Espressoman infocat
Deva
(14-11-2023, 12:09)renatoa Wrote: Eu vad jeturi doar pe periferie, intre sita si PF, nu iesind din sita, poate sa fie la fel de bine garnitura de grup.
Oricum, mi se pare o mare prostie sa atribui rasnitei toate defectele unei extractii.
Comunitatea home trebuia sa se gandeasca mai bine cand a decretat 58 standardul pentru acasa, daca ar fi mers pe 53 nu vedeam discutii pe tema asta.
Chiar si in mediile pro sunt argumente in favoarea formatului La Spaziale (53) versus 58.
Deci eu sunt safe cu grup la san Marco :) doar sa ajungă și putem trage o concluzie.
Espressoman infocat
Bucuresti
Am facut si eu cateva test saptamana trecuta cu 64S, pe ACS grup de 53-54, si am comparat cu bentwood. Curge un pic mai "volburos" fata de ce am rasnit be bentwood, dar in niciun caz asa ca in videoclipul de pe youtube.
Filtroman începător
Voluntari
(14-11-2023, 12:45)Darsidius Wrote: Intelegi ca omul mai are 3 rasnite si cu aceasi cafea nu are asemenea probleme_ deci din start poti exclude cafeaua, espressorul, garnituri sau tehnica.
(14-11-2023, 12:45)Darsidius Wrote: Problema in cazul lui e simpla, are prea multa cafea in portafiltru. Cand se umfla atinge grupul neuniform si vezi ce iese pe video.
Păi și de ce ar fi asta vina rîșniței?
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Fiecare rasnita are o compozitie de particule, unele au mai multi bolovani amestecat cu fines, altele macina mai uniform si au fractii medii si fine mai egale. In functie de asta se schimba volumul ocupat de cafea in sita (deci modifi spatiul intre suprafata pucului si sita de dus de unde vine apa) si felul in care apa este absorbita de puck. Un puck cu fractii mai fine-o rasnire mai uniforma va absorbi un volum de apa mai mare, si va dura mai mult sa obtii asta.
Macina cu o conica pt espresso (niche, kinu, whatever) si apoi macina cu o plata aliniata fie si eureka, sau si df64 stock fara ssp. Compara ceva doua macinatura intre degete daca la ochi nu vezi diferenta. Si apoi intreaba-te de ce e asa diferenta.
cu cat o rasnita are uniformitate mai mare cu atat macina mai fin pt espresso, de asta la rasnite precum lagom, ek43, ultra si vechiile monolith max cu ssp ai sa vezi pudra la espresso pe cand la o rasnita cum e robur (aici exagerez intetionat) daca te uiti la puck dupa extractie vezi bolovani.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Filtroman începător
Voluntari
14-11-2023, 13:27
(Edited 14-11-2023, 13:30 by Vlad Soare.)
Păi da, dar ca rîșnița să fie atît de dezastruoasă, să aibă așa un amestec nasol de bolovani încît să nu poți face un espresso cu ea mi se pare extrem de improbabil. Poate la o jucărie din plastic de 250 de lei din supermarket aș crede, dar la Timemore nu prea cred.
Mi se pare mult mai probabil să nu-i fi făcut el dial-in cum trebuie și să nu-i fi găsit punctul optim pentru cafeaua și espressorul lui. Sînt convins că dacă te străduiești poți obține chanelling-ul ăsta și cu Niche.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
14-11-2023, 14:20
(Edited 14-11-2023, 14:23 by Darsidius.)
Eu cred ca tu te grabesti sa citesti si sa faci afirmatii.
Nu sculptor face bolovani asa! conicele fac. Sculptor rasneste fin, iar apa nu trece usor prin puc decat daca ii faci preinfuzie ori folosesti o doza mai mica care sa iti permita un extra timp pana la formarea de presiune. Cu alte cuvinte bolovanul din video are prea multa cafea pt sculptor si aparatul lui.
Omul nu are rasnita de 1 zi, dar sa te vedem pe tine dupa ce o primesti cum e.
Ca sa intelegi, scurt, si la subiect. Apa nu trece usor printr-o macinatura super fina, asa ca trebuie sa actionezi altfel decat esti obisnuit la rasnite normale. Cu debit mai mic, cu doze mai mici, cu tampare mai usoara, cu presiuni de extractie mai scazute 4-6 bar. Dar na, asta e ce sa faci, daca oamenii e bizoni ne uitam si radem.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman infocat
Bucuresti
Mie la 064s, turație mică, mi se pare mai puțin sensibilă decât Kinu, adică nu trebuie sa fac WDT atent, mai mult pe post de nivelator, 3-4 cercuri sunt suficiente.
