Welcome Back Log In Create Account

Staresso Mirage

E bun. E ieftin. Ce il tot cautati atata la dinti ?
Scrie totul despre el aici. Cititi. La alte espressoare
ce stiti de stabilitatea presiunii si temperaturii ? Nu beti presiune si temperatura stabila. Doriti espresorul perfect cu mai putin de 100 de euro ? Doar trebuie inteles si incercat. Nu stiu daca bate un espresor de 2.000 de euro dar poate aveti curaj si incercati. Daca nu , nu e vina noastra, noi am incercat sa oferim toate informatiile aici.
In ultima vreme nimeni nu citeste.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Am citit, am citit! Nu mă certați, o să încerc, la banii ceruți cred ca merita măcar încercat! Multumesc de feedback!
Dalla Corte Studio, Mazzer Philos

Reply
Pentru birou ajuta mult un stand. Site suporta de 51 mm IMS si La Pavoni post mill. atat pentru dus cat si pentru extractie. Nu e musai dar sa nu zica unii ca nu e espressor. Totul scrie mai sus cu lux de amanunte. Sint sigur ca veti fi placut surprins daca ai dati o sansa.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Eu n-as trece pe 51, doar ca sa folosesc acea sita de dus de la Pavoni.
Asa cum am scris in paginile anterioare, un mesh "cu greutate" pus in sita originala cu care vine, pare sa faca treaba la fel de bine ca o sita de dus care intra in filtru, la fel ca la un espresor.

Reply
Salut, as vrea sa incerc o sita nepresurizata. Ma poate salva cineva din a citi 38 de pagini ca sa inteleg ce se potriveste/ce recomandati? Multumesc mult!

Reply
Cu sita lui stock ai incercat? se depresurizeaza simplu, doar desurubezi valva.
Mai am inca 2 nepresurizate si cu cea stoc imi iese cel mai bine, cu minim 14g.

Reply
Eu am cam renunțat să fac nepresurizat. E suficient de bine cu sita presurizată.
Staresso Mirage Pro & De'Longhi ECP, Hario V60 & Aeropress, IBRIC, KINGrinder K6 & AVX CG301, NanoFoamer Lithium, Cocinare B6, Timemore Basic 3.0...Skywalker V1.

Reply
(09-07-2025, 19:00)renatoa Wrote: Cu sita lui stock ai incercat? se depresurizeaza simplu, doar desurubezi valva.
Mai am inca 2 nepresurizate si cu cea stoc imi iese cel mai bine, cu minim 14g.

Hmm pare ca sunt 3 versiuni: 2020 (Mirage), 2021 (Mirage Pro), 2023 (Mirage Plus) din cate inteleg. Il am pe al meu de mai mult timp in care a stat nefolosit si nu stiam ca a aparut altul in 2023.

Se pare ca al meu e cel din 2021, ca aici. Presupun ca tu vorbesti de versiunea 2023, nu?

(10-07-2025, 13:43)alnick Wrote: Eu am cam renunțat să fac nepresurizat. E suficient de bine cu sita presurizată.

Da, si mie mi se pare decent cu cea presurizata, dar aveam chef de niste experimente.

Reply
Al meu e versiune 2022 si e la fel cu cel din video. Pentru site nepresurizate trebuie ca diametrul exterior sa nu depaseasca 62mm. Din pacate nu intotdeauna aceasta dimensiune este publicata pe paginile vanzatorilor. In cele 38 de pagini  Tongue se poate gasi cel putin cate un cod de sita IMS care se potriveste si care nu se potriveste. In general sitele de 51mm pentru delonghi sau pavoni se potrivesc.

Reply
(11-07-2025, 15:01)edri Wrote: Al meu e versiune 2022 si e la fel cu cel din video. Pentru site nepresurizate trebuie ca diametrul exterior sa nu depaseasca 62mm. Din pacate nu intotdeauna aceasta dimensiune este publicata pe paginile vanzatorilor. In cele 38 de pagini  Tongue se poate gasi cel putin cate un cod de sita IMS care se potriveste si care nu se potriveste. In general sitele de 51mm pentru delonghi sau pavoni se potrivesc.
Multumesc mult :)) o sa mai investighez

Reply
Da, vorbeam de unul nou luat acum, care banui ca este exclusiv 2023 Plus, restul s-or fi dus de mult stocurile.

Relativ la cerintele sitei, as zice ca 62mm este cam la limita superoptimismului... mie una de la barshaker cu diametrul exterior 62 de abia mi-a intrat, intr-o pozitie oplica, care a facut-o sa intre pe canalele filetului, deci oarecum insurubata... si chiar asa nu mi s-a asezat bine pe garnitura, rezultatul fiind ca picura pe margini apa colorata.
Originalul are 60, iar diametrul interior al filetului este tot 60mm.

