Espressoman infocat
Deva
(07-08-2024, 09:16)razvandumitru1 Wrote: Joy Coffee, vizavi de Prefectura
Da… fost, probat, nu a impresionat. E ok, merge, dar nu wow.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman infocat
Bucuresti
(08-08-2024, 23:14)adiszep Wrote: (07-08-2024, 09:16)razvandumitru1 Wrote: Joy Coffee, vizavi de Prefectura
Da… fost, probat, nu a impresionat. E ok, merge, dar nu wow.
Da, nu e ce ne asteptam, dar e singurul care merge din Slatina :)
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI
Slatina
(06-08-2024, 19:41)adiszep Wrote: Colegii ceva prin slatina? Thanks :)
Gonit de caldura si satul de AC, la inceputul lunii am luat-o din loc spre locuri mai racoroase si linistite

. Oricum tot Joy as fi recomandat si eu daca eram pe faza cand ai postat.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
In Cluj recomand Il Caffe, Strada Constantin Brancuși 12A.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
20-08-2024, 21:28
(Edited 20-08-2024, 21:28 by DanCo.)
Caffe este una din cafenelele cel mai putin recomandabile din Cluj. Sunt o gramada de cafenele foarte bune la Cluj dar nu Il Caffe. Nu detaliez și de ce dar sunt la ani lumina de ceea ce ar trebuii sa fie o cafenea cu cafele de specialitate. Accentul se pune pe cantitate și rulaj și nu pe mulțumirea celor care vor cafea de specialitate.
[font][font]Kinu m47, Staresso Mirage Pro SP 300, Presso Q2 1Z, oală Moka, V60[/font][/font]
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
corect, există altele mai bune, dar când te uiți la raportul dintre preț și calitate, este in general bun
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
20-08-2024, 21:59
(Edited 20-08-2024, 21:59 by DanCo.)
Cafea de specialitate și preț bun nu exista. Dacă vrei calitate în acest domeniu nu merge cu "dincolo era mai ieftin". Exista peste tot în tara prajitorii și cafenele cu cafea ieftina dar care sunt doar comune si nu au nimic deosebit. Azi am luat de la o prajitorie din Cluj cafea la 150 lei /250 gr. Dar oare doar pretul conteaza? Cum poți sa o compari cu cafea de la multe alte prajitorii la 40-50 lei /250 gr? Același lucru este și în cafenea la prețul cafelei preparate.
[font][font]Kinu m47, Staresso Mirage Pro SP 300, Presso Q2 1Z, oală Moka, V60[/font][/font]
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Prețul pe care cafenelele din Cluj îl percep pentru cafea nu este o garanție pentru calitatea acesteia. De exemplu, Olivo Caffe din Cluj este una dintre cele mai scumpe, dar nici la cafeneaua lor cafeaua nu este specială de loc. Am locuit ani de zile în Italia și Germania și nu am văzut niciodată prețuri precum cele menționate de tine. Dar, evident, fiecare persoană poate face ceea ce este mai bine pentru el.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
21-08-2024, 00:34
(Edited 21-08-2024, 01:08 by DanCo.)
Ok! Doar ca cei din Cluj care suntem pasionati de cafea știm și alte lucruri din spatele povestii cafelelor care se beau în diferite cafenele din oraș. Sunt cafenele care au niște spatii imense și in care au investit mulți bani chiar în buricul târgului, unde chiria este la niște preturi amețitoare care chirie se regăsește și în prețul cafelei. Sunt cafenele facute pe lângă prajitorii care sunt recunoscute ca fiind chiar în top și nu doar local ci chiar național și unde prețul cafelei iarăși are o justificare pentru ca o cafea buna nu este ieftina nici când o cumpara ei verde și nici experienta lor dobândită în mulți ani nu o pot da de pomana. Sunt prajitorii care au prajitoare de 1-2 kg/sarja și care încearcă sa facă arta din prăjit și atunci vor sa câștige din calitate și nu din cantitate. Sau Sunt prajitorii ca cea data exemplu de tine care au un prajitor mare (25 kg/sarja) pe langa altele mai mici și care prăjesc intr-o hala în care pot întra cateva TIR-uri ca dimensiuni, intr-un parc industrial inafara orașului și pentru care contează cata cafea vand către diverse cafenele sau alte unități horeca și nu ce si cat vand în cafeneaua lor. Apropo: ai văzut și ca prețul bun este doar pentru ceva la care ii spune cafea fără alte explicații și care este de obicei un blend care are și robusta iar în meniu mai exista aceleași produse pe baza de cafea la care se specifica faptul ca este cafea de specialitate și care au alte preturi nu prea diferite de restul cafenelelor bune din oraș? Important este însă că ai fost mulțumit.
