(12-11-2015, 12:38)PpVladone Wrote: (12-11-2015, 11:08)RaduCarutasu Wrote: ...
Stabilitatea termica a temperaturii in timpul extractiei , este asigurata de masivitatea constructiva a aparatului , de inertia termica mare pe care o are o cantitate mare de metal .
Aparatelor mici le lipseste tocmai aceasta inertie termica ridicata , iar PID-ul nu poate compensa acest minus .
Stimati colegi!
Pe un forum englez am vazut cum imprejurul unui boiler mic de 0,2-0,3L era pusa o teava din cupru sub forma de serpantina. Deci in mod normal apa din rezervor ajunge in pompa si din pompa deja cu presiune ajunge in boiler , iar daca avem aceasta serpantina foarte aproape de boiler si apa din pompa spre boiler merge prin ea, nu va ajuta acest lucru la stabilitatea termica a apei?
Vlad.
Era corect sa ma exprim sub forma "......este asigurata ,
printre alt metode si prin masivitatea constructiva a aparatului ......
Revenind la textul tau , cel care a facut aceasta modificare ce zice ?
Care au fost rezultatele ?
Ce alte accesorii au mai folosit ?
Care a fost costul si efortul depus ?
A meritat ?
Dupa ce a vazut rezultatele a ramas cu aparatul sau a mers pe upgrade
Pasionatii si cei cu abilitati tehnice pot aborda si in acest fel un aparat , prin prisma imbunatatirilor pe care le pot realiza personal .
Nu este o noutate si avem colegi , pe forum , care au incercat sau chiar au realizat acest montaj .
Mai mult au realizat montaje de complexitati ridicate care au schimbat nu numai performantele expresoarelor lor ci si aspectul .
Cu putina rabdare , se pot gasi postarile lor .
In opinia mea , daca producatorul ar face acest montaj pe un aparat mic ar ridica mult pretul si nu stiu in ce masura clientii nu ar opta pentru alte modele .
Sunt exemple pe piata de aparate SBDU la pret de HX , HX-uri la preturi de DB si automate la preturi mult mai mari decat ale semiautomatelor de top.
Sunt mai multe metode prin care se poate asigura o stabilitate termica cat mai mai buna a apei pentru extractie .
Montarea unei astfel de spirale in jurul boilerului , cu scopul de a preancalzi apa inainte de a intra in acesta este doar una dintre ele .
Bezzera monteaza o rezistenta electrica in grup , La Marzocco are grupul practic lipit de boilerul de extractie , VBM a construit cel mai greu grup E61 , Expobar a mers pe un boiler pentru extractie mare , de 1,5 l , etc, etc.....