IMS are tot 62, se vede din codul sitei : B62.52TH24E 62 exterior, 52 interior 24 inaltime
Cred ca @edri uita sa mentioneze ca cei care au folosit astfel de site, mai mari de 62 la exterior, le-au luat putin "in freza".
Scrie si asta prin alea multe pagini.

Cu 51 nu ai probleme, decat ca necesita tamper nou...

Am postat in pagina anteroiara un link la o sita care bifeaza tot la dimensiuni, cea de aici:
https://www.edesiaespress.com/gaggia-53m...o-machine/
Vezi acolo in desen cum ar trebui sa fie.
Asa este si cea care am primit-o unii dintre noi, de la chinezi, ca bonus la lansarea modelului 2023 Pro.
Genul asta de site sunt in tara oferite ca bonus de catre importatori la espresoarele Gaggia stil nou Evo, cu grup de 53mm, acolo poti intreba in prima faza.

Mai important decat multe altele mi s-a parut pana la urma prezenta unui mesh gros, adica greu, care sa tina pucul apasat si compact. Mi-a schimbat mult in bine tot ce imi iesea.
Asta pentru ca Mirage nu are un dus care sa intre in sita, ca la un espressor... asta daca nu inlocuiesti sita de dus, este si asta povestita. Am preferat varianta cu mesh-ul in locul inlocuirii sitei de dus.

Reply
Pentru site IMS de 51 mm se potrivesc cele cu codul B60.
Sau, mai ieftin sitele Pavoni post Milenium.

Reply
Sa nu uitam si de optiunea picopresso - https://www.ecocapsule.ro/18g-basket-picopresso
Eu am folosit-o cu rezultate bune (cea de 18g ,cu 15/16 g cafea) ,puteti folosi la ea orice tamper / mesh de 51' si pretul este rezonabil - 75 lei la ecocapsule sau 50 lei pe aliexpress

Reply
[Image: 20250925-180139.jpg]

Gata , a venit si jucaria si am tras primul shot . 18g de Costa Rica de la Etolia rasnita pe K6 cu 35 click-uri , sita presurizata srandard , incalzita la abur pe kettle , la fel si tank-ul , pe post de tamper am folosit paharul rasnitei ,rezultatul : exceptional , mult peste sutele de espresso baute in diferite colturi ale tarii . Mie imi ofera kick-ul de care am nevoie la sfarsitul sau pe parcursul unei zile. Abia astept sa iau sita de dus IMS , basketul nepresurizat sa vad cum pun si garnitura la pompa si sa incep sa ma joc. Multumesc tuturor pentru impresiile lasate aici si care m-au facut sa aleg un lucru potrivit pentru mine. Upgrade-uri vor exista cu siguranta , depinde doar de timp . :)
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Câtă cerneală s-a irosit pe acest topic de 1 an de când nu am mai intrat... M-ați făcut curios iar în weekend scot și eu de la naftalină starețul să probez acele site de la Alin1970. Eu am maxim 10 shoturi trase cu el. E cam incomod, abia acum îi înțeleg pe cei care doresc ”expresor”, doar să apese un buton apoi să bea poșirca.
@Sorin0311, am tras și eu acea Costa Rica de la Etolia pe Anna și mi-a plăcut maxim!!!

Reply
Decat toate acele imbunatatiri enumerate, incearca mai bine un mesh gros in sita pe care o ai deja, am povestit in urma cu 2-3 pagini teoria mea cu tinutul pucului presat.
Iar depresurizarea o faci simplu la sita stock, desurubeaza motz-ul si pune deoparte capacul, bila si arcul, sa nu se piarda, poate mai vrei sa revii vreodata. Gata, ai sita depresurizata cu nimic mai prejos decat altele.

Garnitura de la pompa are rost sa o schimbi daca ai certitudinea ca nu etanseaza bine cea din fabrica, altfel... nu exista fifty shades of ... "etanseity" E etans sau nu e !
Si asta verifici simplu cu o macinatura de sacrificiu, macini ultrafin, si vezi daca poti bloca pompa.
Daca nu mai poti apasa pistonul si nu curge o picatura, garnitura e buna cea pe care o ai.

