Welcome Back Log In Create Account

Staresso Mirage

Pai nu am lamurit mai sus cu sita de dus ?
54 este diametrul bordurii, si 49-50 ce intra in sita cu cafea.

Reply
Multumesc @renatoa. si imi cer scuze.
asta ma chinui sa aflu de 2 zile ! Am trecut prea repede peste dimensiunile date deja de tine !
Ziceai intern 49-50 mm deci extern cat ? Doream ceva masurat , verificat, ca sunt scumpe, si daca nu intra ?
Daca zici ca intra, treaba e simpla., bag comanda, platesc banutii si voi avea un Staresso mai bun!
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
salutare! am o nedumerire legata de subiectul pompa, discutat mai in urma.
Cand macin foarte fin* (atat cat duce rajnita, 4-5 clickuri pe hario mini) dupa cateva pompari, cand incepe sa opuna rezistenta la apasat, deodata, la coborare, pompa pare ca pierde presiune - se aude si un fasait. Mentionez ca utilizez cu grija aparatul si nu pompez ca la roata de bicicleta. Cand observ ca se acumuleaza presiune dozez miscarea foarte incet, apas cu finete si pare ca merge. Acest lucru se intampla si cu sita originala si cu cea nepresurizata de pe aliexpress.
Am verificat pompa cu sita blind si tine presiunea, am desfacut-o, are toate garniturile in regula, am facut si testul cu pomparea intr-un pahar..pare ca e in parametrii.  Cand cresc cu 1-2 clickuri gradul de macinare functioneaza ok insa, parca se simte nevoia unei ajustari mai fine.
Intrebarea mea...ati patit si voi, e normal? Nu-mi dau seama daca e o problema cu aparatul sau din cauza macinarii?

Reply
Eu nu am remarcat. Poate din cauza asta, am vazut ca thailandezii au montat un oring suplimentar caramiziu in varful pompei.
Totusi, daca zici ca nu scapa cu sita blind, e posibil sa ai scapari prin puck sau pe langa sita ? Posibil sita sa nu etanseze perfect ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
In capac e o supapa de supra presiune, cica la 15 bari, mare minune sa fie calibrata in vreun fel, pare doar un dop de cauciuc... :s
Am zis ca actioneaza ca o siguranta fuzibila, la o presiune prea mare dopul e aruncat afara, si il pui la loc manual cumva... :s poate ca nu e asa, o avea o gaura fina data cu un ac, care prin presiunea cauciucului este obturata pana la xy bari si acolo isi da drumul.
O gasesti daca te uiti dupa o pata rotunda cat un bob de piper.
Pune o picatura de apa acolo cand auzi fasaitul, si vezi daca ies bule.

Reply
Care-i cea mai redusa cantitate de cafea cu care reusiti sa scoateti un espresso bun?

Reply
12 si ceva, intr-o sita usor conica de 51, o "combatibila delonghi".

Reply
(21-06-2023, 19:41)edri Wrote: Care-i cea mai redusa cantitate de cafea cu care reusiti sa scoateti un espresso bun?

16 in sita originala nepresurizata de la staresso.
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity

Reply
16 si la mine, mai putin nu-mi iasa OK. Nici nu m-am chinuit sa fac multe probe.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr 

Reply
Am reusit sa am un puc suficient de uscat, nu biscuite, folosind pistonul de aeropress pentru evacuarea finala, profitand de potriveala de diametre. [emoji12]
In prealabil golesc insa tot ce mai era in instalatie, nu purjez cu pistonul decat ce ramane in puc.

