Mai torn apa calda de la chiuveta, nu o consider preincalzire. Am folosit cafea recomandata in primul rand pentru espresso.
|
Staresso Mirage
|
(26-04-2023, 16:54)renatoa Wrote: Chiar rece de tot... parca e cam extrem...
A nu m-am exprimat gresit, nu era rece doar ca parca as fi preferat mai fierbinte. E drept ca fiind prima incercare am pierdut vremea cu curatatul si poate s-a mai racit in ceasca intre timp.
(26-04-2023, 17:04)edri Wrote: Mai torn apa calda de la chiuveta, nu o consider preincalzire. Am folosit cafea recomandata in primul rand pentru espresso.
Ok sa inteleg ca ai renuntat la preincalzirea cu apa fiarta dar pui apa calda de la chiuveta? Cafeaua care o folosesti e medium?
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity
26-04-2023, 19:55
Pe punga cafelelor care le-am utilizat scrie omniroast, dar din discutii mi s-a spus ca profilarea cafelelor respective este pentru espresso.
Temperatura nu are nici o relevanta pt ca e total diferita de la cutit la cutit.
Adica ssp mp 64mm sau 98mm ssp hu vrea 85-88c la apa pe cand cutite traditionale sau conice vor 4-5-6C mai mult.
Totodata cu cat macini mai fin (site VST sau din astea moderne de 300coco bucata) si cu doze mai mici 15-16g pe 58mm ai nevoie de temp tot mai mica, comparat cu o doza de 18-20g pe o sita traditionale cu suprafata gaurita mica, sau conica la fund.
Sau astia care sunt oripilati de 58mm si au site mici (41-51mm) aia macina mult mai grosier si au nevoie de temperatura sa extraga.
Un exemplu corelat la brew:
Doza 20g- brewer v60- filtre japoneze 02
kinu stock la 2 ture (espresso la ±1 tura) macina super fin fac brew din 20g in sub 3minute cu 92-93C
kinu stock la 4 ture (super grosier- sare grunjoasa) brew din 20g cu 5 turnari apa la 96-99C
Cam asa e si al espresso.
Adica ssp mp 64mm sau 98mm ssp hu vrea 85-88c la apa pe cand cutite traditionale sau conice vor 4-5-6C mai mult.
Totodata cu cat macini mai fin (site VST sau din astea moderne de 300coco bucata) si cu doze mai mici 15-16g pe 58mm ai nevoie de temp tot mai mica, comparat cu o doza de 18-20g pe o sita traditionale cu suprafata gaurita mica, sau conica la fund.
Sau astia care sunt oripilati de 58mm si au site mici (41-51mm) aia macina mult mai grosier si au nevoie de temperatura sa extraga.
Un exemplu corelat la brew:
Doza 20g- brewer v60- filtre japoneze 02
kinu stock la 2 ture (espresso la ±1 tura) macina super fin fac brew din 20g in sub 3minute cu 92-93C
kinu stock la 4 ture (super grosier- sare grunjoasa) brew din 20g cu 5 turnari apa la 96-99C
Cam asa e si al espresso.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Ok concluzia finala, e ce trebuie! Mi-a venit si inelul de dozare, 17gr, Kinu, acum curge foarte frumos un singur fir, ca pe youtube :).
Deci daca vrei espresso de calitate dar nu vrei sa investesti mult, recomand clar.
Deci daca vrei espresso de calitate dar nu vrei sa investesti mult, recomand clar.
03-05-2023, 18:00
(21-04-2023, 21:51)Dok Wrote:
Sita din imagine este sita 53 mm IMS Competition B62 52T H24 E? Merci.
Masoara diametrul exterior, daca are peste 60mm nu intra.
Vezi si desenul postat la #190
(03-05-2023, 19:18)renatoa Wrote: Masoara diametrul exterior, daca are peste 60mm nu intra.
Confirm. La cel original diametrul exterior, cu tot cu buza, e fix 60mm.
03-05-2023, 20:40
Dacă nu ma înșel 62 vine de la diametrul exterior din B62... . Căutați specificațiile exacte sau dacă aveți posibilitatea sa măsurați... Aia e.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
03-05-2023, 21:30
S-ar putea cu noroc sa intre si de 62, am observat ca exista un joc cand e bagat in cilindru.
