---
-
Espressoman fresh
Timisoara
Salut, in Timișoara se bea cafea buna, proaspăt prăjită ( Sapid ), la yOyO Cafe - Calea Buziașului nr. 11.
Folosesc un espressor Sanremo Opera, bariști școliți SCAE, tot tacâmul...
Espressoman infocat
Timisoara
Confirm si eu.
Este foarte ok.
(20-01-2017, 16:57)mak Wrote: Salut, in Timișoara se bea cafea buna, proaspăt prăjită ( Sapid ), la yOyO Cafe - Calea Buziașului nr. 11.
Folosesc un espressor Sanremo Opera, bariști școliți SCAE, tot tacâmul...
Brasilia Mini Classic HX, Kinu M47,Motta Europa
Espressoman Administrator
Bucuresti
Nu e chiar cafea dar e un cocktail bestial pe baza de espresso. Eu l-am degustat la un concurs de bartending, barmanul fiind din Cluj-Napoca, de la Jaxx (Marian Porumb). Chiar dacă era semnătura proprie, este preparat si la locatie, si repet e bestial. Berri Ambitious:
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman traditionalist
ro
24-01-2017, 21:41
(Edited 24-01-2017, 21:51 by Levo.)
Pai ...si reteta ...cum il facem ???
[Image: biggrin.gif]
Trebuie furat patentul si clestele si totata lada cu scule...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Bucuresti
La cocktail nu e ca la espresso :) Adică cele foarte bune se reproduc mai greu acasă, în special cele signature, de preferat fiind sa-l bei în locația X. Totusi, rețetă e aici:
Nume: Berri Ambitious
Metoda: Shake&Strain
Pahar: cocktail glass
Gheata: 1 cub de dimensiuni medii, de mentinere
Garnish: 3 pastilute de ciocolata
Ingrediente:
Absolut Raspberri – 50 ml
Monin Pistachio – 20 ml
Fee Brothers Black Walnut Bitter – 2 dash-uri
Espresso – 1
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman traditionalist
ro
Multumim frumos...
[Image: biggrin.gif] ...e de asteptat sa nu se poata realiza exact , dar...il adaptam noi pentru acasa...
Dupa cum suna ingredientele...imi lucesc ochii , ca la pisic noaptea...
[Image: biggrin.gif]...trebuie sa culegem intai ingredientele...si apoi mai vedem daca punem 2 x espresso sau 3 de Absolut....depinde cat de tare ninge afara...
[Image: smile.gif] ...oricum , multumim de amabilitate....pentru ca pe la Cluj ...cine stie cand si daca ajung....in urmatorii 10 ani...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman
Bucuresti
Cool...ar trebui sa fie si la "retete cu cafea"...pt a fi usor de gasit...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
Espressoman infocat
Braila
Azi am trecut prin Buzau si am facut popas la Moro Cafe, pe langa McDonald's. E deschis cam de 3 luni, folosesc cafea de la Origo, o masina Nuova Simonelli Aurelia si au un macinator Anfim (nu stiu exact modelul dar e de generatie noua). Am luat un double shot preparat corect din blendul celor de la Origo. Barista care mi l-a pregatit are curs facut la Origo si m-a surprins placut si cu un chemex pe care l-a pregatit pentru prima data acolo. Atmosfera e primitoare, cafeaua e foarte ok si i-am sugerat sa aduca si alte cafele de specialitate. In plus gasim si shake-uri, croissant-uri bune, prajituri si fresh-uri la preturi decente. Poate ne adunam ceva espressomani in curand pe acolo, la vreo degustare..?
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60
Espressoman fresh
Bucuresti
Vorbim de cafea de specialitate a?
Offf...lista cu cafenele
Bucuresti
Intai si intai sa vedem noi muuulte cafenele in tara care folosesc proaspat prajita, astfel incat oamenii sa ia contact cu acest fenomen in general. Altfel ii va fi foarte greu publicului neavizat sau prea putin avizat, sa discearna intre o cafea de 85 de puncte si alta de 75.
Espressoman infocat
Bucuresti
30-01-2017, 16:51
(Edited 30-01-2017, 16:52 by telvanno.)
Miercuri ajung in Cluj-Napoca.
Unde pot savura cea mai buna cafea (conform criteriilor nostre, evident)?
Multumesc!
Kinu M38, Aeropress, V60, Brewista Smart Pour Digital Kettle 1.2l
Espressoman infocat
Cluj
Dupa mine, daca vrei sa fie pe alese, la cel mai inalt nivel posibil, direct la laborator: Str. Emil Petrovici 16
Uneori am baut cafea reusita si la Olivo, desi, pt gusturile mele nu e chiar ceva care ma da pe spate.
