Welcome Back Log In Create Account

Tehnica latte art si obtinere crema lapte

In cea de 350 iese, dar totusi nu este logic sa functioneze cu duza cu o gaura pentru 0,5 si cu cea cu 4 nu. Sigur este o eroare undeva la mijloc.

Toata lumea sustine sus si tare ca este mai greu sa frotezi intr-o latiera mica pentru ca nu ai timp de reactie. Conform acestei gandiri inteleg de ce ma descurcam cu o singura gaura insa nu inteleg cum cu 4 gauri merge mai ok in latiera mica, cu un timp de frotare si mai scurt comparativ cu cea de 0,5.
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
Azi am frotat si eu cu duza cu 4 gauri . Durere ... daca cu o gaura era "vopsea" (Liviu) , cu trei si acum cu 4 e vopsea de matase. Ca si la o singura gaura, deschid foarte putin robinetul , altfel nu mai iese vopseaua.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
(22-05-2016, 19:09)AlexBB Wrote: In cea de 350 iese, dar totusi nu este logic sa functioneze cu duza cu o gaura pentru 0,5 si cu cea cu 4 nu. Sigur este o eroare undeva la mijloc.

Toata lumea sustine sus si tare ca este mai greu sa frotezi intr-o latiera mica pentru ca nu ai timp de reactie. Conform acestei gandiri inteleg de ce ma descurcam cu o singura gaura insa nu inteleg cum cu 4 gauri merge mai ok in latiera mica, cu un timp de frotare si mai scurt comparativ cu cea de 0,5.

din pacate explicatia n o am :)
dar ma bucur ca iti iese in cea mica. poate la masinile foarte puternice sa fie greu cu cantitati mici de lapte, dar sa fim seriosi, brewrus nu e mare bestie, doar froteaza super bine cantitati relativi mici, bineinteles cu duza tidaka.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Referitor la duzele cu 4 găuri (aparent și la cea de 3 de pe La Pavoni), Koffee_Kosmo de pe coffeesnobs.com.au a postat o metodă de frotare. În linii mari, introduci aer pt aprox 1 secundă în mijlocul latierei, apoi, pe la 30 de grade, muți latiera cât să ajungi cu duza în margine.

Tot acolo am găsit și un clip:
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(22-05-2016, 19:09)AlexBB Wrote: In cea de 350 iese, dar totusi nu este logic sa functioneze cu duza cu o gaura pentru 0,5 si cu cea cu 4 nu. Sigur este o eroare undeva la mijloc.

Daca pe toata durata frotarii ai o pesiune la abur de min 0,8 bar, in legatura cu problema intampinata de tine si nu numai, in procent de 100%, este doar o problema de tehnica.
Duza, expresorul nu au nimic.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Clar este eroare umana, insa nu imi dau seama unde sa lucrez ...
Momentan ma multumesc cu doua frotari consecutive in latiera de 350 chiar daca arunc ceva lapte in acest mod.
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
A mai încercat cineva sa folosească lapte "aditivat" cu smântâna pentru frișca?
[Image: 92e9143771b75243e6b480d745c6eb9d.jpg]
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1

Reply
Update: folosind metoda de la postul #394, cu duza originală (cea cu 3 găuri) de La Pavoni, am obținut o spumă de lapte excelentă.

Ce am făcut diferit față de clip a fost că nu am lăsat duza pe centru atât de mult timp, ci doar 3-4 secunde. La prima încercare am lăsat duza în centru până a ajuns laptele la 30 de grade, dar am văzut că a rămas prea puțin timp pentru incorporare (aveam spumă mai mare sus și lichid jos). Aveam cam 7 secunde cu duza în centru și 7 la full-power cu duza în margine. 

Varianta câștigătoare a avut doar acele 3-4 secunde cu duza în centru și restul de 10-12 secunde la putere maximă, cu duza în lateral.

Desenul tot șui :D

​​​​​​​[Image: e33b971b67a699b65e4e4a6eb8746b96.jpg]
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Incep cu pasi de bebelus.
Sarkis mocca, cu o crema incredibila:

[Image: 34abdf6.jpg]

La tehnica latter art nu ma dau batut, incerc in fiecare zi, pana cand incepe sa iasa ceva.
[Image: 906bf16.jpg]

Reply
O mica intrebare, cred ca fac gresit ce fac, si nici nu prea citesc spre rusinea mea.

Este total gresit ca dupa ce frotez laptele in latiera 350ml sa vars totul intr-un ibric si sa sparg bulele de aer rotind ibricul din incheietura dupa care torn tot in latiera si ma apuc de desenat?

Am vazut ca rotesc putin latiera si o lovesc de masa, dar am observat ca daca pun totul intr-un ibric mai mare pot sa invart laptele mai eficient.

