Hello There, Guest! Login Register


Vinuri

Vinurile dintre ani

[Image: SGhV7si.jpg]
ACS Minima / Baratza sette 270
 
Reply
Nu stiu ce sa aleg
[Image: AcqKroj.jpg]
Lelit PL162T Bianca + Hedone Honne | Comandante C40 + V60
 
Reply
Stoc pt zile negre  Rolleyes
[Image: tWlJPhF.jpg]
Lelit MaraX & Niche Zero / Aeropress & Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Amestecate dar atent selectate!
 
Ce mi-a placut:
 
Carassia Clasic - un cupaj clasic Ch + PN, galbui deschis, perlaj fin si persistent, fresh, crocant si cremos in acelas timp, citrice dar si ceva arome fine de la autoliza drojdiilor.
 
Vladoianu 2016 - vinul a evoluat foarte frumos, prezinta un echilibru armonios cu o corpolenta si o aciditate medie, taninurile rotunde leaga toate aceste componente, fara vanilii excesive si alte chestii comerciale.
 
Ferdi Pitigaia 2017 - dupa o prima sticla cu probleme de dop, cea de-a doua a fost la inaltimea asteptarilor. Stilul binecunoscut Ferdi, dar se pare ca maturarea in sticla il rotujeste bine, integreaza alcoolul si formeaza un intreg echilibrat si placut.
 
Pago de los Capellanes, Parcela el Nogal, 2014 - un vin ce demonstreaza de ce spaniolii sunt unde sunt in aceastra industrie.
Chiar daca nu face parte din vreo clasificare Pago, mica vinarie din Ribera del Duero a reusit sa scoata acest vin intr-o editie limitata de 7000 de sticle de pe o singura parcela. Tempranillo 100%, fruct copt, 14% vol.alc. foarte bine integrat, corp si aciditate medie, taninii slefuiti de cele 18 luni petrecute in butoi de stejar francez. Unul din cele mai bune vinuri ale seri!
 
Famiglia Pasqua Amarone della Valpolicella 2013 DOCG - un vin ce necesita o aerare de cateva ore (12 fara nici o emotie) pentru a putea fi abordat la potential maxim. La noi a petrecut doar o ora si nasul a fost extrem de inchis, in schimb in palat este fabulos, o aciditate de invidiat, visine, cirese, prune, tabac, piele.
 
Crognolo 2015 - aciditatea si taninii arhicunoscuti din Sangivese temperati de un strop de Merlot, cirese, zmeura, piele, pamant.
 
Passopisciaro Franchetti - Petit Verdot cu Cesanese di Affile - o combinatie noua pentru mine, din pacate degustat nu in cel mai bun moment (cat sa mai poata si saracele papile ?), dar am reusit ca identific cateva componente minerale interesante. Un vin ce trebuie cu siguranta revazut.
 
Salutari de la Brasov!
[Image: 4Nuie8L.jpg]
ACS Minima / Baratza sette 270
 
Reply
Apropos: folosiți aplicația Vivino?
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
Un prosecco bun la un preț decent. Si motanul ar fi vrut un gât.
Un vin proaspat, cu ceva arome de vanilie, cuișoare....bla blauri din astea.
Eu folosesc vivino de ceva ani.[Image: 389700235aa6ae8e5a15d68dc0aeba97.jpg]
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress
 
Reply
Searching for the perfect pairing

[Image: VlkbtP7.jpg]
ACS Minima / Baratza sette 270
 
Reply
(10-01-2021, 15:37)Deraiatu Wrote: Searching for the perfect pairing

[Image: VlkbtP7.jpg]

la ~160 gr zahar/litru e practic imposibil perfect pairing.

Eu as incerca fie cu foie gras, fie cu o prajitura cu fructe (piersici, caise, kaki, etc) dar nu fructe de padure, ananas sau citrice.
Lelit MaraX & Niche Zero / Aeropress & Kinu M47 Phoenix
 
Reply
(09-01-2021, 11:11)Deraiatu Wrote: Amestecate dar atent selectate!
 
Ce mi-a placut:
 
Carassia Clasic - un cupaj clasic Ch + PN, galbui deschis, perlaj fin si persistent, fresh, crocant si cremos in acelas timp, citrice dar si ceva arome fine de la autoliza drojdiilor.
 
