Welcome Back Log In Create Account

Staresso Mirage

(04-12-2024, 15:09)renatoa Wrote: N-am mai explorat in directia asta, pentru ca am reusit sa mentin pucul presat cu doua filtre mesh care ambele au peste 3mm si 20g.
Pucul iese uscat si monolit, nu mai am ce carcoti.

Pucul prezentat in experimentul anterior este din 18g cafea.
Dupa cate utilizari este necesara curatarea mesh-urilor in "baia cu ultrasunete"?
La o cautare sumara, sunt aparate de curatare cu ultrasunete intre 70 si 250lei, care or fi cele bune pentru meshurile impregnate cu cafea? Huh

Reply
Nu vad de ce s-ar impregna, ca nu trage nimeni din puc in sus... Huh
Problema asta o vad doar la levere... cand urca pistonul... in rest sensul apei e doar in jos, de ce sa intre cafea in mesh ?
Nu le-am inspectat vizual, dar vad la spalare ca nu sunt decat 2-3 granule la intamplare, prinse in plasa.
Se duc cu un jet de apa, nu insist cu periutze sau alte gadget-uri.
Pentru linistea sufleteasca completa, uite, de acum pun si filtru de hartie intre mesh si puck Tongue

Reply
(04-12-2024, 16:55)renatoa Wrote: Nu vad de ce s-ar impregna, ca nu trage nimeni din puc in sus... Huh
Problema asta o vad doar la levere... cand urca pistonul... in rest sensul apei e doar in jos, de ce sa intre cafea in mesh ?
Nu le-am inspectat vizual, dar vad la spalare ca nu sunt decat 2-3 granule la intamplare, prinse in plasa.
Se duc cu un jet de apa, nu insist cu periutze sau alte gadget-uri.
Pentru linistea sufleteasca completa, uite, de acum pun si filtru de hartie intre mesh si puck Tongue

Confirm pozitiv si aprob.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Eu reconfirm pozitiv si aprob Wink utilizarea sitei de dus tip IMS. Chiar si pentru macinare mai putin fina, pentru allonge, pucul este uscat si ramane forma stabila. In imagine este un astfel de puc, dupa preparare, pentru 14gr cafea.
[Image: ei5RXfwl.jpeg]

Reply
Mai mult, indiferent cu cata apa incepi, chiar si pana la plin, dupa extractie si aruncarea apei ce a ramas, mie tot uscat imi iasa pucul.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 

Reply
Asta chiar nu o mai inteleg... unde se duce apa de deasupra pucului ? Huh
Mie imi iese puc uscat doar daca s-a euizat apa, si pompa trece aer prin puc, fapt semnalat prin faptul ca incep sa curga clabuci in cafea, fie din fundul sitei, la cele nepresurizate, sau pe gaura de iesire, la sita presurizata.

Daca nu epuizezi apa din rezervor, ea nu are cum sa nu balteasca deasupra pucului, e acolo o camera cu un volum egal cu grosimea garniturii de dus plus spatiul gol din sita, care e plina de apa orice ai face...
Sita de dus e doar un separator in aceasta camera, deplasarea ei in jos mai aproape de puc, nu o goleste.
Asta se vede clar cand desurubezi inelul PF, apa de care vorbim curge afara.
Sunt necesarea cateva ore bune ca sa sa se scurga singura prin puc...

Quote:...si aruncarea apei ce a ramas...
Scuturi energic dupa ce rastorni rezervorul ? ca doar prin basculare mie tot imi mai ramane apa in spatiul de deasupra pucului... nu scap de ea decat impinsa cu piston de aeropress...

Reply
Sita de dus este la nivelul pucului, pe verificate cu banul. Dupa extractie pucul se umfla si apasa in sita. Probabil etanseaza gaurile din sita, apa ramanand desupra si cu o mica depresurizare existenta nu mai coboara. Am incercat si cu pauza pana la aruncarea apei de cateva minute, tot uscat ramane. Bineinteles ca apa balteste in dus, dupa indepartarea portafiltrului cu pucul, trebuie scuturat bine sa iasa apa adunata acolo.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 

Reply
(06-12-2024, 16:44)HORATUCU Wrote: Sita de dus este la nivelul pucului, pe verificate cu banul.

