• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Gaggia Baby Millennium

#1
Buna ziua espressomanilor!

In primul rand, va multumesc pentru pasiunea voastra si placerea cu care scrieti despre arta de a face espresso. Am gasit acest forum din dorinta de a face o cafea, buna si cremoasa, in fiecare dimineata, pentru sotia mea. Dupa ce am citit cateva zile sfaturi si postari despre cafele, tot ceea ce am putut sa fac, dupa ce m-am uitat in portofel, a fost sa achizitionez o rasnita Hario Skerton + espressor SH Gaggia Baby Millennium ( un model mai vechi despre care nu am gasit multe referinte).
Din ce mi-a ramas, am cumparat o punga de cafea Cafea Allez-y! Espresso de la Florescu.

Si acum intrebarea:
Se poate scoate ceva dintr-un Gaggia Baby Millennium + o rasnita Hario Skerton?

Multumesc,
Alex
 
Reply
#2
Bun venit,

Bineinteles. Incepe cu un tutorial de prepare. referitor la cafea, decat sa iei cea mai ieftina alegere de la Florescu mai bine iei cu aceiasi bani o cafea medie de la altii.. Probabil ma pot confirma multi.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
Multumesc pentru indrumare, am citit ieri tutorialul de preparare. Sunt la faza in care, in primul rand, trebuie sa aflu ce vreau de la un espresso. Pana acum: cremos si gustos!

Ceva sfaturi despre un magazin, poate o recomandare pentru cafea?
 
Reply
#4
Cafeaua proaspat prajita nu se cumpara de la magazine ci direct de la prajitorii, ca sa fii sigur pe data prajirii.

Sunt mai multi prajitori care ofera discount forumului, in aceasta sectiune.

Pentru recomandari e foarte greu, poate te ajuta acest topic  
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#5
Scuze, poate nu m-am exprimat corect. Ultima cafea a fost cumparata de la Florescu.

Referitor la remarca dumneavoastra:
"decat sa iei cea mai ieftina alegere de la Florescu mai bine iei cu aceiasi bani o cafea medie de la altii."
intrebam de un prajitor care vinde cafeaua medie, la acelasi pret cum o vinde Florescu pe cea ieftina.
Cum spuneam, sunt un novice in prepararea cafelei. Nu stiu ce inseamna cafea medie, ca pret sau ca si sortiment.

Ceva informatii despre espressor? Are cineva Baby Gaggia Milennium? Eu nu am gasit nimic pe net despre setari de presiune sau alte informatii pentru acest tip de aparat.

Multumesc,
 
Reply
#6
Am avut eu unul pentru putin timp. Are un boiler gen classic, dar putin mai mare si dintr-un material ceva mai rezistent la coroziune, cica. Ai valva cu 3 cai - trebuie sa faci backflush. Nu mai stiu ce opv are dar exista posibilitatea montarii unui dimmer pe pompa. Se poate sa ai chiar opv de classic.

http://www.partsguru.com/GaggiaBaby.html
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#7
   
Salut,
am eu un baby millenium de ceva vreme - cam un an, cred. Ai grija ca nu toate versiunile au solenoid. Al meu nu are, de exemplu, asa ca poate fi stricat la un backflush. Al meu are OPV ca la Classic si era reglat direct la 9 bari cand l-am luat. Oricum, e simplu de modificat la un reparator/ service sau daca ai PF cu manometru. Poate fi strunit sa scoata rezultate foarte bune, atat pe espresso, cat si pt frotarea laptelui. Incalzeste foarte bine apa si grupul. Daca il lasi destul timp la incalzit (15 min) va trebui sa faci flush de racire a apei Smile cele mai bune rezultate, ca temperatura, le obtin in felul urmator: incalzire 15 minute, pregatirea macinaturii/ tampare, apoi flush pana se reaprinde becul care iti spune ca a dat drumul la incalzitor in boiler. Cand se stinge becul ai confirmarea de brew. Exact in secund a aia montezi portafiltrul si incepi extractia. Daca-l lasi mai mult se va supra incalzi din nou. Pentru abur se va incalzi repede, cam 1 minut. Cand ai confirmarea de abur purjaza pt a scoate apa condensata pe teava, apoi mai lasa-l 20-30 secunde si vei avea o presiune excelenta pt 250-300 ml lapte. La mai mult lapte, succes. Nu e facut pentru foarte mult lapte. Din observatiile mele iti ia mai putin timp sa frotezi pe rand cate 250 ml decat 500-600 ml deodata. Cu tot cu clatit latiera si turnat lapte nou. Si pana faci miscarea asta, acumuleaza presiunea pierduta la prima latiera, deci vei avea din nou presiune optima. La 500-600 ml ramai cu o presiune slaba tocmai cand trebuie sa faci vartejul si sa omogenizezi crema de lapte. In poza e ce-mi iese cu espressorul asta. Bafta!
La Pavoni Professional, Lelit PL043 MM, Hario Mini Mill, Hario V60, Aero Press, rabdare [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/smile.gif[/img]
 
Reply
#8
(28-01-2016, 18:34)Zaheyu Wrote: Am avut eu unul pentru putin timp. Are un boiler gen classic, dar putin mai mare si dintr-un material ceva mai rezistent la coroziune, cica. Ai valva cu 3 cai - trebuie sa faci backflush. Nu mai stiu ce opv are dar exista posibilitatea montarii unui dimmer pe pompa. Se poate sa ai chiar opv de classic.

http://www.partsguru.com/GaggiaBaby.html

Multumesc!

(02-02-2016, 13:47)Mihai Biris Wrote: Salut,
am eu un baby millenium de ceva vreme - cam un an, cred. Ai grija ca nu toate versiunile au solenoid. Al meu nu are, de exemplu, asa ca poate fi stricat la un backflush. Al meu are OPV ca la Classic si era reglat direct la 9 bari cand l-am luat. Oricum, e simplu de modificat la un reparator/ service sau daca ai PF cu manometru. Poate fi strunit sa scoata rezultate foarte bune, atat pe espresso, cat si pt frotarea laptelui. Incalzeste foarte bine apa si grupul. Daca il lasi destul timp la incalzit (15 min) va trebui sa faci flush de racire a apei Smile cele mai bune rezultate, ca temperatura, le obtin in felul urmator: incalzire 15 minute, pregatirea macinaturii/ tampare, apoi flush pana se reaprinde becul care iti spune ca a dat drumul la incalzitor in boiler. Cand se stinge becul ai confirmarea de brew. Exact in secund a aia montezi portafiltrul si incepi extractia. Daca-l lasi mai mult se va supra incalzi din nou. Pentru abur se va incalzi repede, cam 1 minut. Cand ai confirmarea de abur purjaza pt a scoate apa condensata pe teava, apoi mai lasa-l 20-30 secunde si vei avea o presiune excelenta pt 250-300 ml lapte. La mai mult lapte, succes. Nu e facut pentru foarte mult lapte. Din observatiile mele iti ia mai putin timp sa frotezi pe rand cate 250 ml decat 500-600 ml deodata. Cu tot cu clatit latiera si turnat lapte nou. Si pana faci miscarea asta, acumuleaza presiunea pierduta la prima latiera, deci vei avea din nou presiune optima. La 500-600 ml ramai cu o presiune slaba tocmai cand trebuie sa faci vartejul si sa omogenizezi crema de lapte. In poza e ce-mi iese cu espressorul asta. Bafta!
Multumesc pentru sfaturi.
A trecut o saptamana de cand il am. Este fabricat in 1998. Arata destul de bine. Inca nu i-am verificat presiunea iar apa se incalzeste destul de repede. Ieri am schimbat sita de 7gr. cu una de 14gr. si a trebuit sa refac setarea rasnitei ( o treapta mai fina). Apropo peste tot in filmuletele postate, toata lumea pune cafea pana la limita superioara a sitei. La mine cu 15gr. se umple sita trei sferturi. Gresesc ceva?  
Lapte inca nu am reusit sa fac, asa ca, deocamdata, cand am nevoie si pana iese espresso-ul cum trebuie, o sa-l fac la french press.
 
Reply
#9
Nu trebuie umpluta sita pana sus. Presupun ca ai un tamper de inox. Talpa lui ar trebui sa intre de tot in sita cand presezi (sau aproape de tot, depinde ce inaltime are talpa). Ideea e ca ai nevoie de spatiu deasupra cafelei presate, pentru a nu atinge de dusul din care iti curge apa. La cafea de specialitate probabil ar fi mai indicat sa incerci cu 16-17-18 grame. E normal sa iti ramana spatiu deasupra. E celebrul test cu o moneda de 50 bani: presezi cafeaua, pui moneda pe ea si infiletezi portafiltrul, apoi il deschizi si te uiti. Ar trebui sa nu se infiga moneda in cafea. Dacatampla asta, inseamna ca nu ai spatiu suficient deasupra. Vei incerca cu jumatate de gram sau un gram mai putin, pana cand moneda va avea loc intre cafea si dus.
La Pavoni Professional, Lelit PL043 MM, Hario Mini Mill, Hario V60, Aero Press, rabdare [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/smile.gif[/img]
 