Reply
nu e total gresit, dar nici nu ajuta prea mult, eu las laptele in latiera de 350, acolo unde il si frotez, il invart si il bat putin sa sparg bulele si aia e, daca e frotat bine, merge sa l torni in cafea. dupa cum arata in poza ta de mai sus, cred ca bagi in faza initiala cam mult abur si in faza a doua nu mai apuci sa l omogenizezi cum trebuie. incearca invers, prima faza mai scurta si tine mai mult omogenizarea si pune lapte 2-3 mm sub ciocul latierei.
si bineinteles mult exercitiu, bafta :)

[Image: f366c9dfaef28b0cfcfd96d6ad564eaa.jpg][Image: 603754261e945d3fdeef864a47fec2d0.jpg]
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Mersi de sfaturi, exersam exersam:

[Image: 3e00dec0e6.jpg]

Reply
(23-05-2016, 15:19)sorinherea Wrote: A mai încercat cineva sa folosească lapte "aditivat" cu smântâna pentru frișca?
[Image: 92e9143771b75243e6b480d745c6eb9d.jpg]

am incercat eu. merge f. bine aditivarea, dar trebuie folosita smantana UHT (asa cum ai folosit tu), nu smantana fermentata, cum e majoritatea care o gasesti prin magazin. face laptele mult mai cremos.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
http://www.techinsider.io/ripples-3d-prints-images-cappuccinos-coffee-art-2016-1
[Image: biggrin.gif]
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
(08-08-2016, 19:40)sebas Wrote: http://www.techinsider.io/ripples-3d-prints-images-cappuccinos-coffee-art-2016-1
[Image: biggrin.gif]
Sry, it's a kind of latte fART.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Asta e tehnica de tatuaj in cerul gurii, prin transfer :D

Reply
Progresam:

[Image: 2cbedcf2d6.jpg]

Reply
Azi n-a iesit bine.
[Image: giphy.gif]
Gaggia Espresso Pure / Ascaso i-mini i2 / IMS basket / Naked Portafilter / Self-made tamper
La Pavoni Professional / Cafflano Kompresso / Kinu M47 Phoenix

Reply
Tare:)
Gastroback Dual Boiler, Porlex Tall

Reply
nu a gresit cu mult, s-a dus prea mult cu spumarea, trebuia sa se opreasca la 60C [Image: smile.gif] Pe masa iesea bine latte art-ul. Noul val este promitator.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
am si eu o intrebare. am un pitcher simplu de ~600ml, care arata cam asa:
[Image: images.jpeg]

cel mai des imi fac (ma rog, incerc sa imi fac) un flat white, adica o doza si gasesc ca acest pitcher e mult prea mare pentru asta.

am gasit la noi pitchere Motta, dar au in vanzare doar model de 500ml (insa arata mult mai mic decat ceea ce detin eu):
[Image: Motta%20re%20-%20pitcher%20Tulip%20two.jpg]

sa merg pe unul de asta sau sa mai astept pana or aparea de 350ml?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Din ce am experimentat, cele mai bune rezultate le-am avut cand am umplut latiera pana sub cioc. Daca faci pentru o singura cafea iti recomand de 350 dar modelul Motta Europa. Pe cea mare o poti folosi(daca duce aparatul) cand faci pentru mai multe persoane si pe cea mica o poti folosi la turnare.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
eu credeam ca trebuie umpluta cam 1/3 din latiera.
zici ca n'are rost sa ma cheltui pentru Motta de 500ml si sa caut modelul de 350ml?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Aici mi se pare ca are un pret bun.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Cred ca-s fix astea de pe Olx, cațiva lei mai scump dar nu mai stai o lună după colet.
Persoana de le vinde știe ea ceva, dar nu destul... [Image: smile.gif]  " ...foarte asemanator cu cele de la Mossa "
ECM Classika | Sette 270 | Past: Lelit PL41TEM, Ascaso Mini i2

Reply
Aveti grija la fake-uri. Motta Europa are anumite caracteristici datorita carora poti deprinde mai usor tehnica: santul de pe fund sau pereti dubli. De asemenea sunt importante si materialele folosite, cele colorate au interior teflonat pe cand chinezii nu stiu ce material folosesc...
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
Când le vezi prin baruri pe cele cu teflonul sărit, parca vrei inox :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
pai ce fac, merg pe Motta 500ml sau astept cand apare 350ml?

cat lapte se pun de obicei in ambele modele, sa inteleg tehnica?

Reply
Pentru o cafea latiera de 350 ml, pentru 2 de 500 ml, pentru 3 de 750 ml, cam asa folosesc eu.
Eu prefer latierele Motta Europa, le umplu cu lapte pana la partea dreapta de la baza.

Reply
Pentru o singura cafea este ultra-suficienta latiera de 350 ml. Si eu folosesc acum Motta Europa desi la inceput nu ma intelegeam cu ea. In ceea ce priveste cantitatea de lapte, o umplu pana la jumatate de centimetru sub baza ciocului (jgheabului).
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)