Welcome Back Log In Create Account

Reducere 10 - 20% pentru cafele internationale la Pretty Good Coffee

Salutare colegi,

Revin si cu informatii despre al doilea prajitor al lunii. Este vorba de Gust Coffee Roastery si este o prajitorie super faina din sudul Bruxelului, Belgia, fondata de Tanguy Herssens.

„Gust” înseamnă literal „un vânt puternic și brusc” și asta este ceea ce isi propune și noi cu cafeaua noastră. Speră să facă un mic vânt de schimbare în industria cafelei nedreaptă de astăzi și să facem cafeaua de specialitate mai accesibilă pentru toată lumea.

[Image: Jq3c5fo.png]

Cafelele de la Gust, ce sunt disponibile la pre-comanda sau pre-prajire daca pot sa spun asa Smile sunt:

Columbia Aponte - Procesare Honey - Varietal Caturra - Note de Caramel toffee si scortisoara

Rwanda Musasa - Procesare prin Spalare - Varietal Bourbon - Note de Afine, Hibiscus și Curmale

Burundi Gakenke - Procesare Honey anaerob (oro yeast) - Note de Lime, Capsuni si arome de fructe de padure

Iar cafeaua surpriza de la cei de la Gust este Columbia la Cinta, care desi are o prajire light pentru filtru, eu am reusit sa o extrag foarte foarte fain in espresso.

Columbia La Cinta - Procesare Naturala - Varietal Caturra - Note de Ananas, Cirese si Mar verde, cu un twist de vanilie si caramel.

Discountul in aceasta luna, este de 10% folosind codul: ESPRESSOMANGUEST pentru cafele din categoria Guest of the Month 
si discountul recurent de 10% pentru orice Subscription Box folosind codul: ESPRESSOMANBOX 

[Image: MjTrd7o.jpg]    [Image: WQ3ARCa.jpg]
Lelit Bianca V2, Bentwood 63, Niche Zero, Ode V2, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix,
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini

Reply
Salutare colegi,

Cateva mici update-uri. Cafelele de la 19Grams si Gust vor intra la prajit in urmatoarele zile, deci inca mai aveti timp sa comandati cafelele pentru boxul lunii Septembrie. Livrarea a fost deja setata cu acestia si am luat si un mic buffer pentru a putea acoperi chiar si o eventuala intarziere din partea companiilor de curierat.

In alta ordine de idei, am decis sa tratam diferit cafelele din categoria Last Call, cele care se pot comanda cu livrare in 24-48H (in functie de localitate), iar pentru acestea am creat un cod special LASTCALL ,iar discountul pentru cafele disponibile in acest moment in aceasta categorie este de 20% folosind acest cod.

O saptamana usoara va doresc.
Lelit Bianca V2, Bentwood 63, Niche Zero, Ode V2, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix,

Reply
Mulțumim mult pentru update-uri, Răzvan! A ajuns chiar foarte bine selecția din August, deci 100% o să fie la fix și cea din Septembrie!
​​​Să vă bucurați de cafele bune până atunci!
ECM Classika PID, Niche Zero, Kinu Phoenix, Hario V60.

Reply
Ma bucur sa aud asta :) @vmihai 
O sa va placa selectia de luna aceasta cu siguranta :)

Reply
Dragi espressomani,

Am avut o noapte interesanta. Am impachetat pana tarziu, iar astgazi am inceput deja sa livram.
Astazi si luni or sa ajunga boxurile la voi.

Sper sa va bucurati de ele si apreciem orice feedback.

P.S Cafelele lunii trecute de la 19Grams si Gust Roasters sunt acum in categoria Last Call si se pot comanda cu livrare in 24-48H (in functie de localitate), iar pentru acestea folositi codul special LASTCALL ,iar discountul pentru cafele disponibile in acest moment in aceasta categorie este de 20% folosind acest cod.

Multumim frumos si un weekend cat mai fain,
Razvan

Reply
Buna tuturor,

Super entuziasmat de Gust Roasters. Am inceput Rwanda Musasa de la ei si deja mi-am facut 2 espresso. Ma bucur ca am luat 2 pungi de Rwanda, nu regret nicio secunda. Multumesc pentru cafeaua excelenta.

