba despre altele;
asta nu se cheama a fi 'diplomat', pentru ca totusi, ne place sa vedem aceasta comunitate ca un mediu colegial (si, cum spunea Lyvyoo - ref la lipsa de oportunitate imediata a unui 'regulament'), plin de 'bun simt si pasiune'...

deci, in viziunea mea, cazul nu e nici discutat, nici lamurit!
dar e inchis - mergem mai departe... ca sa ne proptim in alta mostra de 'moderare' de-a lui Fane:
"... radudani, mai scurteaza su tu posturile, ca indifentent ce scrii tu in ele devin obositoare de citit , voiam sa ti-o spun de mult dar nu stiam cum sa o fac fara sa te supar."

adica Fane, confunda rolul de moderator, cu cel al lupului din poveste, care agreseaza mielul ca-i tulbura apa!
am suficient discernamant pentru a face comparatii si a-mi aseza undeva, la locul lor in forum, scrisurile mele, si din respectiva perspectiva, cele de mai sus, mi se par abuzive, urate, pentru ca acuza atat (1) abilitatile mele in ale scrisului, incapabil fiind sa exprim in cuvinte mai putine, aceleasi intelesuri, cat si (2) continutul de idei, informatia carevasazica, totul facand obositoare lectura, orice subiect as fi abordat ('indiferent ce scrii tu');

pentru mine, cele scrise de Fane valoreaza tare putin, asa ca n-au cum sa ma supere;
dar ma intristeaza acel subinteles "scrie, ma, sa te-nteleaga lumea" venit din partea cuiva care ar trebui sa contribuie responsabil la nivelul de prezentare si de competenta al informatiei din forum...
sorry, si fara a mai reveni in topic;
__________________________________________________________________________
strega mod, sette 270, prajit diy
 
Reply
#2
Total de acord Radu.

Azi am mai avut o surpriza, tot pe acelasi topic au disparut postari fara nici o explicatie. Postari in care ii raspundeam lui "bcc" cind spunea ca daca ar fi gasit cafea bine prajita nu si-ar fi cumparat prajitor. Ori cred ca sunt citiva prajitori care fac o treaba foarte buna. 

Drept urmare ma gindesc foarte serios sa devin doar un cititor al forumului. Voi comunica sigur in continuare cu citiva membri cu care am relatii foarte bune si multumesc forumului pentru asta.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#3
Radudani, am avut o discutie cu Fane si a recunoscut ca s-a grabit in a aprecia subiectiv niste lucruri, editand prea repede respectivele postari, la care nu le-a mai gasit buton de "undo". Stii si tu prea bine ca nu s-a practicat  in anii astia editarea de masa si chiar moderarea a fost subtila, primind reprosuri de la useri respectabili ca las excesiv de liber unele discutii. A, ca am fost eu si inca sunt sensibil la a fragmenta / muta discutiile pe topicuri dedicate, da, si o putem discuta separat.

Nicusors, acolo e vorba de alta speta, sa nu le amestecam. Eu am sters vreo 6 postari offtopic din Recensamant, inclusiv ale mele,  caci o clona se inflamase ca Bcc a apreciat drept mai buna o prajitorie decat ce face el pe prajitor acasa, tu dublandu-i parerea lui Bcc dar cu alt exemplu de prajitorie si Gheorghe continuand cu intepaturile sale... Probabil trebuia sa las un mesaj ca am sters acele postari, dar nu mai suport galceava si indemnul la radicalizare pe triburi exclusiviste (citez din ce am sters de la el "home roasteri si misei", promovata de X).
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47, Cafflano Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30,
 
Reply
#4
Ca de obicei, o discuție interesantă degenerează către o cearta. Domnilor, s-a pornit de la un topic in care s-au implicat majoritatea celor care prăjesc acasa, o sub-comunitate oricum redusă. Brusc, au inceput sa se genereze idei, neașteptat de multe si de constructive. Nu putem continua in direcția asta, in loc sa ne dezbinam? Cred ca dezbinarea este spre directa satisfacție a celor pe care ii bănuim ca au interese sa nu existe aceasta comunitate. Acuma, ori suferim de paranoia si ei nu exista, ori, daca exista, tocmai își freacă palmele. Oricare ar fi adevarul, propun sa trecem peste si sa mergem înainte.
Apropo: comunicarea aceasta doar scrisă, conform unora, pierde 80% din "informația" disponibilă intr-o comunicare verbala fata in fata. Ca urmare, as fi foarte reticent in a asuma doar interpretarea negativă a fiecărui mesaj. Haideți mai bine sa facem rost de cafea buna
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#5
Quote:Apropo: comunicarea aceasta doar scrisă, conform unora, pierde 80% din "informația" disponibilă intr-o comunicare verbala fata in fata. 

