Welcome Back Log In Create Account

Varia VS3. Pareri

(04-12-2025, 23:24)GeorgianM Wrote: ...cuțite mai mari, rpm variabil și motor de 200W vs 100 cat are asta, insa cine sa ii mai creadă ?

Nu conteaza doar puterea, ci si RPM.

Pentru ceva medium light, la 350 RPM am masurat 165W trasi de motor Arco.
Honne are doar 130W, acelasi RPM, si am vazut cum face...
Cu 100W daca nu scazi la 250 RPM nu ai sanse... dupa cum ai constatat singur.
Si nu zic de scadere turatie din putere, ce fac astea cu turatie variabila, ci cu angrenaje, ca sa creasca cuplul.
S-au discutat toate astea in topicul de motorizari manuale, fie Kinu fie altele, fizica e aceeasi.
Puterea = cuplul * 2PI * RPM
Fara un cuplu de macar 4Nm nu te apuci de rasnit cafea... Honne are 3.7Nm

Reply
(04-12-2025, 23:24)GeorgianM Wrote: Am văzut ca vor sa lanseze și VS4 care vine cu cuțite mai mari, rpm variabil și motor de 200W vs 100 cat are asta, insa cine sa ii mai creadă ?

Ce frumos le spune cand e vorba de demo ... Smile

Reply
Din păcate, Varia este doar o firmă de „distribuție” și design, cum era Fellow la început. Diferența este că cei de la Fellow au învățat din greșeli, au încercat să inoveze și așa au clădit un imperiu cu produse frumoase și de calitate.

Pe partea cealaltă, deși Varia are designuri reușite, au dat-o în bară cu problemele de la VS3 Gen 1. Se pare că au renunțat la brevete și la contractele pe termen lung cu fabrica producătoare, iar fabrica din China a „invadat” piața asiatică, vânzând designul, matrițele de producție etc. Din acest motiv, acum poți cumpăra produse cu designul de VS3 de pe orice platformă, de la n producători (chiar și MHW-Bomber sau Felicita au produse bazate pe el).

Au idei uneori bune, dar nu știu cum se face că exact când lucrurile par să meargă bine, intervine ceva și dăm peste un lot cu probleme. Noi, din acest motiv, am renunțat la Varia. Dacă dorești bătăi de cap, poți lua „de la sursă” la un preț mult mai mic (scade de la 1900 RON MSRP pe la 1400 RON), dar se pare că problemele persistă indiferent de numele de pe carcasă.
--Only God Can Judge Me--

Reply
Poate ca s-au deșteptat cu VS4
• Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic • 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)