Weekend fain

Reply
Multumim iancu.ciprian pentru feedback. Si mie mi-a placut super mult Rwanda de la Gust. Si este chiar o prajire light, mai light decat prajesc de obicei pentru espresso, dar a iesit foarte foarte bine in teste.

O sa impartasesc aceste feedback uri si cu ei, cred ca asa este corect Smile

Multumesc inca o data

Reply
Salutare dragi colegi,

Astazi sunt super incantat sa va povestesc despre prajitoriile din boxul lunii Octombrie si cafelele pe care le-am ales de la acestia.

Cum probabil ati observat, modul in care selectam prajitoriile este unul relativ simplu, dar speram noi interesant. Asa ca in fiecare luna alegem un prajitor cunoscut din Europa si inca unul mai putin cunoscut, dar care ne-a impresionat prin selectia de cafea verde pe care o face, prin prajire si poate chiar si prin design pe langa toate acestea.

Asadar, luna aceasta aducem catre voi celebra prajitorie din Amsterdam, Friedhats. De la acestia am selectat impreuna cu Dylan cateva origini si am ales in final 4 cafele:

Brazilia Alessandro Hervaz - Procesare Naturala. Note de Ciocolată cu lapte și Alune. Prajire: Espresso
Ethiopia Diima Benti #3 - Procesare Naturala. Note de Duceață, Stone fruit și Ceai negru. Prajire: Espresso/Filtru
El Salvador Portillo FES 48h - Procesare Cherry Fermentation 48h. Note de Stone Fruit, Struguri Roșii și after-taste de Ciocolată Neagră. Prajire: Espresso/Filtru
Ethiopia Sakicha Extended Nat - Procesare Anaerob 72h. Note de Mango și Papaya. Prajire: Espresso/Filtru

Las mai jos o poza cu Lex si Dylan. Cu Dylan ne-am intalnit in Milano si am avut o discutie mega faina. Un tip super carismatic si deschis, cu o viziune foarte faina in ceea ce priveste cafeaua pe care o prajeste.
[Image: ioSjQeG.jpg]

Reply
Cel de-al doilea prajitor ales pentru boxul lunii Octombrie este Bani Beans din Ljubljana, Slovenia.
L-am cunoscut pe Bani chiar la Milano unde am si apucat sa gustam cateva cafele de la el si sa il cunoastem mai bine. Bani este unul dintre cei mai tineri prajitori din Europa. Are doar 22 de ani, dar un vibe foarte fain si o super ambitie.

Apoi am comandat si testat acasa 6 origini de la el si vreau sa spun ca am fost super incantat de acesta si am vrut neaparat sa il avem luna asta. O sa "tina piept" foarte bine celor de la Friedhats si o sa completeze perfect boxul cu cafelele prajite de el.

Dintre cafelele testate de la Bani, am selectat 4 origini si imi planificasem sa va scriu care din ele este preferata mea, dar sincer chiar nu stiu. Fiecare m-a impresionat in felul ei.
Daca stau sa ma gandesc doar la una singura cred ca Columbia Yenni Esperanza mi-a ramas cumva la suflet, probabil si de la notele de gem de capsuni pe care l-am regasit atat in filtru, dar mai ales in espresso.

Selectia de luna aceasta de la Bani este:

Brazilia Gael - Procesare Anaeroba. Note de Fructe tropicale și citrice. Prajire Espresso/Filtru
Rwanda Gasharu Ireme - Procesare Experimental/Anaerob. Note de Mango, Zmeură și Ciocolată neagră. Prajire Espresso/Filtru
Columbia Yenni Esperanza - Procesare Themal Shock/Washed. Note de Căpșuni și Fructul pasiunii. Prajire Espresso/Filtru
Ethiopia Shantawene - Procesare Naturala. Note de Citrice, Căpșuni, Kiwi și Bergamotă. Prajire Espresso/Filtru

[Image: sCEY1V5.jpg]     [Image: aPD1PBo.jpg]

Reply
Salutare Espressomani,

Pentru luna aceasta tocmai am adaugat in lista o noua origine de la cei de la Friedhats din Olanda.
Aceasta este in cantitate limitata de doar 10 "pungi".

