Au sosit si celelalte cutite + setul de inlocuire la cele DLC.
Momentan abia le-am rodat pe cele Hypernova Ultra Plasma si am tras 5 espresso + 2 brew.
Fata de cutitele stock, respectiv cele black DLC, cu cele Plasma a trebuit sa macin cam de 2 ori mai grunjos (de la 0.8 unde aveam dial la fostele cutite, cele Plasma au infundat sita la orice granulatie sub 2).
Cafeaua rezultata nu vrea deloc sa se depuna in rasnita, burduful dovedindu-se aproape inutil. Geometria este similara cu cea a cutitului de pe Bentwood vertical 63, respectiv EG-1.
Preliminar:
- Dak Columbia Cinnamon Roll (thermal shock) a iesit
in espresso neasteptat de buna chiar fara sa ajung la dial in, insa cu inspiratie de la EG-1 am scazut de la 1200 la 1000rpm si ma apropii de ceva foarte foarte bun
- Mabo Etiopia Koke (supernatural) a scos note foarte parfumate
in brew, un corp echilibrat nici light ca ceiutul nici corpolent ca sa amestece notele.
La fel cum mi-a scris cineva in alta comunitate, se contureaza ca un set de cutite foarte foarte modern, exceland la ambele granulatii.
Cel mai probabil dupa sarbatori voi apuca sa trag mai multe cafele inclusiv cu cutitele Gold si voi reveni cu pareri mai concrete.
WPM Primus | Flair 58 | J64V | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE