Welcome Back Log In Create Account

Staresso Mirage

Nici raspunsul lor nu e prea clar "It's possible that a 53mm portafilter would would but its not something we have tried before."

Reply
In urma discutiilor depre tamperul vibrator, am zis sa incerc ceva si pentru espressorul nostru. Deoarece versiunea originala nu exista pentru 51mm, am cumparat un "vibrator micutz, dragutz", ceva asemanator cu ce a recomandat renatoa in postarea https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid216871. Cel pe care l-am cumparat se alimenteaza de la un incarcator de telefon uzual USB, are trei viteze de vibratie plus inca vreo doua moduri de lucru cu ceva pauze. L-am proptit in manerul unui tamper (fara autonivelare), am apasat usor cat sa fie un contact intre vibrator si manerul tamperului, a rezultat ce se vede in imaginea de mai jos. Mi se pare ca daca tamperul este tinut relativ corect, vibratiile induc si o autonivelare. Pana acum a fost prima si unica testare. Astfel, prin lipsa diametrului de 51mm, fiind privat de emotiile vibrante ale utilizarii unui tamper de 170euro, am vibrat utilizand un tamper vibrator pentru care am cheltuit vreo 7euro, plus ce mai aveam deja prin casa. Wink

[Image: 54516368149_85310e0f62_b.jpg]

Reply
Sunt curios daca foloseai un tamper autonivelant... cum interfera arcul in tot procesul... Confused
Logic ar fi sa atenueze vibratiile... deci ar necesita sa fie scos.
Iar daca scoti arcul nu mai revine sus talpa ...
Atasez o imagine explodata a unui tamper autonivelant, pentru cei care nu au intalnit pana acum asa ceva.

Oricum, felicitari si mersi ca stai sa asculti la aberatiile mele Smile

Reply
Am testat si cu tamperul autonivelant. Este aberant sa-i scot arcul supermega calibrat Tongue Nu mi se pare potrivit pentru implementarea despre care discutam, trebuie apasat suplimentar pana la nivelul cafelei, nu ajunge acolo natural. Vibratia s-a transmis, nu stiu cat/daca a fost atenuata comparativ cu tamperul fara arc.

Reply
La nivelante simple arcul nu are nici o calibrare, e doar ca sa ridice talpa de pe puc.

La dinamometrice poate, dar si acolo... sa fim seriosi, ce sa calibrezi la un arc, sa mai tai din spire ?
ca la elasticitatea otelului nu mai poti umbla odata ce l-ai spiralat si calit.
plus ca il poti verifica pe un cantar oricand.

In topicul principal cu vibratorul, se vede clar din imagini ca varianta nivelanta nu exista arc, nu are unde in spatiul ala... si nici maner, tija centrala trece prin flansa de nivelare si se misca liber, ca sa transmita vibratia.

Reply
Am testat si cu tamperul cu arc, dupa cum s-a discutat, vibrator+arc nu are sens, ori una ori alta Wink Fara arc exista un joc al tamperului, mi se pare ca in combinatie cu vibratorul e mai "nivelant" tamperul obisnuit. Dar a fost bine ca am avut motiv sa desfac tamperul cu arc, avea "praf" de cafea in interior, zona respectiva fiind si usor lipicioasa, probabil fiind acolo un strat subtire de vaselina alimentara.

[Image: 54523766985_aa1799fbc6_b.jpg]

Reply
Sita asta a atras atentia cuiva ?

https://www.edesiaespress.com/gaggia-53m...o-machine/

La dimensiuni bate prea bine... sa fie adevarat...

Reply
£5 sita  +  £12.45 shipping + ce taxe mai apar pe parcurs ... acum mi-a atras atentia  Smile

Reply
Group buy ! Smile Suntem 3 deja...

Dar in tara nu e nici o sita aftermarket pentru Gaggile astea noi "Evo" de 53mm ?

Reply
Vreau și eu o bucată.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
Las sa curga pana luni dimineata, ca oricum nu expediaza in weekend.
Am fi 4-5 pana acum.

Reply
Ma inscriu si eu cu o bucata.

Reply
Misto sita !
Pacat ca e scump transportul. Ar fi super daca o gasiti in tara.
Daca ma gandesc ca eu am platit 125 ron pe o sita IMS 51/ 60 mm cu tot cu transport ptr Staresso si inca 80 ron ptr un dus IMS, parca nu mai pare asa scumpa aceasta sita !
Sunt sanse sa se potriveasca si la Arin .
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Dacă se potrivește aș lua și eu unul.
Staresso Mirage Pro & De'Longhi ECP, Hario V60 & Aeropress, IBRIC, KINGrinder K6 & AVX CG301, NanoFoamer Lithium, Cocinare B6, Timemore Basic 3.0...Skywalker V1.

Reply
Am măsurat azi temperatura apei rămase în corp după o extracție. Termometrul a arătat 91 de grade.
Staresso Mirage Pro & De'Longhi ECP, Hario V60 & Aeropress, IBRIC, KINGrinder K6 & AVX CG301, NanoFoamer Lithium, Cocinare B6, Timemore Basic 3.0...Skywalker V1.

Reply
Incerc sa umplu rezervorul strict cat sa nu mai ramana nimic, urmaresc sa am pucul ventilat la final, sa ramana cat mai uscat.
Asa ca nu pot confirma sau infirma. Nu am masurat decat temperatura de plecare.
Dar nu ma mira... cum la brew imi scade cam cu un grad pe minut, intr-un ibric de inox expus direct la aer, fara nici o izolatie... la Mirage imbracat in plastic pierderea e normal sa fie si mai mica decat la un ibric...

Toata teoria cu stabilitate termica prin acumulare de caldura si constructii masive e o ramasita a epocii masinilor facute din ciocan, cand inca lupta se ducea intre "lasa ca fac eu un tun si mai mare"... versus "si eu un blindaj si mai gros"... intre timp dronele le-au facut praf pe ambele.
In cazul de fata termosul... izolatia buna bate masa bruta.

Reply
(21-01-2025, 12:28)renatoa Wrote: Cu alte cuvinte, ai (s)curgeri daca sita dus atinge patul de cafea tampat ?
Adica nu ar trece testul cu moneda ?

Asta nu cumva sugereaza ca e nevoie de 1-2 mm sa lasi loc sa expandeze pucul ? Confused

Normal ca nu se intampla cu sita originala, pentru ca este prinsa in mijlocul garniturii, pe grosime, si asigura acei 1-2 mm spatiu de respiro.

Eu am renuntat la ideea de a mai cauta o sita de dus care sa intre in cos, un filtru mesh mai gros, si cu ceva greutate, vreo 15g, joaca excelent rolul unei site de dus flotante, care preseaza pucul cat e nevoie, nici prea mult nici prea putin, dar cand e cazul il lasa sa se umfle, ridicandu-se odata cu el.
Nici nu mai am sita de dus originala, a ramas doar garnitura, mesh-ul este acum pe post si de sita de dus.
Aceasta postare cred ca m-a luminat!
Cred ca am gasit unde greseam pe cand foloseam Staresso.
Stiam de testul cu moneda dar nu m-am prins ca nu e bine daca acel spatiu liber intre cafea si dus este mult mai mare decit grosimea unei monede !
Degeaba am pus dus IMS care intra in sita de extractie, daca eu foloseam o sita adanca pentru 4 cupe dar cafea puneam in ea doar 16-18 grame. Imi ramanea prea mult spatiu intre cafea si dus. La preinfuzie, granulele de cafea expandau prea mult ca aveau prea mult loc liber in sus spre dus, rezultind distrugerea integritatii puck-ului. Probabil de aici gustul acid care nu -mi placea.
Scriu aici poate ajuta pe altii sa evite greseala mea. @renatoa a explicat ca trebuie limitata expandarea exagerata a puckului prin utilizarea unui mesh cu greutate ( 15 grame )
Ma gandesc serios sa reintru in jocul espresso. ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Sa inteleg ca nu mai folositi sita de dus si ati inlocuit-o cu sita mesh ?
La mine sita mesh e putin mai mica in diametru fata de sita de dus originala si cam joaca in garnitura !