Reply
La mine, pentru sita nepesurizata tip Delonghi pe la 15grame nu mai intra tamperul cat trebuie, in sita Pavoni merge pentru orice cantitate. Acestea sunt pe 51mm. Sita presurizata pe 53mm, cu tamperul lor este ok si pentru cantitati mai mici. Intre timp, in mod surprinzator mi-a ajuns si sita nepresurizata de la homebarista.coffee, impreuna cu un portfiltru botomless (pentru versiunea 2022). Aceasta sita e de 53mm, cu cea mai pronuntata conicitate, pentru cantitati mici nici tamperul de 51mm nu intra cum trebuie. Am vazut la cafenele ca se folosesc si 8-9grame cafea pentru un espresso. Cu Staresso nu am incercat, pana acum, mai putin de 12g, cu sitele cu care a fost posibil.

Am folosit odata si pistonul de Aeropress, pentru eliminare totala apa, dar nu l-as mai utiliza. Marginile de cauciuc se freaca de marginile cilindrului Staresso mult mai mult decat in cazul utilizarii normale, cred ca dupa cateva utilizari garnitura ar incepe sa se deterioreze.

Reply
Nici la mine nu va deveni o rutina zilnica presarea asta cu piston, in special pentru ca forteaza prea mult suportul... a fost doar o incercare sa vad cum arata un puc uscat la Mirage.
Si... confirm cele relatate de un coleg cateva pagini in urma... pucul se comprima, gasesc marginile desprinse de sita !

Reply
Eu am crezut ca este de vina tamperul prea mic fata de sita. Intrebarea este, cand se desprind marginile puck-ului de sita ? In timpul extractiei propriu zise sau dupa, in perioada de asanare a puck-ului ? Eu nu am tot timpul puck-ul dezlipit de sita. Cand tampez mai bine, puckul nu se desprinde de marginile sitei si espresso are corp si crema. Teoretic, puckul nu ar trebui sa se dilate ? de ce se desprind marginile de sita?

Reply
Ba se dilata... de nu poti crede!
Flair e masina unde vezi asta cel mai bine... dupa preinfuzie, daca lasi manerul fara apasare, vezi cum incearca sa arunce grupul afara, mi s-a si intamplat odata.
Doar gandeste-te ca la preinfuzie pucul inghite apa de 2-3x masa cafelei... ambele in volumul sitei, inca nu au apucat sa apara primele picaturi.

Reply
Salut,
Am schimbat sita dusului la Staresso Mirage cu sita IMS de aici https://barshaker.ro/PA200IM54 si garnitura https://barshaker.ro/Garnitura-Grup-Pavoni-square
si se potrivesc perfect.
Cu cosul de 53 mm cadou de la Starresso incap 18 grame de cafea si puckscreen de 1.7 deasupra. Rezultatele sunt bune, extractia este mai uniforma de la prima incercare. De la preifuzie se cunoaste ca se coloreaza imediat toata sita prin fiecare gaurica. Inainte la preinfuzie aparea cafea intai pe margine si dupa pe centru si ramaneau zone prin care nu curgea

[Image: Z1NLyS3l.jpg]
Eureka Baby grinder, Timemore Chestnut C2 Max E&B, Cafflano Kompresso, Staresso Mirage Plus, Aeropress, Moka Pot Bialetti, Eureka Precisa scale

Reply
Sita IMS nu intra in garnitura originala de dus Mirage? Daca nu, ce o impiedica ?
Diametrele par sa fie ok, adica 54 dusul si 60 gulerul... :s
Evident, partea cu limba aceea va fi pe dos, catre interior...

Reply
Inca nu am incercat. Am avut timp sa fac 2 shoturi si am plecat. Verific cand ma intorc acasa
Eureka Baby grinder, Timemore Chestnut C2 Max E&B, Cafflano Kompresso, Staresso Mirage Plus, Aeropress, Moka Pot Bialetti, Eureka Precisa scale

Reply
Si eu am facut un upgrade major la Staresso Mirage
?. Am inlocuit si dusul staresso cu cel IMS 54 mm si sita tot cu IMS de 51 mm varianta mai adanca de 20 g
https://barshaker.ro/AccesoriiBarista/fi...1mm-18-20g

