Hello There, Guest! Login Register


StefanDinescu - Distecco

#1
Unul dintre espressomanii nostri vechi, si-a luat inima-n dinti, s-a lasat de job si a pornit in Constanta un business frumos, amplasat intr-o locatie din zona Casei de Cultura, investind putinele fonduri de inceput in fostul prajitor al lui Marius Nica, cafea de la Cortina la acea vreme, alaturi un La Spaziale si o rasnita pe care le avea deja din "epoca home barista". Intre timp, Stefan a evoluat, a trecut la o cafea verde mai buna, la un prajitor mai mare si sunt sigur ca are o poveste intreaga pe care sa ne-o spuna, cu fotografii si detalii tehnice.

Site-ul prajitoriei sale este - https://distecco.ro

Succes!
Lelit Bianca, Honne Espressoman Edition, Tamper autonivelare, Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#2
Ii uram succes in continuare si sa ne bucure papilele gustative cu cafele bune si diversificate, cum a facut si pana acum. Succes si in deschiderea noii cafenele.
Gaggia Baby Millennium, Mazzer Major & rasnita manuala Dienes PeDe Mokka
 
Reply
#3
Salut cu bucurie, mult asteptata intrare, a prajitoriei colegului Stefan DC, pe foum.
Coleg de nadejde, model de etica si profesionalism, unul dintre membrii de elita ai acestei comunitati, reflecta cu siguranta si in cafeaua sa rezultatele adjectvelor de mai sus.
Multa bafta.
La Pavoni, Kinu m38
 
Reply
#4
Felicitari pentru initiativa si pentru toata munca depusa

Succes Stefan !!!
Bezzera Unica |  La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 
 
Reply
#5
Bafta Stefane.
nu vreau sa-i fac reclama pur si simplu, dar am fost la coffeeshop ul lui din constanta si am baut o etiopia si o kenya extraordinar de bune scoase cu prajitorul nou despre care vorbeste Liviu.
daca aveti drum prin Constanta sa nu ratati.
GS/3 AV | EK-43s | K30 | Comandante | VST 15/18/20g | Bravo Tools | Acaia Lunar
 
Reply
#6
Asta da veste bună.
Cafenea, prăjitorie, cafea...Constanța
Pică la țanc (și) pentru mine
 
Reply
#7
Sa stii ca te a lovit fix la subiect Laurentiu! Smile Poate discutati un pic si despre apa dura din Constanta.
Succes Stefan!
Espresso : Dalla Corte Mini / MINA, Compak F8, Espro Tamper, Espro Pitcher, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact & Klassic, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#8
Chiar că..., bună idee. Mulțumesc!
 
