Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

(19-04-2017, 08:25)stefandinescu Wrote: ... espressorul este un La Marzocco Strada EP ceea ce conteaza mult.

Da, cred si eu  [Image: smile.gif]  Am luat o punga si pt acasa, sa fac comparatie cu Lelit-ul meu, cine stie...  [Image: smile.gif]
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Am primit vesti bune si din Medias! Se bea in sfarsit o cafea buna si acolo, la The Bean  Cafeaua este de la Yume si Olivo. Asteptam review-uri de la espressomanii medieseni.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
S-a deschis o cafenea TO GO in Slatina, Joy Coffee; am baut un cappuccino foarte bun ieri la ei.

Cafeaua e de la Claro si aveau expuse si pentru vanzare pungi cu cafea prajita, data prajirii fiind 19.04.2017.
Vibiemme Domobar + PID Rex-C100, San Marco SM92, Tamper 58mm, sita dus IMS Competizione, latiera JoeFrex 590ml + 350ml

Reply
Confirm, au Kenya si Columbia Esperanza de la Claro, foarte bune ambele, Kenya pt espresso si Columbia cu lapte. Barista e foarte pasionat si prietenos, am stat la taclale mai mult de o ora.

Si locul e foarte fain amenajat, desi este micut. Lumea e curioasa, vine, incearca, mai mult cu lapte, mai pun zahar in capuccino, dar per total e un lucru foarte bun pt un oras micut ca Slatina.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Am băut astăzi o cafea din Sinaia, de la o mică cafenea numita Vittoria Caffe, am vazut pe site-ul lor ca au prajitorie în Ploiești . Cand am cerut un espresso mi.au prezentat două tipuri de cafele (ceva 50 arabica 50 robusta, era 3 lei un espresso) si un mix numit Gourmet din 4 origini diferite (Brazilia, Kenya, Guatemala si inca una pe care am uitat.o) . După un Espresso din acel mix, nu m.am putut opri si mi.am mai luat unul pentru drum si 250g de Guatemala pentru acasa.
Mai nimerești câteva boabe arse pe ici-colo dar nu am gasit o problema in gust.
P.S. cafeaua a facut o spuma densă, în poza nu se vede pentru ca eu beau cafeaua Americano si asa am facut poza.

[Image: 0100d1545921958.jpg] [Image: 2e469c545922007.jpg] [Image: 75319d545922051.jpg]

Reply
Ieri , la Origo, un V60 din Etiopia Chelelektu. Facut la acel "animal".
Super ideea!!! Merge chiar si in cafenelele foarte mici, unde un brew face cozi si astfel este evitat.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(30-04-2017, 18:18)vladd96 Wrote: Am băut astăzi o cafea din Sinaia, de la o mică cafenea numita Vittoria Caffe, am vazut pe site-ul lor ca au prajitorie în Ploiești . Cand am cerut un espresso mi.au prezentat două tipuri de cafele (ceva 50 arabica 50 robusta, era 3 lei un espresso) si un mix numit Gourmet din 4 origini diferite (Brazilia, Kenya, Guatemala si inca una pe care am uitat.o) . După un Espresso din acel mix, nu m.am putut opri si mi.am mai luat unul pentru drum si 250g de Guatemala pentru acasa.
Mai nimerești câteva boabe arse pe ici-colo dar nu am gasit o problema in gust.
P.S. cafeaua a facut o spuma densă, în poza nu se vede pentru ca eu beau cafeaua Americano si asa am facut poza.

[Image: 0100d1545921958.jpg] [Image: 2e469c545922007.jpg] [Image: 75319d545922051.jpg]

Am vizitat acel loc din Sinaia acum cateva luni. Extractia a durat cateva secunde si laptele frotata era plin de clabuc si frigea. Totusi fiind singurul loc cu cafea single origin, este deocamdata cea mai buna cafea din Sinaia.
Iar spuma de la cafea este crema, ca si ceea ce trebuie sa fie la cappuccino (microfoam).
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Am ajuns prin Sibiu, și am găsit cafea bună la Arhiva de Cafea și Ceai și la Sibio.

Reply
Acum vreo 3 saptamani la Ionut (Two Minutes) poate cea mai buna Brazilie incercata de mine, Sao Manoel de la Right Side Coffee.
Saptamana trecuta la Origo, Ethiopia Derar Ela, un double si un flat, ambele exceptionale! Capsune-powered ca tot e sezonul lor [Image: biggrin.gif]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Savurez chiar acum un capuccino din Derar Ela. Pacat ca nu au si pt acasa [emoji846]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Am fost si la Fellow One ieri, am baut un flat white bun, dar departe de cel de la Origo (diferenta cred ca e doar de origine, nu altceva)
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Nu știu dacă s-a mai zis, dar The Bean din Mediaș are cafea de la Olivo și băieții care o pregătesc fac o treabă foarte bună. Este pe strada Petofi Sandor, pe lângă Hotel Traube (nu mai rețin numărul, dar aproape de hotel), aproape de piața Ferdinand. Recomand oricărui doritor care trece prin Mediaș. I-am găsit întâmplător, trecând pe stradă, nu ar strica dacă și-ar face puțin mai multă reclamă în online.

Acum sunt la Sibiu și observ că la Coffee Stravaganza este închis, are altcineva alte recomandări?
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress

Reply
la Sibiu gasesti cafea buna la Arhiva de cafea si ceai.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
(04-06-2017, 19:52)bogdan_geor Wrote: la Sibiu gasesti cafea buna la Arhiva de cafea si ceai.

Acolo am ajuns până la urmă și nu mi-a părut deloc rău!
Hario Skerton · Bosch MKM 6003 | Hario V60 · Bialetti Fiammetta · Aeropress

Reply
Salut,

Pentru Paris aveti ceva recomandari ?

