Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect

Full Version: Reducere 10 - 20% pentru cafele internationale la Pretty Good Coffee
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
[Image: 80OIkt7.png]

Pentru ca am tot primit mesaje din partea espressomanilor, de astazi vin impreuna cu noi pe forum si prajitori internationali, reprezentati de catre echipa Pretty Good Coffee

Practic colegul nostru forumist Razvanli (actual ) a fost atras ca multi alti espressomani catre lumea cafelei de specialitate, iar prin acest proiect a reusit o punte cumva intre prajitorii celebre din afara si cafegii din tara dornici de cautat si experiente internationale. Inteleg ca nu va fi o simpla distributie ci anumite cantitati din loturile cele mai interesante vor fi rezervate pur si simplu pentru a fi prajite la cerere si trimise in Romania. 

Espressomanii au urmatoarele reduceri, valabile pe site-ul: https://prettygoodcoffee.ro/

- Discount recurent 10% pentru orice Subscription Box (COD: ESPRESSOMANBOX )
- Discount intre 10 si 20% pentru precomenzile din Guest of the Month, in functie de prajitori. Luna aceasta o sa fie 15%, iar prajitorii lunii vor fi afisati in acest topic (COD: 
ESPRESSOMANGUEST ) 

Costul de transport este 13 lei pentru toata Romania. 

Mai multe detalii a pregatit colegul Razvan.PGC si le va posta in continuare.

Enjoy!
Salutare si bine v-am gasit si regasit Smile

Tin minte ca am descoperit forumul Espressoman acum vreo cativa ani cand cautam un espressor automat care sa imi faca cafelele bune dimineata. M-a dat putin peste cap toata informatia, dar am gasit pe forum mult ajutor de la oamenii de aici, multa rabdare si o colegialitate super faina.

Am transformat usor acest lucru ce parea a fi doar un tabiet normal, intr-o pasiune si am descoperit la mine ca imi place extrem de mult sa descopar origin noi, varietaluri noi si procesari care mai de care mai interesante.

Asa ca din dorinta de a aduce cat mai aproape acele cafele de specialitate din toata lumea la care nu ajungem mereu usor, am construit PrettyGoodCoffee.ro, un proiect ce a pornit ca Subscription Box in Romania si urmeaza a fi extins si in restul Europei.
Am lansat proiectul acum aproximativ 5 luni si pana in acest moment am gazduit prajitorii precum (LaCabra, Sloane, Goat Story, Mabo, Morgon, Guido, Manhattan, Nomad). Apreciem foarte mult prajitoriile din Romania si acestia au fost si vor fi inclusi in continuare printre prajitorii lunii.
 
 
Haideti sa va povestesc putin despre cum am gandit proiectul
In fiecare luna avem doi prajitori si aproximativ 4 cafele de la fiecare, cu profil de prajire atat pentru Espresso cat si pentru Filtru.
 
Am construit site-ul in doua variante de produs. Si anume:
 1. Trei Subscription Box-uri, diferentiate dupa tipul de cafea (prajire, origine, varietal si procesare). Alegem cafelele pentru aceste boxuri impreuna cu prajitorii, incepem prin a le testa in cupping, iar apoi in espresso si filtru (mare parte V60, Aeropress si cateodata pentru un plus de adrenalina si prin Syphon).

Abonamentele se pot anula oricand direct din contul de pe site sau la adresa de mail.
In aceeasi idee, se poate pune pauza pentru lunile de concediu si tot asa.
Plata se face automat in fiecare luna in ziua in care a inceput abonamentul. Toate platile pe site sunt facute securizat folosind procesatorul de plati Stripe.

 2. Partea a doua la care ne-am gandit este categoria pe care noi am numit-o Guest of the Month si cuprinde cafele pe care le alegem impreuna cu prajitorii si aici incercam sa aducem cafele cat mai diferite, in functie de stocurile si perioada de recoltare a acestora.
Am gandit aceasta parte ca un pre-order plan, pentru a avea o cafea cat mai proaspat prajita si cu o livrare fixa. Asadar, cafelele sunt prajite on-demand, la o data agreata cu prajitorii.
In fiecare luna incercam sa aducem cate o cafea surpriza, disponibila doar la precomanda, pentru aceasta categorie.
 
Incercam pe cat de mult posibil sa discutam cu prajitorii si sa rezervam anumite loturi micute ale noastre din stocul acestora. Pana acum totul a fost super ok si facem tot posibilul sa ramana cel putin asa.
 
Comenzile atat pentru Abonamente cat si Guest of the month se fac intre 1 si 30/31 in luna curenta, cafelele sunt prajite intre 20-25 ale lunii respective si livrate in data de 5 ale urmatoarei luni prin curier (UrgentCargus/Stack pentru RO si GLS/UPS pentru EU).
 
 
Comunitatea de Espressomani ne-a ajutat foarte mult in ultimii ani sa descoperim cafeaua de specialitate si ne place foarte mult sa facem parte din ea, asa ca incepand de astazi, pasionatii de pe forum, beneficiaza de reduceri permanente pentru Subscription Boxuri si pentru Guest of the Month pe PrettyGoodCoffee.ro
 
- Discountul pentru Subscription Box-uri este unul fix si recurent de 10% si se aplica la orice box folosind codul ESPRESSOMANBOX 
- Discountul pentru Guests of the Month variaza intre 10 si 20% in functie de prajitorii lunii respective si se aplica la orice cafea din categoriile Guest of the Month si Last Call folosind codul ESPRESSOMANGUEST

In fiecare luna vom scrie despre ce cafelele aducem pentru voi in luna respectiva, ce prajitori si discount aferent.
 
