Welcome Back Log In Create Account

Staresso Mirage

...sau chiar mai bună, pentru că are capacitatea mai mică.

Reply
Da, eu am folosit sita ims B 60 2TH 29 dar cred ca asta este o greseala daca nu pui peste 20 grame de cafea in ea. Si eu cred ca cea mica este mai ok ptr 16-18 grame.
aici gaseati garnitura de dus din silicon
https://coffee-sensor.com/product/la-pav...et-361028/
https://coffee-sensor.com/product/la-pav...-b602th25/
https://coffee-sensor.com/product/ims-pa...pa200im54/
Tot acolo poate gasesti sita de dus pavoni 54 mm post mil , mai ieftina decat ims.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Sita de dus pavoni, pentru Staresso Mirage
https://coffee-sensor.com/product/la-pav...new-group/
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Merçi, Alin. 
Dar nu mă mai complic, deocamdată. 
Le iau pe cele de la Barshaker.
Adică sita de duș și garnitura pe care le-ai avut tu. Plus acel coș nepresurizat de capacitate mai mică.

Reply
Ooocheiii, bacinbiznis! Am reluat săpăturile iar rezultatele încep să fie mulțumitoare, sper să mă perfecționez (Papa Jacques, Brasil Frutado, trasă pe Kinu la 1.6.0, 18g in / 44g out / 25 secunde). [Image: WjVA3dX.jpeg]
Încerc să găsesc combinația perfectă cu cantitatea de apă, deoarece am observat că, atunci când nu rămâne apă-n recipient, pucul e uscat. Dacă mai rămâne ceva apă în recipient, pucul pare de plastilină, sper că se vede diferența în imagine. Sita de 51, cea primită anul trecut de la Alin1970. Trebuie să îmbunătățesc etanșarea, are momente când supurează pe lângă, garniturile mele nu sunt ceea ce trebuie. Azi încerc să depresurizez sita de 53 a starețului și vă țin la curent.

Reply
Cu uscatul pucului s-a tot discutat ca nu are cum sa se petreaca cat timp mai ai apa deasupra lui, adica n-ai ajuns sa il suflii cu aer... ori pentru asta cantitatea de apa turnata este critica... musai sa o cinsumi pe toata, ca sa ajungi la ventilarea pucului... senzatia aia de pompat in gol.
Daca mai ai pucul acela "biscuite", si nu s-a uscat inca, e timpul sa il cantaresti.
Vei afla astfel cantitatea exacta pe care sa o pui data viitoare ca sa iasa uscat: apa = puck - 18 + 44

Reply
[Image: 20250928-154047.jpg][Image: 20250928-154101.jpg][Image: 20250928-152615.jpg]
Mi-am luat puck screen-ul ala , am pus 18g cafea si am presat ...cu ce am avut prin casa :) , adica tot cu el . L-am pus cu gaurile mai mari in sus si am incercat sa trag un shot cu sita presurizata dar nu am reusit , pompam foarte tare si nu aveam flow iar daca continuam ...sigur se intampla ceva rau. Intrebarea mea : am rasnit prea fin, prea multa cafea, am presat prea tare , nu mai e loc sa expandeze puck-ul? Practic dupa ce am asezat puck screen-ul era la buza cosului . Sa pun 16g cafea si sa rasnesc mai grosier putin? Multumesc!
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Radu, cred ca nu ai avut si puck screen peste cafea. Daca pui si un screen, apa on plus ramane deasupra screenului, o arunci , iar puckul va fi uscat. Eu am pus tot timpul apa multa in rezervor, pentru inertie termica ziceam eu si imi aduc aminte ca aveam puckul uscat tot timpul. Opream extractia, desfiletam capacul rezervorului ptr depresurizare, apoi desfaceam pf .
ps sper sa imi aduc bine aminte.

Reply
Scuze,
Am gresit mai sus. am recitit. Inainte de a scoate portafiltrul pompam toata apa ramasa in espressor intr-o cana. abia apoi scoteam portafiltrul.

Reply
(28-09-2025, 16:07)Sorin0311 Wrote: Mi-am luat puck screen-ul ala , am pus 18g cafea si am presat ...cu ce am avut prin casa :) , adica tot cu el . L-am pus cu gaurile mai mari in sus si am incercat sa trag un shot cu sita presurizata dar nu am reusit , pompam foarte tare si nu aveam flow iar daca continuam ...sigur se intampla ceva rau. Intrebarea mea : am rasnit prea fin, prea multa cafea, am presat prea tare , nu mai e loc sa expandeze puck-ul? Practic dupa ce am asezat puck screen-ul era la buza cosului . Sa pun 16g cafea si sa rasnesc mai grosier putin? Multumesc!