Am tot auzit de locatii noi - Narcoffee, Roots (ambele pe Eoilor), si let's Coffee (Regele Ferdinand 30), dar , spre rusinea mea, nu am ajuns la nici una din ele desi trec prin zona de cel putin 2-3 ori pe saptamana.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Bucuresti
Intre timp, am ajuns pentru prima oara la Garage Cafe, in Bucuresti, situat chiar intr-un garaj, intrarea in parcul Kiseleff
[Image: smile.gif] Mi-a placut conceptul, Mihai, antreprenorul, fiind om foarte ok si deschis. Ca si amuzament, VladP fusese la Garage chiar dupa deschidere si barista-ul mai tinerel a fost reticent la a face niste reglaje suplimentare pe rasnita, cerute de Vlad pentru niste corectii de gust, replicand ca "nu ma lasa sefu' "
[Image: smile.gif] Eu l-am prins pe sef in zi plina zi libera si am stat o ora
[Image: smile.gif] Cafea: Columbia de la Claro, espressor SanRemo Verona RS, rasnita K30 VArio, 5 lei espresso single, 7 lei dublu, 7 lei capuccino. Succes
Espressoman infocat
Cluj
(30-01-2017, 17:11)Lyvyoo Wrote: VladP fusese la Garage chiar dupa deschidere si barista-ul mai tinerel a fost reticent la a face niste reglaje suplimentare pe rasnita, cerute de Vlad pentru niste corectii de gust, replicand ca "nu ma lasa sefu' "
[Image: 24.gif]
De aur!
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman infocat
Timisoara
Salut.
Stie cineva unde se poate bea cafea de specialitate in Arad?
Brasilia Mini Classic HX, Kinu M47,Motta Europa
Espressoman infocat
Bucuresti
13-02-2017, 18:35
(Edited 13-02-2017, 18:41 by mihai123.)
![[Image: j7J8FC9.jpg]](https://i.imgur.com/j7J8FC9.jpg)
Bucuresti
Steam coffee shop pe str Uruguay o ambianta pe masura cafelei, am fost duminica dimineata.
Recomand.
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
Espressoman de Romania
Bucuresti
Aflat o saptamana in Paris, am dorit sa beau o cafea intr-una dintre cele doua cafenele cunoscute si aflate una langa cealalta, Cafe de Flore (in 1939 Picasso a fost patronul ei) si Les Deux Magots. Am intrat in cea din urma si in ciuda unor asteptari reduse cu privire la calitatea ei, am fost surprins placut de gustul bun al espressou-lui cerut.
Dar cel mai mult mi-a placut ciocolata calda, o adevarata incantare pt papilele gustative.
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter
Espressoman infocat
Bucuresti
si la Cafe de Flore e minunata ciocolata calda
[Image: smile.gif]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
E ceva tehnica si la asta, sau imputul e mai de calitate?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman de Romania
Bucuresti
Eu unul nu as putea sa iti ofer detalii, ce pot spune este faptul ca este foarte densa.
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter
Aero...
Bucuresti
Ethiopia Samii, V60, la Guido. Mana lui Vlad. [emoji3]
Buna cafea... [emoji108]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bucuresti
ma faceti sa ma duc pana acolo dupa Samii asta
[Image: smile.gif]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Aero...
Bucuresti
Un gust interesant de struguri albi. Deosebita de Ethiopia clasica, florala.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bucuresti
are rost pt espresso?
Espressoman infocat
Bucuresti
Are!
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
Espressoman fresh
Cluj-Napoca
Salutare, unde pot sa beau o cafea buna in Oradea?
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(01-03-2017, 12:19)trexyz Wrote: Salutare, unde pot sa beau o cafea buna in Oradea?
Rewine și Ristretto
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E
Bucuresti
S-a baut si la Constanta o cafea buna, la colegul StefanDC, in weekend adunand o gasca mare si entuziasta. Ca sa spun si ce am pe suflet, atunci cand facem intalniri de acest gen, mereu am o parere de rau ca nu se intampla lucruri similare in toate orasele unde sunt minim 5-10 espressomani activi pe forum. Deci curaj dragi colegi :)
![[Image: p5MWZm5.jpg]](https://i.imgur.com/p5MWZm5.jpg)
Espressoman infocat
sibiu
De ce nu repetam si in Sibiu ? Când ați avut o întâlnire la Stravagante eu nu eram membru al forumului (beam Lavazza pe un De Longhi pe atunci [emoji3]). Acum Mișu are cinci râșnite ! Si comunitatea locală a crescut deși nu ne cunoaștem între noi (pe Gicu Șerban l-am cunoscut când a sosit cafeaua din Grecia)
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)