24-10-2017, 16:53 (Edited 24-10-2017, 16:53 by VladP.)
Constat ca nu va prindeti ca daca inlocuiesti orice pompa vibratoare cu o elecrovalva (nu neaparat cu trei cai), ai cel mai silentios espressor - si asta, fara a monta pulserele!
PS. ATENTIE pentru cei mai putin avizati: ce am scris mai sus este o gluma!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47
Pentru cei ce au hx si ar dori sa rezolve putin din zgomot, ce solutii au ramas ca sa achizitionam produsele? Sa inteleg ca este ok un pulser si o pompa noua?
Multumesc.
Stati linistiti, s-a scuzat toanta de doua ori, treaba e rezolvata. Au zis ca trimit maine comanda din nou. Sper sa prinesc ce am comandat, ar trebui ca a treia oara sa fie cu noroc dar nu stii niciodata cu italienii astia. Va tin in priza...
Bravoooooo!!!! Acu dupa ce se impart produsele, daca se poate sa ne zica cineva care a montat, daca mai este nevoie de alte accesorii pentru montaj, si anume coliere speciale pentru furtune, sau se refolosesc cele vechi. Sau daca mai e nevoie de altceva, inafara de pompa+ scule si indemanare. Multumesc pentru comanda!
In sfarsit au nimerit !
Iti multumesc pentru implicarea si efortul depus de tine si familia ta!
Te rog sa stabilesti cand ne putem vedea.
O seara buna!
Unele lucruri in contact cu prostul ... nu functioneaza!
Bezzera Unica PID MN + rasnita Bezzera BB005 TM, IMS Competition, latiera Motta Europa, tamper Motta 58mm ... si multa apa plata Bucovina
Pai hai sa stabilim o zi si o ora unde ne putem vedea cat mai multi, gasim un loc unde sa si facem o instalare? Poate reusim sa-l luam pe @nickso sa se ocupe? bineinteles ca il cinstim. Eu de sambata incolo, dupa ora 15, as putea oricand.
Eu duminica dimineata ies din serviciu si mi-ar placea sa ne intalnim. Nu-mi dau seama unde am putea sa facem o montare, dar sunt deschis daca se gaseste o solutie in oras...eventual un lelit sau un classic model vechi. Pb e ca daca este nevoie de ceva ce nu am la mine, o sa trebuiasca sa ne oprim. Dar dupa ce le vad indeaproape ar trebui sa-mi dau seama daca merg inlocuite direct.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
(25-10-2017, 20:54)nickso Wrote: Eu duminica dimineata ies din serviciu si mi-ar placea sa ne intalnim. Nu-mi dau seama unde am putea sa facem o montare, dar sunt deschis daca se gaseste o solutie in oras...eventual un lelit sau un classic model vechi. Pb e ca daca este nevoie de ceva ce nu am la mine, o sa trebuiasca sa ne oprim. Dar dupa ce le vad indeaproape ar trebui sa-mi dau seama daca merg inlocuite direct.
(25-10-2017, 21:04)nickso Wrote: Stiu cum e la Expobar, dar parca nu e de facut pe o masa in cafenea :))
Ai dreptate, de aia am pus clipul, sa se vada ca sunt mai multe suruburi de desfacut si e si maricica masinaria de pus pe o masa in vreun bar...
Eu oricum vreau sa ii fac o curatire totala, dupa cum stii, si as monta si pompa atunci, nu ma grabesc.
M-am oferit doar in ideea in care nu ar exista alta varianta, am avea si loc ok si ai putea/vrea si tu...
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
Si eu pot sa vin cu espressorul meu si am si niste scule, chei, surubelnite, patent, etc de astea uzuale, sa mi spui ce trebuie @nickso. @Lyvyoo ii luam ce vrea el. Eu am un apartament langa stadionul national care e liber si ne putem intalni acolo, duminica la ora 16 e bine?
25-10-2017, 23:34 (Edited 25-10-2017, 23:35 by VladP.)
(13-10-2017, 23:34)VladP Wrote: Eu am desurubat furtunul de silicon de la iesirea pompei (cred ca era Ulka EX5), am insurubat pulsorul, la iesirea caruia am montat furtunul.
Singurul material necesar a fost banda de teflon. La unele modele de pompe s-ar putea sa mai fie nevoie de un adaptor.
...deci, cine a comandat numai pulsor, se asigura ca are la indemina banda de teflon si intercaleaza pulsorul intre iesirea pompei si furtunul conectat la aceasta.
Cina a comandat setul mare, conecteaza pulsorul la iesirea pompei noi, iar apoi inlocuieste pompa veche cu acest set nou.
Nu ar trebui sa fie nici o problema de nepotriviri de filete, etc...dar nu se stie niciodata!
Succes!
PS. Daca pot, si nu incurc, vin si eu cu placere la intalnirea de montaj.
Vorbind cu Liviu in PM mi-am dat seama ca am prin casa un kit antivibratii pentru HDD.
Care teoretic ar trebui sa linisteasca pompa, fiind suspendata in cauciucuri. Singura modalitate de prindere la care m-am gandit e, sa lipesc suruburile mici negre de pompa, cu un adeziv puternic, si sa dau gauri in carcasa espressorului (daca nu se pupa cu cele existente) si sa prind suruburile cauciucate de aceasta, cu piulite in capete, dar inainte, sa infiltez suruburile mici in capul amortizoarelor si dupa aceea sa strang piulitele din exteriorul carcasei. O alta varianta ar fi sa lipesc suruburile cauciucate direct de pompa.
O alta idee ar fi pusa o protectie de zgomot sub ea, lipita cu 4 picaturi de silicon si cred ca s-ar aseza foarte bine.
Din cate observ, pompa originala e mai mica decat ARS-ul, e posibil sa nu incapa chiar drept in locul acela, fiind destul de strans iar teava de iesire al pompei lunga.
Salut, pot sa vin si eu duminica. Expresorul nu l-as cara ca oricum nu o sa avem timp sa modificam mai mult de unul. Daca e nevoie de o rasnita electrica/manuala, pot sa aduc.