Cred ca inainte nu prea tampai realistic de fapt... asa cum place la presurizache...
De abia acum ai avut un pui de tampare mai serios acolo... datorita filtrului... ce o fi ala, ca nu aduce a pck screen mesh, ci a shower screen rebotezat.
As fi scos valva de presurizare de tot, ca o ultima incercare ininte de a renunta.

Reply
Asa o sa fac , maine imi ajunge tamper-ul - chestia aia 2 in 1 cu nivelator si tamper pe partea cealalta si ma apuc de teste. Oricum ...m-a prins grav ritualul asta de preparare - sunt atatea variabile pe care le poti schimba ca sa scoti ceva si mai bun :) . Problema cu setup-ul asta e ca nu prea ai loc de greseli : cu rasnita manuala si Mirage-ul nu poti trage 5-6 shot-uri rapid doar daca esti foarte ambitios ?. Multumesc! 
Eu am luat o chinezarie dar aici se vede mai bine ce si cum .

Reply
De ce n-ai putea trage la fel de rapid ca si cu un espressor "adevarat"? Huh

(28-09-2025, 19:27)Sorin0311 Wrote: Eu am luat o chinezarie dar aici se vede mai bine ce si cum .

Stiam de el dar nu mi se pare ca adera la filozofia originala a puck-screen-ului mesh.
Mai ales partea cu "Even Water Dispersion" ... intre grupurile de gaurele sunt spatii imense sub care cafeaua va ramane uscata. In nici un caz nu tripleaza numarul de picaturi cum sugereaza desenul.
La fel si ala subtire de 0.2mm... alta petarda marca "bomber"... va vinde filtre de aeropress de 4$ la pret de 15$... buna afacere...

Reply
Pai m-am referit strict la workflow - pui la incalzit, dai la manivela rasnitei  ...prepari puck-ul, nu ai portafiltru clasic, insurubezi. ...dai la pompa & repeat. :) 
Cat priveste puck-screen-ul , ala l-am gasit sa vina mai repede . Daca trec pe 51 iau altul si gata .
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
(28-09-2025, 16:44)alin1970 Wrote: Radu, cred ca nu ai avut si puck screen peste cafea. Daca pui si un screen, apa on plus ramane deasupra screenului, o arunci , iar puckul va fi uscat. Eu am pus tot timpul apa multa in rezervor, pentru inertie termica ziceam eu si imi aduc aminte ca aveam puckul uscat tot timpul. Opream extractia, desfiletam capacul rezervorului ptr depresurizare, apoi desfaceam pf .
ps sper sa imi aduc bine aminte.
A fost cu puck screen, Alin.

(28-09-2025, 15:39)renatoa Wrote: ... adica n-ai ajuns sa il suflii cu aer... ori pentru asta cantitatea de apa turnata este critica... musai sa o cinsumi pe toata, ca sa ajungi la ventilarea pucului... senzatia aia de pompat in gol.
Bingo! Asta e, din greșeală am descoperit asta! De acum urmează să văd cu apa, cam greu cu cântăritul apei clocotite. Dar încerc ”să-mi fac ochiul”...

Reply
Sorin, si eu folosesc acel tip de screen. Imi place pentru ca este atras de magnet si il manipulez usor. Il fosesc de ceva vreme si nu am avut probleme cu el. Dupa extractie il las cateva minute in apa fierbinte si il suflu cu gura inainte sa il sterg.
[Image: Po3x7GN.jpeg]

Reply
A fost cu puck screen, Alin.

(28-09-2025, 15:39)renatoa Wrote: ... adica n-ai ajuns sa il suflii cu aer... ori pentru asta cantitatea de apa turnata este critica... musai sa o cinsumi pe toata, ca sa ajungi la ventilarea pucului... senzatia aia de pompat in gol.
Bingo! Asta e, din greșeală am descoperit asta! De acum urmează să văd cu apa, cam greu cu cântăritul apei clocotite. Dar încerc ”să-mi fac ochiul”...

