![]() |
|
Timemore Sculptor - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Timemore Sculptor (/Thread-Timemore-Sculptor) |
Timemore Sculptor - Darsidius - 08-11-2022 Salut ![]() ![]() Am urmarit de cateva luni rasnita asta, si am zis asa cum am facut in 2018 cu Xeoleo ghost burrs sa o iau fiind printre primii din Eu asa ca habar nu am ce o sa primesc. Pe youtube exista video-uri cu ea, insa putini sunt cei care rasnesc sau posteaza zgomotele si rezultatele reale, majoritatea le cenzureaza sau coafeaza sa dea bine la camera. Am luat rasnita ieri de pe aliexpress, vine in 7-12 zile cu dhl din China. De ce am luat rasnita si ce m-a convins: - cutite hybrid plate+ghost burrs- la cutite s-a lucrat cam 2 ani cu o echipa care face doar cutite- cutitele au o dantura mai deasa decat clasicele ghost burrs, iar pre-breakerele dinspre centru sunt de tipul cutitelor plate- gen 64mm ssp brew burr sau ek43. - rasnita are un design exemplar cum ar trebui sa arate o rasnita, cu profil super slim din fata si spate, cu linii suple si moderne (Arata a dyson) cu un buton imens modern pt on-off nu clasicul buton gasit in 1980 la dacie. - are control de turatie- nu stiu cata diferenta o sa faca- -cutitele sunt de 78mm- teoretic cu putina imaginatie merg si cutite de 80mm (wink)- - are un hopper mic cu un capac magnetic destul de inovativ- adica apesi cu mana spre spate si se trage singur ca sa torni boabele-dupa care tragi in fata si se aseaza singur la loc- - insa cea mai mare optiune inafara de cutite pt care am luat-o pana la urma a fost strict constructia tevii de evacuare si a declumperului: are o teava de plastic sau metal de care se electrizeaza majoritatea plevei si a particulelor fine si dupa ce termini de rasniti le poti arunca fara sa le am in cafeaua de brew- -retentia este rezolvata prin ceea ce pare un fel de teava lovita de un arc comprimat, rotesti cu mana de chute si se loveste singur- In rest nu am ce sa zic, pana nu primesc rasnita. Va fi folosita strict la brew si cupping. Cateva video-uri: https://www.youtube.com/watch?v=HMDbDJwDZWk Si un video cu granulometria, in care face KO un comandante si un fellow ode (evident sa nu credem tot ce vedem): https://www.youtube.com/watch?v=B2ZpdXuPpyA Aici avem o vedere cu ce e la interior, nu pare cea mai solida constructie: https://youtu.be/WsV_pP8U4Ko?t=381 Folositi subtitrarile automate youtube, rasnita nu exista pe piata Eu sau US, si nici nu cred ca va fi comercializata aici. Eu deja am brewerul timemore b75 de care sunt extraordinar de multumit. Am si April brewer si ala e o panarama. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - bobitad - 08-11-2022 eu am de la Timemore o groaza de produse si in general chiar se gandesc ce fac. Chiar interesanta rasnita, ca si aspect pare o combinatie intre fellow ode si ek43. Eu am gasit-o si pe un site din uk, aproape 600 de euro, dar presimt eu, in urina, ca o sa fie mai buna ca Fellow Ode. Sunt sigur ca The Coffee Chronicle sau Lance o sa o testeze, la astia ajung de obicei si chestii mai ciudate, dar pana atunci asteptam de la tine. Cred ca este o rasnita mai mult pentru brew, dar na, cam asta face lumea acum. Sper ca si piata din Romania sa se mute oarecum si prajitorii sa face cafele mai interesante pentru brew, ca majoritatea fac prajeli pentru espresso. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 08-11-2022 Lance stie de la mine de ea, o sa primeasca si el. Sigma din UK dealer official timemore are rasnita la pre-comanda nu e pe stock. Rasnita mea a plecat deja de la vanzator, cu poze. Nu e mai bun pretul din UK pt mine, se plateste transport si taxe. Puteam sa asteptam black friday, dar se aglomerau comenzile, crestea timpul de livrare, si poate era redusa 30-50euro. Am avut un cupon de reducere, si am primit free shipping cu dhl inspre Norvegia (50-80 euro valoare). RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 08-11-2022 In UK apare la vreo 2800 lei, preorder cu posibla livrare din 16.11. Arata bine, in stil ode, s-ar potrivi intr-o bucatarie moderna, dar daca nu se va comercializa in UE ... RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - vladdooo - 08-11-2022 mai pune TVA, taxe vamale: ca la Niche RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - NvM - 09-11-2022 Un prim "review" extern pentru cei interesati https://www.youtube.com/watch?v=GTVdq7w-aDE RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 09-11-2022 In sfarsit se schimba ceva... sa speram ca era cutitelor cu muchii ascutite incepe sa apuna, si ca lumea realizeaza ca macinarea este despre spargere, nu despre aschiere... RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 09-11-2022 In niste discuti mai vechi despre cutite, dezavantajul celor ceramice era ca mai mult zdrobesc decat taie. Pana la urma cum e mai bine, sa fie zdrobit, spart sau taiat