Espressoman
Pitesti
18-09-2013, 15:08
(Edited 18-09-2013, 15:08 by dansarariu.)
Pai atunci haide sa initiem o noua comanda de grup. Poate mai e cineva interesat.
Eu as vrea sa dau comanda pe Square Mille.
Gaggia Evolution, OPV, sita VST Ridged 15 gr, teava Rancilio Silvia, Gaggia MDF, tamper inox, termometru, latiera inox 600 ml
La Pavoni Dolce Espresso Pid
Espressoman
Bucuresti
m-am gandit sa-ti spun sa mai astepti pana ma decid si eu...dar diferenta este de 8 lei/sita...sau ceva de genul asta (133 o sita, 250 doua site). ar merge doar daca ne-am intalni fara vreun efort...altfel nu merita. daca nu dai comanda pana ma hotarasc si eu, si ai drumuri dese prin bucuresti (eu nu prea ajung la pitesti), ma bag fara nici o problema la un coop. totusi sa gasesc pe cineva dispus sa imi arate ca sita lui vst este mai buna decat a mea...:P
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
Espressoman
Pitesti
Pai atunci te mai astept un pic :). Intre timp, poate mai e cineva interesat.
In privinta impartirii sitelor apoi, pot sa-ti trimit prin Posta Romana, parca e 8 lei, nu stiu sigur.
Gaggia Evolution, OPV, sita VST Ridged 15 gr, teava Rancilio Silvia, Gaggia MDF, tamper inox, termometru, latiera inox 600 ml
Espressoman infocat
Oradea
(18-09-2013, 15:53)dansarariu Wrote: Pai atunci te mai astept un pic :). Intre timp, poate mai e cineva interesat.
In privinta impartirii sitelor apoi, pot sa-ti trimit prin Posta Romana, parca e 8 lei, nu stiu sigur.
Sincer, si eu sunt interesat, dar nu vad rostul coopului, din cauza transportului.
Cu PF fara fund am primit o sita buna, dar cam mare pt. mine (18-20g).
Folosesc doar 14g de cafea, astfel in sita, intotdeauna am mocirla dupa extractie.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
Espressoman
Pitesti
Ok. Atunci mergem fiecare pe cont propriu. Eu m-am orientat la Ridged de pe Square Mile.
Espressoman
Bucuresti
(18-09-2013, 19:09)csabitec Wrote: Cu PF fara fund am primit o sita buna, dar cam mare pt. mine (18-20g).
si eu am primit o sita buna cu pf naked...nu stiu de ce gramaj..dar nu pot s-o folosesc deoarece e mai mica decat tamperul...cu vreo 0.2 mm..
Espressoman
Pitesti
Gata, eu am dat comanda. Ridged de 15 gr, cost total 24.87 lire. Sunt curios cat dureaza pana soseste.
Espressoman infocat
ro
pina miercuri, saptamana viitoare ar trebui sa iti ajunga. daca pachetul e sub 1,5 - 1,2 kg la squaremille, livrarea se face cam in 5 zile lucratoare. s-a intamplat sa-mi livreze si in 4 zile.
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini
Espressoman
Pitesti
Da?? Super!!! Pachetul e "usor", zic eu :), o singura sita VST.
Espressoman
Bucuresti
Prin bunavointa lui Doru Pascalau am avut ocazia sa fac o comparatie intre sitele vst si ale mele...in absolut toate incercarile gustul espresso-ului facut cu sita vst a fost mai echilibrat, fara excese si mai putin acid. Pe langa mine si Doru au mai incercat alte doua persoane care, ambele, fara sa stie ce este in ceasca, au afirmat ca cel extras cu sita vst a fost mai "bun". Desi aprecierea tine de preferintele fiecaruia, o diferenta se simte...insa nu destul incat sa justifice pretul platit, in conditiile in care alte aspecte ale tehnicii au de suferit. Atata timp cat nu voi avea extractii consistent reusite, fara channeling, si pana nu voi invata sa recunosc erorile facute pe baza gustului, nu cred ca am nevoie de aceasta sita. Plus ca sitele La Marzocco sunt aproape la fel, la o treime sau jumatate din pret(strada). Problema e ca nu le gasesc la un pret de transport rezonabil...
