Welcome Back Log In Create Account

Salteaua noastra cea de toate noptile

(20-02-2017, 15:38)telvanno Wrote: Eu urmeaza sa-mi cumpar o saltea. Nu ma gandeam sa gasesc aici o discutie despre saltele...insa e mai mult decat binevenita!
Deci incepe documentarea!

Daca ai drum pe la IKEA , merge facuta o incercare si acolo , pe salteaua reala. Eu am trecut prin 2013 " la plesneala " si am gasit o saltea de H = cca. 28 cm ( arc elicoidal infasurat individual ) + 8 cm toper ( nedetasabil din spuma cu memorie ) si am cumparat si eu si inca un prieten cu a carui masina venisem sa luam ceva marfa. N-am aruncat prin paturi pe acolo si am ales-o pe cea mai moale ( asa doream eu pentru 63 kg eu + 49 kg sotia ) si e excelenta in continuare , problema este ca numele nu-l pot reproduce ( este ceva Finlandezo-Suedezo-Belgian ) dar , categoria este Sultan Lux...si face toti banii , la vrenea aceea am gasit si reducere pe la 3400 ron  ( 180 x 200 cm ) ...merita clar... [Image: smile.gif] ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Legat de saltelele Ekon, eu nu vă recomand să vi le comandati direct din Bulgaria. Sunt de preferat acele site-uri unde vi se ofera expres posibilitatea să returnati produsul după o perioadă de testare sau în cazul în care se defectează ceva la el și mai este încă în garanție. Eu personal am comandat de la ei un topper pe care am dorit sa-l returnez după o noapte de nesomn. Mi-au spus de la bun început că nu îmi restituie decât jumătate din sumă, fără să mai punem la calcul și cheltuielile de transport pe care tot eu urma să le suport. Până la urmă l-am returnat deoarece nu aveam ce face cu el dar am recuperat foarte puțin.

Reply
http://www.doctorulzilei.ro/4-tipuri-de-...n-perfect/

Reply
http://www.business24.ro/lifestyle/shopp...ex-1586059

Reply
Eu am din latex de la Ekon, de vreo 4-5 ani si sunt f. multumit. Urmatoarea sigur o sa fie tot latex  Wink
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Reply
O regula de bun simt, cheltuiti pe saltea macar cat ati dat pe aparatura pt cafea. Mi-a luat mult timp sa inteleg, sper sa ajute pe cineva [emoji1531]

Reply
Ma tem ca nu pot gasi saltea la 200 lei... un aeropress si o manuala vintage :D

Reply
Si cat un Brewtus mi se pare multicel. Nu in sensul ca nu merita banii, ci in sensul ca gasesti saltea foarte buna la un pret mai mic
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(10-10-2017, 14:33)renatoa Wrote: Ma tem ca nu pot gasi saltea la 200 lei... un aeropress si o manuala vintage :D

Pentru astea găsești o rogojină cu arcuri împachetate în bâlci.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
A venit vremea sa schimb salteaua....
Pentru ca acum avem Serta si am vazut ca Mobexpert au 3 modele Chikago, Florida si New York as vrea sa stiu daca are cineva experinte pozitive/negative cu aceste saltele si cu magazinul in sine.
Multumesc.
QuickMill QM67,  MK E65S, tamper si distribuidor Bravo

Reply
Nimeni?

Atunci niste sugestii pentru alte marci?
QuickMill QM67,  MK E65S, tamper si distribuidor Bravo

Reply
Ciao,

Uită-te la Timflex , eu am o saltea și perne de la ei cumpărate acum câțiva ani. Sunt fabricate la Timișoara și sunt calitative.

Trimis de pe al meu PRA-LX1 folosind Tapatalk

Reply
Te-ai putea informa si de aici:

https://jysk.ro/blog/saltea-cu-arcuri-sa...iferentele

Reply
(30-03-2016, 16:25)vladdooo Wrote: am luat un Diamond Hard de la Mobexpert la recomandarea unui prieten care o are de vreo 2 ani si, evident, dupa ce am fost si in showroom.
m-a tentat si un model de la Previ, dar era exagerat de scump

recomand Diamond Hard de la Mobexpert (au trecut aproape 2 ani de cand o am)
si Diamond Soft e ok pt cei care prefera o saltea clasica (am luat pt camera copilului)
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
(22-01-2018, 12:59)pacala Wrote: A venit vremea sa schimb salteaua....
Pentru ca acum avem Serta si am vazut ca Mobexpert au 3 modele Chikago, Florida si New York as vrea sa stiu daca are cineva experinte pozitive/negative cu aceste saltele si cu magazinul in sine.
Multumesc.