La Kinu am pățit sa fac channeling uneori daca nu distribui bine, insistent.
Lelit 42EM+PID, Kinu Simplicity, Aeropress, Staresso Mirage Pro, FR SR800
Filtroman începător
Voluntari
(14-11-2023, 14:20)Darsidius Wrote: Nu sculptor face bolovani asa! conicele fac. Sculptor rasneste fin, iar apa nu trece usor prin puc decat daca ii faci preinfuzie ori folosesti o doza mai mica care sa iti permita un extra timp pana la formarea de presiune. Cu alte cuvinte bolovanul din video are prea multa cafea pt sculptor si aparatul lui.
A, OK. Deci și tu ești de părere că omul e de vină, nu rîșnița. Eu înțelesesem că dădeai vina pe rîșniță și nu știam de ce. Mea culpa.
(14-11-2023, 14:20)Darsidius Wrote: Omul nu are rasnita de 1 zi, dar sa te vedem pe tine dupa ce o primesti cum e.
Eu dac-o să decid să-mi iau Sculptor, o să iau 078, pentru că mă interesează mai mult brew decît espresso. Dar încă nu m-am decis. Și cum livrările, din cîte văd, sînt previzionate pentru anul viitor... nu cred că are rost să mă grăbesc cu decizia. :D
Espressoman infocat
Bucuresti
Un lucru ce am observat si nu pot sa-mi explic. E doar ceva curios, nimic rau sau bine.
De obicei am mai multe pungi de cafele deschise, si imi notez pe punga gradul de rasnire ca sa mut usor de la una la alta. Am avut doua cafele diferite care pe bentwood le rasneam la fel, la acelasi punct, ca sa-mi dea un raport X in aprox Y secunde. Nu conteaza X si Y.
Dar pe sculptor nu merg la fel, a trebuit sa rasnesc diferit una fata de cealalta ca sa scot acelasi X si Y.
Espressoman fresh
Zalau
Salutare, de unde as putea sa cumpar 78s Alb in Romania la pret corect?
Espressoman infocat
Slobozia
varianta s nu este inca la vanzare (au anuntat ca intai vor onora comenzile de pe kickstarter si indiegogo si abia apoi vor pune in vanzare rasnita)
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman infocat
Timisoara
15-11-2023, 16:38
(Edited 15-11-2023, 16:39 by edri.)
(15-11-2023, 12:56)DavidIlle Wrote: Salutare, de unde as putea sa cumpar 78s Alb in Romania la pret corect?
La importatorul din Romania, se putea face precomanda la pretul BF de 3400lei (cred ca se mai putea inca 5% reducere cu codul espressoman), livrare din ianuarie.
Espressoman infocat
Bucuresti
Este chiar 10% reducerea
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Milano
06-12-2023, 14:57
(Edited 06-12-2023, 14:59 by vlaicu.)
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman infocat
Slobozia
felicitari! in ce batch ai fost?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Espressoman infocat
Deva
Păi negru în ro doar teoretic batch 10. Nu?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman infocat
Slobozia
asa stiu si eu doar ca ei estimau ca ajunge vaporul cu ele in port in europa pe 15 dec
Espressoman infocat
Bucuresti
06-12-2023, 17:11
(Edited 06-12-2023, 17:12 by Canto.)
Vlaicu a scris cu o pagina in urma ca el era in batch 7.
Vaporul nostru ajunge pe 15 decembrie, daca avem bafta primim produsele la inceput de ianuarie, cu toate ca ma indoiesc sa termine vamuirea pana la sfarsitul anului. Am vazut ca oricum, dupa vamuire, mai dureaza cam o saptamana pana livreaza.
@
vlaicu - poti sa ne spui prin ce curier s-a facut livrarea?
Bianca v1, Flair Pro 2, Aeropress, Timemore B75, Sculptor 78s, KMax.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Depinde cum e organizat fluxul operatorului vamal... la mine mi-a fost livrata a doua zi dupa ce a trecut prin Otopeni, ca marfaru prin gara, vamuirea fiind deja facuta cand era in aer.
