Welcome Back Log In Create Account

Sfat achizitie espressor Gran Gaggia, Gaggia Deluxe, DeLonghi

Buna seara , as dori un sfat pentru achizitia unui espressor pana in 600 de lei : 
eu m-am gandit la urmatoarele :
- Gaggia Gran Deluxe GES-GR-02DX - 489 lei
- Gaggia Gran Style - 410 lei
- Philips Saeco Poemia HD8423/19 - 450 lei
- DeLonghi EC221.B - 330 lei

Reply
Nu mai ai 200 de lei?!? Poți sa îți iei un classic la 800 de lei, care este mult peste cele menționate de tine.
Nuova Simonelli Musica - Fiorenzato Allground Sense gbw
Ex. Rancilio Silvia Pro X - NicheZero, Timemore Sculptor 78s

Reply
din pacate nu cred ca voi avea mai mult de 600 de lei , unde ai vazut la pretul de 800 eu peste tot am gasit la peste 1000 de lei

Reply
Nu arunca banii pe fereastra. Ia un Classic SH daca nu ti-l permiti de nou dar nu lua bombele alea facute in China. 
Sau ia-ti un Kompresso cu 300 de lei pt ca iti va ramane pentru vacanta ulterior, plus o rasnita pe care ti-o permiti, cat mai buna.

Cele chinezesti sunt facute din materiale tare dubioase, mult plastic prin piese, portafiltre usoare departe de senzatia de profesional a portafiltrului unui Gaggia Classic spre exemplu, cu grupuri de erogare firave, site de dus jenante, diametre la sita departe de standardele din piata si fara solutii de la producatori sau terti fabricanti pentru filtre / site profesionale, cu mici exceptii la noroc.

Gaggia au fost cumparati de catre Philips mai demult si primele 3 exemple ale tale sunt cvasiidentice, la calitatea acelui DeLonghi sau poate putin peste (totusi ala e si mai bomba). Dintre toate espressoarele Gaggia doar Classic a ramas un ok (un review aici) , si el cu diverse adaptari care la vremea aceea aveau in centru Gaggia Pure de fapt, model care nu se mai fabrica. De anul acesta s-a produs o noua redistribuire a productiei lor, bombele ramanand in China iar Classic-ul fiind mutat din Romania in Milano unde se fac si profesionalele lor, Gaggia Classic de azi din depozitul importatorului fiind made in Italy. Probabil se fac antrenamente pentru noul Classic din iarna la aniversarea celor 80 de ani de Gaggia, mai scump si mai bun cica, sa vedem...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Multumesc de raspunsuri , deci nu exista un espressor ok pana in suma pe care o detin , o sa mai astept atunci .
Recomandarea voastra e Gaggia Classic sau mai este si altu apropiat cu acesta?

Reply
Trebuie sa te intreb un lucru de care nu s-a amintit. Risnita ai?
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Ar mai fi și varianta Gaggia Baby Millennium de pe OLX, nou dar fără garanție. Vezi discuțiile despre aparat in thread-ul dedicat:

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-G...Millennium
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
(15-05-2018, 11:19)Gabi_M Wrote: Trebuie sa te intreb un lucru de care nu s-a amintit. Risnita ai?
Nu am , dar voi primi luna viitoare rasnita manuala Porlex Mini

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Reply
(15-05-2018, 10:47)zappoo Wrote: Multumesc de raspunsuri , deci nu exista un espressor ok pana in suma pe care o detin , o sa mai astept atunci .
Recomandarea voastra e Gaggia Classic sau mai este si altu apropiat cu acesta?

Ca si aparate noi cu garantie, primele doua optiuni de espressoare sunt Gaggia Classic si Lelit PL41E. Mai ales ca s-a mai scumpit putin Classic pana la 1150, PL41E devine o optiune si mai ok pt ca are si tamper inclus la importator, pe care oricum va trebui sa-l cumperi pt Classic. Diferente intre ele sunt mai multe si le-am insiruit candva aici spre exemplu.

Dar atentie la alegerea rasnitei pt ca secretul unui espresso perfect sta de foarte multe ori in rasnita. Bine, nu inseamna ca o rasnita de top si un espressor chinezesc vor aduce curcubeu pe cerul gurii, dar de la un anumit nivel in sus al espressoarelor (cum ar fi cele doua de mai sus), poti experimenta shot-uri extraordinare daca te informezi despre preparare si ai o rasnita ok. Cea mai bine construita, stepless (adica fara trepte prestabilite), cu tolerante minime la alinierea cutitelor si cu rezultate peste rasnitele electrce de 200E si nu numai, ar fi Kinu M47, care la un pret mai ok nu poate fi luata de la fabrica decat prin acele group buy-uri, urmatorul fiind deschis pana la inceput de iunie. 

Asta ca o documentare, caci ai propus un buget de aprox. 5-600 lei initial :) DAr nu strica sa tii banii in buzunar deocamdata si sa astepti sa mai strangi fonduri, decat sa te arunci direct la aparatura chinezeasca.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Imi place Lelit PL41E , o sa astept pana imi voi permite unul , multumesc inca odata pentru sfaturi

Reply
Salutare,

Intru si eu in discutie, pentru ca sunt in aceeasi situatia: incepator, doresc sa trec de la un banal Nespresso machine la un setup de incepator pentru un espresso adevarat. Am tot citit azi pe blog/forum si am descoperit acest pachet:
Pachetul Barista Home Beginners – espressor PL41E + rasnita PL43MMI – 5% discount + tamper Motta cadou –2200 lei (redus de la 2700 lei) care mi se pare o alegere foarte buna pentru mine in acest moment.

Dar am doua nelamuriri, am vazut si pe site la Lelit ca exista mai multe versiuni de PL41E (LEM, EM, QE) si nu stiu care sunt diferentele. Si cea de-a doua, cel din pachet vad ca este doar cu E, iar pe site nu-l gasesc nicaieri in forma asta, ma puteti ajuta cu cateva lamuriri pls?

PS: exista si un magazin/showroom al importatorului unde le-as putea vedea expuse?

Multumesc,
ron11n

Reply
(15-05-2018, 15:39)ron11n Wrote: Salutare,

Intru si eu in discutie, pentru ca sunt in aceeasi situatia: incepator, doresc sa trec de la un banal Nespresso machine la un setup de incepator pentru un espresso adevarat. Am tot citit azi pe blog/forum si am descoperit acest pachet:
Pachetul Barista Home Beginners – espressor PL41E + rasnita PL43MMI – 5% discount + tamper Motta cadou –2200 lei (redus de la 2700 lei) care mi se pare o alegere foarte buna pentru mine in acest moment.

Dar am doua nelamuriri, am vazut si pe site la Lelit ca exista mai multe versiuni de PL41E (LEM, EM, QE) si nu stiu care sunt diferentele. Si cea de-a doua, cel din pachet vad ca este doar cu E, iar pe site nu-l gasesc nicaieri in forma asta, ma puteti ajuta cu cateva lamuriri pls?

PS: exista si un magazin/showroom al importatorului unde le-as putea vedea expuse?

Multumesc,
ron11n
Salut

Importatorul zice asa: PL41E - Masina de cafea espresso cu intrerupatoare ovale cromate. Functioneaza si cu cialde din hartie.  Il gasesti primul la google image search "lelit pl41e". Este fix cel din linkul tau.

Un mic helper: "M" este de la manometru , "L" este de la levier si se refera la butoanele de actionare, "Q" se refera la aceleasi butoane dar sub forma de intrerupator clasic.

Exista showroom/service dar nu au decat 2-3 espresoare expuse.

Reply
E o strategie Lelit mai ciudata sa nu puna unele espressoare pe site-ul italian, probabil pt ca au scos multe modele noi si vor sa iasa acestea in fata. Dar PL41TEM si si PL41E raman niste repere, chiar daca nu sunt pe site-ul fabricii, in sensul de cel mai ieftin espressor single boiler performant cu PID respectiv cel mai ieftin espressor casnic construit cinstit, fara plastice inutile prin componenta (cazul Gaggia Classic).

Oricum, si PL41E si PL41TEM le gasesti pe site-ul importatorului din Romania, doar ca reducerea nu o acorda decat prin acel formular al nostru. Showroom-ul este pe Mosilor si in Chiajna si ar trebui sunat inainte.

Celelalte sunt diverse variatiuni, dar important este sa pui in balanta de ce ai nevoie in final si daca nu cumva unele obiective de cheltuit banii sunt mai importante ca altele. Spre exemplu, un manometru nu foloseste la mai nimic pt ca altele sunt reperele, si in loc sa cheltui bani in plus pe un Lelit cu manometru mai bine ramai la PL41E si cumperi un nivelator de cafea tip OCD pentru o distribuire frumoasa a cafelei in portafiltru si o constanta mai mare a shot-urilor extrase. Teava de aburi profesionala e ok sa fie, dar costa 135 lei daca vrei sa o pui tu vreodata. Si tot asa...

Deci din seriile enumerate de catre tine, cel mai mult as miza pe TEM pt ca are PID, iar din el poti controla electronic temperatura de plecare a apei. Cum tot discutam pe aici, apa va pierde pe parcursul extractiei niste grade celsius, vreo 7-8 pe PID si vreo 3 in realitate pe grup (testase un coleg) dar cel putin ai un punct de plecare si stii in functie de cafea de unde sa incepi, versus un termostat pe espressoarele fara PID care da drumul apei la o temperatura aleatorie intre 87 si 97 de grade. Temperatura influenteaza direct gustul, adica nuantele de amar se corecteaza mai bine daca scazi temperatura spre 90 de grade, iar cele de acru se mai dreg daca pleci de la o temperatura mai inalta pe PID gen 95. Dar asa e in lumea espresso, mereu cand mai pui un ban in plus mai apare ceva si inca ceva... Eu vad la ora asta o combinatie ideala de buget mediu intre Kinu M47 ca si rasnita (1000 de arginti) + Lelit PL41TEM (2100 cu tamper).   Si uite asa ai plecat de la 500E si ajungi la 700 :))  Practic conteaza sa te hotarasti la un buget final, sa intelegi caracteristicile aparaturii pe care o vei lua si apoi sa iei ce se poate mai bun de respectivul buget.

