(31-12-2018, 12:13)radudani Wrote: ... "dar, oricat ele (n.n. sticlele...) sunt de sus,
ca tine nu-s, ca tine nu-s!"
(gugle: Macallan 63 Year In Lalique - $460,000 - pentru cei interesati
31-12-2018, 18:42 (This post was last modified: 31-12-2018, 18:45 by BogdanDN.)
Iar mie imi plac cele de Islay si am in biblioteca niste cursuri de mecanica fluidelor (Ardbeg, Laga si Laphroaig) asa ca renunt la Mcl. Dar daca ar fi sa fiu sincer, ceea ce nu se va intampla, voi recunoaste ca "strugurele" respectiv e prea acru pentru buzunatul meu)
ECM Classika PID si dispozitiv ECM profilare, Eureka Atom 60E
Lelit PL81T (ex), Eureka Specialita 15BL (ex)
Tot un distilat, sa fim seriosi, fiecare cu traditia lui. Doar nu era sa deschidem topic nou pentru asta
Pana la urma totul este legat de conditiile naturale, ce merge bine sa cultivi in aria respectiva.
Daca ai citi cum s-au adaptat colonistii scotieni emigrati in America, cu ce s-a facut prima oara "whisky" acolo, te-ai cutremura...
Cateodata, mai intra si factori politici in joc, ca sa protejeze anumite tipuri de culturi, vezi legea puritatii berii din Germania
Pai distilat, dar nu putem compara ce iese din alambic si se duce direct in sticla destinata vanzarii, cu ce sta minim 2/3 ani sau in medie 5/8 ani in butoaie din lemn de origini diferite, noi sau la a doua/treia umplere, etc.
(28-01-2019, 17:04)Laddu Wrote: Pai distilat, dar nu putem compara ce iese din alambic si se duce direct in sticla destinata vanzarii, cu ce sta minim 2/3 ani sau in medie 5/8 ani in butoaie din lemn de origini diferite,
Totul se reduce la gust pana la urma, dar pentru cineva care pretuieste un whisky sau un brandy de calitate cum este Laddu sa auda astfel de comparatii e ca si cum ti-ar zice cinrva ca o cafea fortuna la filtru e comparabila cu cu o yume la espressor. Eu ii dau dreptate lui Laddu.
ECM Classika PID si dispozitiv ECM profilare, Eureka Atom 60E
Lelit PL81T (ex), Eureka Specialita 15BL (ex)
Acum cred ca v-ati lamurit cum e cu diferenta intre un distilat oarecare si un single whisky, daca au avut tupeul sa alature in aceeasi fraza alexandrion si single malt...
Desi am mers la magazin dorind sa cumpar un malt peaty (ma indreptam spre Uigeadail), cand le-am gustat side 2 side acesta a fost mult mai interesant..
Un nume potrivit pentru acest NAS... pe nose, taste si finish un vartej de arome (dar de evitat pentru cei care doresc un islay clasic)
de la o micro-distilarie din normandia.. miros de ciudat de medicamente.. gust intens de cereale si condimente.. diferit fata de ce sunt obisnuit.. daca treceti prin san malo barul Ar Koad trebuie neaparat vizitat
Pregatirea de o noua saptamna... miros dulceag usor de zahar pruda.. gust ce aduce a ciocolata neagra si putin de migdale... uleios... intens,, sherry puternic pe aftertaste..