03-05-2023, 21:33
Am zis sa nu mergeți pe noroc [emoji1787], dacă se menționează ca 60 ar fi dimensiunea maximă
https://imsfiltri.com/prodotto/b62-52th24e-so/
62.5 ma miram de unde vine 5 acela.. 2T è de la 2 Tazze (cești), clar nu erau 52 [emoji1787]
https://imsfiltri.com/prodotto/b62-52th24e-so/
62.5 ma miram de unde vine 5 acela.. 2T è de la 2 Tazze (cești), clar nu erau 52 [emoji1787]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Inca nu am aparatul (versiunea 2023) la îndemâna sa verific si am deja o sita de 51 mm La Pavoni cu diametrul exterior de 60mm. Am întrebat fiindcă @Dok spunea la secțiunea cumpărare ca poate intra sita de 53mm.
Valabil pentru versiunea 2022.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid186198
Daca diametrul e 62mm sigur nu se potriveste. Chiar daca sita intra in cilindru nu se aseaza cum trebuie si curge apa pe langa.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid186198
Daca diametrul e 62mm sigur nu se potriveste. Chiar daca sita intra in cilindru nu se aseaza cum trebuie si curge apa pe langa.
04-05-2023, 18:35
Vad ca a aparut pe ecocapsule varianta 2023, dar se pare ca fara sita nepresurizata https://www.ecocapsule.ro/staresso-mirage.html
Intrebare: Observ putin channeling la extractie (mai exact, "goluri de aer" pe langa centrul sitei), ceva idei de rezolvare? Tehnicile standard le-am incercat deja fara rezultat (WDT cu o scobitoare, granulatie rasnita). Ma gandesc sa achizitionez filtre de hartie de 53 sa pun deasupra...
P.S. Gustul e foarte ok, doar ca na, daca se poate mai bine de ce nu.
Intrebare: Observ putin channeling la extractie (mai exact, "goluri de aer" pe langa centrul sitei), ceva idei de rezolvare? Tehnicile standard le-am incercat deja fara rezultat (WDT cu o scobitoare, granulatie rasnita). Ma gandesc sa achizitionez filtre de hartie de 53 sa pun deasupra...
P.S. Gustul e foarte ok, doar ca na, daca se poate mai bine de ce nu.
08-05-2023, 12:56
09-05-2023, 11:04
Si la mine livrarea a fost si inca este cu emotii... de la homebarista.coffee, nu de la staresso, am luat pachetul de 2 bucati, cu discount.
A inceput cu o liniste totala... o saptamana nu s-a actualizat cu nimic starea comenzii.
Asa ca am deschis reclamatie la paypal, chestie care i-a vitalizat, ca sa aflu ca proletarii nostrii vietnamezi au minivacanta serioasa de 1 mai, pana pe 3, nu ca bugetarii nostrii mai... fraieri :P
Asa ca pachetul a plecat la drum de abia pe 4 mai, ca din tun, ca sa recupereze, dar din pacate cu DHL, pe care eu personal incerc sa il evit, si nu il recomand.
Ieri era in vama in tara si DHL-ul mi-a cerut detaliile de vamuire obisnuite, de ce ma temeam.
Nu stiu cum fac cei de la TNT sau Fedex, care niciodata nu m-au deranjat cu asa ceva...
Sper ca discountul sa nu se evapore pe tva si comisioanele DHL... asta e, daca luam doar o bucata nu aveam garantia ca as fi scapat fara vamuire.
A inceput cu o liniste totala... o saptamana nu s-a actualizat cu nimic starea comenzii.
Asa ca am deschis reclamatie la paypal, chestie care i-a vitalizat, ca sa aflu ca proletarii nostrii vietnamezi au minivacanta serioasa de 1 mai, pana pe 3, nu ca bugetarii nostrii mai... fraieri :P
Asa ca pachetul a plecat la drum de abia pe 4 mai, ca din tun, ca sa recupereze, dar din pacate cu DHL, pe care eu personal incerc sa il evit, si nu il recomand.
Ieri era in vama in tara si DHL-ul mi-a cerut detaliile de vamuire obisnuite, de ce ma temeam.
Nu stiu cum fac cei de la TNT sau Fedex, care niciodata nu m-au deranjat cu asa ceva...
Sper ca discountul sa nu se evapore pe tva si comisioanele DHL... asta e, daca luam doar o bucata nu aveam garantia ca as fi scapat fara vamuire.