Cu asta sunt de acord, doar ca deasupra ei este acelasi spatiu care era deasupra pucului cu sita de dus originala plata.
In spatiul ala tot apa este...
Posibil apa asta sa poata fi evacuata mai usor prin rasturnare, s-ar putea in varianta cu sita originala apa sa nu revina in rezervor datorita "astuparii" sitei de dus cu apa mentinuta acolo de tensiunea superficiala. Confused
Cum ma puneti voi pe mine la cheltuiala...

Reply
Asta cred ca-i explicatia. Daca te linisteste, am fost si eu pus la cheltuiala de catre voi. Sick
P.S. Asteapta sa auzim si de la altii daca se verifica.

Reply
Asta am observat si eu, cu noua sita dus, chiar daca ramane apa  in rezervor, pucul este uscat.

Ce am mai gasit prin knock-box. O singura data am utilizat aproape toata apa din rezervorul espressorului. Cel mai shifonat a iesit pucul de 6.5 grame.

[Image: m3yP9Bdl.jpeg]

Reply
O alta explicatie pentru apa aia adunata in sita de dus dupa extractie, ar fi ca aceasta intra majoritatea dupa ce iasa pistonul la deschiderea capacului. Nu pot sa-mi dau seama cata apa ramane inainte. Maine o sa incerc sa deschid agregatul invers, cu capacul lasat inchis, sa deschid portafiltru si sa vad cata apa ramane astfel.

Reply
Am verificat cu filtru blind. Am umplut la maxim, am pus capacul, am indepartat filtrul si nu curge nimic. Apa curge numai cand pompez. Inseamna ca pistonul etanseaza si de aceea iasa pucul uscat. Puteti proba aceasta si fara sita blind, fara sita de dus, astupand gaura pistonului cu degetul, umpleti camera cu apa rece, puneti capacul.

Reply
Atunci de ce cu acelasi piston, dar cu sita dus originala, pucul este in general umed daca nu se utilizeaza toata apa?

Reply
Ramane apa intre puc si sita dus.
Sau se inunda dupa scoaterea pistonului si nefiind presat pucul o absoarbe?

Reply
Este normal ca pistonul pompei sa etanseze. Apa curge numai cand pompezi si asta e normal. Apa este transferata din rezervorul mare Staresso in puck cu ajutorul pompei .
Imi amintesc ca eu gaseam apa deasupra puck screenului dar puckul sub screen era uscat . Se intimpla asta ptr ca eu foloseam sita ims de 29 si aveam distanta intre puckscreen si sita de dus.
Si puck -urile mele erau perfect uscate cand foloseam dus ims sau pavoni.
[Image: td2VEUq.jpeg]
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Destul de impregnat cu cafea meshul de langa puc. Parca ziceati ca nu se intampla asa ceva.

Reply
Nu eu ziceam. Se curata usor sub jet de apa sau lasat in pahar cu apa fierbinte. Nu mai am Staresso asa ca totul este din memorie .
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Eu am zis ca nu intra daca mesh-ul e pus pe puc si apasa doar gravitational. Pun o poza la proxima extractie.
Daca insa ai shower care intra in sita, si un sandwich shower-mesh-puc fara spatii, cand pucul se umfla, apasa pe mesh, care nu are unde sa urce... si pare normal sa il imbibe, un pic.
Clatit imediat, cu jet in acelasi sens in care a avut loc extractia, nu vad de ce ar mai ramane ceva Confused

Reply
(07-12-2024, 09:44)edri Wrote: Destul de impregnat cu cafea meshul de langa puc. Parca ziceati ca nu se intampla asa ceva.