Poate iti este mai usor ca dupa extractie sa golesti din rezervor apa ramasa, sa infiletezi capacul si mai dai cateva pompe sa se usuce puckul.In caz ca nu nimeresti cantitatea exacta la ochi.
[/quote]

Reply
Pot sa intreb de ce trebuie sa tot uscam puck-ul ala in loc sa savuram ce iese din acaretul asta imediat ce tragem un shot? Sa stau..sa masor ...sa mai pompez de 70 ori pana iese uscat? Oricum ajunge la gunoi...
In alta ordine de idei , am luat de la edream standul dedicat , cel cu baza de lemn  , a fost putin peste 100 lei si mi se pare un deal bun. 
Cu cafele dark am reusit sa il blochez cu aceeasi cantitate si grad de rasnire . Aia era problema descrisa mai sus cu cateva postari. Am crescut gradul de rasnire si am mai scazut 1g si totul a fost ..aproape bine : ) : fara crema - cafeaua era prajita/ambalata de Mos Nicolae in 2024 , dar gustul ok si cam atat.  Fascinant cum te poti " juca" pentru a obtine un amarat de shot de espresso!  Smile

Reply
Cand afli, poate imi spui si mie Smile
Un puc mocirlos creeaza oaresce disconfort vizual, si nu il poti arunca in colectorul de zatz la fel de usor... dar nu vad ce impact ar putea avea asupra extractiei, chiar de loc...

Reply
Guys...cîteva probleme cu noile achiziții care se doreau a fi upgrade-uri.
Mai întîi, o recapitulare:
Capul de duș Pavoni IMS: https://barshaker.ro/pa200im54
Garnitura acestuia:https://barshaker.ro/garnitura-grup-pavoni-square
Coșul nepresurizat IMS Pavoni B602TH25: https://barshaker.ro/ims-lapavoni-catler-double.
Primele două au fost testate de Alin. Coșul nepresurizat are aceleași dimensiuni ca și cel folosit de Alin, cu excepția adîncimii, al meu fiind ceva mai butucănos, deci de capacitate mai mică. 
O să-ncep în ordinea prețurilor.

Garnitura de cauciuc:
- este extrem de rigidă. Pus în ea, capul de duș este foarte greu de scos afară, chiar împins de pe partea opusă, dinspre boiler. Cît pe ce s-o îndoi, și mai multe nu. O idee ar fi s-o "suflu" afară cu pistonul de Aeropress, dar n-am încercat încă, acum mi-a venit ideea, în timp ce scriam. Mi s-a părut că s-ar potrivi mai bine tot garnitura cu limbă, originală, dar întoarsă invers, ceea ce nu știu dacă mai este corect dpdv al etanșeizării.

Capul de duș:
- protruzează destul de mult în coș, ceea ce limitează întrucîtva umplerea acestuia. În fapt, portafiltrul nu mai poate fi înfiletat pînă la finalul cursei, nici măcar cu un coș gol, tot mai rămîn vreo 2 pași de filet în afară, nu știu dacă asta nu împietează cumva etanșeitatea jucăriei.

Coșul nepresurizat:
- nu se așează bine pe marginea portafiltrului din cauza buzei răsfrînte. Șe așează bine doar dacă îi pui dedesubt un oring dar asta îl înalță un pic iar distanța de înfiletare scade și mai mult. 

Astea sînt constatări "la rece". Am ajuns tîrziu acasă, nu a fost timp să testez practic niciunul din scenarii.

Reply
Poti returna in termen de 15 zile.
Sita de dus, schimb-o cu cea de 29 mm. Sau returneaz-o. daca nu au de 29 mm.
Dusul il scoti usor cu un creion cu guma in cap daca impingi prin gaura pompei. Atentie cum montezi garnitura de dus ca are o parte mai rotunjita.
Garnitura de dus din cauciuc asa este ea mai rigida. Ajuta putin ulei siliconic ptr montare usoara. Este mai ok cea de silicon ca este mai moale.

Reply
Creion cu gumă nu aveam, dar am folosit capătul mai lat al unui chopstick de lemn. Chiar și așa a trebuit să împing destul de tare, că mi-era teamă să nu îndoi sita. 
Am văzut că garnitura are o parte mai rotunjită dar nu m-am prins încă virgulă care parte trebuie să calce pe pereții boilerului. 
Cum e cu filetul portafiltrului, are ceva dacă nu face cursa completă?

