• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Cafeaua de specialitate in Asia de Sud Est

#1
La inceputul lui Decembrie am plecat intr-o calatorie in Asia de Sud Est cu bilet doar dus. O sa incerc sa caut si sa vizitez cafenele de specialitate in tarile si orasele prin care o sa calatoresc.
Momentan sunt in Indonesia si va transmit mai jos impresii de la prima cafenea vizitata.

In Jakarta, Tanamera Coffee e una dintre cele mai bune cafenele de specialitate.
Folosesc cafea verde 100% din Indonesia, iar in 2015 si 2016 au castigat Champion International Roaster la Australian International Coffee Awards (AICA). Prajesc pe un Giesen si au un espressor Slayer. Au baristi super buni, atmosfera e foarte faina, baietii is barbosi si tatuati Smile
Locul e foarte mic, dar amenajat frumos.
Am baut o minunatie de Sulawesi, Toraja Sapan - V60. 

Daca ajungeti in Jakarta, Tanamera nu-i de ratat! Au doua cafenele, eu am fost in prima pe care au deschis-o, acolo unde au si prajitorul.
Adresa: Thamrin City Office Park, Jln. Kebon Kacang Raya Blok AA07, Jakarta.
Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#2
Poze, poze, vrem poze! Angel
Calatorie frumoasa!
Good coffee forever! LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
#3
La Tanamera n-am facut, si am plecat fin Jakarta. O sa fac la urmatoarele Smile
Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#4
In Bandung, Indonesia am fost la SF Roastery Coffee Lab.
Au un espressor Promac cu un grup si isi prajesc singuri cafeaua pe un aparat Froco cu capacitate de 5 kg (brand Indonesian).
Aveau cafea Wanoja din Kamojang, West Java.
Am baut un espresso si am gustat din cappuccino-ul prietenei mele. Dupa aia am comandat un V60. Cafeaua fructata, gust de coacaze, incredibil de buna. L-am cunoscut pe Jeff, baiatul care prajeste, om super fain. Daca ajungeti pe aici, va recomand locul.

Preturile is cam asa:

Espresso ~4 lei
Cappuccino ~ 5 lei
V60 ~7 lei

[Image: 6a1bb719398f219d2b292b58e22b2b22.jpg]
[Image: e555f9283750396a0b0cffc2f143f601.jpg]
[Image: badf877330c21600733be657c8b0d422.jpg]
[Image: 5ea49e8d1389abc42c5788b48c10e2cf.jpg]
[Image: 1fd7ff67a20d819def64f4dd120a6ffd.jpg]
[Image: 7bbe55a7abc9675e082e49599b7e2086.jpg]


Tot in Bandung, Indonesia am dat intamplator de ARMOR (Arabica Multi Origin). I-am cunoscut pe proprietarii afacerii, au 5 cafenele si isi prajesc singuri cafeaua. Pentru espresso folosesc doar ROK espresso maker, metoda manuala. Din cauza asta espresso-ul nu a fost foarte reusit, dar au incercat a doua oara si parca a mers. Pt espresso aveau cafea din Aceh, Sumatra de Nord. Laptele pt cappuccino il froteaza manual la device-ul din poza. Surprinzator, laptele a iesit super bine si cappuccino-ul a fost reusit. Am baut si un V60 dintr-o cafea Mandailing din Sulawesi, zic ei ca e aprovizionata direct de la o ferma. Pot sa zic ca a fost minunata, curata, fructata, aciditate placuta.
Nota 10 pt pasiune si intentii. Baietii is amatori si invata on the go, merita o sansa daca ajungeti vreodata pe aici.

[Image: e2eb1fecbd03e6c05701a2f7866dc3b4.jpg]
[Image: 0dd1c0f85975d6cc564f4874166b2b3a.jpg]
[Image: edba97a8fc1c87ed77b3b14b8abeaaaa.jpg]
[Image: fe051dc044b5a05448c54ef5922ac8e5.jpg]
[Image: bc8880e60430f5d111bc2fca2f9c7621.jpg]
Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#5
Frumoase fotografii... [Image: 41.gif]
 
Reply
#6
Am ajuns in Yogyakarta, Indonesia si am vizitat pana acum 3 cafenele, si mari, si mici, fiecare oferind experiente faine [Image: smile.gif]