Merci
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet

Reply
Buna ziua
In ceea ce priveste prepararea cafelei sint la inceput de drum si inca nu am dotarea necesara pentru a bea un espresso bun acasa. Trebuie sa constat cu regret ca Aradul este in urma si in acest domeniu. Nu exista prajitorie de cafea, nu am descoperit un loc de unde sa se poata cumpara cafea proaspat prajita.
Acestea fiind spuse stie cineva unde se poate bea un espresso adevarat? Mi-ar placea sa am un element de comparatie. Am baut cafea destul de buna in mai multe locuri, dar parca nu este asa cum ar trebui sa fie.
O zi buna tuturor!
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Salut, pentru colegii din Mures am aflat de o cafenea noua: https://www.facebook.com/cupofexcellence.ro/

A fost cineva, e ok? Sa stiu daca o trec pe lista cand ajung prin zona :)
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
In otopeni am baut un cappuccino bun la cafeneaua Peroni, in dreptul portilor 10-12 [emoji846]

Reply
in Roma, din cate am mers eu prin liste de pe net, pot recomanda doar Faro - Luminari del Caffè.

restu' nici nu se apropie. au si cafea proaspat prajita de la Gardelli si inca cateva prajitorii.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Origo. Un Ninety Plus de nota 10!!! Etiopia.[Image: 6199512d5701787528c1018e4a5feafb.jpg]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Știe cineva dacă pot bea o cafea buna undeva în Năvodari?
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV

Reply
(26-06-2017, 11:52)Semaca007 Wrote: Știe cineva dacă pot bea o cafea buna undeva în Năvodari?

La mine acasa :).
Sau incearca magazin Leonard Cafe din centru (Aby's Coffee Shop). Cere espresso scurt.
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply
Ok, mulțumesc!

Dar nu as vrea sa deranjez, sunt în trecere doar! :)
Încerc la Leonard.
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV

Reply
În curând aici?   [Image: angel.gif]
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(04-07-2017, 06:56)baloozzy Wrote: În curând aici?   [Image: angel.gif]

facem un group buy?
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
(04-07-2017, 08:33)bogdan_geor Wrote:
(04-07-2017, 06:56)baloozzy Wrote: În curând aici?   [Image: angel.gif]

facem un group buy?

Ma bag, asa mai rupem monotonia. :)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
In Roma, Tazza d'oro contrazice perceptiile despre cafeaua italiana, foarte prajita si cu robusta. Aici am baut un espresso excelent, fara nici un pic de acreala in gust. Nu m-am abtinut si am luat o punga de cafea pentru acasa.
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 

Reply
daca esti in Roma, treci pe la Faro - il luminari de cafe. superba cafeaua :)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(05-07-2017, 20:05)Silvio Wrote: In Roma, Tazza d'oro contrazice perceptiile despre cafeaua italiana, foarte prajita si cu robusta. Aici am baut un espresso excelent, fara nici un pic de acreala in gust. Nu m-am abtinut si am luat o punga de cafea pentru acasa.

S-a mai vorbit despre aceasta locatieie iar aprecierile au fost intr-o nota diferita! Dodgy
Asta e minunat la cafea; multitudinea de gusturi, de aprecieri si de preferinte.

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-U...3#pid17153
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Glasgow, recent past.

Am vizitat 3 din cele 5 despre care se vorbeste in acest articol:
- Avenue Coffee - doar cea din Byres Road mai exista, mai mult locatie de servit micul dejun decat cafenea, dar cu roaster propriu deosebit de activ in zona, le-am vazut pungile cu sigla lor la multe cafenele obisnuite, pentru care insa prajesc stil horeca.
De fapt si blendul de espresso din hopper era cam horeca dupa culoare, daca voiai ceva prajit light numai la aeropress sau V60 te puteau servi, pe ideea ca doua din cele trei rasnite erau reglate fix pentru prajirea espresso si derivate cu lapte, doar a treia fiind "de joaca".
Prea aglomerata ca sa poti schimba o vorba cu barista. Poate pentru ca am tecut pe acolo pe la 8:30-9, cand dadeau buzna studentii...
Am servit un Rwanda la Aeropress, "scurt" adica 120 ml, deosebit de fructata, de fapt imi fusese recomandata.

- Pena... jalnic, echivalentul "bombei" in materie de cafenele, de fapt o sandwitch-atorie studenteasca, cafeaua fiind un accesoriu. Nu merita deplasarea, nici nu stiu cum au ajuns in articol.

- Steamie - pe asta am gasit-o prin alte articole, si o recomand calduros ca cea mai buna.
http://www.brian-coffee-spot.com/2017/05...e-steamie/
Foarte mica si intima, doar 4 masutze, preferata de infuzomani, in 15 minute cat am stat nu s-a comandat nici un espresso :), si cu un barista deosebit de comunicativ, stia si cuvinte romanesti :) si cu care se putea discuta tot ce vrei despre cafea, stia si de campionul nostru de roasting.
Am servit o Kenia la V60, care parandu-mise cam amara, am inceput sa o disecam, ajungand la concluzia ca 92 grade sunt prea mult pentru cafeaua respectiva, ca sa dea notele fructate la care ma asteptam... nu trece mult si apare patronul, incep sa discute aratand in directia mea, dupa care se duce si prepara un V60, ii duce patronului si surpriza, imi aduce si mie o ceasca de espresso cu o mostra. "Ati avut dreptate, la 88 grade da o gama de aromele mult mai larga decat la 92, ne-am notat in retetar pentru viitor."

O lista mult mai completa a peisajului scotian de cafenele independente, dar cu prea multe locatii la distante nerezonabile, se gaseste aici:
https://www.indycoffee.guide/scottish-in...fee-guide/

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)