Este vorba de Guatemala - Ixtatil - O cafea super interesanta, procesata prin Spalare, cu note de Struguri albi, Pamonha dulce și Piersici.

Reply
Salutare espressomani,

Sper ca va gasesc cu bine si ca aveti o zi mega faina.

Vin cu un mic update. Cafeaua de la Friedhats o sa fie prajita Joi si Vineri 22-23 Sept, iar cea de la Bani Beans, Vineri si Sambata 23-24 Sept. Aceasta va ajunge la noi spre sfarsitul saptamanii viitoare, apoi le vom impacheta si trimite la voi in data de 5 Oct.

Comenzile le vom da catre prajitori Miercuri, respectiv Joi seara, asa ca pentru cei ce inca vor sa comanda sau adauge ceva la comanda lor din cafelele de aceasta luna, o pot face fara griji.

Zi faina sa aveti.

Reply
Salutare tuturor,

Update:
Cafelele sunt deja pe drum. Au ajuns deja in Ungaria respectiv Bucuresti, deci totul se va livra conform programului standard. Le vom impacheta si vor ajunge la voi Miercuri 05 Oct.

Va multumesc pentru sustinere si pregatesc ceva special ce cred ca o sa va super placa.

Zi faina sa aveti

Reply
Salutare espressomani,

Am decis ca luna aceasta sa aducem inca o cafea. Una pe care am gasit-o super funky in teste, asa ca o sa vedeti in stoc Kenya Chorongi prajita de Bani Beans pe 25.09.
O cafea super super faina in special in filtru, dar a mers mega bine si in espresso. Are o prajire light si cu un profil foarte fructat.

Din pacate avem doar 5 pungi din aceasta, so :)

[Image: 8IABDRS.png]

Reply
Salutare

Ne-am mobilizat cu drag și am împachetat aseară toate boxurile. Asa ca astăzi de dimineață au fost preluate de Cargus și mâine urmează sa ajungă la voi.

Voiam sa va mulțumesc din nou pentru susținere și promit sa promit sa face alegeri cat mai faine pentru lunile următoare.

Rămân în continuare în stoc câteva dintre cafelele de la Friedhats și Banibeans. Le găsiți pe site, în secțiunea Last Call

Reply
De abia astept sa primesc coletul :D
Legat de selectia de luna trecuta m-a impresionat Costa Rica - Sonora Geisha de la 19 Grams. Nu am mai intalnit pana acum o cafea cu boabele prajite atat de uniform, de parca le-au selectat manual inainte sa le ambaleze.
#Lelit Mara X #Mazzer Mini G #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero #Eureka Mignon XL)

Reply
Speram ca iti place si selectia de luna aceasta @neapci :)

Pana acum am primit urmitor de multe ganduri bune referitor la aceste cafele.

Reply
Luna faina Octombrie Smile Este luna care dupa 1 an am vandut absolut toate cafelele alese pentru aceasta + cele extra. Va multumim super mult pentru incredere.

Poate ati observat ca in ultimul timp, am ales sa avem in fiecare luna un prajitor cunoscut si cu un renume deja, dar in acelasi timp si unul nou cu viziuni noi, motivatie noua samd.
Pentru boxul lunii Octombrie ce tocmai a fost livrat, am ales ca prajitor nou Bani Beans in Slovenia, iar feedback-urile primite pentru cafelele prajite de Luka au fost extraordinare si am fost super incatantati sa impartasim asta cu el.

Asa ca pentru prima data, am decis sa mai suplimentam stocul cu cateva pungi de cafele prajite de Luka si am ales niste origini si procesari care chiar cred ca nu vor trece neobservate, printre care si doua cafele din Ethiopia si doua cafele de competitie.

Suprizele sunt cele doua cafele de competitie, una procesata Carbonic Maceration, iar una procesata Ice Natural. Ambele sunt in cantitate destul de mica dat fiind faptul ca provin din loturi foarte mici.

