03-01-2021, 16:57
Vinurile dintre ani
ACS Minima / Baratza sette 270
Vinuri
|
(10-01-2021, 15:37)Deraiatu Wrote: Searching for the perfect pairing
(09-01-2021, 11:11)Deraiatu Wrote: Amestecate dar atent selectate!
Ce mi-a placut:
Carassia Clasic - un cupaj clasic Ch + PN, galbui deschis, perlaj fin si persistent, fresh, crocant si cremos in acelas timp, citrice dar si ceva arome fine de la autoliza drojdiilor.
Vladoianu 2016 - vinul a evoluat foarte frumos, prezinta un echilibru armonios cu o corpolenta si o aciditate medie, taninurile rotunde leaga toate aceste componente, fara vanilii excesive si alte chestii comerciale.
Ferdi Pitigaia 2017 - dupa o prima sticla cu probleme de dop, cea de-a doua a fost la inaltimea asteptarilor. Stilul binecunoscut Ferdi, dar se pare ca maturarea in sticla il rotujeste bine, integreaza alcoolul si formeaza un intreg echilibrat si placut.
Pago de los Capellanes, Parcela el Nogal, 2014 - un vin ce demonstreaza de ce spaniolii sunt unde sunt in aceastra industrie.
Chiar daca nu face parte din vreo clasificare Pago, mica vinarie din Ribera del Duero a reusit sa scoata acest vin intr-o editie limitata de 7000 de sticle de pe o singura parcela. Tempranillo 100%, fruct copt, 14% vol.alc. foarte bine integrat, corp si aciditate medie, taninii slefuiti de cele 18 luni petrecute in butoi de stejar francez. Unul din cele mai bune vinuri ale seri!
Famiglia Pasqua Amarone della Valpolicella 2013 DOCG - un vin ce necesita o aerare de cateva ore (12 fara nici o emotie) pentru a putea fi abordat la potential maxim. La noi a petrecut doar o ora si nasul a fost extrem de inchis, in schimb in palat este fabulos, o aciditate de invidiat, visine, cirese, prune, tabac, piele.
Crognolo 2015 - aciditatea si taninii arhicunoscuti din Sangivese temperati de un strop de Merlot, cirese, zmeura, piele, pamant.
Passopisciaro Franchetti - Petit Verdot cu Cesanese di Affile - o combinatie noua pentru mine, din pacate degustat nu in cel mai bun moment (cat sa mai poata si saracele papile ?), dar am reusit ca identific cateva componente minerale interesante. Un vin ce trebuie cu siguranta revazut.
Salutari de la Brasov!
(12-01-2021, 16:15)r1r2000 Wrote: Fara urma de rautate, cred ca tu esti unul din cei care ne pacalesc in descrierile de pe etichetele sticlelor cu vin
(10-01-2021, 15:37)Deraiatu Wrote: Searching for the perfect pairing
Quote:Recomand cu mare încredere din Tokaj să încerci Szepsy, Oremus sau Disznoko.
(12-01-2021, 16:22)Lyvyoo Wrote: ^ ghilimele banuiesc ca se subinteleg.
Si in bere craft sunt fini degustatori - https://www.facebook.com/DorinsBeers/
(19-01-2021, 10:46)Deraiatu Wrote: Nu va mai spun cum au fost ca iar va ofticati
(06-03-2021, 19:55)slavic1983 Wrote: @Deraiatu
Apreciez descrierile de mai sus
Poate nu e Pomerol...
(07-03-2021, 11:18)r1r2000 Wrote: Arr culoarra spre maroniu sau asa vad eu pe telefonu meu?
(06-03-2021, 19:55)slavic1983 Wrote: @DeraiatuEnira - Besaa Valley?
Apreciez descrierile de mai sus
Poate nu e Pomerol...