Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(08-01-2022, 18:18)RobertRo Wrote: Am incercat cu 3 cheite diferite, toate de 2.5, am incercat si cu 2 si cu 3, dar nimic. Cel de 2.5 agata un pic si atat, mai mult da in gol
Încearcă UȘOR cu un torx (in loc de imbus) de 2.5 sau 3, s-ar putea sa fie putin defect șurubul.
Dacă e în garanție nu fa asta, sa nu ai discuții cu service-ul.
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
Espressoman infocat
Timisoara
08-01-2022, 18:58
(Edited 08-01-2022, 19:23 by RobertRo.)
Nu cred ca are ce sa comenteze service-ul, atat timp cat nu rup niciun sigiliu. Si atat timp cat la ceva in garantie pusca furtunele prin bucatariile oamenilor:)
De curiozitate, cum sunt cei de la service, se misca greu? Ca ma bate gandul sa iau un kompresso pe care sa il am in caz de viitoare probleme de genul:)
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Otopeni
Robert, daca ai desfacut capacul de deasupra (prins in 6 suruburi normale cu cap in cruce), nu poti sa ai acces la furtunul spart? Racordul in T nu este fixat si poate fi tras in sus in functie de lungimea furtunelor. Ai incercat?
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Aero...
Bucuresti
Cercul ala negru nu este de la un pin de securitate…?
Ma duce la ideea asta si faptul ca urmele esuate de rotire sunt la suprafata.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Timisoara
Nu stiu sa ti spun daca este sau nu, nu pare a fi
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Otopeni
Eu as pune o bucata de scotch de hartie de 3x3cm peste surub, as prinde cu patentul si as roti brusc si scurt ca sa deblochez surubul. Scotchul ar avea rol de protectie al carcasei de inox. E doar o idee ( mi s-a intamplat si mie ca din cauza unui surub sa pierd vremea, si ma enerveaza groaznic).
Espressoman infocat
Timisoara
Mersi Dan, o sa incerc
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Timisoara
08-01-2022, 21:26
(Edited 08-01-2022, 21:27 by RobertRo.)
Cam asa arata problema, am reusit sa intru pe sub el, pe unde e robinetul de golit boiler si sa fac poza la furtun dar mai mult de atat nu am loc. Furtunul este iesit/rupt/plesnit din T-ul acesta albastru. Am vorbit cu un prieten care repara automate si mi-a spus ca asta se poate intampla si daca e caldura mult prea mare acolo langa boiler si pur si simplu pusca furtunul, dar mna, nu stiu cat de multe stie despre astea ale noastre.
![[Image: NBqIxS5.jpg]](https://i.imgur.com/NBqIxS5.jpg)
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Otopeni
08-01-2022, 21:51
(Edited 08-01-2022, 21:56 by Dan_R.)
Teoretic nu ar trebui sa se intample asta, dar mai sunt si defecte de fabricatie. Din cate stiu boilerul este izolat iar caldura degajata dupa izolatie, este relativ mica. In plus prin acel furtun trece doar apa rece. Daca reusesti sa desfaci acel surub "problema", trebuie sa demontezi si placa de inox din spate (sunt doua suruburi cu cap hexagonal care o fixeaza) si apoi ai acces fara probleme. Eu te sfatuiesc pentru a fi sigur pe viitor, sa folosesti pe cele trei ramuri ale T-ului si coliere de prindere din plastic (cele cu autoblocare dupa strangere). Furtunul cu defect, fie tai din el 1cm daca mai are lungime suficienta, fie il inlocuiesti.
Espressoman infocat
Timisoara
Ai cumva un link de unde as putea sa comand colierele? Sau se gasesc la hornbach sau altele de genul de bricolaje?
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Otopeni
08-01-2022, 22:04
(Edited 08-01-2022, 22:05 by Dan_R.)
Ma refer la acele coliere banale din plastic (de marimi diferite), care se gasesc la orice magazin de bricolage. Asta este un exemplu :
https://www.dedeman.ro/ro/banda-zimtata-.../p/1039693. Ai reusit sa desfaci surubul?
Espressoman infocat
Timisoara
Soricei le zicem noi la aia:)
Inca nu, am cumparat de la dedeman un set cu marimi diferite si hex si torx dar nimic nu intra acolo
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Aero...
Bucuresti
(08-01-2022, 20:14)RobertRo Wrote: Nu stiu sa ti spun daca este sau nu, nu pare a fi
Incearca cu un bat de chibrit sa vezi daca intra. Sau o surubelnita mai mica.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Otopeni
Cred ca o sa ajungi fie la varianta imbus 2,5mm lipit cu super atac gel in locas si fortat brusc surubul dupa 1-2 ore, fie bormasina cu burghiu de 2,5 sau 3mm si dat pe rotatie in sensul desurubarii.Distrugi surubul si il inlocuiesti.
Espressoman infocat
Timisoara
08-01-2022, 22:31
(Edited 08-01-2022, 22:33 by RobertRo.)
(08-01-2022, 22:18)Mihai L Wrote: (08-01-2022, 20:14)RobertRo Wrote: Nu stiu sa ti spun daca este sau nu, nu pare a fi
Incearca cu un bat de chibrit sa vezi daca intra. Sau o surubelnita mai mica.
Nu intra nimic acolo, doar in poza se vedea mai negru de la umbra, dar e plat acolo in spate, nici acele de acupunctura nu intra
(08-01-2022, 22:20)Dan_R Wrote: Cred ca o sa ajungi fie la varianta imbus 2,5mm lipit cu super atac gel in locas si fortat brusc surubul dupa 1-2 ore, fie bormasina cu burghiu de 2,5 sau 3mm si dat pe rotatie in sensul desurubarii.Distrugi surubul si il inlocuiesti.
