03-09-2021, 17:08
Dimpotriva, nu gandesc neconstructiv. Intrebarea mea a fost pusa cu ingrijorare. Daca nu continui cu prajitul, topicul asta se pate inchide, ca nu mai are nici un haz. Tocmai imi luasem popcorn si bere :D
|
critica prajirii pure :)
|
(03-09-2021, 17:24)d2florin Wrote: Cat las la 220?Hai tura asta bagă fără hidratare.
Ce căldură sa ii dau : am doar jos,, sus jos cu ventilație, și sus cu ventilație.., de jos cu ventilație nu am,
Cât sa las boabele la hidratat înainte de la pune în cuptor?
(03-09-2021, 18:05)umarianos Wrote:(03-09-2021, 17:24)d2florin Wrote: Cat las la 220?Hai tura asta bagă fără hidratare.
Ce căldură sa ii dau : am doar jos,, sus jos cu ventilație, și sus cu ventilație.., de jos cu ventilație nu am,
Cât sa las boabele la hidratat înainte de la pune în cuptor?
De jos cu ventilație nu ai ...... Dă-i sus+jos cu ventilație cu tava la mijloc
Tii la 220 până vezi/auzi first crack (fii ochi și urechi acolo) vezi că vor fi câteva anemice mai uscate care vor face FC mai repede, alea nu le bagi in seama. De la primul grup de 3 pockuri dai drumul la un cronometru , și la 50 - 60 secunde, le dai afară și le arunci Intr o sita la răcit, ar fi bun un ventilator ... Nu pot sa mai scriu momentan. @sorance2000 un help aici , ești mai în măsură pe "scula asta" .
(03-09-2021, 19:29)Dan_R Wrote: Cand se face hidratarea boabelor, sau altfel spus, la ce tip de cafele se face aceasta hidratare inainte de prajire, si cum se procedeaza?
? @umarianos, iar ti-ai consumat emoticoanele de sarcasm? si de abia incepu luna... :D
(03-09-2021, 18:40)Eugen16 Wrote: In concluzie Radu Carutasu si Renatoa au uzat tastatura degeaba...
(04-09-2021, 13:52)Eugen16 Wrote: Florin, orice discutie despre Arta compromisului la romani nu este un mindset pozitiv. Din contra.Corect.
Toata viata noastra se scalda in mocirla compromisului, de la felul in care suntem condusi, la felul in care ne facem treaba, cum schimbam distributia la BMW pe marginea drumului(avem bani de BMW, dar nu avem bani de cale pentru blocat pinioanele, nu mai vorbesc despre mersul la service pentru o operatiune care se face o data la multi ani si multi kilometri),pana la cum coacem cafeaua verde in cuptor si ne mintim ca o prajim.De asta ne "invidiaza" si ne umplu de "respect" nemtii si tot de asta ei produc BMW si noi doar asamblam masini proiectate la ei sau in Franta.
De la inceputurile forumului, prin eliminarea discutiilor despre superautomate sau despre aparatele cu capsule, s-a stabilit un anumit standard dupa care mergem in cautarea Cafelei perfecte. Discutiile "constructive" despre coptul cafelei in cuptor, dupa parerea mea, scad nivelul calitatii forumului, mult sub aparatele cu capsule.
Sute de mii de romani "smart" sun innebuniti dupa vinul "bio" preparat in balcon, dar asta nu inseamna ca are vreo legatura cu ceea ce trebuie sa fie un vin.
Daca umarianos chiar vrea sa te ajute si nu sa te indrume pe drumul compromisului, nu are decat sa te ajute sa-ti mesteresti singur un aparat de prajit, nu de copt cafea, asa cum si pe el l-a ajutat si indrumat Renato. Asa cum pasiunea ta pentru muzica ascultata la calitate maxima te-a determinat sa-ti incropesti, cu puterile tale, o instalatie audio de calitate, tot asa poti sa-ti faci propria instalatie decenta de prajit, fara sa-ti "rupa buzunarele". Aici sunt destui colegi care te pot ajuta cu placere si entuziasm. Sa crezi ca la cuptor vei deprinde primele taine ale prajitului, este o eroare si ti-a explicat Radu Carutasu de ce.
Cu o indarjire admirabila ai insistat sa scoti o paine buna facuta cu mana ta, cu rabdarea si ajutorul colegilor ai obtinut o paine mult peste asteptari, deci poti obtine si cafea prajita, nu coapta. Nu ai acceptat compromisuri cu auditia muzicala, nu ai acceptat cu painea si maiaua, de ce ai accepta cu prajirea cafelei, mai ales ca, in primul rand, de asta depinde rezultatul din ceasca care iti bucura diminetile.Tu nu ai un caracter inclinat spre compromis asa ca, dupa parerea mea, nu ai ce cauta in povestea cu coptul la cuptor.