EPIC
Probabil cel mai fain coffee shop pe care l-am vazut pana acum in SE Asiei. Fost magazin de mobila, spatiul este generos, cu un design industrial, dar cozy, cu piese de mobilier lucrate frumos, de la scaune simple de lemn vopsite in diverse culori si pana la fotolii tapitate cu saci de cafea. Au o gradina unde au amenajat cateva mese pe o mica terasa.
Dotarile sunt de top: La Marzocco Strada EP3, 4 rasnite Mazzer (cate una pt fiecare blend pe care il ofera) si o rasnita Ditting pt single origins. Afara, intr-un spatiu cu pereti de sticla construit special pt asta, au prajitorul Probat.
Baristii is super pregatiti si profesionisti, despre cafea pot doar sa spun ca a fost incredibil de buna. Am baut un espresso si un cappuccino din blendul Mozaic si un V60 - Malabar Natural Java.

[Image: 06551e900a964a77f8b837cacdc6d39e.jpg]

[Image: 01e099385f4614b2e49a33cd813a952d.jpg]

[Image: 754ed0573d9ec20944205984b3057ea5.jpg]

[Image: 344b99bc65d9cea51462f40f29b1e5f8.jpg]

[Image: 5b252051276fd8ea62967cf7f784f8e6.jpg]

[Image: d2af250c55985f499c0647502b1976f2.jpg]

[Image: 5e8f7cbeb6bbacb3a946884512372a5b.jpg]

[Image: 3289b773ef271af92d511063d0941958.jpg]

[Image: 41a22c336c89f096d35b945122b0376c.jpg]

[Image: 8a9965a1e5ff1b992b789ee90d390381.jpg]

[Image: 60aa5b2695e56416734543f981162d00.jpg]

LAGANI - Yogyakarta, Indonesia

Un loc micut, amenajat dragut, cu o mica terasa in fata, la strada. Singurul inconvenient a fost ca se fumeaza inauntru, iar spatiul mic face ca acest lucru sa fie oribil. Din pacate, in Indonesia toata lumea fumeaza, si o fac peste tot.
Au un espressor Nuova Simonelli, o rasnita SAB pt espresso si o Breville pt brew.
Nu-si prajesc singuri cafeaua, dar pt espresso au un blend, iar pt brew aveau 5 SO, din pacate cam vechi: 3 prajite in Noiembrie, 2 prajite la jumatatea lui Decembrie, iar noi i-am vizitat in 3 Ianuarie.  Espresso-ul a fost super bun, m-a lovit un miros incredibil de migdale din ceasca. Pt brew am ales un V60 din Tombo, Batang - central Java. Baristii tineri, foarte prietenosi si hipster style Smile
Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#7
Pentru ca nu pot edita un post decat in limita a 40 min de la postare, si pentru ca nu stiu de ce un reply se posteaza ca si completare la postul anterior si nu ca un nou comentariu, adaug mai jos pozele de la a doua cafenea din Yogyakarta, LAGANI.
Pentru a treia cafenea o sa fac un review mai tarziu. Stay tuned pentru ca am vazut un proiect inovativ intr-ale cafenelelor Smile

[Image: 27edf322d8f7860a3c00c02063761847.jpg]

[Image: 3043189d9592ca3d806c22bdb1a558e9.jpg]

[Image: e5cdba25a67d0e3988ba2e30fcf00897.jpg]

[Image: 82a5daae5daa3bbf4c2a101676b2fe81.jpg]

[Image: d6e2e638d289c33d945da9af4c580156.jpg]

[Image: 9e6984db3d792d5aa567bc72e4859023.jpg]

[Image: 02f2a1eb46ca703081df8d256fd96969.jpg]

[Image: 02e9405fb2afc30d570fc42afe01dc6f.jpg]
Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#8
Desi nu am comentat pana acum,urmaresc cu mare interes topicul tau si vreau sa-ti multumesc pt ca impartasesti si cu mine impresiile si senzatiile tale.
"Calatoresc " si eu cu fotoreportajul tau [Image: biggrin.gif] !
 
Reply
#9
Absolut incantatoare pozele , urmaresc si eu cu mare placere si interes calatoria , aproape ca astept sa vad ce urmeaza ca la serial... [Image: smile.gif] ...sunt curios , daca a vazut vre-un Luwak viu [Image: biggrin.gif]  ( civeta de palmier ). Am auzit ca sunt prietenoase si jucause , iar locuitorii , le mai tin si pe post de animale de companie...ca pe pisici la noi...dar care dau si cafea [Image: biggrin.gif] ...multa bafta in continuare !!!
Bezzera Strega Top | Pavoni Expo | Honne (slim) | Olympus KR-E | C40 mk III | Kinu M47, M68 | ECM S64 (TIN) | Gene CBR 101...
 