Asadar, prajite pe 11.10 si disponibile de astazi in Shop, cu livrare incepand de Maine, avem:

Brazilia Gael - Procesare Anaeroba
Ethiopia Hamasho - Procesare Washed/Dry fermented
Ethiopia Bensa - Procesare Naturala
Colombia Yenni Esperanza - Procesare Thermal Shock
Kenya Chorongi - Procesare Washed 
Colombia Rafael Amaya (Competition) - Procesare Carbonic Maceration
Colombia Luis Anibal (Competition) - Procesare Ice Natural

Reply
Din cand in cand mai incerc si internationale :) 
Felicitări pentru aducerea acestei Ethiopia (Diima Benti Nenka) de la Friedhats, pur si simplu siropoasă, cum scriu ei pe etichetă, solubilă dar departe de bitter, cu accent usor de fruct neidentificabil exact dar ceva copt cu siguranță. Nu am folosit profilare, extracție simplă 1:2 dar de 30sec. din 19g.[Image: iaJKoZz.jpg]
[Image: uzrQi85.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Interesant,tocmai am luat doua Colombia,abia aștept,mersi.

Reply
@razvanhifi Tocmai le-am impachetat. Astept sa vina Cargus sa le ridice :D
@Lyvyoo Mersi fain de feedback. Enjoy it :)

Super super tare. Toate pungile de Colombia Luis Anibal, cea cu procesarea super fain ice Natural au fost impachetate astazi si sunt out of stock pe site. Wow.
Sper sa va placa.

Desi stiu ca este greu, va recomand sa le mai lasati putin, fiind prajite destul de proaspat (11.10) ca sa va bucurati cu adevarat de ele.

P.S Incerc sa vorbesc cu Luka sa il intreb daca mai are asa ceva, dar sunt slabe sanse. Stiu ca zisese ca are foarte putine.

Zi faina sa aveti,
Razvan

Reply
Salutare colegi,

Am un update pentru cafeaua Columbia Luis Anibal, cea de competitie, prajita de BaniBeans, cu procesare Ice Natural (congelare a cireselor).

Sunt super fericit ca am reusit sa aducem inca un batch mic (mai sunt doar 10 pungi din aceasta). Data de prajire este 16.10, iar acestea sunt deja in stoc cu livrare in 24H

Luka a fost super incantat cand i-am transmis feedback-urile primite pentru aceste cafele, asa ca a vrut sa trimita un gand bun pentru forumul nostru Smile (poza mai jos)

In stoc in acest moment, mai sunt urmatoarele:

Brazilia Gael - Procesare Anaeroba
Ethiopia Hamasho - Procesare Washed/Dry fermented
Ethiopia Bensa - Procesare Naturala
Colombia Yenni Esperanza - Procesare Thermal Shock
Kenya Chorongi - Procesare Washed 
Colombia Rafael Amaya (Competition) - Procesare Carbonic Maceration
Colombia Luis Anibal (Competition) - Procesare Ice Natural

[Image: ias7uus.jpg]

Zi faina sa aveti

Reply
Salutare oameni faini,

Luna aceasta am vrut sa va facem o mica surpriza si sa primiti cafeaua astazi, chiar inainte de weekend. Ca sa va bucurati de ea in acest weekend speram cat de cat calduros :)
Asadar, ieri au fost trimise boxurile, iar acestea ajung astazi la voi (daca nu au ajuns deja :D ).

Cafelele de la Fjord si Nowhere au fost mutate in Last Call si de acolo puteti sa le comandati in continuare, in functie de stocul ramas, folosind codul de reducere  ESPRESSOMANGUEST 

Va recomand cu mare caldura Columbia El Vergel de la Nowhere. Super funky si interesanta atat in espresso cat si in filtru.

Weekend fain sa aveti,
Razvan

Reply
Salutare colegi espressomani,

Am incheiat cu succes livrarile pentru Boxul Lunii Noiembrie de care speram sa va bucurati si inca o data va multumesc mult ca ne-ati fost alaturi si luna aceasta.
Acum trebuie sa mergem mai departe si poate ati observat, poate nu, dar nu am vrut sa ne laudam...pana azi Smile

Stiti foarte bine ca pasiunea pentru cafea nu are “frontiere” asa ca vom incerca si cel mai probabil vom reusi sa va bucuram diminetile friguroase din Decembrie cu o cafea senzationala, proaspat prajita la… Kiev!!!

