Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Scriu si eu aici topul meu (de incepator) pentru Cluj:

1. Yume - azi am incercat pentru prima data, cu siguranta voi reveni, cafeaua e geniala (am nimerit Etiopia) si atmosfera faina.
2. Roots - sunt client fidel de ceva timp, aici am prins "microbul", e fain ca au tot timpul doua origini de cafea, le schimba cam la doua saptamani, asa am avut ocazia sa fac diferenta intre diversele origini.
3. Let's Coffee - foarte bun, am mers la recomandarile de pe forum. Pacat de locul exagerat de mic, "intim". De fapt multe cafenele din Cluj sufera de asta. Savurezi cafea de foarte buna calitate pe trotuar.
4. Victor Coffee - mi-a placut, vreau sa incerc aici si V60 si Aeropress.

Pe lista "to go" mai e Espresso Studio. 
Din pacate mult laudatele Olivo si Narcoffee nu m-au impresionat, dar poate am prins o zi mai proasta, o sa le mai acord sanse.  Smile

In Oradea am incercat Semiramis, jos palaria, in plus, daca in Cluj pretul cafelei ar fi ca acolo, pur si simplu as renunta sa mai fac cafea acasa.
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
Nu am auzit de Victor Coffee pana acum, ce cafea folosesc?
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
N-am fost atent, din pacate. Stiu doar ca era de El Salvador (scria in meniu, putini fac asta).
Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
Astazi la Origo. Un espresso dublu, din El Salvador El Borbollon. Am fost marcat de diferenta notabila (evident in bine) a cafelei de acolo fata de ce scot eu din Lelit-ul meu acasa... Sper ca fiind la incepator nu am atins inca potentialul maxim si mai am mult de invatat fiind loc de mai bine (de altfel saltul de la cafeaua de filtru la espresso cu cafea proaspat prajita fiind totusi mult mai mare, deci un progres tot am facut). Voi cumpara acest sortiment de cafea de acolo pentru a vedea mai clar acasa daca se mentine aceeasi diferenta (sau atat de evidenta).
Lelit PL41TEM, Bezzera BB005TM, Concept art 57mm.

Reply
Hunduras, la Claro Coffee Shop Eminescu.

Aceast soi m-a surprinde în mod plăcut de fiecare data. Gustat și în varianta simpla și în varianta cu lapte.

Echipament: Rok Espresso
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Confirm, e printre putinele cafele de specialitate cu nuanta de fructe fermentate, care mie unul imi place mult de tot.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Si daca tot vobeam de lup, am mers la usa lui sa-i bem proviziile, odata cu intoarcerea in tara a lui @petrisor , colegul nostru liber cu adevarat :) si calator prin tinuturi asiatice.  
Cred ca de un an nu am mai baut un siphon, iar acesta a fost chiar unul reusit, fin, fara bitter desi cu ceva corp acolo, cu retrogust evident de caramel, cu maestrul Raducanu la butoane.

Ca sa mai facem si cunostinta, de la stanga spre dreapta: eu, bubucalu, Andrei Claro, Raducanu, Petrisor si un client fidel :) 

[Image: 28YLkRt.jpg][Image: GMs2HkV.jpg][Image: bi7qFCT.jpg][Image: Nmb0TQE.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Stie cineva o locatie in Cluj unde se poate bea o cafea de la o masina cu lever ? 
Mersi,
Gaggia Baby, Kinu M47

Reply
La Espresso Studio, espressor Bosco si cafea Yume.

Reply
(19-02-2018, 22:09)mirceat Wrote: La Espresso Studio, espressor Bosco si cafea Yume.

mersi mult, o sa incerc
Gaggia Baby, Kinu M47

Reply
(29-01-2018, 23:18)Lyvyoo Wrote: Si daca tot vobeam de lup, am mers la usa lui sa-i bem proviziile, odata cu intoarcerea in tara a lui @petrisor , colegul nostru liber cu adevarat Smile si calator prin tinuturi asiatice.  
Cred ca de un an nu am mai baut un siphon, iar acesta a fost chiar unul reusit, fin, fara bitter desi cu ceva corp acolo, cu retrogust evident de caramel, cu maestrul Raducanu la butoane.

