Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare,
Fac si eu o propunere.
Sunt sigur ca nu doar eu ci si alti incepatori in ale cafelei si aparatelor manuale ne confruntam cu diverse dileme, de la gradul de rasnitare, puterea de tampare, setare PID, temperaturi si gustul variat al cafelei ca rezultat, lapte si frotare, si multe altele.
As vrea sa vad daca, exista printre espressomanii mai experiementati cativa, care ar putea face share knowledge sharing pentru cei mai putin priceputi sau cunoscatori.
Avem echipament diferit, dar cei care sunt la inceput au optat pt classic sau pt PL41e/em/tem/etc ca espressor, sau MMI ori I1/2 ca rasnite.
Stiu ca exista acele cursuri, dar ele nu iau in considerare echipamentul si setupul de acasa . . .
Am o sufragerie openspace in care incap pana la 10 oameni cuminti :). Am prize, o masa extensibila pt espresoare si rasnite.
Daca topicul nu se aplica si altora ca mine, atunci se poate inchide, si voi cauta ajutor individual.
Nu aruncati cu pietre ci, mai bine, cu sugestii :)
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2
Espressoman Administrator
Bucuresti
Super idee!
O facem!
Sa fie intalnirea celor cu scule entry level! Ma inscriu :) Repede inca 8 si in ianuarie ii dam drumul.
Taxa de intrare, o bere artizanala!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
Pana reusim sa ne strangem, voi ajuge la cursul lui Andrei de la Claro Cafe (sambata viitoare), de unde sper sa pot si contribui catre, nu doar invata de la, invitati :)
Putem face un sampling si de bere artizanala Elvis din Rep. Moldova:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=872127629622553&id=449423581892962
Filtroman infocat.
Espressoman infocat
Bucuresti
Si eu as fi interesat :)
As putea sa iau la mine Sette 270W si un Gaggia baby millenium cu PID daca vrem sa facem ceva comparatii.
Brewtus IV | Niche Zero
Espressoman infocat
Bucuresti
Super. Deja suntem 3 cu tine si cu Livyoo
Am Sarkis Sweet si Chocolat, dar cu siguranta voi lua si o africana de la Andrei dupa curs :)
As propune duminica ianuarie 21 (samb sunt la curs) sau datele 28/29 in caz ca se mai hotaraste cineva.
Filtroman infocat.
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Daca se organizeaza dupa 26 ianuarie poate ajung si eu cu un Scace pe 58mm si un termometru si eventual putem sa si testam ceva temperaturi :)
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
Espressoman infocat
Bucuresti
Scace al tau merge doar pe E61?
Brewtus IV | Niche Zero
Espressoman Administrator
Bucuresti
Oamenii la început de drum nu au nevoie sa se piardă în temperaturi si scace-uri, desi sunt utile instrumentele. Întâi să învețe să prepare corect, sa distribuie, sa tampeze, sa isi definească anumite tipologii de gusturi favorite, sa testeze cafele, gramaje, rasnite, si abia apoi, când sunt bine infipti în fenomen, să isi bata capul cu refractometre, scace-uri si alte avioane. Altfel introducem prea multe noțiuni prematur.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
(13-01-2018, 16:06)slavic1983 Wrote: CAND:
- duminica ianuarie 21 (samb sunt la curs)
- sau sambata 28 ianurie
- mai tarziu (in caz ca se mai hotaraste cineva)
Filtroman infocat.
Espressoman infocat
București
Salutare,
As dori și eu sa particip.
Vin cu Lelit PL41TEM și râșnița Ascaso iSteel.
Bilet de intrare am deja, sper doar sa nu fie "validat"/ degustat pana se stabilește definitiv data. :))
ECM Puristika, DF64
Cafflano Kompresso, AeroPress, V60
Espressoman infocat
Craiova
Si eu sunt interesat de o astfel de intalnire. Încă mai am un Gaggia classic model vechi, la care încă ma gândesc dacă sa renunț sau nu și un kinu m47.
Nu sunt foarte priceput în bere artizanala, dar pot sa compensez cu niște cafea de pe ruta Craiova-Bucuresti
Actual - Vibiemme Domobar 2b + Honne slim
In trecut - Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
- Gaggia Classic + Mazzer Mini
- Mazzer Major
În continuă acumulare de informații
Bucuresti
Si mie imi placece se contureaza aici....DAR, probabil voi veni doar cu rasnita

pt ca din cauza unei operatii recente de hernie de disc am interdictie de a ridica. Altfel, as fi adus si Lelit-uldin semnatura.
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta
Espressoman infocat
Brasov
Salut, s-a mai stabilit o data? Eu abia acum am reusit sa vad topicul.. Deci, daca este in viitor, count me in :)
Espressoman infocat
Bucuresti
Pana la urma ramane propunerea din weekendul asta?
Brewtus IV | Niche Zero
Espressoman infocat
Bucuresti
06-02-2018, 00:15
(Edited 06-02-2018, 00:15 by stove.)
Daca se (mai) face si acceptati si pe cineva fara scule sunt si eu interesat sa particip. Momentan sunt la faza de documentare si as fi foarte interesat de procedee pe viu, nu doar din cititelea. Platesc taxa in bere si pot sa vin si cu cafea, daca aveti vreo recomandare din Bucuresti ca sa ma duc direct sa o iau :)...
Espressoman fresh
Bucuresti
Poate ca nu ar strica sa devina recurenta activitatea asta? O data la ... nu stiu. O luna, doua luni, trei luni. Este mult mai simpla si relevanta experimentarea pe langa cineva care chiar stie ce face. Si pe sculele din dotarea fiecaruia. Realizez ca este ceva ce cere timp si implicare. Mai ales timp alocat. Mai ales de catre cel "sacrificat" sa coordoneze evenimentul si sa isi piarda timpul cu "novicii.
O alta varianta ar fi organizarea de "curs de grup restrans", eventual cu "jucariile personale", intr'o scoala deja consacrata a unui Coffee Shop.
Apropo de novici si de cursuri (eu in primul rand interesat...), am putea face o lista cu cursurile care sunt preconizate anul acesta?
Bezzera Magica S MN PID, Macap M42M
Espressoman de import
București
Se organizează deja un curs
aici cu jucăriile personale, dacă nu ma înșel.
Pentru mai multe informatii poti sa contactezi Andrei@ClaroCafe
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)