Astea fiind spuse, Mad Heads din Ukraina este unul dintre prajitorii lunii Decembrie 2022!
P.S Data de prajire pentru acestea va fi putin mai devreme (aprox 20 Noiembrie) pentru a ne putea asigura ca livrarea ajunge la voi in timp util!
PPS: Speram sa nu se agraveze criza energetica a vecinilor nostrii si nici sa nu ajunga inamicul in Kiev!!

Luna aceasta oferim un discount de 15% la cafelele de la MAD HEADS folosind codul ESPRESSOMANGUEST 

Asadar, cafelele disponibile la precomanda de la MAD HEADS sunt:

MAD HEADS:
Columbia - CUNDINAMARCA - Washed cu note de Caramel, Coacăze negre, Prune, Măceș - Prajire: Espresso/Filtru
Rwanda - KINYARWANDA - Washed cu note de Prune, Afine, Gem de lămâie, Rodie - Prajire: Espresso
Papua Noua Guinee - KULI GAP - Naturala cu note de Brownies, Smochine, Stafide, Vin de porto - Prajire: Espresso/Filtru
Kenya - KIPKELION AB - Washed cu note de Coacăze negre, Struguri, Măceș, Zmeură - Prajire: Espresso/Filtru
:D Ethiopia - WORKA CHELICHELE ORO YEAST - Anaerobic washed with Oro yeast for 24 hrs cu note de Ananas, Ciocolată, Rom, Lămâie, Banane uscate - Prajire: Filtru

O zi faina va doresc,
Razvan

Reply
Salutare Espressomani,

Sper ca sunteti gata de BlackFriday '22

Anul acesta este primul an cand facem BlackFriday si suntem mega entuziasmati de asta. Am facut stocurile de cafea, am pus site-ul la punct si speram ca toata experienta voastra sa fie super ok.

Am creat un Cod de reducere special ce va ofera 25% Discount, iar acesta este BF22 si se aplica la toate cafelele din stoc (Last Call).
Cafelele vor fi livrate incepand de maine.

Pentru restul cafelelor ramane disponibil codul  ESPRESSOMANGUEST cu discountul de 15%.

Va doresc un Black Friday cat mai fain :)
Razvan

Reply
Saliutare,

Va mega multumim pentru acest start de Black Friday :D. Astazi ne apucam de impachetat pachetele. Vom continua maine si luni bineinteles.

Vreau sa spun ca aceasta campanie de Black Friday se va aplica in limita stocului disponibil pentru cafelele din categoria Last Call, deoarece nu pentru toate cafelele avem acelasi stoc.

Pentru celelalte produse se aplica in continuare codurile clasice de forum (Guest of the Month, Acessorii, Abonamente)

Reply
Reminder pentru cei ce inca nu au apucat sa isi comanda cafeaua de BlackFriday, inca puteti face asta.
Codul BF22 este in continuare activ pe site si ofera 25% discount la pretul afisat al cafelelor din sectiunea Last Call, cu livrare incepand de maine dimineata.

O duminica super faina si insorita :)

Reply
Salutare tuturor,

Am incercat si credeti-ma ca am incercat foarte tare, dar se pare ca nu am avut succes. Dupa multe impedimente peste care ori am reusit sa trecem, ori ni le-am asumat, am intalnit cateva situatii pentru care pur si simplu nu am gasit rezolvare si impreuna cu Roman de la MadHeads, am decis sa amanam colaborarea pentru luna aceasta.

Vreau sa fiu super transparent pentru ca asta este un lucru pe care il apreciez foarte mult si pe care vreau sa il fac la randul meu.
Am avut ocazia sa testez o cafea de la Madheads care mi-a placut foarte mult si asta m-a facut sa le scriu. Oamenii mega faini cu o poveste extraordinara, am decis sa colaboram impreuna si cu totii eram super entuziasmati de asta. Data fiind situatia din Ucraina, transporturile nu sunt deloc apropiate de ceea se intampla in restul lumii. Companiile de curierat nu mai lucreaza nici macar pentru zone in care nu este conflict. Asa ca singura varianta gasita a fost Posta Romana. De aici si partea cu "P.S Data de prajire pentru acestea va fi putin mai devreme" din postul initial, deoarece pentru sample-uri a durat aproape 3 sapt sa ajunga in Buc, dintre care 1 sapt au stat nemiscare in BSI Giulesti Posta Romana. 