Ca sa mai facem si cunostinta, de la stanga spre dreapta: eu, bubucalu, Andrei Claro, Raducanu, Petrisor si un client fidel Smile 

[Image: GMs2HkV.jpg]

Cu tot respectul si scuzele de rigoare, dar ultima persoana din dreapta pozei (cel cu sapca si ochelari de vedere) nu este renumitul chitarist blues-man AG Weinberger?
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Nu cred, e mai in vârsta AG, parca... Domnul era mai tânăr si vorbea de femei in continuu Smile

Reply
(20-02-2018, 12:09)Lyvyoo Wrote: Nu cred, e mai in vârsta AG, parca... Domnul era mai tânăr si vorbea de femei in continuu Smile

Scuze de off topic, dar in orice caz asemanarea mi se pare a fi izbitoare. Iar AG are (doar) 52 de ani.
Oricum, daca aruncati un ochi aici o sa observati asemanarea....inclusiv la barba...
Iar de femei se poate vorbi la orice varsta....zic...  Tongue
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Mda, daca ma uit mai bine chiar seamana izbitor. Eu vazusem alte poze si imi parea mai in varsta decat tipul de la Claro, de aceea ziceam.  Ar fi fain sa avem asa espressomani in comunitate, desi stiu ca exista  si alte personalitati din varii domenii. Cu fetele da, evident :))  am vrut sa spun de niste monoloage auzite.. nu o mai lungesc :)

Reply
În Iași mi s-a recomandat și Coffee Story. E călcată de cineva de aici?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Eu zic sa mergi la Status, sub Auchan Palas.

Reply
in Iasi ai: Status Coffee, Jassyro si MaisonDuCafe (espressoman de pe forum)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Nu e vorba că vreau eu să merg, doar să știm dacă este de recomandat.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(27-02-2018, 19:14)baloozzy Wrote: În Iași mi s-a recomandat și Coffee Story. E călcată de cineva de aici?

Am fost de cel putin 10 ori, pentru ca e aproape de locul meu de munca. De cand am descoperit Status coffee am mers mai rar. Am prins cafele foarte bune, la nivelul celor de la Status si Jassyro, dar si unele mai putin bune (dar in nici un caz rele). Au tot timpul cafea proaspata, pentru ca o prajesc in house. Una peste alta, as zice ca merita de incercat.
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Iti recomand Fika. La Status coffee am ajuns, din pacate, prea tarziu si deci nu am avut posibilitatea sa incerc si cafeaua lor, insa la Fika, am baut un espresso chiar foarte bun. Ei folosesc (sau au folosit) cafea de la Claro.

Reply
(27-02-2018, 21:35)baloozzy Wrote: Nu e vorba că vreau eu să merg, doar să știm dacă este de recomandat.

Depinde din ce perspectiva, de prajitorie sau de cafenea. Din ambele gasesti mai ok in Iasi.

Reply
Timisoara, Ovride Specialty Coffee, la colegul de forum @gremy.
Guatemala El Mirador, prajita de Sloane, rasnita in Ceado E 37s, extrasa in Rocket Espresso Machine de @gremy si de sotia acestuia. Excelenta de fiecare data (am baut 1-2 duble/zi, 4 zile + un capucino), conversatie placuta, entuziasm.
Expobar Brewtus IV, Lelit PL81T, Hedone Honne, Baratza Sette 270, Kinu M47.

Reply
(27-02-2018, 19:14)baloozzy Wrote: În Iași mi s-a recomandat și Coffee Story. E călcată de cineva de aici?

