Colegi espressomani care utilizati Staresso am o noua intrebare:
Stiti la ce temperatura a apei se face extractia cu Staresso Mirage? A masurat cineva temperatura apei in momentul extractiei? Pe YT apare pe undeva temperatura apei la Staresso ?
Dupa ce un prieten bun, espressoman mi-a deschis ochii, am incercat sa aflu ce temperatura maxima de extractie pot obtine cu Staresso. Rezultatul m-a cam dezamagit. Poate gresesc eu la masuratori, dar dupa trei preincalziri cu apa fiarta la 99,8 grade, repetate la interval de 3 minute, apa nu trece de 90 grade. dupa prima preincalzire, apa se stabilizeaza la 68 grade, dupa a doua ajunge la 78 grade stabila, dupa a treia preinc se stabilizeaza la sub 90 grade. Dupa a treia preincalzire, pentru extractie, este nevoie sa golesc aceasta apa, sa demontez sita oarba, sa montez sita cu cafea , sa pun din nou apa fiarta la 99 grade si sa incep extractia. Eu nu am obtinut o temperatura mai mare de 80 grade in cana princalzita si ea cu apa fiarta. Tipic 75 grade. Din observatiile mele se pierde multa caldura in portafiltru, sita oarba, sita, screen etc. Poate gresesc ? Termometrul pare ok, arata apa fiarta cu bulbuci la 99,8 grade. Din pacate nu pot masura temp apei in timpul extractiei cu capacul inchis, toate masuratorile sunt facute cu capacul demontat partial. Din observatiile mele nu mai sunt convins ca pot obtine extractii cu o temperatura a apei mai mare de 85-90 grade. Nu este prea mica aceasta temperatura ? Poate ajuta preincalzirea la aburi ?
La un espressor obisnuit ce temperatura are cafeaua in ceasca ?
Repet, acestea sunt observatiile mele si nu spun ca sunt corecte suta la suta.
Ramane intrebarea : ce temperatura are apa de extractie la Staresso Mirage? Este suficienta pentru extractii corecte, reusite si gust corect in ceasca?
(13-07-2023, 09:11)schiorean Wrote: Am reusit o curgere curgere arataoasa cu sculele standard cu preinfuzie mai indelungata, nici chiar 30 de secunde dar vreo 10 am tinut, cafea de la Dropshot. Gustul mi s-a parut la fel, in locul tau nu mi-as face mari probleme.
Incearca cu preinfuzie mai indelungata si/sau schimba cafeaua. Sarkis din cate imi amintesc le prajeste destul de tare. Dropshot are variante echilibrate, nici prea prajite nici prea light. Evita cele light, care mie nu mi-au iesit pe Staresso (si oricum nu-mi plac la orice aparat le-ai scoate).
Multumesc pentru indicatii.
Da cafeaua mea, are deja 2 luni de la prajire, am inteles ca nu prea e loc de pretentii dupa atata timp. Gustul e ok ( totusi cam acru ) .
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant