Hello There, Guest! Login Register


critica prajirii pure :)

#61
(03-04-2021, 23:33)renatoa Wrote: Pai exact atunci apar, cand exista contact mai lung decat un ricoseu pe suprafata tamburului.


mi se pare ca faci misto de noi, intai ne spui ca nu exista conductie, apoi ii faci o demonstratie de fizica unui coleg sa i arati ca nu exista conductie (cu toate ca el a descris corect ce se intampla intrun cuptor, si anume prajire conductiva/convectiva/radiativa) dupa care imi explici mie ca din cauza unui contact mai lung al boabelor cu tamburul apar defectele de tipping si scorching.
as zice sa te hotarasti daca exista sau nu conductie in prajire si abia dupa sa scrii ineptii pe forum pentru ca sunt colegi noi care vor sa invete si citesc bezna mintii ca nu exista conductie dar boabele se ard de la prea mult contact cu tamburul fierbinte.
poate totusi face un coleg moderator ajustari, ca sa nu ramana chiar toate tampeniile scrise pe forum.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
#62
Eu zic sa vă linistiti puțin și să nu amestecam home cu comercial.
Fiecare face ce dorește la el acasă.
Iar înainte de a modifica cineva cele spuse de Renatoa, poate mai vedem și părerea altora din țări cu apa mai caldă:
https://homeroasters.org/forum/viewthrea...post_71666
-La San Marco Sprint 95 e  + La Pavoni Profesionale + Mahlkonig Vario Home + KINU Phoenix M47 
​​​​​
 
 
Reply
#63
@bogdan_geor, am scris ca nu exista transfer semnificativ de caldura prin contact, iar daca ar fi, nu ar fi de dorit pentru ca duce la arsura.
Asta este singura formulare pe care mai accept sa comentam si sa dau explicatii. Nu pe chestii scoase din context.

Iar dumitale ti-am zis clar ca e vorba de charring, nu de tipping si scorching, care apar de la caldura prea mare aplicata prea rapid, chiar la masini la care nu exista transfer de caldura prin tambur metalic.
Poti avea tipping si scorching si la Gene. Reciteste ce am scris si nu mai reinterpreta.

Prostii sunt chestiile care se propaga neverificate, dogme rostogolite de ani de zile drept stiinta, dar care nu ar trece proba unui examen de clasa a 7a de fizica... 
Evident ca nu iti pui prea multe intrebari atat timp cat nu faci decat sa cumperi aparatura de-a gata, care apoi inveti sa o folosesti dupa manuale.
Lucrurile se complica putin cand trebuie sa proiectezi aparatura aia inginereste, dupa principii si formule puse jos pe masa, constati ca ceva nu corespunde, si incepi sa iti pui intrebari.

Poate ca discutia ar fi trebuit sa inceapa prin a clarifica tipurile de transfer de caldura, asa cum apar ele in bucataria de zi cu zi, aplicate la alte alimente, ca apoi prin comparatie sa le particularizam la cafea.
Mie mi-a fost de foarte mare folos paralela intre prajirea cafelei si a painii.

Scuze pentru tonul folosit, dar dumneata l-ai dat.
Oricum ce scriu eu aici nu iti va schimba modul cum vei praji cafeaua, ai putea sa iti canalizezi energia catre problemele reale.
 
Reply
#64
(05-04-2021, 13:28)renatoa Wrote: Prostii sunt chestiile care se propaga neverificate, dogme rostogolite de ani de zile drept stiinta, dar care nu ar trece proba unui examen de clasa a 7a de fizica... 

Este adevărat că o mare cantitate de informație utilă referitoare la tehnica prăjirii este bine păstrată iar discuțiile pe această temă devin deseori extrem de elitiste și nefolositoare prăjitorului casnic. Pe de altă parte Renato a fost primul care m-a făcut să înțeleg foarte simplu de ce Gene nu se descurcă cu cafelele naturale. Așadar cred că ar fi mai util dacă cei cu experiență ar veni cu informații mai aplicate și de ce nu, cu exemple din prăjirilele lor ratate.
Lelit Bianca PL162T, Lelit PL72 William, Honne - first home use version sold on forum, Kinu M47 with classic and brew burr, Gefu hand grinder, Rok espresso maker, Aeropress, Hario V60 setup, Gene CBR 101, Hottop 2K+, Lavazza - espresso pods machine, Electric Handpresso.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)