Reply
Partea rotunjita spre rezervor, partea dreapta spre sita sa etanseze bine cosul.
Cred ca nu conteaza cate ture infiletezi portafiltrul dar trebuie sa simti ca a strans bine sita pentru o etansare buna.
dupa ce montezi sita de dus cu noua garnitura, infiletezi foarte bine portafiltrul fara cos pentru a se aseza bine garnitura de dus in corpul Staresso.
Eu, in sita de 29, peste cafea puneam un screen gros si nu am avut probleme. este posibil sa nu se fi asezat bine garnitura de dus ?

Reply
Alin, te rog frumos trimite-mi și mie linkul exact cu produsul de care spui, acel shower head cu "sita de 29", să tratez cu cei de la barshaker în cunoștință de cauză.

În rest, coșul ăla al tău, mai adînc, că pe mine m-a mîncat în fund să-l iau pe ăl mai scurt, se așează bine pe marginile portafiltrului, chiar dacă nu-i pui oring? La mine, fără oring, flencăne.
Culmea e că se așează bine în coșul gol al sitei presurizate, dar nu știu dacă e ok să pun coș peste coș...

Reply
Pai scoti ansamblul sita-garnitura-presurizator si ramane doar tabla, nu mai e cos peste cos, ci doar un adaptor de diametru.

Ca o paranteza, chiar ca te-a mancat... la ce povesti scrii aici Tongue

Reply
Alin, te rog frumos trimite-mi și mie linkul exact cu produsul de care spui, acel shower head cu "sita de 29", să tratez cu cei de la barshaker în cunoștință de cauză.

În rest, coșul ăla al tău, mai adînc, că pe mine m-a mîncat în fund să-l iau pe ăl mai scurt, se așează bine pe marginile portafiltrului, chiar dacă nu-i pui oring? La mine, fără oring, flencăne.
Culmea e că se așează bine în coșul gol al sitei presurizate, dar nu știu dacă e ok să pun coș peste coș...

(01-10-2025, 12:07)renatoa Wrote: Pai scoti ansamblul sita-garnitura-presurizator si ramane doar tabla, nu mai e cos peste cos, ci doar un adaptor de diametru.

Ca o paranteza, chiar ca te-a mancat... la ce povesti scrii aici Tongue
Crede-mă, realitatea e mult mai palpitantă, dar nu prea am timp să mă+ntind la povești...

Reply
Scuze am grasit mai sus cand am zis sita de dus de 29. Doream sa zic cosul IMS B602th29. Adica cosul mai adanc.
IMS B602TH29 triple basket 20 grame dar cred ca cei de la Barshaker nu il mai au in oferta, dar cred ca ti-l pot aduce daca vorbesti cu ei la tel. Eu am folosit acel O-ring tocmai sa se aseze sita mai bine. Cred ca merge si fara, dupa ce se stringe bine portafiltrul nu cred ca mai misca.Dar e mai ok cu O-ring. Eu nu mai am Staresso asa ca vorbesc doar din amintiri.
Ai verificat din nou cu cosul tau de 25 mm si nu ai loc suficient pentru 16 grame de cafea ?

Reply
29 inseamna adancimea/inaltimea, in mm.
Daca 29 mm este pentru 20g, 25 mm ar fi... proportional... pentru 17.2 grame.
Deci ar fi loc de 16. Nu stiu daca si de un screen, poate din ala subtire...

Reply
Salutari, de curios de ce nu folositi sita nepresurizata originala care vine cu mirajul? E vizibil mai bun setupul asta custom de care tot vorbiti?
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity

Reply
Eu,
pentru ca nu am primit o sita nepresurizata la Staresso Mirage, iar dusul original Staresso imi parea prea fragil si nu intra in sita. In plus din aceeasi cauza pentru care utilizatorii de Pavoni , Lelit, Gaggia etc au ales sa cumpere site IMS in locul celor originale. Am citit de exemplu cum utilizatorii de La Pavoni au facut petitii catre IMS sa le faca si lor o sita. A ameritat nu schimbarea , habar nu am!

Reply
@alin1970... Si cu toate astea, "miraju" s-a dus, nu te-a prins...
La ce ai acum simti diferenta intre sita chinezeasca si cea IMS ?

(02-10-2025, 09:26)schiorean Wrote: Salutari, de curios de ce nu folositi sita nepresurizata originala care vine cu mirajul? E vizibil mai bun setupul asta custom de care tot vorbiti?

Cum era vorba aia ... "curiosity killed the cat"... unii simt o mancarime in ... papila...
Vizibil o fi... altceva... ti se umple sufletul cand vezi mandria aia de sigla IMS...
Intrebarea este daca e palpa(tin Tongue)abil mai buna licoarea din ceasca.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)