Dormim de aproape doi ani pe o Serta New York de la Mobexpert. Experiența comenzii a fost una foarte bună. Salteaua este extraordinară, fiind în zona mediu spre moale. Am rămas cu o impresie deosebită de acum 7-8 ani când mai dormeam la Mariott, iar ei folosesc doar saltele Serta. Recomand vara o protecție de saltea dintr-un material răcoros, gen mătase, altfel te cam încingi. Singura mențiune este că dacă treci de la o super ortopedică sau ortopedică, s-ar putea să o găsești prea moale, chiar dacă ia forma corpului și nu se deformează în timp. Un lucru e sigur, de când am luat-o nu am dormit nicăieri ca acasă, deși am mai avut parte de hoteluri și apartamente bune pe unde am umblat.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Cafea, entuziasm, cunoaștere...

Reply
Recomand Tempur, desi e scumpa, sunt bani bine investiti.

Reply
(25-01-2018, 18:26)razclud Wrote: Recomand Tempur, desi e scumpa, sunt bani bine investiti.

Foarte bună pentru somn, dar pentru sex te muți pe covor... [emoji846]
Cafea, entuziasm, cunoaștere...

Reply
Sau faci muschi [emoji3]

Reply
(25-01-2018, 18:42)razvan.yume Wrote: Foarte bună pentru somn, dar pentru sex te muți pe covor... [Image: emoji846.png]

... Nuuuu , ... ca te julesti pe genunchi ...  :D  ... si se aude jos ... Cool .
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(25-01-2018, 18:26)razclud Wrote: Recomand Tempur, desi e scumpa, sunt bani bine investiti.

Tempur e doar pentru premianti  Smile ! Merita orice banut ...desi nu sunt putini ! E si recomandarea mea pentru cine isi permite ! Daca minim 30% din viata o petreci in pat degeaba ai Bugatti daca dormi pe "un spanac" !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Reply
O parere... sau mai multe, doar sa fie strict la lista de mai jos, sau altceva mai bun in aceasi gama de preturi Smile
Ce ati alege dintre astea?

https://jysk.ro/dormitor/saltele/saltele...-basic-s30
https://jysk.ro/dormitor/saltele/saltea-...reamzone-0
https://jysk.ro/dormitor/saltele/saltea-...-dreamzone
https://jysk.ro/dormitor/saltele/saltele...-dreamzone

Chiar daca nu se incadreaza in pretentiile dv, tot apreciez o opinie... eu voi dormi pe ea :D

Si, un pic colateral... rog un moderator sa revada politica de filtrare a listei de topice, si sa relaxeze criteriul "Last year..."
Se pare ca se aplica si la search, desi nu este evident... mi-a fost imposibil sa regasesc topicul acesta fara sa apelez la Google search... 
Chiar si parcurgerea listei de topice, ca sa fac o cautare vizuala, este implementata defectuos... daca selectez "from the begining" aparent lista de topice creste ca numar de pagini, dar daca fac click pe pagina 3 nu se intampla nimic, revine din nou la pagina 1 si la filtrare "last year". Si topicul asta cu saltele banuiesc ca pe acolo se afla...

Reply
Incearca sa testezi undeva o saltea din Latex, e altceva  Smile
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Reply
... Latex natural + topper de 10 cm din lana 100% - se doarme beton ... :D ... ( mare atentzie la perne - conteaza enorm - personal folosesc o spuma cu memorie , personalizata Tonino L. - e brici ).

Reply
Dintre cele 4 linkuri, poate as prefera modelul F95, din spuma cu grosime sanatoasa de 17cm. Trebuie testate saltelele cu rabdare.
Latex natural este incredibil de greu, saltelele de latex sunt greu de manevrat si par prea moi pentru persoane cu greutate. In schimb se potrivesc cel mai bine la somiere reglabile.

