Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Vezi Centro Roastery

https://maps.app.goo.gl/R4NVzFXTwDCcSWCz8
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g

Reply
Notat, mersi! Smile
Lelit PL41TEM IMS + Eureka Mignon Zero
Wacaco Nanopresso + Kinu M47 Phoenix

Reply
O surpriza placuta, cafea buna, personal priceput si amabil. Cu alte cuvinte The Museum Speciality Coffee Shop in Salonta.[Image: G3gEwZq.jpg][Image: F4Qs0aH.jpg]
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Placut impresionat de Schilthorn in cartierul Coresi in Brasov. Un 1 + 1 de cafenea si bar cu 2 intrari separate sub acelasi nume.
Cafea de la BOB, dulciuri artizanale si oameni faini.

Vizavi mai e o cafenea Breakaway. Specialty Coffee
Cafeaua o orajesc chiar ei, origini mai putin rare.
Am baut o Columbia spalata pe espresso si un V60 din Uraga, tot spalata si facuta bine.

[Image: yedCIq4.jpg][Image: 9rKOBCD.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
(03-05-2022, 13:32)slavic1983 Wrote: [...]
Schilthorn
[...]
Breakaway. Specialty Coffee
[...]

Am corectat linkurile Wink
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
De la Schilthorn beau in mod constant cand ajung in BV, ca si espresso variaza, cand e excelent, cand e hmm...in schimb am baut un V60 excelent !

Ultima oara am luat si de la Breakaway, a fost de asemenea excelent.

Dar da, oameni faini, atmosfera placuta, cartieru per ansamblu e foarte placut.
DUO DE/XL/KINU/BRAVO/KRIBLI
past:SAB HX E61/ANFIM

Reply
Da o cafea italiana "clasica" (in nici un caz mono-origine) gen Mokaflor, Cartapani etc. se poate bea undeva in Buc? Ca eu nu am gasit ultima data nimic pe nicaieri...adica cu scuzele de rigoare nu am putut bea o cafea...:)

Reply
Cappuccino Story folosesc Kimbo

Reply
Let's Coffee- Cluj-Napoca. Am incercat un flat white. Echipa cool. Cafea buna.

Attached Files Thumbnail(s)

Profitec Pro500 | Eureka Mignon Single Dose 
Old - Gaggia Classic Pro | Baratza Encore

Reply
Zilele acestea am facut o deplasare la Brasov. Am baut un espresso foarte bun la Tekafe si la Meron.
Am avut parte si de o surpriza. In parcarea dintre drumul Sibiu - Rimnicu Vilcea si drumul care merge spre Fagaras si Brasov am gasit o mica ghereta Hug The Mug. Si la plecare si la intoarcere m-am delectat cu un Doppio dintr-o cafea Peru. Aparatele au fost manevrate de o domnisoara foarte amabila si priceputa in domeniu cu care am avut o discutie scurta dar foarte placuta.[Image: 61R0ci7.jpg][Image: UdyyUBX.jpg][Image: 4KR3LWF.jpg][Image: AsGPzhE.jpg][Image: Z8chSRm.jpg].
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Iasi. Mers pe recomandare la Navar
Placut impresionat de atitudine, pasiune si atentie.
Cafeaua pe rasnite de la Manhatten si Friedhats. Pt acasa si de la Sloane.

Am baut un espresso gemos si fructat din Rwanda de la Friedhats si un v60 Manhattan Queen.

Si bun si bine!

[Image: zNJ7rFL.jpg][Image: kMIizp4.jpg][Image: 53rSEea.jpg][Image: exSUHaY.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Sloane, V60 din petale de trandafiri. :)[Image: sZ6FSnv.jpg]
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
(18-05-2022, 21:08)Gabi_M Wrote: In parcarea dintre drumul Sibiu - Rimnicu Vilcea si drumul care merge spre Fagaras si Brasov am gasit o mica ghereta Hug The Mug.
Multumita postarii tale am evitat sa mai fac un detour prin Sibiu la intoarcerea spre Bucuresti... buna cafeaua.
A fost o tura mai lunga cu opriri in mai multe orase pe unde am baut si niste cafea buna, cea care mi s-a parut ca a fost peste celelalte este Kaffeine din Arad, americano si cappucino delicioase. Nu am intrebat ce cafea am baut, dar aveau niste Pressco in spate.

Reply
GOOK - Brutărie Artizanală - Cluj-Napoca
Flat white delicios si desertul genial

Reply
[Image: h0YEs8ll.jpg]
Let's Coffee Cluj

Reply
Baia Mare: Rox - Specialty Coffee.
In trecere prin oras, caut o cafea decenta, fara mari asteptari, metoda mea rapida: "specialty coffee" in google maps. Putine optiuni, asa ca in 3 minute m-am decis unde sa merg. Ajung la locatie, ma intampina un panou cu "home of barista champion" (ok, promitator), inauntru aveau doua cafele pe rasnita, brazilia si nicaragua, si propria marca de cafea proaspat prajita, deja aveam niste asteptari.
Comandat Nicaragua cortado si americano, ambele delicioase. Bonus, am primit o pruna, productie proprie a cuiva de acolo, de asemenea delicioasa.