Reply
#10
Multumim pentru acest foto reportaj! Asteptam si alte imagini cu impresiile de la fata locului.  Distractie faina !
La Spaziale S5 EK, Rasnita Hario Mini Mill, Rasnita Eureka Olympus 75 E, Latiera Motta, Tamper Motta, Cantar Hario, V60, Aeropres.
 
Reply
#11
Multumesc pentru incurajari! O sa continui proiectul asta cat pot de mult. Sunt multe cafenele de specialitate pe aici, dar bugetul, si mai ales timpul nu-mi permit sa vizitez asa de multe cate as vrea Smile
Cum intotdeauna in spatele a ceva frumos se afla o femeie, creditele foto merg catre prietena mea. Facem proiectul asta impreuna Smile
Referitor la civeta de palmier, nu am vazut inca niciuna. Am ajuns in Bali si o sa incerc sa vizitez o plantatie de cafea zilele astea. Am vazut in Ubud cateva panouri cu free tasting (ei scriu testing Smile ) Luwak coffee. Nu sunt sustinatorul acestei cafele si nu vreau sa incurajez consumul. Motivul cred ca il stim cu totii si am inteles ca e greu de gasit un producator certificat. Mai degraba sustin prin consum o ferma mica care ofera experiente gustative minunate la un pret corect.

A treia si ultima cafenea vizitata in Yohyakarta este RUANG SEDUH. Numele inseamna "brewing space" si l-au ales pentru ca exact asta reprezinta: un spatiu unde poti sa iti prepari singur cafeaua. Este un concept educational, iar ideea din spatele lui este de a invata clientii atat teoretic, cat si practic, cum se prepara si cum se consuma corect o cafea. Baristii mi-au spus ca inca multi dintre localnicii care le calca pragul nici nu stiu ca tara lor are cafea de specialitate.

Proprietarul cafenelei este membru in juriul campionatului international de barista. Pe Instagram il puteti gasi cu userul Kulikopi.

Dotarile sunt super bune: Nuova Simonelli, Mazzer, pentru brew au plita cu inductie si control al temperaturii, cantare incorporate in bar, etc.

Pentru espresso au propriul blend, la momentul vizitei mele aveau un amestec de Sumatra, Java, Ethiopia, creat de ei. Am preparat si am baut un espresso si un cappuccino. Rasnita era deja reglata, mi-au sugerat 18 gr si a iesit super bine.

Pentru brew aveau 3 SO: Wanoja, Ethiopia si Papua. Chestia faina pentru brew e ca deja au boabele gata cantarite si le pastreaza in pungi resigilabile in cutiutele de inox cu magnet pe care le puteti vedea in pozele de mai jos. Ca si metoda folosesc Walkure pentru ca e mai usor pentru clientii care vor sa prepare, deoarece apa se distribuie singura uniform, fara a fi nevoie de o tehnica speciala de turnare, se toarna intr-un singur punct. Bineinteles, asta vine cu un compromis deoarece rezultatul nu este asa aromat si bogat ca un V60. Din pacate au ramas fara filtre, as fi vrut sa incerc un V60. Dar pentru ca niciodata nu am extras pe un Walkure, a fost o ocazie numai buna Smile Pentru ca sunt in Indonesia, iar baristii se mandresc cu cafeaua lor, am ales Wanoja. Deja o stiam de la SF Roastery din Bandung si am vrut sa le compar. La SF mi-a placut mai mult, nu stiu daca a fost din cauza metodei de extractie (Walkure vs V60) sau din cauza ca nu am facut eu bine ceva Smile

Locul asta e minunat si ideea lor de a educa oamenii intr-ale cafelei si de a-i lasa sa aplice practic ce li s-a spus in teorie mi se pare de-a dreptul nobila. Daca vreodata ajungeti in Yogyakarta sunt sigur ca o sa-i vizitati ca sa va jucati cu echipamentele lor.