Se potrivesc perfect cu staresso. Am cumparat si o garnitura pentru dus Pavoni post mill de la barshaker. Totul se potriveste perfect.
Garnitura originala Staresso pentru dus, se potriveste dar deranjeaza acea ,, limba ,, ar trebui taiata cred. Pentru 20 de lei nu am riscat.
Se potriveste si varianta mai ieftina , dus + sita + garnitura pavoni, fara IMS.
Rezultate bune, zic eu , dar poate gresesc ca nu am probat inca variantele ,,serioase ,, de espressoare.
O observatie, tamperul ar trebui sa fie de 51,5 mm. Cel de 51mm e prea mic iar 53 nu incape. Eu am rectificat pe strung unul de 53 mm .

Reply
Am bagat sita IMS in garnitura originala de la Stareaso dar cu limba aceea in partea de sus(in interior spre pompa) si sta bine. Nu facut o cafea sa vad daca scapa presiune dar nu cred. Incerc maine de curiozitate

Reply
Am facut si eu proba cu garnitura originala Staresso montata invers pe sita de dus IMS. Confirm ca se poate folosi si nu scapa presiunea. Am obtinut o extractie foarte buna si cu garnitura originala si cu garnitura speciala pentru dus pavoni. Am in continuare o problema: din cand in cand gasesc puckul de cafea dezlipit de sita si nu stiu cauza. Nu tampez corect ? Sau este doar o contractie a puckului de cafea cand se raceste si se intimpla dupa extractie. Daca se intimpla in timpul extractiei cred ca este o problema.

Reply
Daca ar fi in timpul... fii sigur ca ai vedea... spray in mai multe directii.
La mine se desprinde doar cand usuc pucul excesiv, daca e umed nu il gasesc desprins.
As zice ca uscarea il contracta, si asta doar in partea de sus, nu pe toata inaltimea.

(30-06-2023, 14:18)DanielSerban84 Wrote: Salut,
Am schimbat sita dusului la Staresso Mirage cu sita IMS de aici https://barshaker.ro/PA200IM54
...

Ce inaltime are sita asta ?
Ma intreb daca cea Pavoni, aia ieftina, ar avea un motiv sa aiba o inaltime diferita... :s

Am gasit... WALL HEIGHT: 14 mm
Ramane valabila partea a doua, daca varianta Pavoni este diferita... nu ar trebui, ambele trebuie sa se potriveasca pe aceleasi masini.

Reply
eu am sita pavoni de 51 mm + dus pavoni de 54 mm . se potrivesc fara probleme. Tamperul merge de 51,5 mm. La fel merg si variantele IMS mai scumpe.

Reply
poze cu sita IMS + dus IMS+ garnitura Pavoni

[Image: gb6H1eN.jpg][Image: w2RM8xJ.jpg][Image: 7VERiU3.jpg][Image: iv8nbqa.jpg][Image: J8awdLT.jpg]

Si ce livreaza acest micut espressor Staresso Mirage impreuna cu o rasnita ieftina dar buna, KinGrinder K2
[Image: pJzUVqF.jpg][Image: aHFeotu.jpg][Image: iYGQEix.jpg][Image: Nr143Mo.jpg][Image: wmR5Xik.jpg][Image: lv6OtPJ.jpg]

Reply
Scoti clar mai bun decat ce scoteai cu sculele standard? Daca da, cred ca imi fac upgrade si eu la dus.
La sita, inca nu, ca fiind mai mica tb sa investesc si in tamper + inel dozare.
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity

Reply
Nu stiu sigur daca e mai bine, dar banuiesc ca nu apareau degeaba sitele astea mai profi, IMS. VST etc. Daca merg mai bine cu ele espressoarele ,,serioase,, probabil nu fac rau nici la Staresso. Pentru tamper, poti sa cumperi unul ieftin chinezesc de 53 mm si il modifici pe strung la 51.5 mm , sau cauti sita IMS de 53 mm cu guler de 60 ( pentru pavoni )
Am vazut pe YT ca se lauda aceasta modificare la Staresso.
Eu sunt multumit de rezultate, dar doua site si o garnitura au costat cat jumatate de Staresso  Biggrin .