Espressoman infocat
Deva
(21-08-2024, 00:12)Nadav_eck Wrote: Prețul pe care cafenelele din Cluj îl percep pentru cafea nu este o garanție pentru calitatea acesteia. De exemplu, Olivo Caffe din Cluj este una dintre cele mai scumpe, dar nici la cafeneaua lor cafeaua nu este specială de loc. Am locuit ani de zile în Italia și Germania și nu am văzut niciodată prețuri precum cele menționate de tine. Dar, evident, fiecare persoană poate face ceea ce este mai bine pentru el.
Olivo chiar are cafea bună. La fel și let’s coffee yume etc.
Espressoman infocat
Slobozia
omu doar are nevoie de 10 postari pentru a vinde ceva. chill, nu luati prea in serios ce scrie
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman infocat
Deva
(21-08-2024, 09:23)RazvaNNN Wrote: omu doar are nevoie de 10 postari pentru a vinde ceva. chill, nu luati prea in serios ce scrie
Da dar cumva e cam enervant ce scrie și modul în care o face. Pune bre anunțul fără cele 10 postări în loc să faci spam pe atâtea topicuri.
Espressoman infocat
Floresti, Cluj-Napoca
(21-08-2024, 09:12)adiszep Wrote: (21-08-2024, 00:12)Nadav_eck Wrote: Prețul pe care cafenelele din Cluj îl percep pentru cafea nu este o garanție pentru calitatea acesteia. De exemplu, Olivo Caffe din Cluj este una dintre cele mai scumpe, dar nici la cafeneaua lor cafeaua nu este specială de loc. Am locuit ani de zile în Italia și Germania și nu am văzut niciodată prețuri precum cele menționate de tine. Dar, evident, fiecare persoană poate face ceea ce este mai bine pentru el.
Olivo chiar are cafea bună. La fel și let’s coffee yume etc.
Cred ca pot numara pe o mana cate cafele bune am baut la Olivo, mai ales la locatia de la The Office. Espresso dublu deplorabil, atat din Roasters Blend-ul lor cat si din Origin pe care il au pe cealalta rasnita. Am baut cafea mai buna din boabele lor la cafenele mici din Floresti (Mini Cafe si ChiCaffe) decat la ei, ceea ce mi se pare foarte trist.
Let's Coffee si Yume inca urmeaza a fi testate, dar la Il Caffe am baut un espresso foarte bun, de ambele dati de care am fost la ei.
AVX DB1 Plus (2024) | Geimori GU64 | ousia | Hario V60 plastic | Hario Switch cu Mugen | Timemore B75 | NextLevel Pulsar | Kettle Palatti Enso || older - Honne Hedone | AVX CG301 | Kettle Timemore
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Probabil ca difera gusturile și așteptările fiecăruia. La Il Caffe se prăjește de la mediu în sus. Restul prăjesc mult mai light. Pentru cine prefera ciocolata și caramel în ceasca este de preferat cafenele gen Il Caffe sau cele enumerate mai sus. Cine vrea note mai subtile, fruct,etc în ceasca are multe alte cafenele. Pentru cine Olivo nu a fost ok este foarte posibil ca nici Yume sau Let's Coffee sa nu fie. Personal prefer Let's Coffee pentru ca îmi sunt prieteni și stiu ce prăjesc și cât se străduie pentru ceea ce obțin. Dacă nu ei atunci Yume cu care iarăși ne știm și sunt un etalon pentru cafeaua din Cluj și nu numai.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
21-08-2024, 16:01
(Edited 21-08-2024, 16:15 by iancu.ciprian.)
Din ce am gustat eu de la Olivo sau Il Caffe nu s-au apropiat de ce am luat de la Yume. Bineinteles ca asta e o parere subiectiva, care tine de gusturile fiecaruia. Si Meron are cafele foarte bune. Eu personal prefer cafelele mai fructate si acide. Iar la cele de mai sus doar Yume pot sa zic ca mi-a placut.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Si pentru ca azi ispita m-a dus pe la Meron , recomand Ethiopia Esayas Beriso. Foarte placuta, cu note florale si usor acida
Espressoman infocat
Bucuresti
(10-02-2024, 18:55)Elwe Wrote: Cu siguranta atmosfera de la Slower este foarte placuta, Cristi este o fire foarte prietenoasa si bucuros sa impartaseasca din experienta lui. Astazi cineva si-a facut singur cafeaua supravegheat atent de Cristi. De fiecare data cand merg acolo merg sa beau o cafea cu el, nu de la el.