Am observat ca atunci cand in vama a fost deschis coletul ce continea sample-uri pentru a fi analizat, cand s-a taiat cutia cu cutterul, s-a taiat si o punga de cafea...anyway
Costul de transport din Ucraina prin Posta este de aprox 4 ori mai mare decat cea mai scumpa tara din EU cu care am lucrat pana acum. Again, un lucru pe care l-am simulat impreuna cu MadHeads si pe care ni l-am asumat, plus ca am zis ca o sa puna niste cartoane deasupra pentru a proteja cafelele de aceste "cuttere necrutatoare" ale vamesilor.

Partea de care ne-am lovit cel mai rau si care s-a dovedit a fi imposibila, a fost ca bancile nu accepta plati facute catre o tara aflata in conflict. Am inceput prin BT, cei prin care avem cardurile business, iar acestia ne-au anulat practic cardurile de firma pentru "incercari de plata catre Ucraina". Am ajuns intr-un punct in care ne-am dat seama in ce situatie sunt oamenii incat ei nu pot sa primeaca plati din alte tari, acestea fiind blocare de majoritatea bancile din EU.
Am continuat sa incercam cu cardurile personale, ING/Raif chiar si Revolut...fara succes. Am incercat sa gasim multiple variante (Wstern Union sau transferuri prin alti procesatori de plati) si dupa mai bine de 40 de incercari esuate de plata, am decis sa o facem altfel si alta data, pentru ca trecusera cateva zile bune si incepeam sa ne lovim din nou de problema 1, transportul de 3 sapt si riscam deja sa intarziem cu livrarile.

Asadar, am decis sa amanam colaborarea cu MadHeads pentru una din lunile urmatoare, iar pentru boxul lunii Decembrie impreuna cu DAK din Olanda, vor fi cei de la Gardelli din Italia, ce tocmai au confirmat. Iar cafelele au fost inlocuite pe site cu acestea. Cafelele vor avea data de livrare 23-24 Noiembrie.

Va multumesc pentru intelegere si va promit ca o sa avem si MadHeads intr-o luna viitoare,
Razvan

Reply
UPDATE

Am decis ca de astazi pana la sfarsitul lunii (30 Noiembrie), toate cafelele din Last Call, care sunt deja in stoc si se livreaza in 24h, vor avea 25% Discount pt Forum folosind codul lastcall

Zi faina sa aveti,
Razvan

Reply
Salutare colegi,

Boxurile au ajuns la voi sambata si astazi. Am zis ca daca avem posiblitatea, sa incercam sa livram si sambata o parte din ele, asa ca toate au avut tag-ul de Livrare Sambata, dar in situatiile astea depinde si de curierii locali. Anyway, majoritatea au ajuns deja, deci sper sa va bucurati de cafelele celor de la Dak si Gardelli.

Comenzile extra care au venit peste weekend, au fost livrate deja astazi si maine vor ajunge la voi.

O parte din cafelele de la Dak si Gardelli sunt disponibile in categoria Last Call cu un discount de 15% folosind codul lastcall.

Zilele urmatoare vom anunta si prajitorii urmatori, iar pentru urmatorul box, vrem sa facem ceva usor diferit. Dar revin cu mai multe detalii.

O saptamana usor, faina si cu spirit de sarbatori sa aveti.
Razvan
[Image: puvktNR.jpg]

Reply
Salutare colegi espressomani,

Prajitoriile de luna aceasta si cele doua cu care incheiem anul 2022 sunt
NOMAD Coffee Roasters din Barcelona, Spania
si
RumBaba Roasters din Amsterdam, Olanda

Vom plasa comanda de cafea de saptamana aceasta, pentru a fi sigur ca le avem la timp pentru a le trimite catre voi.
Puteti plasa inca comenzile pentru acestea.

O zi mega faina si linistita sa aveti :)
Razvan

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)