Espressoman
Deva
04-12-2013, 12:15
(Edited 04-12-2013, 12:17 by hhanu.)
Posesori de VST pueti sa ma ajutati cu niste dimensiuni la schita
D 1=
Ø 1=
Ø 2=
Ø 3=
Espressoman infocat
Oradea
(04-12-2013, 12:15)hhanu Wrote: Posesori de VST pueti sa ma ajutati cu niste dimensiuni la schita
D 1=
Ø 1=
Ø 2=
Ø 3=
Vezi brosura
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
Espressoman
Deva
Am vazut ca are 60 in diametru,eu vreau sa modific partea de sus si sa o montez in portfiltru lelit strunjit la 60mm.
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
(04-12-2013, 15:35)hhanu Wrote: Am vazut ca are 60 in diametru,eu vreau sa modific partea de sus si sa o montez in portfiltru lelit strunjit la 60mm.
Felicitari si bafta! Sa ne spui si noua (lenesii) cum a decurs. Ca mai stiu amatori.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman
Navodari
(04-12-2013, 12:15)hhanu Wrote: Posesori de VST pueti sa ma ajutati cu niste dimensiuni la schita
D 1=
Ø 1=
Ø 2=
Ø 3=
D 1=2,9mm
Ø 1=58,8mm
Ø 2=60mm
Ø 3=69,8mm
Espressoman
Deva
05-12-2013, 13:30
(Edited 05-12-2013, 13:31 by hhanu.)
D 1=2,9mm
Ø 1=58,8mm
Ø 2=60mm
Ø 3=69,8mm
Multumesc :),din ce vad cred cu putine modificari se poate pune pe lelit
HX,F6.
Espressoman infocat
Baia-Mare
La Multi Ani, tuturor espressomanilor!
Ieri am primit sita VST de 18gr. ridgeless de la Square Mille.Am ales acest model pt.a putea folosii 17-18gr.de cafea.La prima utilizare am rasnit din start cu 4 dinti mai fin, am folosit 18gr.cafea, si am obtinut un espresso peste ce am avut cu vechea sita(aceasi cafea Contego Bolivia).La urmatoarele extractii am redus cantitatea la 17gr.si m-am declarat multumit! Concret, gustul a fost mai placut(inca nu pot sa afirm ca simt arome diverse,dar simt in functie de cafea, gust de ciocolata, putin citrice), aciditatea a fost mai mica, si crema mai multa.E clar, peste ce am avut pana acum.
Si am mai avut o sita Reneka,timp de o saptamana, dar nu m-am putut imprieteni cu ea asa cum am vrut.Gustul era peste sita clasica(Mag pro 14gr),dar crema nu am obtinut mai multa, orice am incercat cu aparatura din dotare!
Am vazut ca alti colegi de forum sunt foarte multumiti si asta e cel mai important lucru!
De fapt marele avantatj al sitei VST18, pt.mine este faptul ca pot folosi o cantitate mai mare de cafea, cu tot ce rezulta din acest lucru.
Inca o data La Multi Ani si reusite pe toate planurile!
Bezzera Unica, Mahlkoning Vario, VST18, prajitor tip coretto
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
21-02-2014, 03:10
(Edited 21-02-2014, 03:22 by zuluafonu.)
Am gasit o solutie mai ieftina decat vst-urile.
De ceva vreme, nu stiu exact de cand, La marzocco a intrerupt colaborarea cu cei de la VST, care produceau sitele VST, evident. :) Acum productia sitelor o face o alta firma, dar procedura de verificare e aceeasi. Intr-un paralelipiped intunecat, se pune sita pe o sursa de lumina care lumineaza sita de jos. Un aparat foto asezat deasupra sitei fotografiaza sita. Se obtine o poza cu mult negru si punctulete albe care reprezinta lumina care a trecut prin gaurile sitei. Testul se face in fabrica La Marzocco, iar unele dintre sitele de 17g care trec testul, ajung
aici. Probabil ca sitele care "pica" testul, ajung
aici, desi in descriere gasim cu totul altceva. Cred ca sitele astea sunt acelasi lucru cu VST-urile dar acum se numesc "La Marzocco precision basket" sau "La Marzocco Strada basket". Am pus 10 buc in cos (ca test) iar livrarea in RO e 9.5 lire.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E
Espressoman Administrator
Bucuresti
Excelent pont!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Capitala
Intrebare pentru cei ce folosesc VST-urile ridgeless - ce fel de arc folositi?