SLOWER brew bar de pe Mărășești? Pe Google maps figurează ca închis permanent. Sper ca e greșit că as vrea să fac și eu o vizită.
Fellow Atmos Vacuum Canister, Cantar Timemore Black Mirror, Knock Feldgrind, Wilfa Uniform, Aeropress cu Fellow Prismo, French Press no-name/generic, French Press Bialetti Preziosa, și ibric.
Espressoman infocat
Bucuresti
Din pacate s-a inchis acum o luna
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
LV426
(19-10-2024, 20:36)EarlGrey Wrote: (10-02-2024, 18:55)Elwe Wrote:
SLOWER brew bar de pe Mărășești? Pe Google maps figurează ca închis permanent. Sper ca e greșit că as vrea să fac și eu o vizită.
Omul s-a bagat pe prajit. Daca te intereseaza, are un shop
*Admin edit: gdpr
Espressoman infocat
Bucuresti
So nano roastery pe instagram
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Oradea
La Yume Coffee Roasters in Cluj!
In Oradea la Snooz si la Madal.
Decent Espresso DE1PRO, Option-O Lagom P64
Espressoman infocat
Focșani, Vrancea
(29-05-2021, 16:08)mynameismada Wrote: In Focsani gasesc vreo cafenea buna? Are careva vreo recomandare?
Salutare, daca mai esti prin zona te asteptam pe la noi(a) sa dezvoltam discutia la o cafea :)
• Hedone Bugster • Expobar Brewtus • Iberital Expression
• Mahlkönig EK43 • Fiorenzato F83E XGI • Hedone Honne • Mahlkönig KENIA
Espressoman fresh
Cluj
Unde am baut cafea buna constant: Yume. Unde am baut cafea buna: Let's Coffee ( not so much dupa ce a plecat Cristache), Meron (depinde ce au pe rasnita), Bope, Emozia. Unde am baut cafea ok: Gook. Unde nu mi-a placut deloc: Coffee Cup, Olivo. Acestea sunt cafenelele din Cluj pe care le-am frecventat.
Espressoman infocat
Cluj Napoca
Am baut astazi un espresso bun (Rwanda procesata natural) la Embu /str. Scortarilor 12, Cluj Napoca!
Lelița Bianca V3 / Timemore 078s / Moccamaster Select / Kinu M47
Espressoman infocat
Slobozia
22-01-2025, 18:50
(Edited 22-01-2025, 18:50 by RazvaNNN.)
#edit, am gresit threadul :D
Espressoman infocat
Floresti, Cluj-Napoca
Astazi am avut ocazia sa trec pe la Yume Coffee Roasters si am putut savura 2 espresso duble.
Ethiopia Halo Beriti - un espresso mai putin corpolent dar savuros, cu notele florale si citrice in fata (din ce am prins eu)
Colombia Alirio Rodriguez - foarte impresionat, corpolenta mai ridicata si cu putina aciditate (cat trebuie, nu exagerata) si after-taste-ul de cognac. Mi-am si luat o punga de boabe sa le incerc acasa.
Pentru cei din Cluj, ii pot doar recomanda, pana in momentul de fata is pe locul I pentru mine (am incercat espresso la Olivo/Meron/Emozia si la IlCaffe - espresso foarte bun pe stilul clasic)
AVX DB1 Plus (2024) | Geimori GU64 | ousia | Hario V60 plastic | Hario Switch cu Mugen | Timemore B75 | NextLevel Pulsar | Kettle Palatti Enso || older - Honne Hedone | AVX CG301 | Kettle Timemore
Espressoman infocat
Oradea
Orădean în Timișoara, unde "bag" un espresso bun, tot la Doppio?
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.
Espressoman infocat
Timisoara
08-02-2025, 17:21
(Edited 08-02-2025, 17:22 by NvM.)
Doppio (prescco), statia de cafea (arusha, the barn), ovride (manhattan sau alta prajitorie ca se schimba). Sunt multe variante acum, depinde si de gusturi sau zona in care esti, daca vrei sa si mananci ceva.
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso
Espressoman infocat
Oradea
Până la urmă am trecut pe la Ovride, acum aveau de la dropshot.
Espressoman infocat
Oradea
Am testat și "Brick by brick", pare ceva mai nou.