Mai jos, ca de obicei, poze Smile

[Image: c690fd18c170726772c02051394fdfbf.jpg]

[Image: 10fc1d2b09fd8e0059ecc2f5f9c83ec6.jpg]

[Image: 6f7bb07f647f76feab09c13b0bce054a.jpg]

[Image: f35d81f3b875db8d495bcf2f7ccf61b2.jpg]

[Image: ff0afe615f2f6e41d9bbea86a45e0e50.jpg]

[Image: 580003abd2a1b0f7735c3df3b004da95.jpg]

[Image: 88ca0cf65685a0ecfd85435eb6422eb3.jpg]

[Image: d7959d34ed8ba6752d8799dd65cccef9.jpg]

[Image: e76b514572ae18c45f06febd7dc0566d.jpg]

[Image: fbefd35422089d6f7992658376f9da28.jpg]

[Image: 9b4ea99b06b4a6f376e14f2863bc3f92.jpg]

[Image: 9a1cb56c983b0e99e0d7fce65d13a0fb.jpg]

[Image: 1f71d40dafd24a9a417bc2af69c4fc6f.jpg]

[Image: 00f7961c48ddd8fa8d1623b1a629324e.jpg]

[Image: 32f483b91a9220280c4837540db184ee.jpg]

[Image: 6f7f6ca9dabfdc944e6527c3c5248882.jpg]

[Image: 1c69dc8d9e4d5c7e9a4bb2948d9fdccd.jpg]
Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#12
Tot e bine , ca te-au lasat la butoane si din cate vad e mai bine decat in multe cafenele de la noi. In alta ordine de idei , nu pot spune ca nu as servi in orice moment un Kopi Luwak  insa , nici eu nu sunt adeptul cresterii in captivitate si chinuirea unor fiinte asa dragalase ( sunt iubitor de pisici ) si din acest motiv am intrebat , pentru ca am vazut un filmulet pe youtube , in care 2 pusti aveau ca animalut de companie ...o astfel de civeta. Banuiesc ca decat sa cresti un dihor ( dealtfel si el extrem de dragalas ) , mai bine o civeta , pentru ca pastrarea curateniei devine hobby si se va face cu drag si interes , nu din obligatie... [Image: biggrin.gif] ...ramane insa problema boabelor proaspete...
A picat la fix "serialul " , dupa ce am prajit toata dup-amiaza...m-am instalat la " va urma "... [Image: smile.gif] ...Multumim inca o data , pentru ca ne delectezi cu astfel de imagini ( de vara ) cand la noi , viscolul e in toi... [Image: biggrin.gif] ....
Bezzera Strega Top | Pavoni Expo | Honne (slim) | Olympus KR-E | C40 mk III | Kinu M47, M68 | ECM S64 (TIN) | Gene CBR 101...
 
Reply
#13
Ei, ai vazut poze de prin cafenele, nu poze de vara. Asta de mai jos as numi-o imagine de vara Smile

[Image: 0ce6b41235051a1a00808b87d21c9a96.jpg]
Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#14
Am ajuns pe minunata insula Bali, insula care, pe langa frumusetea de nedescris, are si cafea buna. Stam in Ubud, aproape de regiunea Kintamani unde se cultiva cafea. Am reusit sa vizitez o ferma de cafea, o sa revin zilele urmatoare cu o mica povestioara despre experienta. Din pacate nu-i sezonul de recoltare, fructele sunt verzi si nu prea este activitate la ferme, dar proprietarul a fost destul de amabil incat sa ne arate locul si sa ne povesteasca despre cafeaua lui. 
Acum revin la cafenelele vizitate in Ubud. Orasul e plin de turisti, cafenelele sunt pe masura, preturile la fel. 

Cea mai draga imi este ANOMALI COFFEE. Review-ul asta il scriu din cafenea, am revenit in fiecare zi aici Smile
Este dotata bine, cu un espressor Synesso, o rasnita Mazzer pentru espresso care contine blendul lor si o Mahlkonig pentru brew sau pentru espresso din SO. Prajesc in Kuta pe un prajitor Buhler (brand indonezian). Au o cafenea in Ubud, una in Kuta si patru in Jakarta. 
Spartiul este miununat, cu priveliste deschisa catre strada, cu o terasa foarte faina, cu muzica faina (mult reggae). Baristii sunt super prietenosi, zambareti, cu informatiile la ei. Vazand ca imi place sa vorbesc cu ei despre cafea, m-au invitat sa-mi pregatesc singur cafeaua, daca vreau. Mi-am facut un aeropress dintr-o Flora, dulce, ciocolatie, super buna. Mai tarziu am baut un espresso si un cappuccino din blendul lor. A doua zi m-au lasat si la espressor Smile
In general au cafea indoneziana, pentru ca au de unde alege. Au constant la bar mai multe origini: Flores, Papua, Sumatra, Sulawesi, Java, Bali. Cafeaua balineza provine din regiunea Kintamani, unde am facut o mica excursie Smile
Iertati-mi indolenta, dar cu ocazia asta am aflat ca Papua este o insula in Indonesia si este diferita de tara Papua Noua Guinee. Nu am verificat/cautat niciodata informatia asta. Ei ii spun Irian Jaya, a fost colonie olandeza, iar intelesul numelui in indoneziana este, cum spun localnicii "fara olandezi" Smile.
Toate cafenelele de aici promoveaza Kopi Luwak, inclusiv Anomali. Eu am ales sa spun "nu", si asa va ramane Smile