Reply
Va multumesc frumos pentru sfaturi!

Reply
(15-05-2018, 16:22)Lyvyoo Wrote: E o strategie Lelit mai ciudata sa nu puna unele espressoare pe site-ul italian, probabil pt ca au scos multe modele noi si vor sa iasa acestea in fata. Dar PL41TEM si si PL41E raman niste repere, chiar daca nu sunt pe site-ul fabricii, in sensul de cel mai ieftin espressor single boiler performant cu PID respectiv cel mai ieftin espressor casnic construit cinstit, fara plastice inutile prin componenta (cazul Gaggia Classic).

Oricum, si PL41E si PL41TEM le gasesti pe site-ul importatorului din Romania, doar ca reducerea nu o acorda decat prin acel formular al nostru. Showroom-ul este pe Mosilor si in Chiajna si ar trebui sunat inainte.

Celelalte sunt diverse variatiuni, dar important este sa pui in balanta de ce ai nevoie in final si daca nu cumva unele obiective de cheltuit banii sunt mai importante ca altele. Spre exemplu, un manometru nu foloseste la mai nimic pt ca altele sunt reperele, si in loc sa cheltui bani in plus pe un Lelit cu manometru mai bine ramai la PL41E si cumperi un nivelator de cafea tip OCD pentru o distribuire frumoasa a cafelei in portafiltru si o constanta mai mare a shot-urilor extrase. Teava de aburi profesionala e ok sa fie, dar costa 135 lei daca vrei sa o pui tu vreodata. Si tot asa...

Deci din seriile enumerate de catre tine, cel mai mult as miza pe TEM pt ca are PID, iar din el poti controla electronic temperatura de plecare a apei. Cum tot discutam pe aici, apa va pierde pe parcursul extractiei niste grade celsius, vreo 7-8 pe PID si vreo 3 in realitate pe grup (testase un coleg) dar cel putin ai un punct de plecare si stii in functie de cafea de unde sa incepi, versus un termostat pe espressoarele fara PID care da drumul apei la o temperatura aleatorie intre 87 si 97 de grade. Temperatura influenteaza direct gustul, adica nuantele de amar se corecteaza mai bine daca scazi temperatura spre 90 de grade, iar cele de acru se mai dreg daca pleci de la o temperatura mai inalta pe PID gen 95. Dar asa e in lumea espresso, mereu cand mai pui un ban in plus mai apare ceva si inca ceva... Eu vad la ora asta o combinatie ideala de buget mediu intre Kinu M47 ca si rasnita (1000 de arginti) + Lelit PL41TEM (2100 cu tamper).   Si uite asa ai plecat de la 500E si ajungi la 700 :))  Practic conteaza sa te hotarasti la un buget final, sa intelegi caracteristicile aparaturii pe care o vei lua si apoi sa iei ce se poate mai bun de respectivul buget.

Salutare,

Dar ce parere ai despre variantele 2in1, cum ar fi PL42TEMD? Partea cu rasnitele ma depaseste deocamdata cel mai mult si mi se pare destul de complicat de ales o rasnita entry ok, pentru ca nu stiu exact ce parametri conteaza cel mai mult, la ce ma ajuta stepped/stepless, etc.

Reply
Dar poti invata... Uite aici un articol mai simplificat despre rasnite, poate te ajuta. O rasnita incorporata se comporta exact ca aceeasi rasnita separata entry level (pl43mmi in cazul Lelit), avand acelasi mecanism, per total ocupa acelasi spatiu pe blat comparand un PL42TEMD si un PL41TEM+PL43MMI. Adica nu inteleg de ce pare mai simplu sa folosesti un semiautomat cu rasnita incorporata? Sunt de acord ca este o trecere psihologica mai usoara de la ideea de automat si am spus mereu asta. In rest:
- pe rasnita separata PL43mmi ai un reglaj mai clar al gradului de rasnire, cu repere mai multe si mai usoare, adica rotita in lateral si inca o rotita deasupra
- daca se strica rasnita sau espressorul, ai unul dintre obiecte pe timpul reparatiei si cumva tot bei cafea, la fel si daca vinzi pentru ceva mai bun, pastrezi ce vrei tu nu pierzi la revanzare pt ambele aparate
- cel mai important, daca ai aparate separate iti poti alege rasnite mai performante, in functie de buget, pt ca in cazul tau, PL41TEM (adica jumatate din PL42TEMD) chiar este un espressor recunoscut a fi foarte bun si versatil pentru categoria sa. Cu o rasnita peste PL43MMI ii vei potenta si mai tare.

Deci PL42TEMD face efectiv acelasi espresso ca si PL41TEM+PL43MMI, doar ca este mai ieftin (2600 lei cel cu rasnita incorporata). Insa pentru cele subliniate mai sus si cu gandul la viitor, daca nu e vorba de parinti sau de o persoana care doreste neaparat un singur corp pentru ambele aparate, as alege intotdeauna espressor si rasnita separate.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)