Exact asta discutam cu cineva, cred ca niciodata in istoria forumului nu a existat vreo discutie aprinsa in scris intre doua persoane care s-au vazut fata in fata, macar la una din intalnirile noastre...
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47, Cafflano Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30,
 
Reply
#6
@ Liviu.Mihu  ++++1 pt mesajul tau [Image: 26.png]
 
(13-12-2016, 23:11)Lyvyoo Wrote: Nicusors, acolo e vorba de alta speta, sa nu le amestecam. Eu am sters vreo 6 postari offtopic din Recensamant, inclusiv ale mele,  caci o clona se inflamase ca Bcc a apreciat drept mai buna o prajitorie decat ce face el pe prajitor acasa, tu dublandu-i parerea lui Bcc dar cu alt exemplu de prajitorie si Gheorghe continuand cu intepaturile sale... Probabil trebuia sa las un mesaj ca am sters acele postari, dar nu mai suport galceava si indemnul la radicalizare pe triburi exclusiviste (citez din ce am sters de la el "home roasteri si misei", promovata de X).

Citatul de mai sus e modul cel mai elocvent de trunchiare,scotere di context, interpretare in mod propriu pt a justifica un mod personal de administrare in propria favoare. Sincer m-ar fi lasat rece. M-am obisnuit cu sicanele de cand am avut "nesimtirea" sa intreb de ce acorda exclusivitate absoluta pt comercializare unei singure persoane.
Dar nu suport sa fiu facut mincinos de nimeni ! [Image: angry.gif]
Asa ca explic frazele scose din context : intrigat de faptul ca Bcc s-a hoatarat s-a hotarat sa ne spuna de prajitorii sai preferati  in topicul de recensire a prajitorilor artisanali ,mi-am permis sa-l atentionez ca exista un topic special pt asta. Nicusor a intervenit sa zica ca-i mai bun Yume . Atunci ,amuzat , mi-am permis sa fac urmatoarea glumita in mod evident provocator dar inocent,fara intentii de nici un fel : Unde esti tu  Fane,Doamne , ca punand X-ul pe ei ,sa-i imparti in doua cete .in home-roasteri si misei ! ( parodie nereusita si neanteleasa dupa niste anonime versuri [Image: cool.gif] )
Trimiterile  la Fane si X era referite exact la polemica pomenita de radu in primul post. Polemica pe care ,desi initial am alimentat-o si eu , am incercat sa o aplanez.
Repet,  gluma mea  era facuta doar cu scopul de a atrage atentia unui moderator asupra off topicurilor si nu de a provoca pe nimeni.
De cand cu tentativa asta de a organiza o cumparare de cafea verde  de proportii ,cum se profileaza , observ si eu tot felul de tentative descurajare, de incercari de provocare  ,de atragere a atentiei in alte directii. Oi fi parnoic ! Ca si Liviu.Mihu solicit coeziune si focusarea atentiei spre cumparare. Chiar daca nu o sa se concretizeze ideea lui Eugenm sper sa ne orientam in aceasi formula coeza spre un importator european.

Din acest moment nu mai raspund la nici o provocare sau sicana.
 
Reply
#7
Gheorghe ...

Bcc a specificat un singur prajitor, Guido si a spus asa:

 "daca dadeam de ei inainte sa-mi iau prajitor nici ca-mi mai luam , mi-am luat prajitor deoarece tot ce gaseam pe piata la acea vreme era de proasta calitate"

Eu nu am spus ca Yume sunt mai buni, am spus doar ca Bcc putea sa incerce si Yume in perioada in care zicea ca a gasit doar cafea prajita de proasta calitate. Si am mai spus ca mai erau si alti prajitori buni in acea perioada.

Deci realitatea este un pic alta decit cea descrisa de tine:
"Asa ca explic frazele scose din context : intrigat de faptul ca Bcc s-a hoatarat s-a hotarat sa ne spuna de prajitorii sai preferati  in topicul de recensire a prajitorilor artisanali ,mi-am permis sa-l atentionez ca exista un topic special pt asta. Nicusor a intervenit sa zica ca-i mai bun Yume . "

Nu pot intelege inflamarea ta ...  in fapt si eu si Bcc suntem prajitori si avem aceeasi problema , a cafelei verzi de calitate.

Liviu iti inteleg pozitia si accept scuzele dintre rinduri(" Probabil trebuia sa las un mesaj ca am sters acele postari")  [Image: smile.gif]
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#8
(14-12-2016, 00:36)Gheorghe Wrote: Din acest moment nu mai raspund la nici o provocare sau sicana.

 ..sper, altfel bye, bye clone pe forum! Cunoastem stilul, nu mai vrem.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47, Cafflano Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30,
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)