Espressoman infocat
Timisoara
Si eu sunt in batch 7 si urmeaza sa se livreze. Vin din Germania cu DHL si in Romania sunt preluate de Urgent-Cargus.
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso
Espressoman infocat
Bucuresti
Poate avem o supriza de Craciun :D
Currently own: WPM Primus & F74 Navigator
Previously owned: Dalla Corte Studio, Timemore 078s, Niche Zero
Espressoman infocat
Milano
(06-12-2023, 15:47)RazvaNNN Wrote: felicitari! in ce batch ai fost?
Am uitat sa răspund dar a scris cineva înainte. Batch 7, Italia.
M-a pus în 7 pentru ca le-am cerut conector tip L, italian. Ăștia sunt bolnavi cu ele și toate electronicele/electrocasnicele sunt pe F. Am casa plina de adaptoare. Într-un final a pus în pachet doua cabluri, unu cu F și altul cu L, de treaba. Încă nu am apucat sa ii dau drumul, am plecat la scurt timp spre munte. Când ma întorc încep rodajul dar tre sa cumpăr cafea pentru primele kilograme.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Bucuresti
A rasnit careva pana acum cu TimeMore Sculptor 078 S si poate da un feedback?
Lelit Mara X | Niche Zero | Normcore Tools | TimeMore Black Mirror
Espressoman infocat
Milano
pentru filtru am observat ca retine pe langa chaff si multe finess-uri. overall am uneori si 1.5g din 13-14 macinate. Pana acum am decartat partea aia si evident totul a fost mai bright. Azi am incercat sa suflu chaff-ul (si ce fines au zburat cu el, aia e) si am adaugat la restu. Cum ma asteptam cafeaua este mai complexa, si reapare dulcele.
Voi cum procedati? decartati din start partea aia si rasniti mai fin? Eu incerc sub 4 sau pe acolo care e scary de fin pentru ce sunt obisnuit pe kinu unde oricum macinam fin (din punctul meu de vedere).
Espressoman infocat
Bucuresti
The last-mile delivery for the 8th batch to Canada, 10th batch to Europe, and 11th batch to the US will commence post the New Year Holiday, tentatively around January 3rd. Our forwarder will provide tracking numbers once they become available. (Please also check your "spam" folder as it could enter the spam email inbox)
Currently own: WPM Primus & F74 Navigator
Previously owned: Dalla Corte Studio, Timemore 078s, Niche Zero
Pseudo Espressoman
VIE/OTP
Craciun fericit intarziat espressomanilor.
Astazi, ceva frumos s-a prezentat in stoc:
![[Image: WgSOBVr.jpg]](https://i.imgur.com/WgSOBVr.jpg)
![[Image: BIC3qfV.jpg]](https://i.imgur.com/BIC3qfV.jpg)
![[Image: 3gpuceQ.jpg]](https://i.imgur.com/3gpuceQ.jpg)
Este destul de mare si greut (4kg), chiar si 064s. Silentios
Astept sa il pun langa Niche-ul meu si sa fac diferentele. (Niche-ul e la o ruda in teste).
Singurul motiv pentru care am luat e ca am vrut sa bifez si conice si plate.
SBE BES875 // Timemore Sculptor 064s //
Hario V60 // 1Zpresso K-Max // Kingrinder K6
Espressoman infocat
Bucuresti
A primit cineva 078s pana acum? Vine si cu air blower sau doar cu pensula? :D
Lelit Elisabeth V3, Timemore Sculptor 078s, 1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A, Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress, Cafflano Kompresso, Moka Pot, Fellow Stagg EKG
Espressoman infocat
Milano
Pot sa îți spun la 078 ca vine și cu pompa. Spuma aia în care sunt așezate toate e cel mai probabil aceeași. Nu vad de ce n-ar fi inclusa și la modelul 078s
Espressoman infocat
Bucuresti
(03-01-2024, 14:48)vlaicu Wrote: Pot sa îți spun la 078 ca vine și cu pompa. Spuma aia în care sunt așezate toate e cel mai probabil aceeași. Nu vad de ce n-ar fi inclusa și la modelul 078s
Mersi, daca zici ca vine si 078 cu pompa sigur e la fel si la 078s. N-am vazut in pozele cu 078 de aici si d-asta am intrebat.
Lelit Elisabeth V3, Timemore Sculptor 078s, 1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A, Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress, Cafflano Kompresso, Moka Pot, Fellow Stagg EKG
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
A fost inclusa si la 078s.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s