In weekend am avut timp sa remontez espressorul.
Am cumpărat piesele lipsa prin
http://theespressoshop.co.uk si m-am găsit foarte bine. Au un site foarte bine pus la punct, preturi au fost ok (și oricum, mai mici decât orice alt site pe care l-am găsit). Singur minus este costul expediției (13 EUR). Ar fi frumos sa avem un magazin dedicat lui La Pavoni in Romania.
Când am decis sa cumpăr espressorul, motivul principal a fost doar costul redus, dar trebuie sa spun ca a început sa îmi placa simplitatea lui.
Am făcut câteva probe cu niște cafea veche pe care o aveam prin casa și astea sunt primele remarci la cald:
1) Espressorul are o toleranta bună la channeling: chiar dacă am făcut câteva greșeli și am folosit o sita single (cea dubla este pe drum), am avut un puc perfect, de manual (îmi pare rău că nu am făcut poza).
2) Face un abur destul de puternic: chiar nu ma așteptam. Acum trebuie sa invat sa fac forțarea, dar cred ca am cu ce sa lucrez.
3) Faptul ca este un 8 cups nu este o mare limitare. Reîncărcarea cu apa se face foarte repede și în câteva minute esti din nou la munca. Într-adevăr nu este un aparat de cafenea, dar, pentru nevoile mele, este mai mult decât suficient.
4) Soției mele il place foarte mult cum arata în bucătărie, asta înseamă ca o sa am, pt el, un spațiu asigurat :)
Minusuri:
Singur minus pe care l-am văzut pana acum este ca nu am nici o idea asupra temperaturei grupei. O sa adaptez un termometru de bucătărie (cu un magnet) pentru a citi temperatura de grup (di voi studia legătură cu temperatura apei).
Cu tot am ajuns la un cost de aproximativ 200 EUR (cumpărare, transport și piese): foarte probabil, di punctul de vedere stric economic, nu a fost o afacere foarte bună (au fost pe market espressor-uri cu PID la 1000 RON). Dar restaurarea in sine a fost ceva plăcut și chiar ma face placere sa vad acest espressorul prin bucătărie.
![[Image: 0bf9f5675156beb19ee7054d89f34e5d.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180218/0bf9f5675156beb19ee7054d89f34e5d.jpg)