Reply
(22-01-2018, 22:52)vladdooo Wrote:
(30-03-2016, 16:25)vladdooo Wrote: am luat un Diamond Hard de la Mobexpert la recomandarea unui prieten care o are de vreo 2 ani si, evident, dupa ce am fost si in showroom.
m-a tentat si un model de la Previ, dar era exagerat de scump

recomand Diamond Hard de la Mobexpert (au trecut aproape 2 ani de cand o am)
si Diamond Soft e ok pt cei care prefera o saltea clasica (am luat pt camera copilului)

pastrez recomandarea pt Diamond Hard

Reply
Dintre cei care citesc, doarme cineva pe bune pe spuma, doar spuma, fara arcuri si fara memorie ?
Intreb pentru ca sunt aspecte foarte controversate...

@mirceat, ce avantaje vezi fata de cea cu arcuri pocket ?
ma intreb cum se realizeaza zonele de comfort la spuma...  Confused la arcuri pare clar...

Reply
(04-11-2019, 17:33)renatoa Wrote: ma intreb cum se realizeaza zonele de comfort la spuma...  Confused la arcuri pare clar...

... inca putzin info sper ca nu strica ... Cool ... ( sorry , daca deranjez ).

Reply
(29-02-2016, 16:02)Lyvyoo Wrote: Adevarul este ca doar proband cateva zeci de minute iti poti face o impresie mai clara. Desi cu teoria stateam binisor, un memory de 6cm de la Previ nu a fost chiar rea, in weekend la ei in showroom. Iar partea cealalta, de latex pe gustul meu, desi poate as fi preferat-o de 6cm in loc de 3. Daca iau doua de 90/200 in loc de una 180/200, nici nu ma cu sotia

Nu am dormit mai bine in viata mea decat pe o saltea de 7cm spuma integrata intr-un pal.
Eu am luat acum 4 ani de la Previ din asta
https://www.salteleprevi.ro/saltea-king-...ne_24.html.
Eu (75kg) ma afund in ea, mai ales fundul. Nevasta-mea (50 kg cu tot cu hainele de iarna) doarme ca in puf.
As fi preferat solutia de 2 saltele de fermitate diferita.

Cateva observatii care s-au mai facut:
- faceti-va timp de tolaneala.
- asigurati-va ca aveti acelasi sentiment de confort asupra saltelei, altfel luati 2 diferite.
- 40cm inaltime nu inseamna mai mult comfort - testati.
- verificati set-up-ul de la magazin, adica daca e PAL sau vertebre si cat de flexibile sunt.

Spor
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
renatoa, am preferinta personala pentru spuma, mai degraba, nu stiu daca sunt avantaje clare fata de diferite arcuri. Spuma parca se muleaza mai bine pe corp daca are densitatea potrivita cu greutatea persoanei. Nu am vazut deformari in timp la spuma, arcurile mai pot ceda individual.
Zonele de confort nu le simt in mod special, cica am 7 zone la salteaua actuala, ii cred pe cuvant, mai mult nu stiu.
Am facut cum zice slavic1983, 2 saltele cu fermitate diferita, confort maxim pentru fiecare dintre soti.

Reply
Eu dorm de vreo 4-5 ani pe o saltea din latex natural de la Gommagomma cu 7 zone de confort, în combinație cu două somiere cu 7 zone. 

​​​​​​Întradevăr e mai dificil de manevrat/întors/etc., dar pe de altă parte se prezintă ca in prima zi, pe lângă faptul că nu dezvoltă acarieni și alte bacterii specifice. Încă un lucru de precizat; dacă nu se folosesc somiere, 99% va mucegăi husa în contact cu placa de pal.

Am mai dormit foarte, foarte bine pe saltele marca Pikolin cu Normazone, în hotelurile din Spania. 

Spor la cumpărături.

L.E
Din lista pusă de tine, toate sunt pocnitori! La arcuri împachetare ar trebui vreo 500-600 de arcuri pe mp (așa țin minte) ca să te poți baza pe ea vreo câțiva ani, sau să nu se deformeaze din al doilea an de folosință.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)