Salutare tuturor !
Va scriu cu mare drag primul meu post, ma numesc Eugen si pot sa zic ca am “inceput” sa imi placa aparatura de cafeaua cam acum 10-12 ani aproximativ. Primul meu “aparat” de cafea a fost un Nescafe DolceGusto Rosu, l am folosit cam 2 ani dupa l am vandut, apoi a urmat “espressor” Philips Saeco si a inceput sa mi placa espresso, pe vremea aia beam cafea cu zahar…..
Anii au trecut, cu serviciul am avut ocazia de a ajunge in America de Sud, mai exact la Trancoso (Brazilia), e atunci intr o dimineata, un coleg mi a zis ceva de mi a schimbat perspectiva asupra cafelei: “Ba Eugene, de ce strici cafeaua de aici de la mama ei cu zahar…. Incearca sa diminuezi zaharul sa simti si tu gust de cafea adevarata din Brazilia, proaspat prajita si facuta…..”, m a pus pe ganduri si in dimineata aia am zis gata cu zaharul din cafea si am baut prima mea cafea din Brazilia fara zahar….De atunci am terminat o definitiv cu zaharul din cafea, de atunci pot sa zic ca stiu ca inseamna o cafea buna si gustoasa.
Intors acasa, s a stricat Philips Saeco, si bineinteles costa cam mult sa l repar, asa ca am achizitionat un Breville PrimaLatte pe care l am folosit pana acum 3 saptamani aproximativ.
Nu ma intrebati de unde si de ce am simtit nevoia de mai mult in materie de espresso de dimineata, am vrut sa schimb portafiltrul de la breville, mi am luat tamper, vroiam mai mult de la un aparat care inca functioneaza. Dezamagit ca nu puteam sa i fac nici un upgrade cumva am ajuns pe acest forum.
Dupa multe zile de research atat pe acest forum cat si pe YouTube am zis gata, imi iau un Lelit cu rasnita incorporata, au trecut cam 2 zile(uitat iar pe youtube) si am dat comanda de primul meu Espressor, Gaggia Classic Pro 2019 :))
Ajuns acasa am zis gata, fac primul meu espresso adevarat(inca nu aveam rasnita), pun, tampez, si cand vad ce iese m au luat nervii, apa neagra, fara crema, fara spuma fara nimic(cafeaua era din market cu sita dubla nepresurizata), la cate video uri m am uitat stiam cum trebuie sa arate un espresso, dar eu am zis ca o sa iasa fara rasnita si cu cafea din market….NU a iesit….Pana la urma am folosit sita presurizata, dar aveam un gol in stomac de nervi ca eu vroiam sa folosesc sita nepresurizata si asa am ajuns la Sarkis(noroc cu forumul), unde am cumparat cafea proaspat prajita si macinata pt espressor. Da a iesit ceva cu cafeaua deja macinata in filtrul nepresurizat, dar tot nu era ce trebuie dupa parerea mea.
A trecut o saptamana, l am sunat pe Emil si i am zis sa ma ajute cu o rasnita Lelit, zis si facut, m am vazut cu el sa mi o predea(inainte am trecut pe la Sarkis sa iau 500gr de boabe proaspete), ajuns acasa am rasnit pentru prima cafea(era cam la nivelul 2 si un pic rasnita), dau drumul la espresso….nimic…..da nimic….nici o picatura nu a curs, il sun pe Emil si imediat mi a zis sa maresc granulatia de rasnire(pe la 3 si un pic), dupa aceasta modificare PRIMUL espresso mi a iesit cum imi doream Me Happy ca pot bea acasa un espresso ca “in oras”.
Va scriu cu mare drag primul meu post, ma numesc Eugen si pot sa zic ca am “inceput” sa imi placa aparatura de cafeaua cam acum 10-12 ani aproximativ. Primul meu “aparat” de cafea a fost un Nescafe DolceGusto Rosu, l am folosit cam 2 ani dupa l am vandut, apoi a urmat “espressor” Philips Saeco si a inceput sa mi placa espresso, pe vremea aia beam cafea cu zahar…..
Anii au trecut, cu serviciul am avut ocazia de a ajunge in America de Sud, mai exact la Trancoso (Brazilia), e atunci intr o dimineata, un coleg mi a zis ceva de mi a schimbat perspectiva asupra cafelei: “Ba Eugene, de ce strici cafeaua de aici de la mama ei cu zahar…. Incearca sa diminuezi zaharul sa simti si tu gust de cafea adevarata din Brazilia, proaspat prajita si facuta…..”, m a pus pe ganduri si in dimineata aia am zis gata cu zaharul din cafea si am baut prima mea cafea din Brazilia fara zahar….De atunci am terminat o definitiv cu zaharul din cafea, de atunci pot sa zic ca stiu ca inseamna o cafea buna si gustoasa.
Intors acasa, s a stricat Philips Saeco, si bineinteles costa cam mult sa l repar, asa ca am achizitionat un Breville PrimaLatte pe care l am folosit pana acum 3 saptamani aproximativ.
Nu ma intrebati de unde si de ce am simtit nevoia de mai mult in materie de espresso de dimineata, am vrut sa schimb portafiltrul de la breville, mi am luat tamper, vroiam mai mult de la un aparat care inca functioneaza. Dezamagit ca nu puteam sa i fac nici un upgrade cumva am ajuns pe acest forum.
Dupa multe zile de research atat pe acest forum cat si pe YouTube am zis gata, imi iau un Lelit cu rasnita incorporata, au trecut cam 2 zile(uitat iar pe youtube) si am dat comanda de primul meu Espressor, Gaggia Classic Pro 2019 :))
Ajuns acasa am zis gata, fac primul meu espresso adevarat(inca nu aveam rasnita), pun, tampez, si cand vad ce iese m au luat nervii, apa neagra, fara crema, fara spuma fara nimic(cafeaua era din market cu sita dubla nepresurizata), la cate video uri m am uitat stiam cum trebuie sa arate un espresso, dar eu am zis ca o sa iasa fara rasnita si cu cafea din market….NU a iesit….Pana la urma am folosit sita presurizata, dar aveam un gol in stomac de nervi ca eu vroiam sa folosesc sita nepresurizata si asa am ajuns la Sarkis(noroc cu forumul), unde am cumparat cafea proaspat prajita si macinata pt espressor. Da a iesit ceva cu cafeaua deja macinata in filtrul nepresurizat, dar tot nu era ce trebuie dupa parerea mea.
A trecut o saptamana, l am sunat pe Emil si i am zis sa ma ajute cu o rasnita Lelit, zis si facut, m am vazut cu el sa mi o predea(inainte am trecut pe la Sarkis sa iau 500gr de boabe proaspete), ajuns acasa am rasnit pentru prima cafea(era cam la nivelul 2 si un pic rasnita), dau drumul la espresso….nimic…..da nimic….nici o picatura nu a curs, il sun pe Emil si imediat mi a zis sa maresc granulatia de rasnire(pe la 3 si un pic), dupa aceasta modificare PRIMUL espresso mi a iesit cum imi doream Me Happy ca pot bea acasa un espresso ca “in oras”.
Gaggia Classic Pro 2019 / Lelit Fred - PL043MMI
#Motta 8357 #Motta 1361 #Motta 5350 #IMS GA200IM #IMS B682Th24.5M
#Motta 8357 #Motta 1361 #Motta 5350 #IMS GA200IM #IMS B682Th24.5M