Reply
Cunoașteți vreo cafenea de specialitate din București care folosește aparat cu lever? După ce m-am jucat cu un La Pavoni mă bate gândul sa cumpăr un espressor gen lever. Dar înainte aș vrea sa gust câteva cafele făcute de o mașină mai performanta.

Reply
Artisan au un La Marzocco Leva X cu 3 grupuri pe care l-au dat de test la BoilerXGuido in primavara asta. Rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor si a aspectului. Poate il imprumuta si in alta parte.

La sfatsitul anului trecut am baut la Mad Goat (langa piata Domenii) Etiopia Bonde Women de la Sloane pe Dalla Corte Mina cu fix acelasi gust pe care l-am obtinut cu La Pavoni.

Reply
Salutare! In Suceava imi puteti recomanda o cafenea?
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)

Reply
Salut,
Nu sunt din Suceava, dar îmi permit să-ți dau o sugestie - Camera cu cafea.  Smile Anul trecut când am fost pe acolo am căutat pe Google variante și așa i-am găsit și eu. Cafeaua a fost destul de ok pentru gusturile noastre din ce îmi amintesc. Lângă cafenea au/aveau și un magazin de prezentare cu cafea proaspăt prăjită și diverse produse care au legătură cu cafeaua și dacă nu greșesc tot acolo în spate prăjesc cafeaua(e o cameră separată, dar peretele despărțitor e cu sticlă). M-am ales și cu o ceașcă făcută pentru ei de către cei de la Logo Cups și o pungă de cafea. Smile Mie personal îmi place logo-ul și modelele lor de pe cești.

Reply
Salut!
la urban street am băut o cafea chiar bună. Cumpără de la Camera de cafea dacă nu ma înșel.
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
Recomand și eu Camera cu Cafea! Este și în centrul orașului, deci ai parte de o experiență pe cinste.
ECM Classika PID, Niche Zero, Kinu Phoenix, Hario V60.

Reply
Boiler Coffee Shop la zoo, un V60 de exceptie si un barista junior foarte amabil, Ethiopia Gigesa prajita de Guido.[Image: cSBICZU.jpg]
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
azi mi-a venit si mie. din pacate eu doar acum incep sa ma ”destept” in privinta cafelei si inca nu am o rasnita si cafea cat de cat decenta. asa ca am vrut sa incep cu un clever dripper si cu aeropress, presa franceza deja am. probabil o sa astept group buy de la kinu din toamna.

asa ca am o cafea macinata de la LIDL, columbia nu stiu ce, alma latina. cred ca e macinata ok pentru aeropress, adica e medie, doar ca e foarte arsa. Am facut o ceasca dupa metoda lui Hoffman si a iesit decenta, dar parca cam amara si slaba. As zice ca in loc de 12-13g, cat am pus, sa maresc doza pe la 17. Nu am kettle care sa masoare temperatura, asa ca dupa fierbere l-am lasat 1 minut, banuiesc ca avea cam 90, sa scad si acolo? Si as mai scade si timpul de infuzat, el are 2 minute, o misca un pic ca sa se desparta crusta, mai asteapta 30 de secunde si dupa apasa inca 30. Pareri?
zp6/v60 

Reply
Narcoffee, Cluj Napoca.
Espressor: Lelit Elizabeth (PL92T, V3)
Rasnita:  Eureka Mignon Specialita
Cantar: Timemore Black Mirror Basic Plus / Normcore Pocket v3

Reply
Nu cred ca poti avea pareri relevante pe cafeaua asta...  Confused
Sau, orice ai incerca ca sa poti stoarce ceva decent din ea va fi inutil cand vei trece la o cafea buna.

Din supermarket singura cafe cu care cred ca ai putea avea rezultate ar fi o cafea Tucano, o gasesti la Kaufland, cu un timp de prajire decent, poate chiar si 1-2 luni.
Exista atat boabe cat si macinata, dar nu stiu la ce granulatie, ar trebui sa scrie pe plic, daca e espresso nu as lua.
Sau un drum pana in Pitesti, la Ecuator Cafe ar trebui sa gasesti cafea proaspat prajita, de filtru, si macinata cum trebuie.

Reply
da, cafeaua aia e mai naspa si decat lavazza ieftina. cred ca efectiv au uitat-o in cuptor. poate fac maine la dripper sa vad ce rezultate am, scot factorul uman din ecuatie ca sa fiu eu convins ca e fara speranta. O sa ma duc si in Pitesti, defapt vroiam sa ma duc chiar azi, dar copii vroiau sa vedem pisici, na ce sa mai zici.
zp6/v60 

Reply
(10-08-2022, 20:56)vmihai Wrote: Recomand și eu Camera cu Cafea! Este și în centrul orașului, deci ai parte de o experiență pe cinste.

Acolo am fost pana la urma :D  Multumesc pentru recomandari!
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)

Reply
"Din supermarket singura cafe cu care cred ca ai putea avea rezultate ar fi o cafea Tucano, o gasesti la Kaufland"

Stiu ca in Auchan se gasesc cafele de la Ecuator Cafe. Din cate imi amintesc o sa vezi doar o data de expirare, scazi un an si aia e data prajirii.

Reply
La Auchan online vad doua sortimente boabe, si macinata doar de ibric.
Pana cand colegul isi va lua rasnita...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)