Reply
Sita de dus ramane. Sita mesh eu o pun in sita filtru direct peste cafeaua zgaltaita, scarpinata, tampata, etc.
Eventual sita de dus originala poate fi inlocuita cu sita de dus tip IMS (https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid213675), in acest caz insa trebuie avut grija sa existe un spatiu suficient de mare intre buza sitei filtru si pucul de cafea.

Reply
(08-06-2025, 15:18)Adrian@ Wrote: La mine sita mesh e putin mai mica in diametru fata de sita de dus originala si cam joaca in garnitura !

Adu-mi aminte sa iti dau o un mesh din asta greu, si care care intra fest in sita de 53... cand ne intalnim...
Doar de 53 am surplus, sa nu imi zici ca ai trecut la 51 !

Reply
Am una groasa de 51 mm de la coffee sensor dar la fel intra cu joc in garnitura, nu am trecut la 51.
Oricum sunt multumit de Mirage cu sita de dus originala portafiltru SP 300 si sita nepresurizata.

Reply
Ai citit cu atentie ?
Acel mesh se pune peste cafea, direct in cos. nu are treaba cu garnitura de la dus.

Reply
Atunci cred ca ar merge la fix mes-ul gros pe patul de cafea decat cum folosesc acum mesh subtire care sta pe marginea sitei.

Reply
da. meshul trebuie sa stea in sita, in contact direct cu patul de cafea. nu inteleg ce alte combinatii ai facut. @renatoa a explicat ca este nevoie de un mesh gros cu greutate pentru a atenua umflarea exagerata a pucului. Nu ai treaba cu sita de dus. aia ramane la locul ei. Dar citeste este explicat totul mai sus.
Eventual, poti sa renunti de tot la sita de dus ( asa a facut @renatoa) dar lasi garnitura pentru a nu pierde etansarea.

Reply
Am renuntat doar experimental, si am revenit imediat inapoi.
Facea gaura in mijloc, era prea tare jetul de apa direct de la pompa.
Daca va uitati cu atentie la sita de dus originala, are mijlocul compact, fara perforatii, ca sa nu loveasca direct apa de la pompa, ci sa fie diviata lateral.
Orice inlocuitor de sita de dus ar trebui sa prevada zona aia compacta in mijloc.

Reply
Pentru sita de dus pavoni, pe care o folosesc din cand in cand in locul celei originale, zona compacta din mijloc este chiar mai evidenta decat in cazul celei originale.

[Image: 54578574878_ec1e33ee9e_4k.jpg]

Reply
Știți cumva dacă există posibilitatea de a testa/gusta ce scoate un staresso?dacă chiar scoate 80-85% dintr-un espresso chiar este o opțiune bună pentru concediu raportat la preț și posibilitatea de a fi transportat.
Dalla Corte Studio, Mazzer Philos

Reply
Sita e aproape ca a matale, macinatura e acolo, temperatura ai, presiune ai, de ce n-ar iesi ? Huh
Ia vezi pe @tekbar, ca isi vinde profitecu, ca l-a convertit o jucarie din asta... sa nu fii urmatorul Smile

Reply
:)) nu stiu . As vrea ceva pentru birou și concedii și cred ca ar fi o opțiune ft buna, nu știu cum este cu stabilitatea temperaturii și cu presiunea
Dalla Corte Studio, Mazzer Philos

Reply
Despre temperatura doar ce am discutat cateva postari mai sus, a nustiucata oara... dar e greu de lamurit lumea, daca nu i-a placut fizica si si-a umplut capul de mituri.
Presiunea nu a masurat-o nimeni, inca... dar daca arata frumos curgerea, de ce mi-as face griji sa mai montez inca un accesoriu inutil ? Confused Plus ca antrenamentul de cativa ani la leviere ajuta... Tongue

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)