09-05-2023, 11:17
Stai linistit maestre ca nici in tara nu e mai bine, eu am comandat de la edream (pentru prima oara) si se pare ca au pus la vanzare modelul 2023 desi nu il aveau si inca era in vama. #ninonino Am facut comanda pe 2 mai si desi m-au tot amagit ca il trimit inca de saptamana trecuta nici acum nu il am (ieri mi-au spus ca il pun la curier dupa ce am sunat). Mi se par foarte neseriosi, pa si pusi.
09-05-2023, 11:24
(09-05-2023, 11:17)sorinetta Wrote: Stai linistit maestre ca nici in tara nu e mai bine, eu am comandat de la edream (pentru prima oara) si se pare ca au pus la vanzare modelul 2023 desi nu il aveau si inca era in vama. #ninonino Am facut comanda pe 2 mai si desi m-au tot amagit ca il trimit inca de saptamana trecuta nici acum nu il am (ieri mi-au spus ca il pun la curier dupa ce am sunat). Mi se par foarte neseriosi, pa si pusi.
Buna, acelasi lucru si la mine, comandat de pe edream si tot sun la ei, dar nimica. Pana acuma nu am avut probleme cu ei, dar cu acest staresso pare ca trebuie sa astept mai mult.
09-05-2023, 13:51
(04-05-2023, 18:35)schiorean Wrote: Ma gandesc sa achizitionez filtre de hartie de 53 sa pun deasupra...
Nu am gasit filtre de hartie dar am cumparat un puck screen metalic (din ala mash). Fix pix, nici o diferenta, nici in curgere nici in gust. Gata, ii dau pace. E foarte ok asa cum e.
(09-05-2023, 13:51)schiorean Wrote: Ma gandesc sa achizitionez filtre de hartie de 53 sa pun deasupra...
deasupra sau dedesubt? iti recomand sa incerci cu hartia sub cafea : https://coffeeadastra.com/2021/04/04/how...esistance/
si poti sa folosesti hartie de filtre ieftine de la supermarket pe care sa le tai la dimensiunea de care ai nevoie. O sa fie nevoie apoi sa ajustezi gradul de rasnire in functie de curgerea pe care o doresti daca o sa folosesti hartie.
@schiorean, ai nevoie de un tamper adevarat. Capacul de la pompa nu face treaba bine si de aici pot aparea probleme de curgere. Tamparea cu capacul e pentru vacanta, daca nu ai loc in bagaj.
(09-05-2023, 14:15)sorinetta Wrote:(09-05-2023, 13:51)schiorean Wrote: Ma gandesc sa achizitionez filtre de hartie de 53 sa pun deasupra...
deasupra sau dedesubt? iti recomand sa incerci cu hartia sub cafea : https://coffeeadastra.com/2021/04/04/how...esistance/
si poti sa folosesti hartie de filtre ieftine de la supermarket pe care sa le tai la dimensiunea de care ai nevoie. O sa fie nevoie apoi sa ajustezi gradul de rasnire in functie de curgerea pe care o doresti daca o sa folosesti hartie.
Am asezat puck-ul metalic deasupra, peste cafea. Interesanta teoria aia de mai sus, n-am stat la detaliu, m-am uitat doar la poze before & after :D. Nush ce sa zic poate o sa incerc.
In mod normal as fi vrut sa fac upgrade la shower screen IMS si filtru IMS - ambele vandute in Tailanda pt Mirage, din pacate nu vand inca peste hotare.
Oricum Mirage-ul standard (cu filtrul nepresurizat) e mai mult decat capabil, isi merita banii.
(09-05-2023, 14:17)Eugen16 Wrote: @schiorean, ai nevoie de un tamper adevarat. Capacul de la pompa nu face treaba bine si de aici pot aparea probleme de curgere. Tamparea cu capacul e pentru vacanta, daca nu ai loc in bagaj.
Ola, am tamper adevarat.
