Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Shadowing and learning for newbies - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Evenimente si intalniri (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Evenimente-si-intalniri)
+--- Thread: Shadowing and learning for newbies (/Thread-Shadowing-and-learning-for-newbies)

Shadowing and learning for newbies - slavic1983 - 11-01-2018

Salutare,

Fac si eu o propunere.

Sunt sigur ca nu doar eu ci si alti incepatori in ale cafelei si aparatelor manuale ne confruntam cu diverse dileme, de la gradul de rasnitare, puterea de tampare, setare PID, temperaturi si gustul variat al cafelei ca rezultat, lapte si frotare, si multe altele.

As vrea sa vad daca, exista printre espressomanii mai experiementati cativa, care ar putea face share knowledge sharing pentru cei mai putin priceputi sau cunoscatori.

Avem echipament diferit, dar cei care sunt la inceput au optat pt classic sau pt PL41e/em/tem/etc ca espressor, sau MMI ori I1/2 ca rasnite.
Stiu ca exista acele cursuri, dar ele nu iau in considerare echipamentul si setupul de acasa . . .

Am o sufragerie openspace in care incap pana la 10 oameni cuminti :). Am prize, o masa extensibila pt espresoare si rasnite.

Daca topicul nu se aplica si altora ca mine, atunci se poate inchide, si voi cauta ajutor individual.

Nu aruncati cu pietre ci, mai bine, cu sugestii :)

RE: Shadowing and learning for newbies - Lyvyoo - 12-01-2018

Super idee!
O facem! 
Sa fie intalnirea celor cu scule entry level! Ma inscriu :)  Repede inca 8 si in ianuarie ii dam drumul.

Taxa de intrare, o bere artizanala!

RE: Shadowing and learning for newbies - slavic1983 - 13-01-2018

Pana reusim sa ne strangem, voi ajuge la cursul lui Andrei de la Claro Cafe (sambata viitoare), de unde sper sa pot si contribui catre, nu doar invata de la, invitati :)

Putem face un sampling si de bere artizanala Elvis din Rep. Moldova: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=872127629622553&id=449423581892962

RE: Shadowing and learning for newbies - Mesmer - 13-01-2018

Si eu as fi interesat :)
As putea sa iau la mine Sette 270W si un Gaggia baby millenium cu PID daca vrem sa facem ceva comparatii.

RE: Shadowing and learning for newbies - slavic1983 - 13-01-2018

Super. Deja suntem 3 cu tine si cu Livyoo

Am Sarkis Sweet si Chocolat, dar cu siguranta voi lua si o africana de la Andrei dupa curs :)

As propune duminica ianuarie 21 (samb sunt la curs) sau datele 28/29 in caz ca se mai hotaraste cineva.

RE: Shadowing and learning for newbies - razvanMB - 13-01-2018

Daca se organizeaza dupa 26 ianuarie poate ajung si eu cu un Scace pe 58mm si un termometru  si eventual putem sa si testam ceva temperaturi :)

RE: Shadowing and learning for newbies - Mesmer - 13-01-2018

Scace al tau merge doar pe E61?

RE: Shadowing and learning for newbies - Lyvyoo - 13-01-2018

Oamenii la început de drum nu au nevoie sa se piardă în temperaturi si scace-uri, desi sunt utile instrumentele. Întâi să învețe să prepare corect, sa distribuie, sa tampeze, sa isi definească anumite tipologii de gusturi favorite, sa testeze cafele, gramaje, rasnite, si abia apoi, când sunt bine infipti în fenomen, să isi bata capul cu refractometre, scace-uri si alte avioane. Altfel introducem prea multe noțiuni prematur.

RE: Shadowing and learning for newbies - slavic1983 - 14-01-2018

(13-01-2018, 16:06)slavic1983 Wrote: CAND:
- duminica ianuarie 21 (samb sunt la curs)
- sau sambata 28 ianurie
- mai tarziu (in caz ca se mai hotaraste cineva)

RE: Shadowing and learning for newbies - IoanaF - 16-01-2018

Salutare, 

As dori și eu sa particip. 
Vin cu Lelit PL41TEM și râșnița Ascaso iSteel.
Bilet de intrare am deja, sper doar sa nu fie "validat"/ degustat pana se stabilește definitiv data. :))

RE: Shadowing and learning for newbies - bogdan_c87 - 16-01-2018

Si eu sunt interesat de o astfel de intalnire. Încă mai am un Gaggia classic model vechi, la care încă ma gândesc dacă sa renunț sau nu și un kinu m47. 
Nu sunt foarte priceput în bere artizanala, dar pot sa compensez cu niște cafea de pe ruta Craiova-Bucuresti

RE: Shadowing and learning for newbies - laurstef - 16-01-2018

Si mie imi placece se contureaza aici....DAR, probabil voi veni doar cu rasnita  Confused  pt ca din cauza unei operatii recente de hernie de disc am interdictie de a ridica. Altfel, as fi adus si Lelit-uldin semnatura.

RE: Shadowing and learning for newbies - tudorC - 22-01-2018

Salut, s-a mai stabilit o data? Eu abia acum am reusit sa vad topicul.. Deci, daca este in viitor, count me in :)

RE: Shadowing and learning for newbies - Mesmer - 25-01-2018

Pana la urma ramane propunerea din weekendul asta?

RE: Shadowing and learning for newbies - stove - 06-02-2018

Daca se (mai) face si acceptati si pe cineva fara scule sunt si eu interesat sa particip. Momentan sunt la faza de documentare si as fi foarte interesat de procedee pe viu, nu doar din cititelea. Platesc taxa in bere si pot sa vin si cu cafea, daca aveti vreo recomandare din Bucuresti ca sa ma duc direct sa o iau :)...

RE: Shadowing and learning for newbies - VladCodreanu - 07-03-2018

Poate ca nu ar strica sa devina recurenta activitatea asta? O data la ... nu stiu. O luna, doua luni, trei luni. Este mult mai simpla si relevanta experimentarea pe langa cineva care chiar stie ce face. Si pe sculele din dotarea fiecaruia. Realizez ca este ceva ce cere timp si implicare. Mai ales timp alocat. Mai ales de catre cel "sacrificat" sa coordoneze evenimentul si sa isi piarda timpul cu "novicii.

O alta varianta ar fi organizarea de "curs de grup restrans", eventual cu "jucariile personale", intr'o scoala deja consacrata a unui Coffee Shop.

Apropo de novici si de cursuri (eu in primul rand interesat...), am putea face o lista cu cursurile care sunt preconizate anul acesta?

RE: Shadowing and learning for newbies - micrenda - 07-03-2018

Se organizează deja un curs aici cu jucăriile personale, dacă nu ma înșel.
Pentru mai multe informatii poti sa contactezi Andrei@ClaroCafe