Vladoianu 2016 - vinul a evoluat foarte frumos, prezinta un echilibru armonios cu o corpolenta si o aciditate medie, taninurile rotunde leaga toate aceste componente, fara vanilii excesive si alte chestii comerciale.
 
Ferdi Pitigaia 2017 - dupa o prima sticla cu probleme de dop, cea de-a doua a fost la inaltimea asteptarilor. Stilul binecunoscut Ferdi, dar se pare ca maturarea in sticla il rotujeste bine, integreaza alcoolul si formeaza un intreg echilibrat si placut.
 
Pago de los Capellanes, Parcela el Nogal, 2014 - un vin ce demonstreaza de ce spaniolii sunt unde sunt in aceastra industrie.
Chiar daca nu face parte din vreo clasificare Pago, mica vinarie din Ribera del Duero a reusit sa scoata acest vin intr-o editie limitata de 7000 de sticle de pe o singura parcela. Tempranillo 100%, fruct copt, 14% vol.alc. foarte bine integrat, corp si aciditate medie, taninii slefuiti de cele 18 luni petrecute in butoi de stejar francez. Unul din cele mai bune vinuri ale seri!
 
Famiglia Pasqua Amarone della Valpolicella 2013 DOCG - un vin ce necesita o aerare de cateva ore (12 fara nici o emotie) pentru a putea fi abordat la potential maxim. La noi a petrecut doar o ora si nasul a fost extrem de inchis, in schimb in palat este fabulos, o aciditate de invidiat, visine, cirese, prune, tabac, piele.
 
Crognolo 2015 - aciditatea si taninii arhicunoscuti din Sangivese temperati de un strop de Merlot, cirese, zmeura, piele, pamant.
 
Passopisciaro Franchetti - Petit Verdot cu Cesanese di Affile - o combinatie noua pentru mine, din pacate degustat nu in cel mai bun moment (cat sa mai poata si saracele papile ?), dar am reusit ca identific cateva componente minerale interesante. Un vin ce trebuie cu siguranta revazut.
 
Salutari de la Brasov!
[Image: 4Nuie8L.jpg]

Fara urma de rautate, cred ca tu esti unul din cei care ne pacalesc in descrierile de pe etichetele sticlelor cu vin
 
Reply
(12-01-2021, 16:15)r1r2000 Wrote: Fara urma de rautate, cred ca tu esti unul din cei care ne pacalesc in descrierile de pe etichetele sticlelor cu vin

+ 1    ... si inca intr-un mod professional si elegant ... Big Grin ...
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
^ ghilimele banuiesc ca se subinteleg. 
Si in bere craft sunt fini degustatori - https://www.facebook.com/DorinsBeers/
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
sNap7 - da merge foarte bine cu fois gras. Merge de minune si cu blue cheese (cam orice sortiment cu mucegai nobil, intens) - este incredibila combinatia, merita incercata.
r1r2000 - razbunare Smile sa se mai oftice si cei ce gasesc mango, banane si alte nebunii in espresso Smile
Levo - trebuie doar putina atentie, putina documentatie si cateva mii de vinuri - perfect identic cu domeniul cafelei  Angel
Lyvyoo - pot mult mai bine Smile

Vinuri si cafele bune tuturor!
ACS Minima / Baratza sette 270
 
Reply
[Image: 2pcpzND.jpg]
ACS Minima / Baratza sette 270
 
Reply
(10-01-2021, 15:37)Deraiatu Wrote: Searching for the perfect pairing

[Image: VlkbtP7.jpg]

Recomand cu mare încredere din Tokaj să încerci Szepsy, Oremus sau Disznoko.
Lelit MaraX & Niche Zero / Aeropress & Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Quote:Recomand cu mare încredere din Tokaj să încerci Szepsy, Oremus sau Disznoko.