Reply
#10
(02-02-2016, 14:57)Mihai Biris Wrote: Nu trebuie umpluta sita pana sus. Presupun ca ai un tamper de inox. Talpa lui ar trebui sa intre de tot in sita cand presezi (sau aproape de tot, depinde ce inaltime are talpa). Ideea e ca ai nevoie de spatiu deasupra cafelei presate, pentru a nu atinge de dusul din care iti curge apa. La cafea de specialitate probabil ar fi mai indicat sa incerci cu 16-17-18 grame. E normal sa iti ramana spatiu deasupra. E celebrul test cu o moneda de 50 bani: presezi cafeaua, pui moneda pe ea si infiletezi portafiltrul, apoi il deschizi si te uiti. Ar trebui sa nu se infiga moneda in cafea. Dacatampla asta, inseamna ca nu ai spatiu suficient deasupra. Vei incerca cu jumatate de gram sau un gram mai putin, pana cand moneda va avea loc intre cafea si dus.
Ma refeream la momentul in care pui prima data cafea in sita, inainte de presare. Am vazut ca toata lumea umple sita iar la mine cu 16gr. de cafea (cantarita cu cantar de bucatarie electronic) este trei sferturi.
 
Reply
#11
Mai e o chestiune. Cand o pui din recipientul rasnitei manuale in sita se taseaza putin mai tare, nu isi pastreaza volumul foarte mare de la macinare. Ceea ce vezi la altii e probabil macinarea din rasnita electrica direct in sita. In acel caz, cafeaua e "pufoasa", are un volum mai mare. Singurul aspect relevant e cat iti ocupa cafeaua in sita dupa tampare. Cu 16-17g ar trebui sa fii ok intr-o sita dubla. Tintesti la un spatiu liber suficient de mare incat sa nu frece cafeaua de dus, dar nu prea mare. E important si sa nu ai prea mult spatiu intre cafea si dus.
La Pavoni Professional, Lelit PL043 MM, Hario Mini Mill, Hario V60, Aero Press, rabdare [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/smile.gif[/img]
 
Reply
#12
Se poate face o preinfuzie cu aparatul asta?
 
Reply
#13
Nu se poate face preinfuzie. Nu oficial, aparatul nu permite. Oricum parerea mea e ca trebuie sa reusesti niste shoturi impecabile fara preinfuzie si apoi vei putea incepe sa o intelegi. Spor!
La Pavoni Professional, Lelit PL043 MM, Hario Mini Mill, Hario V60, Aero Press, rabdare [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/smile.gif[/img]
 
Reply
#14
Experimentez! M-am uitat ieri in aparat si are electrovalva pt backflush. Ramane sa verific presiunea, sa invat cum se pregateste cafeaua (tampat-acum folosesc un pahar, rasnit) si mai vedem. Ultimele cafele au iesit in limita... 15-17gr., 25-27 secunde, 50-60ml.
Inca nu stiu cat de buna este cafeaua, o gust fara zahar si lapte de fiecare data. Oricum este mai buna decat o faceam inainte sau decat am la serviciu din pastile. Crema de lapte inca nu am reusit iar cu french press-ul iese mai mult spuma decat crema.
Baby Gaggia '98, Hario skerton
 
Reply
#15
Evident, vei avea de experimentat. Pe forum gasesti o multime de informatii legate de preparare. Bafta!
La Pavoni Professional, Lelit PL043 MM, Hario Mini Mill, Hario V60, Aero Press, rabdare [img]http://www.espressoman.ro/forum/images/smilies/smile.gif[/img]
 
Reply
#16
Multumesc, o zi buna!
Baby Gaggia '98, Hario skerton
 
Reply
#17
Nu te-ai uitat si ce valva OPV ai?
Brasilia Club;Gaggia Espresso; Quamar T80
Ex: Saeco Poemia, Gaggia Color, Dip DK30.
 
Reply
#18
(03-02-2016, 16:38)Zaheyu Wrote: Nu te-ai uitat si ce valva OPV ai?

Cred ca este de Gaggia Classic.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Baby Gaggia '98, Hario skerton
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)