Pai oricum la asta ma gandeam, sa distrug surubu si sa pun altul in stea sau orice alt ceva mai omenesc. Cred ca a fost fortat in fabrica la montare si cioblit pe peretii interiori ca altfel nu imi explic
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Aero...
Bucuresti
Pentru securitate sunt niste nituri puse pe centru. Ca sa nu intre o surubelnita comuna.
Espressoman infocat
Timisoara
Nu e nimic "scos" afara in surubul ala, e pur si simplu cu spatele plat deci nu e de siguranta. Am vazut la mauro pe youtube ca el il desface cu un h2.5 dar la mine joaca si agata 2.5-ul
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Timisoara
Revin cu un update. Am sunat la importator, doamna de la "receptie" este mna, ciudata, ca sa nu folosesc alt cuvant, mi a spus sa nu ma apuc sa deschid nimic ca pierd garantia. M a sunat inapoi un baiat din service si mi a spus ca nu e nicio problema, pot deschide si sa bag furtunul de unde a iesit si sa revin daca problema e cumva din alta parte. Problema acum ramane cu acel surub, am incercat cu Loctite lasat o zi la intarit dar fara rezultat.
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Bucuresti
mergi in orice magazin de bricolaj gen Dedeman si cumpara cel mai ieftin set de imbusuri, posibil sa gasesti si in Auchan/Cora
acele suruburi merg deschise si cu surubelnita plata
Lelit Bianca, Bentwood v63
Espressoman infocat
Timisoara
Am cumparat un set intreg si cu hex si cu torx. Nu merge cu nimic
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Aero...
Bucuresti
Probabil la strangere montatorul nu a fost atent si i-a intrat cheia putin si intr-o parte, astfel incat l-a terminat…
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Poate foloseste sistem imperial nu metric doar pt surubul ala pt ca italieni.
Ai incercat sa indesi o bucata de cauciuc cu imbusul in gaura si sa fortezi?
Daca nici asa nu merge, bate cu o surubelnita in surub pe un cant in gaura interioara si incearca poate isi da drumu.
Alta varianta este taiat la dremel si facut un sant pt surubulnita plata si apoi se desface. Orice ar fi trebuie rezolvat.
Espressoman infocat
Timisoara
Mersi de sfaturi, am mai cautat si eu pe net diferite metode. Am incercat cu cauciuc, cu niste manusi chirurgicale de la doamna casei dar nu a mers, iar inima nu prea lasa sa merg cu el la taiat ca n as vrea sa mi taie din greseala si carcasa, avand in vedere ca surubelul este atat de putin scos in afara incat nici cu un patent nu poti sa il apuci. Am sa mai incerc si alte metode dar intre timp, de unde as putea cumpara furtun din acela de silicon cred, cum e inauntru? Se gasesc la bricolaje?
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Aero...
Bucuresti
Ai mai putea incerca cu un torx/hex mai mic si sa pui un pin de otel, ceva (gen agrafa de birou), sa ajunga sa se blocheze intr-o pozitie.
Espressoman infocat
Timisoara
Am sa incerc si asta, mersi.
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
Timisoara
Am incercat ce ati spus, n am reusit...cel mai probabil singura varianta viabila este de taierea surubului cu o freza pentru a face loc unei surubelnite drepte
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Fără zahăr
București
Mama mea, dar cu ce l-or fi strâns, nenică?
Întrebare: capul era decalibrat (rotunjit) din fabrică ori din cauza încercărilor tale repetate de a-l desface?
Nu acuz, sunt doar curios.
P.S. - Furtunul nu trebuie înlocuit. Trebuie doar să-i tai cei câțiva milimetri afectați de ruptură apoi să-l introduci înapoi în ștuț. Asigură-te că-l "ungi" cu o leacă de apă înainte, ca să intre mai ușor.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Timisoara
10-01-2022, 16:21
(Edited 10-01-2022, 16:21 by RobertRo.)
De cand am vrut sa il desfac prima data sa vad de unde curge am avut problema surubului, am incercat direct cu 2.5, cum arata mauro intr-un video dar am crezut initial ca e inbusul meu de vina si ca e prea "finisat" pe margini, apoi dupa am luat o trusa din dedeman si am vazut ca nu inbusul era de vina.
Sper sa il pot taia, e destul de scurt, adica statea cam drept, iar el s a rupt cumva pe diagonala un pic.
Lelit PL92T + DF64 Gen2
Espressoman infocat
bucuresti
10-01-2022, 16:22
(Edited 10-01-2022, 16:23 by bogono.)
surub - daca nu merge varianta lui denis de mai sus surubelnita sau daltitza, batut un pic - pare si caracasa deplasata, posibil sa fie surubul tinut in tensiune
ai o bormasina la indemna il rezolvi imediat cu un spiral de 4 sau 5, fara sa faci mare damage
furtun - recomand sa pui altul mai lung, tocmai de asta s-a rupt - nu are loc de “joc”
pompele astea vibreaza ca naiba(vezi pulser quickmill), piesele sunt puse fara management de a nu se atinge intre ele, si crapa(a se vedea si pe la niste lelit tem) fiind supuse tensiunii vibratiilor, plus calitatea indoilenica a furtunelor, etc.
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
Espressoman infocat
Timisoara
Nu am bormasina, dar o sa incerc sa fac rost. Cat despre furtun, de unde as putea sa iau? Am vazut pe site la dedeman ca au niste furtunuri alimentare, oare sunt ok, daca gasesc la fel de groase?
Lelit PL92T + DF64 Gen2