19-12-2015, 13:43
(19-12-2015, 12:04)Mariano Wrote: .......La o singura gaura ma pozitionam la extremitatea recipientului, acum cu doua gauri ma pozitionez in centrul recipientului.
Am lucrat in timp cu o duza , doua , trei si chiar cu patru , am avut latiere Ascaso , Toroid , Motta si am utilizat expresoare Gaggia , Lelit , Expobar si VBM .
Am observat ca poziționarea tevii la marginea latierei si rotirea laptelui , cu obtinerea unui vortex , se concretizează intr-o crema mai fina decat in celelalte variante de poziționare a tevii .
Deasemenea , forma latierei este si ea importanta si , am vazut ca , cu cat deschiderea este mai mare iar laptele are mai mult spatiu sa se rotească cu atat crema iese mai fina .
Cu cat vortexul a fost mai puternic , cu atat crema mi-a iesit mai elastica , mai matasoasa si mai omogena , in tot volumul latierei .
Dupa gustul meu cu cat laptele este mai gras cu atat crema este mai dulce si se potriveste mai bine cu cafeaua.
Extractii reusite tuturor !
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)