Adica ce vedeai in sita de dus inainte de a aparea ecranul asta...

Mizeria nu dispare, doar se muta in alta parte, care se presupune ca e mai usor de curatat Smile

Reply
Credeam ca dupa Arin si Mirage nu mai poate aparea alta masina de vis, mai ales la un pret care sa te faca sa te arunci spre Buy instant...
Uite ca azi dadui din intamplare peste asa ceva... din pacate este pe 58mm, asa ca faptul ca e sold out nu mai conteaza. My
Ladies... chiar ca asta e o masina de doamne ... and gentlemans... The Cay !

https://www.caycay.co.uk/team-1
https://www.youtube.com/watch?v=Cp9vy39aCMY

Reply
O sa ma/va intrebati de ce am postat-o aici... pai pomparea aia a ce aduce ? Smile

Reply
Da, seamana cu un Staresso cu portafiltru si cu manometru.
Un vis implinit, daca e si ieftin.
Pompa lucreaza cu apa ca la staresso sau face doar presiune de aer ca Staresso legat la pompa de bicicleta ? Pare prea usoara apasarea pistonului sa lucreze direct cu apa.
Pacat ca nu e pe 51 mm. Cat costa adus la usa ?

Reply
Deoarece pe alt topic, despre espressoare cu pompa electrica se bate apa-n piua despre momentul 0 de la care se numara secundele magice pentru a extrage un espresso perfect, pentru espressorul Stareso Mirage cu pompa controlata manual, cand incepe oficial  Tongue numaratoarea? De la prima actionare a pompei sau de la aparitia primelor picaturi de cafea? Undecided

Reply
Mai interesanta mi s-ar parea o discutie despre cum apreciem gradul corect de macinare la staresso... Huh
A incercat cineva sa creeze o corelatie intre numarul de pompari pana la prima picatura si/sau numarul de pompari totale versus ml+secunde ?

Reply
a reusit cineva sa comande capacul metalic pentru conexiune de compresor?
https://www.youtube.com/watch?v=yt_LqDOao8w

Reply
Mai curand... a fost cineva interesat ? Huh

Daca respectivii au avut curajul asta, nu inseamna ca rezervorul chiar e capabil sa suporte 6-7 bari, cum arata afisajul compresorului... Confused
Dupa ce am facut descoperirea cu supapa de suprapresiune, de care am povestit cateva pagini in urma, n-as mai da drumu asa de increzator la un compresor in masina asta.

Reply
Salutare. As dori sa încep și eu aceasta aventura spre un espresso bun și m-am gândit sa achiziționez un staresso mirage de pe barshaker. Îmi puteți va rog recomanda și o sita nepresurizata pentru el? Găsesc tot la barshaker? Eventual și un tapper și ce credeți ca ar mai fi de folos pentru început.

Ca și rasnita oare un kinu Phoenix ar fi un match bun? Sau îmi recomandati altceva?

Multumesc!

Reply
Poti incepe linistit cu sita cu care vine el, se depresurizeaza usor, si eu, ca si altii, o gasim preferabila nepresurizatei livrate drept bonus la varianta 2023+.

Tamper, asa ceva si e prea mult deja... https://vi.aliexpress.com/item/1005005315370412.html

Si kinu mi se pare overkill strict doar pentru staresso... a devenit vedeta mai ales la pour over, prin schimbarea cutitelor.
Plus ca nu e usor de electrificat, ca majoritatea celor chinezesti... ori la espresso va dispare curand entuziasmul de a da la manivela pentru espresso. Vezi pe bursa daca mai e vreun Kingrinder, ele sunt campionul la categoria ieftin si bun.

Reply
Vad ca au la barshaker K2. As merge pe combinația asta pentru început. Reușesc sa scot un shot decent? (acum am un delonghi automat și vreau sa migrez către semiautomat din motive evidente).

Mersi de sugestii!

Reply
pai... citeste topicul... si vezi ce pareri au si altii...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)