Reply
(09-07-2023, 09:10)schiorean Wrote: Scoti clar mai bun decat ce scoteai cu sculele standard? Daca da, cred ca imi fac upgrade si eu la dus.
La sita, inca nu, ca fiind mai mica tb sa investesc si in tamper + inel dozare.

Pai poti face upgrade similar dar pe 53, cum s-a scris mai sus, vezi prin pagina anterioara.

Facand eu niste desene imaginare, sectiuni prin camera de extractie... ce vad ca efect principal al acestui upgrade este faptul ca se indeparteaza sita de dus de pompa... nu vad de ce apropierea ei de puc sau pattern-ul gaurilor ar fi cauza vreunei imbunatatiri... :s
Daca amorsati pompa intr-un pahar, si apoi ii dati un spray in aer, o sa vedeti ca jetul are o deschidere de aproximativ 120 grade, udand initial numai o portiune centrala de aprox 2-3 cm din sita de dus... asta numai la inceput, cele 10-15 actionari, pana cand tot spatiul se umple de apa, si urmeaza faza de presiune constanta in toata camera, acei 2-3 bari de preinfuzie.
Indepartand sita de dus de pompa, aceasta zona acoperita de spray creste in diametru, avand o umezire initiala a pucului mai extinsa, practic asta fiind in viziunea mea diferenta majora a upgrade-ului fata de original.
Aceasta decalare se poate face si cu sita de dus originala, adaugand inca o garnitura sub ea, care sa mareasca distanta fata de pompa. De exemplu unele garnituri de mokapot, modelul 2 cup, au tot 60 mm, coincidenta... si probabil ca puteti gasi prin auchan mai rapid decat sa asteptati sa vina de la barshaker... daca vrea cineva sa verifice teoria.

Reply
Atunci cred ca ar trebui incercata si varianta fara dus si folosirea sitei de dus originala Steresso pe post de screen direct in sita de 53 mm. Sau un puck screen de 100- 150 micro daca este deja . A nu se uita montarea garniturii de la dus.
Ar trebui sa aibe acelasi efect.
Sau un dus pavoni ieftin de la Barshaker.
Totusi cred ca IMS ajuta Staresso la fel cum ajuta espressoarele serioase. Sau o fi doar placebo ?

Reply
(09-07-2023, 15:42)alin1970 Wrote: ......
Totusi cred ca IMS ajuta Staresso la fel cum ajuta espressoarele serioase.....

Ti se pare ca Staresso Mirage e neserios? Wink

Reply
Glumesti? 
Pentru mine, incepator fiind, Staresso Mirage este extraordinar. Cu un minim de efort si pricepere putina, obtin in ceasca un espresso bun pentru gustul meu cu aceasta micuta jucarie.
Dar pentru ca nu am utilizat alt expressor, doar pot sa banuiesc ca espressoarele ,, adevarate,, serioase, cele care cantaresc 20 -30 kg si costa cateva mii de euro , trebuie sa ofere altceva in ceasca decat ce obtin eu cu Stareesso care cantareste 600 grame si costa doar 80 euro.
Este corect sa nu le pun pe aceeasi treapta pentru ca nu am incercat si altceva.
Astept de la voi,cei cu mai multa experienta sa spuneti daca obtineti in ceasca un espesso adevarat cu staresso sau nu.

Reply
Ești din Timișoara, de ce nu mergi la cafenelele de specialitate din oraș ca să îți faci o idee cam care este gustul corect? Poți cumpăra pt acasa aceeași cafea și atunci poți compara și mai exact. O alta idee ar fi sa încerci sa cunosti espresomanii din Tm, poate ajungeți sa preparați și degustați cafele împreună, asa înveți mult mai repede.
Eu când m-am înregistrat pe forum am cautat membrii din Deva și asa mi-am făcut un prieten, pot spune ca m-a ajutat mult sa progresez.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)