[Image: 3ae3e085cc017455d9b028461d8c5889.jpg]

[Image: 5882705f958e642e68eb2d98cae5c480.jpg]

[Image: f1bc4f0b9792cecb394845308382ddab.jpg]

[Image: 4d125fe27549f85a5d2198f5c7679d43.jpg]

[Image: 2335f1590f09bdcc547346570014db7f.jpg]

[Image: 0237b1d81b9a8b03a5d34a79c4676ad4.jpg]

[Image: 66143730b0c06cb659f2244d9f7f55fd.jpg]

[Image: 0b6c39c2c51182f5a618e75dc9da12fb.jpg]

[Image: 2de8f0039e5dfd913ace69de581f0c99.jpg]

[Image: 41a4da1a5509531072e09f8df26bf5f4.jpg]
Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#15
Bravo ,Petrisor ! Imi place sa-mi beau  cafeaua , cand afara-i ger si zapada  , visand la terasele /cafenele din Bali  ![Image: smile.gif]
 
Reply
#16
Superb...ma incearca un sentiment...dar mai bine nu-l marturisesc [Image: biggrin.gif] ...ai reusit si astazi sa-mi inseninezi ziua...
In alta ordine de idei , nu-ti voi propune sa treci peste capul tau , insa spun doar , ca " merita si in sila " sa incerci un Kopi Luwak pentru ca , mai originala decat acolo nu ai unde sa gasesti si ulterior vei putea compara cu eventuale imitatii sau pretentii de egalare.. [Image: smile.gif] . E doar o opinie personala si trebuie luata ca atare , iar daca nu iti face placere n-are rost sa te fortezi...( eu unul , daca as fi cu tine n-as rata momentul [Image: biggrin.gif]  )...Oricum , va doresc petrecere frumoasa si vacanta placuta in continuare...
Bezzera Strega Top | Pavoni Expo | Honne (slim) | Olympus KR-E | C40 mk III | Kinu M47, M68 | ECM S64 (TIN) | Gene CBR 101...
 
Reply
#17
Frumoasa poveste fotografica. Multumim!!!
Si eu as bea o Kopi sa fiu in locul tau, mai ales ca exista printre altele si boabe certificate ca recoltarea se face doar de la animale aflate in salbaticie.
 
Reply
#18
PETA a emis un raport cu privire la conditiile in care sunt tinute animalele astea. In Bali au verificat 16 ferme orientate catre turism, unde in total sunt tinute captive 48 de civete. Scorul final este intre 0-4 in ceea ce priveste mobilitatea, igiena, suprafata, zgomotul, mancarea, apa si interactiunea sociala.
Noi am intrat doar intr-o "ferma" din asta, cu scopul de a vedea cu ochii nostri cum sunt tinute animalele.
Si apropo, majoritatea produselor Kopi Luwak care sunt etichetate "wild-sourced" sunt doar o forma falsa de reclama, este imposibil sa produci Kopi Luwak care sa provina doar de la animale din salbaticie, iar fermierii nu au nicio problema sa-si eticheteze eronat produsele cu eticheta "wild-sourced".
Informatiile astea mi-au fost confirmate si de un fermier (nu din ala care are civete).
Va las mai jos cu cateva poze care mie mi-au frant inima. Cand am intrebat-o pe fata de la ferma de ce fac asta, mi-a spus ca e doar ca sa arate turistilor animalul si modul in care se recolteaza cafeaua, dar ca produsul final pe care il comercializeaza provine de la animale salbatice. Sigur!