Reply
Multumesc de sfaturi, am recitit acum aproape tot topicul. Deci las plasticul ( # love BPA :) ) si desurubez motzul cu arc daca vreau nepresurizat. Am uitat sa mentionez ca mi-a dat cateva picaturi de apa pe sus pe la pompa . Colegul de pe alte meleaguri a pus acel o-ring suplimentar in interior si inca unul jos , dar ai dreptate daca ai blocat pompa , la revedere nu poti avea presiune mai mare de atat. Sunt sigur ca mesh-ul va ajuta pentru ca dupa extractie puck-ul era la buza de sus mult expandat fata de cum l-am facut, dar repet am tampat cu colectorul de la rasnita manuala. 
@R_A_D_U , da , pe espresso a fost wow dar pe AP doar o chestie banala si amara , poate nu am folosit eu reteta corespunzatoare .
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
(25-09-2025, 23:03)Sorin0311 Wrote: Am uitat sa mentionez ca mi-a dat cateva picaturi de apa pe sus pe la pompa .
Pe sus, te referi la găurica mică din capac?
Dacă da, e normal când pui prea multă apa.
Lelit 42EM+PID, Kinu Simplicity, Aeropress, Staresso Mirage Pro, FR SR800

Reply
Acum am vazut gaurica, posibil pe acolo , apa cred ca am pus la maxim , o sa pun mai putin data viitoare.

Reply
Vezi ca am scris si cum e cu apa la maxim, si ca se creeaza vacuum cand apa coboara, care vacuum poate impiedica buna functionare a pompei, motiv pentru care multi s-au plans si au schimbat garnituri.
Nu as mai umple mai mult de 2/3 din rezervor.
Daca vreau sa fac ceva extra long, mai bine desfac capacul si completez.
Sau, desfac de tot dopul ala de vacuum din capacul de sus, se impinge usor afara cu o scobitoare, dinspre interior.
Doar sa nu il pierzi, cum am facut eu My

Reply
Am dat azi o pedală la Stareț. Dezamăgire maximă, nu am dexteritatea necesară. Posibil să fie și cafeaua necunoscută, cu toate că am râșnit pe Fred la aceeași setare cum fac pentru Anna. Mai încerc și mâine cu râșnire pe Kinu, poate-poate... Pucul a fost uscat, apă am pus undeva la jumate.
Întrebare: voi cum faceți după terminarea lucrării, ștergeți bine și așteptați să se usuce drăcoveniile (site, corp, etc) pentru a le pune în cutie sau cum?

Reply
La mine n-a mai vazut cutia in care a venit... de cand l-am scos de acolo Smile
Se usuca pe un raft unde isi are locul, pe propriile picioare, totul reasamblat dar fara strangere etansa, sa poata respira.
Si apoi capata o boneta de noapte antipraf. Adica il acopar cu o punga de plastic Tongue

Reply
Am mai tras 2 shoturi astazi si am mai observat , una ...alta : apa curgea pe la pompa , doar am demontat-o si montat-o la loc incercand sa nu sterg uleiul ala si apoi nu a mai curs. Nu stiu cum sa o fac mai eficienta , deoarece cateodata simti cum dai in gol...am umplut doar putin mai sus de jumatate tank-ul. Ce iese de acolo e ce trebuie pentru mine si am inceput sa imi dau seama si de diferentele de gust in functie de cata cafea pui, cum presezi, cat extragi...in cat timp. La al 2lea shot am extras cam 60ml pentru ca eram arent la pompa si nu prea a fost ce trebuie ...mult mai amar ,fara corp.

Reply
Nu mai știu cum ziceați că iese mai bine: cu sita de 51, 53 sau cu aia a lui cu garnitură de cauciuc după ce o depresurizez? Atât pentru 51 cât și pentru 53 am nivelator, tamper și puck screen.

Reply
Depinde ce cantitate pui... eu am ajuns la concluzia ca fiecare sita, in functie de cat de ciuruita este, are un sweet spot pentru o anumita greutate.
Cu sita lui stock, depresurizata, eu am mai adaugat o mascare suplimentara, care reduce numarul de gauri de la 432 la 1 vreo 180, care sa imi permita sa trag rezonabil din 12 grame.

Ceva cam cum vezi la sitele astea... ambele de 58.

18-21g     vs 9-13g    

Reply
Azi am mai tras un shot cu Illy Blend , mai aveam o cutie neinceputa si am zis ca o bag in teste . La fel , presurizat, pt ca inca nu am tamper ...nivelator ...WDT . 18g - desi imi e foarte greu sa le pun in sita , presat cu mana si cu fundul la pahar - a iesit ceva foarte bun in comparatie cu ce da orice automat din benzinarii, hoteluri ...cofee break-uri de la tot felul de evenimente , adica fix cafeaua cu care eram eu obisnuit in afara de cea de dimineata . In comparatie cu acea Costa Rica de la Etolia , prajita pe 12 Sept a fost mai brut , mai amar si lipsit de acea complexitate de arome , dar la fel de corpolent si pe gustul meu. O sa mai lucrez la tehnica si workflow , sa mai testez diferite cafele dar pot spune ca sunt extrem de multumit de acest " aparat de facut cafea " :)  . Abia astept sa testez si nepresurizat ca sa imi pot imbunatati tehnica !