Pe Mag-pro sunt vreo 4 tipuri si 3 diametre (1.1, 1.2 si 1.3 mm) si as vrea sa cumpar in avans un astfel de arc ca sa-mi rotunjesc o comanda iar daca tot il cumpar, macar sa fie util la un moment dat.
Multumesc!
Ceado E5P, Brewtus. (Gaggia Classic, Lelit PL43MMI)
Espressoman infocat
Bucuresti
Ai luat 10 buc de 17g? Sunt pt portafiltru de 58?
(21-02-2014, 03:10)zuluafonu Wrote: Am gasit o solutie mai ieftina decat vst-urile.
De ceva vreme, nu stiu exact de cand, La marzocco a intrerupt colaborarea cu cei de la VST, care produceau sitele VST, evident. :) Acum productia sitelor o face o alta firma, dar procedura de verificare e aceeasi. Intr-un paralelipiped intunecat, se pune sita pe o sursa de lumina care lumineaza sita de jos. Un aparat foto asezat deasupra sitei fotografiaza sita. Se obtine o poza cu mult negru si punctulete albe care reprezinta lumina care a trecut prin gaurile sitei. Testul se face in fabrica La Marzocco, iar unele dintre sitele de 17g care trec testul, ajung aici. Probabil ca sitele care "pica" testul, ajung aici, desi in descriere gasim cu totul altceva. Cred ca sitele astea sunt acelasi lucru cu VST-urile dar acum se numesc "La Marzocco precision basket" sau "La Marzocco Strada basket". Am pus 10 buc in cos (ca test) iar livrarea in RO e 9.5 lire.
ECM Puristika; LELIT PL043MM;
Espressoman
Deva
26-05-2014, 10:49
(Edited 26-05-2014, 10:52 by hhanu.)
Pret sita VST in Romania
Origo
HX,F6.
Bucuresti
Poate e o greseala... N-are cum
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman de Romania
Bucuresti
(26-05-2014, 11:33)Lyvyoo Wrote: Poate e o greseala... N-are cum
Eu cred ca nu este o greseala, este pur si simplu lacomie pe fondul unei lipsa aparente de surse de informare si achizitie din partea potentialilor clienti ....sau ca sa fiu mai diplomat cu d-nii vanzatori, probabil un model de business, cu marje mari si volume scazute
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter
Espressoman infocat
Bucuresti
Ce modele/marimi de site VST/Marzocco se potrivesc la un Gaggia Pure? Ce recomandati?
Multumesc.
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
(26-05-2014, 10:49)hhanu Wrote: Pret sita VST in Romania Origo
Daca este real, pretul este exagerat de mare, pe bune ...
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Comandante MK3 Red Sonja, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, acaia lunar, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer
Aero...
Bucuresti
Si eu inclin sa cred ca sunt reale preturile...
Alte produse au la fel adaos serios: Skerton e 230!!!
http://origocoffee.ro/produs/rasnita-cof...l-skerton/
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bucuresti
(26-05-2014, 14:47)vladdooo Wrote: Ce modele/marimi de site VST/Marzocco se potrivesc la un Gaggia Pure? Ce recomandati?
Multumesc.
Anyone?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Bucuresti
Toate, doar au 58mm diametru. E posibil ca cea de 20g sa fie prea adâncă, dacă nu ai bottomless, dar nu cred că te interesa.
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
Va salut tuturor,
Am si eu o intrebare referitor la VSTurile:
care este diferenta intre sitele de pe siteul cafekultur.de si store.vstapps.com?
Are cineva experiente cu sitele IMS Single?
Izzo Alex Duetto 2 + Lelit PL043MM + Reneka Micro Sieve + Pitcher Motta Europa 350+500ml + Tamper Motta