[Image: 8063bb2884d3b8a95bd936e4f810a57d.jpg]

[Image: e9bdb81a76a87754f0a60ae005e0dfc9.jpg]

[Image: 582aea525faf9c1f318edb1267d88ca8.jpg]

[Image: bcbd0c0ff16768ac3d116e7e8a9d72a1.jpg]

[Image: ad2b97aa82c9505168fa46588641ed71.jpg]

Eu o sa raman la decizia de a nu incerca cafeaua asta.
Deja mi-am incalcat un principiu si am mancat pentru prima data in viata mea la Pizza Hut in Jakarta Smile. Prima si ultima data, chestia aia vanduta acolo n-are nicio legatura cu pizza Smile
Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
#19
Multumim pentru pozele extraordinare si felicitari pentru refuzul tau de a consuma o asemenea atrocitate.
Doar prin egoism sau ignoranta se poate admite asa ceva si din nefericire se admite..chiar si aici.
La Pavoni, Kinu m38
 
Reply
#20
Multumim pentru informatii Petrisor. E bine de stiut.
 
Reply
#21
Da...e clar , iar erori umane....pacat ca le tin inchise in halul ala...adevarul e,  jalnic...Cu alte cuvinte NU EXISTA cafea Kopi Luwak provenita din wild , fiind practic imposibila recoltarea din paduri ...dar se afirma treaba asta si se scrie pe cutii , borcane....hmm...si numai cine nu a vazut , crede.  Acum am inteles si iti dau dreptate ...ma asteptam sa fie intr-o rezervatie , in semilibertate ( cum tine Tiriac mistretii la Balc...) dar , vad ca bietele civete fac puscarie nevinovate...trist.
Acum nu stiu ce sa mai zic , si daca bei si daca nu o cafea Kopi , nu vei schimba cu nimic starea de acolo , insa daca se va importa ( exporta ) si comercializa frenetic ...ma cam indoiesc ca starea bietelor fiinte se va ameliora...trebuie LEGE.
Multumim mult de clarificare si de efortul de a ne prezenta real situatia cu foto...cam trista treaba pe acolo din acest punct de vedere...iar... in alta ordine de idei , ai mare grija cand " joci in deplasare "  pe unde mancati , ca am avut colegi care in studentie au lucrat la Pizza Hut si ce mi-au povestit... [Image: biggrin.gif] ...nu pot reproduce ...oricum feriti-va cat puteti si calatorie placuta in continuare... [Image: smile.gif] ...
Bezzera Strega Top | Pavoni Expo | Honne (slim) | Olympus KR-E | C40 mk III | Kinu M47, M68 | ECM S64 (TIN) | Gene CBR 101...
 
Reply
#22
Petrisor ...continui sa urmaresc cu mare placere foto reportajul tau si astept cu nerabdare urmatoarele episoade [Image: 105.gif] [Image: tv.gif] . Poti sa ne spui si preturile ,daca poti  , din diversele cafenele pe care o sa le vizitezi ? Ar fi interesant de stiut si pretul la verde direct de la fermier ,fara adaosurile ( de calitate  [Image: smile.gif] ) ale diversilor imporatatori.

PS . Urasc captivitatea animalelor in toate formele ei ( zoo ,circ ,etc ) si impartasesc intru totul opinia ta legata de kopi luwak .  Nu consum nici eu acesta cafea...din principu ( nu pt ca nu mi-o permit [Image: biggrin.gif] ).
 
Reply
#23
Eu am mai tinut legatura in privat cu Petrisor si nu am apucat sa il felicit public, o fac acum din toata inima! 

Sper ca am fost cat de cat inspirational, incat sa vedem un blog al tau care sa aduca in povesti si fotografii, aroma de cafea din acele tinuturi exotice, prin prisma omului liber care a lasat totul si s-a dus sa cunoasca lumi mai calde si mai relaxate decat la noi. Imbinarea aceasta intre poveste, exotism, calatorie si cafea, cu accent pe cafea, este o nisa absolut libera in Ro, doar Bradut Florescu avand unele porniri in acest sens.  
Voi dedica si pe blog un articol acestei initiative, alaturi de ispravile altui espressoman, Cosmin Pasnicu. 

Petrisor, nu uita sa updatezi acest topic oricand simti nevoia, inclusiv cu link-uri din articolele scrise pe blogurile voastre, care au in centru cafeaua.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#24
Uei, frumos mesaj, Liviu! Si da, ai fost inspirational in ceea ce priveste blogul meu. Atat tu, cat si prietena mea Smile
O sa actualizez topicul asta cat pot de mult, o sa incerc sa adaug fiecare cafenea pe care o vizitez, chiar daca nu va fi in timp real Smile
Multumesc pt sprijin si pt incurajari!
Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Obel Mito
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)