Hello There, Guest! Login Register


Riscurile meseriei de prajitor

#1
Cafeaua proaspat prajita emana doua substante diacetyl (2,3-butanedione) si 2,3-pentanedione. 
Atunci cand concentratia acestor substante in aerul din incinta prajitoriei este mare si/sau inhalarea acestora este frecventa, apare imbolnavirea. Boala se numeste bronsita obstructiva.

Sursa: aici

Acum cred ca o sa intelegeti mai bine de ce v-am spus tuturor ca nu se prajeste stand cu nasul in trier. 

Aerisiti-va zilnic prajitoriile, lasati geamurile deschise peste noapte, instalati ventilatoare pentru aport de aer proaspat.

Cu placere.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 
 
Reply
#2
Mai nu stiu cum, dar de fiecare cand vad prin oras afise cu Nicusor Dan, fac o conexiune (sub)constienta cu Radu  Smile Au ceva din rigoarea omului diferit...
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)