Reply
#9
Dupa cateva luni de seceta la nava, sotia m-a asteptat cu o Guatemala de la Stefan. Am consumat 400 g in vreo 4-5 zile...
Eu unul nu simt diferente fata de marii prajitori din tara, totul la un pret mai redus.
Stefan e un maestru al cafelei!
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#10
Dragilor, va multumesc pentru frumoasele cuvinte. Ma simt magulit.
Ramasesem dator cu povestea mea:
    Totul a inceput acum cativa ani intr-o noapte cand bantuind pe net (nebautor de cafea fiind), dau d ecele doua celebre topicuri de pe forumul Softpedia. Liviu se ocupa inca de atunci de acele topicuri. Se discuta aprind despre espressoare si cafea intr-un ritm alert al postarilor, peste 100 de pagini d ediscutii. in doua nopti am ajuns la zi cu cititul postarilor si am inceput sa caut pe Okazii primul meu espressor. Am gasit un Gaggia Pure si o rasnita Gaggia MDF la mana a doua desigur. Cum ajungeam in Bucuresti mergeam la Delicatese Florescu si cumparam de acolo Irma Torres Matinal, dupa aproape un an de incercari am gasit Gaggia Classic. A urmat instalarea unui PID (Sestos) si a unei termocuple K, instalarea unui T cu conectori push in si a unui manometru, manufacturarea unui knock box, dupa alti doi an a venit randul unei rasnite Mazzer Super Jolly si a unui San Remo Treviso LX ca mai apoi s aurmeze La Spaziale Vivaldi II. In tot acest timp am inceput sa particip ca pasionat d ecafea la concursurile organizate de SCAE. Asa s-a intamplat si spre surpriza mea sa castig in 2014 campionatul national de degustat cafea si sa reperezint la Melbourne Romania. Au urmat juriarea ca technical judge a etapei regionale d World Barista Chamionship d ela Constanta apoi sesoy judge la regionala de WBC de la Bucuresti si judge sensory la nationalele WBC din 2015.
    In fiecare noapte citeam forumul espressoman si alte surse de informatii dspre cafea, prajeam cafea la un cuptor cu convectie ce folosea un bec halogen si faceam loguri cu temperaturile inregistrate d eun aparat de masuratori electrice cu sonda K. A urmat locul 3 la campionatul de ibrik, locul 4 la campionatul de roasting si anul acesta locul 2 la campionatul de ibrik. Intre timp incepuse-m sa iau certificarile de Green Coffee foundation, Sensory foundation, Barista foundation, Roasting foundation si intermediate. La Roasting foundation ii povesteam lui Marius Nica de la Olivo cum vreau sa fac un prajitor de cafea dintr-un cuptor electric cu rotisor si atunci mi-a spus ca la Olivo in magazie inca au primul loc prajitor d ecafea electric italian care poate fi vandut ca piese. Am strns bani si l-am achizitionat. A urmat demontarea prajitorului ca s ainteleg ce si cum, remontarea acestuia si micile modificari: variator pe ventilatie, variatoare pe rezistentele de incalzire, lumina etc.
    Am fost nevoit sa fac loguri manual pe tabele printate ca sa pot reproduce curbele in timp, am inceput sa achizitionez cafea verde iar colegii de serviciu si prieteni s-au aratat interesati de cafeaua proapat prajita.
   Acum un an, un amic manager de restaurant m-a rugat s aii imprumut espressorul si rasnita pentru un eveniment din Bucuresti unde avea stand. I-a placut atat de mult cafeaua mea incat a spus ca vrea sa aiba boabele mele si la rstaurant dar avea nevoie de factura. Asa am fost nevoit sa infiintez Distecco Coffee SRL.  Cu denumirea a fost usor. Un coleg de serviciu mi-a sugerat:"La Fane prajitorie" dupa care m-a intrebat cum imi suna DISTECCO.... suna bine dar nu stiam de la ce vine si mi-a explicat: DInescu STEfan Custom Coffee adica: La Fane prajitorie Big Grin . A ramas Crafted in loc de custom si pe fiverr.com pentru 5 USD am primit si sigla in format vectorial.
      Au aparut primele cafenele care vroiau cafea proaspat prajita, al doilea restaurant, din ce in c emai multi oameni interesati nu doar sa cumpere pentru acasa dar si sa deguste cafeaua asa ca spatiul prajitoriei a devenit deschis pentru vizitatori. Am adus de acasa espressorul si rasnita, V60-ul, Aeropressul, french press-ul, Chemexul, bricele si cum parea cineva interesat, experimentam si degustam impreuna. Cuppingul cafelelor prajite si notitele pe graficele de prajire erau de mult intrate in rutina zilnica. In fiecare zi am inceput sa fiu intrebat cand deschid o cafenea. Intre timp schimbasem locul de munca de la "corporatie" la Artisan Coffee si deja faceam ce imi place si la job si in timpul liber. In primele saptamani de la angajare, impreuna cu seful meu Roshanian Kourosh (Afshin) am mers la cursuri de specializare la Firenze in fabrica de espressoare La Marzocco, in Germania la fabrica de prajitoare de cafea Probat, la prajitoria Bocca din Amsterdam si la fabrica de echipamente pentru cafea Marco. Au urmat instalari, mentenante si interventii de service la espressoare, instalarea unui prajitor Probat de 12 kg pe sarja in Bucuresti si instalarea unui prajitor de 25 kg pe sarja in Craiova. Acum doua luni am primit in familia DISTECCO noul cuptor de 10kg pe sarja, un ILR croat pe care l-am modificat cu ajutorul lui Sorin din Navodari, o minune de om cunoscut tot prin intermediul espressoman.ro
Acum Thomas caci asa il cheama pe prajitor deoarece arata ca o locomotiva  (desenele animate Thomas and friends) beneficiaza de 2 sonde K una in boabe si una in evacuare iar monitoarizarea este facilitata de software-ul Artisan. Level 2 va fi un ventilator dedicat pe racire boabe, motor dedicat pentru stirring tray si ventilator pe evacuare cu variator sau convertizor. Pentru ca in extractia unui sot de espresso si prajirea cafelei nu este vorba de arta ci de stiinta. fara un proces continuu de invatare, experimentare, notare parametrii si explicare a rezultatelor, nu se poate evolua.
    Multumita lui Afshin de la CTS Group, viitarea cafenea va fi utilata cu un espressor La Marzocco GB5 custom made si multumita upgrade-ului celor de la Boutique du pain cu ransnitele Mazzer Volcano si Mythos titanium.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#11
Frumoasă povestea, felicitări! Să bem bun!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Aillio R1 Bullet|Gene Coffee CBR-101|.
 