10-05-2023, 14:17
(09-05-2023, 11:17)sorinetta Wrote: Stai linistit maestre ca nici in tara nu e mai bine, eu am comandat de la edream (pentru prima oara) si se pare ca au pus la vanzare modelul 2023 desi nu il aveau si inca era in vama. #ninonino Am facut comanda pe 2 mai si desi m-au tot amagit ca il trimit inca de saptamana trecuta nici acum nu il am (ieri mi-au spus ca il pun la curier dupa ce am sunat). Mi se par foarte neseriosi, pa si pusi.Mi-a ajuns mie, dar doar cu sita presurizata din păcate
Am masurat sita nepresurizata, diametrul complet inclusiv cu buza e de 60mm. De la IMS cred ca astea doua s-ar potrivi
https://imsfiltri.com/prodotto/b602th25/
https://imsfiltri.com/prodotto/b602th29/
Interiorul la IMS e de 52, pt tamper de 51 zic ei.
La Staresso e de 53, deci daca vreau IMS trebuie sa cumpar si tamper de 51.
Deocamdata sunt multumit de ce scot cu sita nepresurizata de la Staresso.
https://imsfiltri.com/prodotto/b602th25/
https://imsfiltri.com/prodotto/b602th29/
Interiorul la IMS e de 52, pt tamper de 51 zic ei.
La Staresso e de 53, deci daca vreau IMS trebuie sa cumpar si tamper de 51.
Deocamdata sunt multumit de ce scot cu sita nepresurizata de la Staresso.
Folosesc sita La Pavoni P.M. 51 mm care se potrivește perfect la modelul 2023
https://coffee-sensor.com/product/la-pav...de-327053/
https://coffee-sensor.com/product/la-pav...de-327053/
Mi-a ajuns si mie, este exact ce a postat @Dok la vanzare in pagina anterioara, postul#222.
Fata de vaianta 2022 capacul PF nu mai exista in forma cu doua iesiri si variator de presiune, ci avem un inel metalic pe post de bottomless.
Valva de presurizare a fost mutata de pe capac pe sita, se desurubeaza si in interior gasim un arc, deci se pare ca avem presurizare reglabila in continuare, doar ca nu mai avem nici un reper.
Sita bonus e chiar bonus, vine separat intr-o punga zip, fara nici o eticheta, clar nu face parte din set, nu ar avea loc in cutie nicaieri.
Asa ca bulina "Upgrade" aplicata pe cutia variantei Plus eu o vad ca o o indicatie ca in interior este adevaratul si singurul upgrade major al modelului 2023, si anume PF-ul care permite acum ambele tipuri de site. Si altele...
Picioarele sunt de metal, si acum soliditatea este fara repros, nu mai avem nici o flexiune la pompare.
Pompa e mai groasa, asa cum s-a mai povestit, sa speram ca si mai fiabila daca reclama o fi adevarata...
Am facut o prima extractie cu sita bonus, nu foarte relevanta, am pus doar 13g, clar cere mai mult, si am tampat improvizat, inca nu am tamper de 53.
In imaginea atasata puteti vedea sita de 53 bonus, langa cea de 51 cu care am operat pana acum un Staresso 2022, si care se umple la 14g. Cred ca fara 16g cea de 53 nu prea extrage la parametrii optimi.
Ambele site au aceasi alura, intra perfect una intr-alta, fara joc, diametre identice, se aseaza la fel pe garnitura.
Cea de 51 pare sa aiba mai multe gauri, apreciere vizuala.
Cam atat, ca prima impresie.
Despre partea financiara, daca cineva este tentat sa repete figura cu pachetul de 2 de la homebarista.coffee, i-as sugera sa ma contacteze intai pentru cateva detalii care nu pot fi facute publice, si care l-ar putea face sa se razgandeasca...
Nu, nu iese mai scumpa ca in tara, dar e cu cantec...
Fata de vaianta 2022 capacul PF nu mai exista in forma cu doua iesiri si variator de presiune, ci avem un inel metalic pe post de bottomless.
Valva de presurizare a fost mutata de pe capac pe sita, se desurubeaza si in interior gasim un arc, deci se pare ca avem presurizare reglabila in continuare, doar ca nu mai avem nici un reper.
Sita bonus e chiar bonus, vine separat intr-o punga zip, fara nici o eticheta, clar nu face parte din set, nu ar avea loc in cutie nicaieri.
Asa ca bulina "Upgrade" aplicata pe cutia variantei Plus eu o vad ca o o indicatie ca in interior este adevaratul si singurul upgrade major al modelului 2023, si anume PF-ul care permite acum ambele tipuri de site. Si altele...
Picioarele sunt de metal, si acum soliditatea este fara repros, nu mai avem nici o flexiune la pompare.
Pompa e mai groasa, asa cum s-a mai povestit, sa speram ca si mai fiabila daca reclama o fi adevarata...