Dupa ce am incercat perioade destul de lungi cafenelele din zona Palas, (CTS, StatusQuo, 7AM, Cafeneaua Noastra, Filicori, Moo, C-House etc.) m-am indragostit iremediabil de Coffee Story :). Ii vizitez zilnic (L-V) pentru un shot, iar boabele pentru acasa tot de la le cumpar. Au 7 tipuri de cafea de origine pe care le scot la vanzare periodic (zilnic e alt soi de cafea - random). Boabe insa, au tot timpul din toate soiurile. Prajirea are loc in incinta si se scot la vanzare dupa degazare. 
Peste gustul cafelei si mirosul din incinta, e foarte fain ca ai mari sanse sa il prinzi pe Gabi (ownerul), care e foarte deschis la discutii cu pasionati (el insusi participand la concursuri Tongue )... sunt multe de povestit si e o doza concentrata de subiectivism in ceea ce ma priveste. Da-le o sansa si incearca-i cateva zile.

Poate impartasesti pareri dupa Smile
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄

Reply
Zilele trecute am avut o surpriza placuta, aceea de a savura doua espresso “scurte” in Craiova, la Mercur inainte de a intra la film (in spate, la cafenea). Hardware-ul si cafeaua de la Hedone (tigerskin black).

Sent from my iPhone using Tapatalk
Expobar Office Leva Hx, Mahlkonig Vario, Motta tamper & distributor

Reply
Confirm ce a spus şi @pmircea.
Cafea excelentă, personal plăcut şi comunicativ. OVRIDE COFFEE  :57: Tongue
Kinu M47|La Pavoni Europiccola pre-mill

Reply
Salut!

Azi am fost la BabyBoom in cadrul Romexpo, pavilionul central. Printre milioanele de exponate avand ca grup tinta bebeii, am zarit si ceva ce se adresa strict parintilor. Un stand pe care era scris Bloom Specialty Coffee. Am aruncat un ochi iscoditor si am vazut o Mahlkonig EK43 pusa langa un La Marzocco GS3 (sau La Strada). Modelul espressorului nu-l stiu exact, dar din pozele cautate dupa aceea pe net, asa parea.
Buuunnn....in spate, pe niste rafturi improvizate am descoperit niste pungi cu cafea boabe pe care am cerut sa le "studiez". Draguta, domnisoara care servea mi-a aratat o punga din care tocmai pregatea un espresso. Dupa ce a rasnit mi-a dat sa miros si m-a luat ameteala de la buchetul deosebit.  Tongue
Dupa xe a facut extragerea, mi-a dat sa gust si am ramas profund impresionat de aromele florale 
e care le-am simtit din Ethiopia Workee. Imediat am si cumparat o punguta de 250g. pe care scria Sloane Coffee, iar data prajirii 06 martie 2018. 
Intrebata fiind unde prajesc cafeaua, domnisoara nu a stiut sa-mi spuna exact, dar a spus totusi ca prajitoria se afla situata undeva pe langa Parcul Carol.

Iata si pozele cafelei pe care abia astept sa o incerc maine dimineata.
Imi pare rau ca nu am intrebat la ce temperatura a facut extractia. Voi ce ma sfatuiti?
[Image: eABukx9.jpg]

[Image: FtFffI8.jpg]

Eu fiind boboc intr-ale espresso-ului, din toate punctele de vedere, nu cunosc nimic nici despre Bloom, nici despre SloaneCofee.

Aveti voi mai multe amanunte despre ei: prajitorie, cafenea, soiuri de cafele, ce am cumparat eu....etc?

Reply
(09-03-2018, 23:30)laurstef Wrote: Aveti voi mai multe amanunte despre ei: prajitorie, cafenea, soiuri de cafele, ce am cumparat eu....etc?

https://europeancoffeetrip.com/sloane-coffee-roastery/
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
(09-03-2018, 23:35)lracu Wrote: https://europeancoffeetrip.com/sloane-coffee-roastery/

...acest articol este obsolete, adica nu mai este valabil...
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
(09-03-2018, 23:45)VladP Wrote:
(09-03-2018, 23:35)lracu Wrote: https://europeancoffeetrip.com/sloane-coffee-roastery/

...acest articol este obsolete, adica nu mai este valabil... 

Deci...???

Reply
...So   ... ? Cool
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)