Quote:Quote:In plus imi permit sa sugerez ca, pentru cafelele cu prajire mai light, cu solubilitate mai lenta, sa folosesti un cos cu suprafata perforata mai mica.
Fluxul de apa prin puc este incetinit, ceea ce ajuta la o erodare mai lent a acestuia, la o solubilizare buna a lor din macinatura
si o extragere mai completa a solubilelor cafelelor folosite.
foarte corect
incep sa ma contrazic singur.
Pina la urma este pe dos. Adica daca am o cafea light, da, vreau sa extrag mai bine, ( pt ca e light si se extrage mai greu) dar nu extrag marind timpul sau incetinind ( timpul este variabila cea mai putin importanta in ecuatie) , o extrag macinand mai fin. Macinind mai fin infund sita, deci in final vreau sa am
o sita care sa curga mai usor decat una standard.
recapituland, dpmdv :
- cafea normala de espresso Brazilia cat cuprinde,lalala prajita mediu sau putin peste: sita standard sau o sita low flow gen IMS superfine . Macin "normal" sau putin mare sa nu am over extraction si incetinesc putin flow-ul
- cafea prajita light - sau light mediu ( cu care ma ambitionez sa fac espresso desi stiu ca nu iese prea bine): sita ce permite un overflow sau un flow usurat, pt ca am macinat mai fin si nu vreau sa blochez extractia. Toate sitele IMS /VST normale sunt pe aici, de aia userii spun: ia uite domnule, pot macina mult mai fin cu ea. Pai da, pt ca are un flow permis mai mare decat standardul.
Ca sa fiu sincer, nu este de la mine citire, am mai studiat putin si cam asa vorbesc bajetii pe alte forumuri. Daca teoria asta e gresita, puteti sa va dati o parere.
Deci ,una peste alta, nu imi cumpar superfine cum am avut initial intentia.