bobul de cafea? RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - sorinetta - 09-11-2022 (09-11-2022, 17:40)edri Wrote: sa fie zdrobit, spart sau taiat bobul de cafea?500k $ grinder https://www.youtube.com/watch?v=WkYqHWThIpA RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 09-11-2022 (09-11-2022, 17:40)edri Wrote: In niste discuti mai vechi despre cutite, dezavantajul celor ceramice era ca mai mult zdrobesc decat taie. Pana la urma cum e mai bine, sa fie zdrobit, spart sau taiat bobul de cafea? Cele ceramice zdrobesc in sensul ca actiunea lor e mai apropiata de a unui mojar. Comparam mujdeiul de usturoi ce iese dintr-o ceramica cu ceva gen rumegus (in cazul celor conice/plate), versus cristale de sare/zahar in cazul uneia ghost sau hibrida, cum e cazul de fata. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 13-11-2022 Si pe alb... Reconfortante clipurile astea la care nu te distrage vorbaria... iti lasa imaginatia sa lucreze
RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 13-11-2022 Ajunge pe marti, in 2 zile cu dhl. Parerea mea este ca daca este cu 10-15% mai buna decat xeoleo deja merita, din cauza extra optiunilor cu care vine. Rasnitele se pot alinia mult mai bine decat vin ele din fabrica: Am aratat aici cum, se poate face simplu si la Xeoleo sau la timemore sau la g-iota, eu deja imi dau seama dupa sunet cand ating cutele daca e aliniata o rasnita sau nu: https://www.instagram.com/p/CCmBYqvh5wV/ RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 14-11-2022 Rasnita este ce trebuie. Nu am defecte, nu am imperfectiuni, ambalaj exemplar cum gasesti la Lagom, sau Bentwood pe rasnite scumpe. cutie dubla, spuma neagra, cu folie totul. Nu e mare, nu e mica, nu face galagie, in 10 sec toaca o doza de brew. macinatura foarte uniforma, rasnesc cam pe la 8-12 pt o doza de 12 g, depinde de hartie, cafea, prajire. Am deschis sa vad ce e in ea, am gasit un pic de cafea (normal, e testata in fabrica) am periat cred ca iesit 0.1g, am pus la loc si am dozat 16.4 g in ea fara rdt (pun mare accent pe treaba asta pt ca eu nu fac rdt in brew si nici nu vreau sa fac). A iesit 16.3/16.4 cantarul oscila, deci 0.1 retentie sa fie. fara sa suflu nimic, sau sa bat in rasnita. Imi place enorm de mult cum arata. totul este de aluminiu eloxat intr-o textura rugoasa mata, singurul element de plastic este hopperul, in rest aluminiu. Chafful si fines se prind de teava de evacuare, si prin rotirea gurii de evacuare sunt expulsate separat dupa rasnire, sa nu am chaff si fines in cafea. Se opreste singura dupa 40 sau 60 secunde, capacul de la hopper este magnetic, se trage singur in spate/fata. La interior este gandita bine, mult mai bine decat ek43. O sa revin cu poze, daca sunt intrebari raspund. Cutitele se vad in poze 78mm grosime ±9mm. https://photos.app.goo.gl/HfXTSX8C5vxJB7qj9 RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Vladone - 14-11-2022 Felicitari Denis! sa te convinga rasnita cu rezultate bune mult timp inainte :) RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 15-11-2022 Felicitari pentru achizitie. Deocamdata, nici un distribuitor de la noi nu pare sa aiba intentia sa o aduca la vanzare. Cam cat e "amprenta" pe blat bucatarie? Ce dimensiuni are? RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 15-11-2022 La ce te-ar ajuta daca ar fi vanduta de un distribuitor? ca sa fie pretul si mai umflat fata de cat e? Dimensiuni sunt pe aliexpress sau timemore. Dar la rece, o palma latime, doua palmi lungime. Sper ca s-a inteles ca e doar rasnita de brew, nu face espresso, sau nimic ce implica macinaturi fine. Size261 x 118 x 294 mm RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 15-11-2022 Distribuitor intern, pentru o eventuala garantie. Pare mai mare in poze. ;) RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 15-11-2022 Garantie inseamna sa tii in magazie cateva bucati ca sa poti inlocui integral, pentru ca nu mai returneaza nimeni in China, iar de reparat... adica o alta sursa de crestere a pretului, distribuita in toate unitatile care le vinzi. Sistemul asta merge cand totul se facea in EU, pana prin anii 90 cand s-a trezit china sa devina producatorul mondial. Nu mai poate fi sustinut decat de marii fabricanti, care inca mai asambleaza local si au piese de schimb in magazie, si un rulaj suficient de mare ca sa construiasca matematic/statistic un model de asigurare a unoar stocuri optimale de piese de schimb. Cine aduce unicate, sau doar aduce si nu are nici o activitate de reparatii, nu are nici sansa sa ofere o garantie care nu creasca preturile. Asa ca, nu cumperi ce nu poti repara... sau nu cumperi daca nu te poti impaca cu gradul asta de nesiguranta. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Tiranator - 15-11-2022 Se pot schimba cutitele cu un set de 80mm de la ssp in caz ca nu imi place rezultatul?
RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - alex_b - 15-11-2022 Nu prea pricep cine isi permite sa aiba doua rasnite scumpe separat pt brew si pt espresso… RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 15-11-2022 (15-11-2022, 19:52)Tiranator Wrote: Se pot schimba cutitele cu un set de 80mm de la ssp in caz ca nu imi place rezultatul? Nu, si dupa ce rezultate am cu dansa nici nu ma intereseaza alte cutite. Nu se pot schimba din mai multe motive: cutitul fix are 78mm si are un canal in care intra la fix centrat, deci daca vrei sa bagi cutit de 80mm trebuie sa iei cu ceva 1mm din peretele ala (ala are cam 3-4mm adancime). Cutitele au 9.2mm sau 9.5mm grosime astea ghost, alea ssp din ce imi amintesc sau ditting 80mm sweet lab au 6-8mm. Se poate sa nu ai filet suficient sa apropii cutitele. Apoi ai de modificat cele 2 aripioare de la carrier care culeg cafeaua iesita dintre cutite. Trebuie pilit din ele 1mm ca sa intre peste cutitul static de 80mm. Ele sunt mici si retentie nu este, nu m-as incumeta sa le pilesc, ca au sub 3mm grosime. Nu am de gand sa modific nimic, este perfect asa cum a e. Singurul lucru care l-am schimbat a fost sa iau un cablu angular/la 90grade la mufa de curent din spate, pt ca a venit cu cablu de China (aveam adaptor) dar cablu la unghi de 90grade arata mai bine si pot impinge rasnita in perete. @alex_b am ras un pic sa stii: nu pun tot ca nu are sens: ![]() ![]() ![]()
RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - alex_b - 16-11-2022 Ce grinder e cel cu B mare ? RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - RazvaNNN - 16-11-2022 https://barshaker.ro/Bentwood-Vertical63?keyword=bentwood&category_id=0 RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 16-11-2022 (15-11-2022, 19:52)Tiranator Wrote: Se pot schimba cutitele cu un set de 80mm de la ssp in caz ca nu imi place rezultatul? Adica cutite taioase, lol... back to fines Greu cu cititul in zilele noastre... RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - alex_b - 16-11-2022 (16-11-2022, 09:40)RazvaNNN Wrote: https://barshaker.ro/Bentwood-Vertical63?keyword=bentwood&category_id=0F….i. mama ei de treaba cu asa pret, pe eureka specialita a mea a fost 1200 ron luata de pe olx sigilata si o iubesc RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Damian The Man - 16-11-2022 Sigiliul ala....a tras bine la cantar :D
RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - cradun - 16-11-2022 (16-11-2022, 19:05)alex_b Wrote: pe eureka specialita a mea a fost 1200 ron luata de pe olx sigilata si o iubesc Si poti sa-i pui si SSP-uri!!! RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - bobitad - 16-11-2022 si costa ssp-urile cat rasnita. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 16-11-2022 Ce relevant au discutiile astea? pe bune? adica hai sa mai omoram un topic. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 19-11-2022 Multumit de achizitie. Am probat si macinaturi mai fine insa si macinaturi mai grosiere. Se comporta bine si la grosier, deja pe la un 14-15 pe dial se comporta cam ca un kinu la 3+3 ture sau un comandante pe la 27clicks. Macin de obicei cafele light in perioada asta, cam pe la 8-9 cu doze mici ca sa pot sa ma joc cu mai multe incercari pe zi. Pe cafele naturale,anaerobe extractia e un pic cam agresiva, in sensul ca extrage de rupe si gustul se poate sa fie prea intens. De obicei mai adaug apa peste brew pt ca e prea puternic. https://streamable.com/hfzeij ![]()
|