Reply
Salut, băieți. 

Am și eu un Staresso Mirage, model nou. 
Am obținut și cafele bune, și mai puțin bune. 
Nu am încă o metodă care să funcționeze fără reproș. 
Rezultate mai reproductibile am obținut cu sita presurizată, să știți. Dar nevasta mea a reușit să-mi rătăcească garnitura de pe fundul ei, așa că am comandat una nouă. 
Pe cea nepresurizată, pe care-am luat-o separat, tot de la ei, am reușit s-o stric mai demult, i-am bombat fundul. Am impresia că s-a întîmplat din cauza rîșnirii prea fine, cu acea ocazie. 
Acum, dacă tot m-a apucat "reînnoirea", mă gîndeam să mai schimb cîte ceva. 
De exemplu, din cîte-am înțeles din discuțiile de pe aici, dușul original ar putea fi înlocuit cu https://barshaker.ro/pa200im54, căruia îi trebuie această garnitură https://barshaker.ro/garnitura-grup-pavoni-square
Am înțeles corect pînă aici? 
Mai departe, mă gîndeam să iau și-un coș nepresurizat. Dar aici m-am/ți încurcat nițel cu N măsurători și modificări prin pilire etc. 
Îmi puteți face o recomandare de coș nepresurizat, pentru Staresso Mirage SP-300, modelul nou, care să nu trebuiască să fie modificată? Dacă se poate cilindrică, nu conică(cum a fost sita "de la ei")? 

Mulțumesc anticipat.

Reply
Nu ai citit tot.
Sita ims de 51 mm cu cod B60. nu trebuie pilit nimic.
sau , mai ieftine, daca gasesti sita pavoni pst milenium de 51 mm si dus pavoni post milenium 54 mm.

[Image: c7Fa8Fz.jpeg][Image: apJj0jf.jpeg][Image: jOCTdXP.jpeg][Image: ZYJTsqo.jpeg][Image: knU0th3.jpeg]

[Image: e5vS5Cc.jpeg][Image: gDIgTRK.jpeg]

Reply
Ai inteles corect ca poate fi inlocuit... intrebarea este de ce s-a facut asta ?
Din cei care au facut manevra la vremea respectiva, 2 ii stiu personal ca nu mai au sau nu mai folosesc Mirage.
Deci nu e o schimbare care sa te fidelizeze.
Plus ca aceasta manevra cu schimbarea sitei de dus te-ar bloca in sistem 51, chiar vrei asta ? Nu zic ca ar fi inferior, lumea trece azi si la site de 46-49 din motive bine intemeiate, doar intreb... alt tamper, alte site...

Secundo tempo... cos nepresurizat... vezi ce am scris mai sus cu sweet spot-ul si din poze trage o concluzie daca e chiar asa rau cu conicitatea...
Stiu teorille care circula pe net, cu superioritatea sitelor cilindrice, dar au fost elaborate pentru 58, unde single shot cu site conice chiar ca e dramatic... am trecut si eu prin stadiul ala.

Reply
Ba chiar am citit tot, alin1970.
Tu postasei demult modificările făcute de tine. Pe de altă parte, tot tu te-ai plîns constant atît de flow-ul obținut, cît și de constantul gust acru, indiferent de sortimentul de cafea folosit. Iar lipsa ta de "experiență", pe care o tot pomeneai, ca și căutările permanente ale unei nepresurizate care să se potrivească ale altor utilizatori, mai "experimentați" ...hai să zicem că nu erau de natură să-mi dea certitudini.
Alții de pe aici chiar nu te-au citit, au descoperit cu plăcută surpriză sita duș de la IMS abia după ce-a menționat-o un forumist din străinătate, un oarecare abigail, parcă.
Oricum, după părerea mea, așa lipsit de experiență cum ești, ai adus contribuții importante la înțelegerea Staresso.
Și, dacă e să mă iau după una din ultimele tale postări, coșul nepresurizat de la Pavoni are ca hibă capacitatea prea mare, la umplere uzuală și tampare corespunzătoare, distanța dintre duș și puck este prea mare, o chestiune pe care tu speri s-o poți compensa prin interpunerea unui puck screen de tip mesh mai gros.
Iar renatoa e de de părere că unul din cele mai bune coșuri nepresurizate este coșul stoc...presurizat, la care se scoate dopul filetat și arcul.
Mulțumesc mult, oricum, pentru lămuriri, e mai bine că m-am asigurat c-am înțeles corect.

Oricum, la Barshaker.ro nu mai găsesc acel B602TH29E, ci doar B602TH25, care pare OK-ish...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)