(27-08-2021, 22:37)Dan_R Wrote: Am asa un feeling, ca nu e mai complicat decat painea sau cozonacul cu maia naturala.
Chiar de loc... as zice ca e chiar mai simplu. Dar daca nu am fost lasat sa explic, la vremea cand aveam chef de vorba... ramaneti in continuare cu ce se doreste sa vi se imprime pe scoarta...
(27-08-2021, 23:21)Mihai L Wrote: (27-08-2021, 22:37)Dan_R Wrote: Am asa un feeling, ca nu e mai complicat decat painea sau cozonacul cu maia naturala.
Din pacate da. Daca acolo mergi pe simturi, la prajirea cafelei ai niste repere. Si ai nevoie de masuratori.
Fals, se prajeste cafea bine mersi doar bazat pe simturi si fara nici o masuratoare... decat a timpului, daca si asta e prea mult...
(27-08-2021, 23:26)Mihai L Wrote: Si totusi vorbim de o categorie destul de importanta. Campionate nationale, campionate mondiale…
Nu-i chiar de colo sa prajesti la nivelul asta.
Adica o dam in restaurant cu stele Michelin vs facut acasa omleta cu fasole cu reductie de paine. [emoji23][emoji23][emoji23]
Adica componente ale unui sistem de marketing, inca nu te-ai prins de asta ?
Campionatul de cine scoate ceva cat mai baubil dintr-o cafea proasta ?
(28-08-2021, 07:37)rob8402000 Wrote: Nu e chiar complicat, mai ales daca nu cauti trandafirii din cafea. Eu cu rostmeister (are topic dedicat) scot cafele bune, fara prea mult efort si aparatul nu e cine stie ce. Un heat gun ce sufla aer cald pe cafeaua care se invarte...
Exact, asta e prajirea cafelei, o sursa de caldura precis controlabila si reproductibila, si un sistem de amestecare/agitare eficient.
Ambele nu foarte simplu de procurat/construit, si multa lume nu vede asta.
Sa vezi unde se produce caldura, de ce natura e, si cum se transfera catre boabe e putin mai dificil decat sa numeri stele Michelin.
Desi par ambele niste banale fiare electrocasnice de 1-200 Euro, intre friteuza si roestmeister sunt cel putin 5 deosebiri fundamentale care fac diferenta intre rezultatele prajirilor obtinute cu cele doua sa fie mai mare decat ati crede.
Dar diferenta de gust? Hmmm... oare cati care au in fata o farfurie cu stele Michelin isi dau seama ce mananca ? :)
Nu glumesc, daca ati putea gust in ce moduri ireale se poate transfigura o banala iahnie de fasole...
(28-08-2021, 08:05)Mihai L Wrote: Preaupun ca ti-e clar ca iesi din zona de cafele de specialitate.
Nu o poti praji corect si ar fi si pacat de ea sa o perpelesti la banii aia.
De ce crezi ca o cafea de specialitate se prajeste mai sofisticat decat una banala ?
Si in ce mod anume consta sofisticarea ?
Inca nu ai realizat ca speciality este in verde ? Si mai putin in prajire...
(28-08-2021, 08:12)Mihai L Wrote: N-am zis ca nu sunt bune. Dar clar n-ai cum face diferenta la cafelele de specialitate. Pentru ca stilul de prajire nu duce.
Oricum puteti face comparatia cu alte cafele de la prajitori. Eu m-as uita si la un refractrometru, ca sa vedeti solubilitatea.
pai daca tot dai cu verdictul... zii ceva de stilul ala de prajire de speciality...
Inchei cu o rugaminte... cine vrea sa comenteze cate ceva din ce am spus, faceti efortul de a nu cita toata postare mea...