Quote:...durability of Mirage is tripled to over 1,000,000 times of pumping by the aircraft-grade nanoceramics coating on the surface of the pump.bla, bla, bla...
It is extremely sturdy and long-lasting to outlive other coffee makers and be your most trust-worthy...
Am facut o prima extractie cu sita bonus, nu foarte relevanta, am pus doar 13g, clar cere mai mult, si am tampat improvizat, inca nu am tamper de 53.
In imaginea atasata puteti vedea sita de 53 bonus, langa cea de 51 cu care am operat pana acum un Staresso 2022, si care se umple la 14g. Cred ca fara 16g cea de 53 nu prea extrage la parametrii optimi.
Ambele site au aceasi alura, intra perfect una intr-alta, fara joc, diametre identice, se aseaza la fel pe garnitura.
Cea de 51 pare sa aiba mai multe gauri, apreciere vizuala.
Cam atat, ca prima impresie.
Despre partea financiara, daca cineva este tentat sa repete figura cu pachetul de 2 de la homebarista.coffee, i-as sugera sa ma contacteze intai pentru cateva detalii care nu pot fi facute publice, si care l-ar putea face sa se razgandeasca...
Nu, nu iese mai scumpa ca in tara, dar e cu cantec...
@renatoa dupa ce faci niste teste relevante zi-mi te rog cu care sita iti iese cafea mai pe gustul tau. Daca in cea de 51 e vizibl mai buna, atunci o sa fac un upgrade la un moment dat. Daca era doar sita... dar tb sa cumpar si tamper.
La cea care vine cu Staresso eu bag 17 grame in Kinu, probabil in sita ajung 16.5. Dar mai putin nu cred ca merge, din cauza ca e conica si tamper-ul la un moment dat nu mai coboara.
La cea care vine cu Staresso eu bag 17 grame in Kinu, probabil in sita ajung 16.5. Dar mai putin nu cred ca merge, din cauza ca e conica si tamper-ul la un moment dat nu mai coboara.
13-05-2023, 20:52
Am urmărit cu interes discuțiile voastre despre Staresso versiunea 2023 și cer o părere.
Merita sa achiziționez Staresso 2023 + sita IMS de 53 cu tamper de 53 tot de la staresso? Ținând cont ca am pe lângă mara x am și flair pro 2.
Va fi mai bine pe staresso cu IMS decât pe flair pro 2 pe care îl încălzesc cu abur pe Kettle.
Vă fi mai ușor de folosit și mai portabil staresso decât flair pro 2?
Mulțumesc
Merita sa achiziționez Staresso 2023 + sita IMS de 53 cu tamper de 53 tot de la staresso? Ținând cont ca am pe lângă mara x am și flair pro 2.
Va fi mai bine pe staresso cu IMS decât pe flair pro 2 pe care îl încălzesc cu abur pe Kettle.
Vă fi mai ușor de folosit și mai portabil staresso decât flair pro 2?
Mulțumesc
Bianca V3 Black <> FlairPro3 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
Past : Mara X
Past : Mara X
13-05-2023, 21:46
De incalzit e clar mai simplu, ajunge apa fiarta, nu mai trebuie abur.
Si de portabil e mai portabil, chiar daca nu are geanta dedicata, dar nu trebuie sa montezi si demontezi cadrul, si ocupa jumate din volumul gentii Flair (signature). Ii poti lua o husa de termos pentru transport.
Cu mai binele... pe limba fiecaruia...
Si de portabil e mai portabil, chiar daca nu are geanta dedicata, dar nu trebuie sa montezi si demontezi cadrul, si ocupa jumate din volumul gentii Flair (signature). Ii poti lua o husa de termos pentru transport.
Cu mai binele... pe limba fiecaruia...
14-05-2023, 10:03
Nu am mai avut alt espressor decat Gaggica Classic Pro. Din pacate nu le-am avut in paralel ca sa pot sa compar, dar tind sa cred ca Staresso scoate cel putin la fel de bun.
Eu am tamper si sita nepresurizata am de la ei, dar sita nu cred ca e IMS?
Eu am tamper si sita nepresurizata am de la ei, dar sita nu cred ca e IMS?
Browsing: 1 Guest(s)

![[Image: iZB10mGl.jpg]](https://i.imgur.com/iZB10mGl.jpg)