Reply
#12
Laurentiu Remus oricand. 0723171691 este numarul meu de telefon.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#13
Ștefan mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!!!
 
Reply
#14
Stefan, mult succes in continuare. Cat de curand pot sa o comand niste cafea de la tine. In alta ordine de ei, cu toate ca ne-am cunoscut la Budapesta la World of Coffee, nu ti-am stiut povestea. Sa stii ca ma inspiri sa schimb lucrurile prin Timisoara cand vine vorba de cafeaua bauta prin oras.

Inca o data, felicitari si multe boabe prajite!
Gaggia Baby Millenium | Eureka Mignon | Hario Skerton
 
Reply
#15
Multumesc Cristian! Mult succes in initiativa ta. Cel mai usor este sa incepi cu un mic coffee to go dupa care sa te extinzi la o cafenea.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#16
din cauza job-ului prea presant, imi para rau ca nu l-am felicitat primul, aici pe site.....Bafta Stefane!!!!!
Bezzera Magica(rotativa), Quamar Q13E/75mm, accesorii Concept Art.
 
Reply
#17
Multumesc Mariano. Te astept la cafea Avem distanta mare i tre noi. Probabil 400m.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#18
Felicitări si mult succes ! Să transformi o pasiune in meserie , asta da !
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#19
FELICITARI, Stefan! Foarte frumoasa povestea ta! Pasiune combinata cu dedicare si multa munca.. Bravo!
Expobar Brewtus IV DB, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, French Press, Bialetti Moka
Mazzer Kony E, Mazer Major, Mazzer Mini, Quamar T80, Comandante C40 MK3 NitroBlade
VST & IMS baskets, Acaia Pearl, Bravo Tools, Kruve, Motta & Rhinowares pitchers, etc.
 
Reply
#20
Multumesc Vladislav, multumesc Krisskros!
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#21
Dragilor, in semn de recunostinta pentru aceasta comunitate care mi-a dezvoltat pasiunea pentru cafea si in care am crescut, ofer membrilor incepand de astazi o reducere de 10% la comenzile de cafea lansate pe www.distecco.ro
Pentru a beneficia de reducere, va rog ca la fibalizarea come zii sa dati click pe:
Da click aici pentru a-ti introduce cuponul.
Codul cuponului este vizibil in imaginea atasata.
[Image: a5bdac4b1ef53812a55ae8537a643065.jpg]
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#22
Multumim frumos Stefan! Un gest minunat de a da inapoi comunitatii.
Mult succes in activitate! Smile
 
Reply
#23
Multumesc Catalin
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#24
Multumim frumos Stefan! Sa avem parte de cafea cat mai buna, si tu de vanzari cat mai multe.
Espressor: Bezzera Magica MN, Rasnita: Ceado E5P; Tamper: Custom Made 58.5mm si Lelit 58mm; Sita VST 18grame Rigidless; Distribuitor - Macaron 58.5mm; Tamper - Macaron 58.5mm; Tamp stand - Silicon + Stainless Steel; ABS Coffee Knockbox
Exes: Gaggia Evolution; Gaggia MDF.
 
 
Reply
#25
Sa fie
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
#26
Buna reducerea, dar si povestile de pe blog: doppio si Mihai.
PL81T, Mahlkonig Vario
 
Reply
#27
Multumim si cat mai multa cafea vanduta, la fel de buna ca pana acum.
Profitec Pro 700, K30 Vario, Kinu M47, diverse accesorii. 
 
Reply
#28
Azi am terminat o punga de 200 gr. de Ethipia Yirgacheffe. A fost ok dar cred ca mai mergea putin prajita. E cea mai light cafea prajita pe care am baut-o vreodata. Mi-a fost mila de Kinu meu M38 cum tragea s-o macine.?  Am intrat pe Costa Rica, care e chiar delicioasa. Succes si multumim Stefan pentru discount!
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60
 
Reply
#29
Salut Stefan, discount-ul este valabil si daca comandam on-line si ridicam noi cafeaua din magazinul tau? Itit multumesc pentru raspuns, anticipat. ?
Gaggia Baby Millennium, Mazzer Major & rasnita manuala Dienes PeDe Mokka
 
Reply
#30
Multumesc pentru feedback. Ethiopia dezvoltata mai mult pierde nuantele de bergamota. Intr-adevar este greu de rasnit manual.
Ma bucur ca iti place Costa Rica.

Salut. Desigur. Coma zi online si bifezi ridicare personala.
Multumesc.
La Marzocco GB5, La Marzocco Volcano, Eureka Mythos
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)