Voi cauta.
ACS Minima / Baratza sette 270
 
Reply
(12-01-2021, 16:22)Lyvyoo Wrote: ^ ghilimele banuiesc ca se subinteleg. 
Si in bere craft sunt fini degustatori - https://www.facebook.com/DorinsBeers/

Sa nu mai ziceti ca berea ingrasa. Dorin e schija (pe langa mine) Smile)))
Lelit PL162T Bianca + Hedone Honne | Comandante C40 + V60
 
Reply
Nu va mai spun cum au fost ca iar va ofticati Smile

[Image: 5t897rD.jpg]
ACS Minima / Baratza sette 270
 
Reply
Wow!
Lelit Bianca + Compak E8 SSP, Bravo Tools, Acaia Pearl, V60/April Brewer+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
https://www.hotnews.ro/stiri-drink_insid...contra.htm
 
Reply
(19-01-2021, 10:46)Deraiatu Wrote: Nu va mai spun cum au fost ca iar va ofticati Smile

[Image: 5t897rD.jpg]

ceva verticala? orizontala?
Din păcate nu e clara poza și nu vad ce vinuri sunt...
Lelit MaraX & Niche Zero / Aeropress & Kinu M47 Phoenix
 
Reply
recomand vinurile Ferdi
Lelit Bianca + Compak E8 SSP, Bravo Tools, Acaia Pearl, V60/April Brewer+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
@sNap7

Cea mai mare degustare de vinuri Ferdi facuta vreodata Smile

Incalzirea compusa din rose-ul Cosmina 2020 (echilibrat, elegant, placut), Cuvee Alexandra 2020 (Tamaioasa, Sauvignon B., si Riesling - un nas si corp echilibrat, fructe rosii, flori, lamaie), Madame S 2020 - (un SB de lume noua, putin prea parfumat pentru mine, dar corect vinificat)

Dupa care am inceput cu artileria grea:

Cuvee Paul 2018 - vanilie, fructe negre coapte, pruna afumata, tanar, cu alcoolul nu foarte bine integrat, putin amar in post gust.
Cuvee Paul 2014 - un prim nas in care se simt arome fine tertiare, dupa care dezvolta fructe negre, alcool mai bine integrat dar nu perfect si foarte putin amarui in post gust.
Cuvee Paul 2013 - debuteaza putin inchis dupa care o explozie de fructe ne loveste frontal, echilibrat, alcoolul bine integrat, foarte placut.
Cuvee Paul 2012 - inca inchis, culoare frumoasa, postgust mediu +, taninuri nesperat de puternici pentru varsta vinului, desi lumea l-a laudat, pentru mine a fost inchis, motiv pentru care am pus un pahar deoparte, dupa 3 ore se deschide fenomenal, fructe coapte, echilibru, unul din cele mai bune vinuri Ferdi degustate vreodata - felicitari vinificatorului!
Cuvee Ferdi Editie aniversara 10 ani - total diferit de tot ceea ce stim noi despre stilul de vinificatie Ferdi, foarte fin, fructat, elegant, echilibrat, o abordare foarte interesanta.
Feteasca Neagra Legend 2017 - tanar, inca verde, fructat, curat, putin amarui, bun de pus la beci.
Feteasca Neagra Legend 2015 - aici gradul de ardere a butoaielor i-a jucat feste vinificatorului, vinul este dezechilibrat de fum, pacat...
Feteasca Neagra Legend 2013 - cea mai buna FN dintre cele 3 degustate, fructat, echilibrat, dar tot cu putin fum peste limita (pentru gustul meu).
Cuvee Pitigaia 2016 - echilibrat, fructat, aciditate medie, tanini rotunzi, o gama ce mie imi place foarte mult.
Cuvee Pitigaia 2014 - aciditate ridicata, fructat, taninuri destul de puternice, gastronomic.
Shirah 2013 - inchis in nas, picant, copt.
Cuvee Francisc 2018 - fruct, vanilie, aciditate si taninuri medii.
Mister M 2018 - restrans in nas, echilibrat in palat, taninuri usor necoapte - mai are nevoie de timp in sticla.
Red King 2018 CS - pentru mine cel mai bun vin al cramei, chiar daca este un 2018, este fructat, vioi, placut...
Cuvee Paul Port - este despre evolutia climei in Dealul Mare, un demidulce cu 15% volume alcoolice, destul de placut de altfel dar un vin care parca nu isi gaseste un loc anume.
Merlot 2014 - plecat cu un mic handicap de dop, aerat vreo 3 ore scapa de orice influente negative , fructat, echilibrat, placut.
Vinuri bune tuturor!
ACS Minima / Baratza sette 270
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)