Welcome Back Log In Create Account

Restaurare La Pavoni Europiccola

Salut tuturor,

Am nevoie de ajutorul vostru sa "salvez" un Pavoni ale un prieten.

Nu prea pot sa dau prea mulți detalii despre cum a ajuns asa: versiunea scurta este ca a trecut din mana în mana de câteva ori și cuvântul "polish" s-a transformat în "sablat cu nisip".

Din păcate dauna este deja făcută și acum am sarcina de a salva ce se poate.

Din poza nu se vede foarte bine dar suprafață este chiar foarte aspra, ca glas papir.

Eu am văzut doua posibili solutii:

1) dus la galvanizare sa dupun un strat gros de alama/cupru în exterior. Se poate face din nou lucios? Se poate aplica un grund metalic?

2) Daca soluția 1 nu este practicabila, m-am gândit la o alta soluție: sa pun un strat de grund rezistent la căldură, sa fac o suprafață plata și apoi sa vopsesc bicolor (alb și rosu) la o vopsitorie pt mașini.

Aveti alte idee sau sugestii?[Image: 3d5285638c46a759a9245e05de77d35f.jpg]
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Sau curată interiorul, schimba garniturile si da-i sa meargă :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Sau cromare si l-ai adus in starea initiala... se face la atelierele de modare motociclete/jante, si nu e scumpa, as zice ca scapi cu 50 lei.

https://www.olx.ro/oferta/atelier-de-aco...afaa2ba7ec

Reply
Întrabare este, cromare înșine poate sa acopere suprafață foarte neregulata? Am citiț ca exista și grund metalic dar nu știu dacă se poate croma de asupra.

@adiszep am luat în calcul și varianta asta, dar asa cum este acum, dacă este atins cu ceva murdar (sau cafea) rămâne foarte murdar.

Reply
Probabil am gasit furnizorul pentru urmatoarea comanda de grup :)

I-am intrebat pe cei de la lamacchina o prostioara, daca manometrul pt Pavoni pe care il au ei se potriveste cu adaptorul lor de 11, ca sa pot sa imi montez si eu manometru pe Europiccola (as vrea sa intruduc apa in grup la 0.5 bar si am nevoie de manometru).

Mi-a raspuns cu amabilitate in 30 de min ca ambele piese se potrivesc :)

Incep lista de cumparaturi.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
@cradun daca spui asa imi faci si mie cheful sa fac comanda de la macchina del caffe :-)

Eu nu pot sa organizez alte comenzi de grup pana cand nu rezolv cu benzile de temperatura. Daca aveti rabdare, organizez eu.

(02-05-2018, 15:51)cradun Wrote: as vrea sa intruduc apa in grup la 0.5 bar si am nevoie de manometru

aici merita o discutia .... vrei sa pui pompa rotativa pe La Pavoni? :D

Reply
(02-05-2018, 16:09)micrenda Wrote:
(02-05-2018, 15:51)cradun Wrote: as vrea sa intruduc apa in grup la 0.5 bar si am nevoie de manometru

aici merita o discutia .... vrei sa pui pompa rotativa pe La Pavoni? :D

In jur de .5 apa inca urca pe tub in grup, dar, teoretic, e ceva mai putin fierbinte decat la .8, cat probabil e limita superioara a presostatului acum. Presostatul, reglat pe minim (adica cu rotita de reglaj lasata astfel incat sa cupleze numai una din cele doua tije - scuze limbajul atehnic, dar incerc sa fiu cat se poate de descriptiv), dobandeste un deadband maricel (cam de 0.4, poate chiar 0.5, in loc de 0.2, cand rotita de reglaj atinge ambele tije de reglaj).

Astfel, ar fi interesant de folosit apa ceva mai rece, care ar fi urcata in grup pe la 0.5 bar (de cand incepe si zona "verde" a presostatului).

Trebuie insa intai si sa indepartez sigiliul de lipici alb sau ce-o fi de pe rotita presostatului, dar ma gandesc ca voi reusi asta cumva.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)