Pentru orice intrebari suntem aici sau la hello@prettygoodcoffee.ro
Ne gasiti usor si pe Instagram si Facebook
[Image: GCJrv9a.jpg] [Image: nyF1nra.jpg] [Image: QRe8UtZ.jpg]
In Boxul lunii Ianuarie, pentru care comenzile se desfasoara intre 01 si 31 Decembrie, avem doi prajitori care noua ne plac super mult. Este vorba de:
  1. Coffee Collective din Frederiksberg, Danemarca
  2. Father's Coffee Roastery din Ostrava, Cehia
Cafeaua surpriza vine de la Coffee Collective si este o Bolivia Geisha Takeshi din regiunea Yanacachi, cu o procesare Washed. Aceasta este in editie limitata, provenind dintr-un microlot.
 
Discountul pentru aceasta luna in categoria Guest of the Month este de 15% la toate cafelele celor doi prajitori folosind codul ESPRESSOMANGUEST
Salutare,

Va multumesc super mult pentru mesajele pe care le-am tot primit si pentru toata incurajarea. Conteaza foarte mult Shy


 79 Am decis sa pastram costul transportului fix pentru toata tara, asa ca din acest moment este 13 Ron (TVA Inclus) pentru orice localitare din Romania.
Avem o cafea noua luna aceasta pentru iubitorii de filtru, disponibila la precomanda pana pe 20 Decembrie, fiind limitat stocul.

Este vorba de Yemen Sha'an Valley, varietal Heirloom Yemen Odaini, procesata Natural, cu profil de prajire pentru Filtru.
Note de Scorțișoară, Cacao, Prune și Fructe uscate

Ca si la celelalte cafele, acesta beneficiaza de 15% discount folosind ESPRESSOMANGUEST
Salut, foarte faina idea. Ma bucur ca incepem si noi sa avem asa ceva. Chiar am avut un abonament de genul cand eram in UK.
As avea o intrebare. As vrea sa adaug si o punga de cafea separat in comanda. Pot sa folosesc ambele coduri in aceeasi comanda sau trebuie sa fac comenzi separate?
Iti multumim pentru asta

Chiar am mai avut intrebarea de la un coleg forumist. Si da, codurile au fost configurare sa poata fi aplicate impreuna pentru cei care pe langa abonament, vor si o alta cafea extra.

Zi faina Smile
A mers. Mersi fain.
Acum abia aștept sa încerc cafeaua Smile
Cu mare drag
Salutare,

Pe ultima suta de metri am introdus o cafea noua in categoria Guest of the Month

Este vorba de Columbia Planadas, o cafea procesata prin spalare dintr-un varietal mix de Caturra, Colombia, Typica si Tavi, care chiar astazi a fost pusa la prajit de catre cei de la Coffee Collective din Danemarca. Comanda va pleca maine catre noi si urmeaza sa fie livrata catre Espressomani in data de 05 Ianuarie.

Avem un stoc limitat din aceasta, in acest moment fiind disponibile doar 12 pungi.
Iar aceasta intra sub codul de reducere de luna aceasta de 15% - ESPRESSOMANGUEST

Zi faina sa aveti,
Razvan
Salutare colegi espressomani,

Am impachetat toate coletele, iar astazi au fost ridicate de catre curieri. Maine ar trebui sa ajunga la voi cafelele pentru luna aceasta.

Pentru cei care au si un abonament activ, am pus un cadou mic in cutie. Sper sa va placa Smile

Am stat pana aseara tarziu sa printam, sa aranjam si sa impachetam. Ne-am simtit foarte bine si suntem foarte bucurosi sa primim atat de multe ganduri bune de la oamenii de pe forum si va multumim foarte mult.
Suntem siguri ca o sa va placa cafeaua de luna aceasta.
Asteptam feedback uri.
[Image: TxhTbtG.jpg]

Vom reveni cat de curand cu mai multe detalii despre cafeaua din boxul lunii Februarie, disponibila deja pe site.
Pana atunci reducerile raman aceleasi de 10% la abonamente si 15% la Guest of the Month
Deci sunteti intermediari...bafta
Eu am facut abonamentul la eu fiind ca are numai puncte pozitive, dpmdv.
  1. Se ocupa ei de selecția roasteriulor: de exemplu, daca in moment de fata ma întrebi care este o prajitorie buna din Danemarca, eu, habar nu am. Ei fac aceasta munca pentru mine (si nu numai). In plus ei se ocupa si de selectare de cafele din oferta lor.
  2. Se ocupa ei de transportul internațional (am comandat o piesa de schimb din Anglia si un kit de V60 din Japonia, și în ambele cazuri a fost horror cu vama)
  3. Fiind ca ei recoltează un număr mai mari de comenzi, transportul efectiv si prețul cafelei pe care eu il plătesc este mai mic.
  4. Uni prăjitori din afara pot sa isi folosească ocazie pentru a câștiga clienți noi din afara (orice artist prăjitor dorește, in sinea lui, ca arta marfa lui sa fie răspândita în toată lumea): in acest mod am încredere ca o sa primesc cele mai bune cafele ale lor și sunt sigur ca nu primesc o pisica turbata :-)
Am încercat în toate feluri sa ma gândesc un aspect negativ ci pana acum nu am găsit-o. Cred ca acest serviciu, asa cum a fost gândit, este ceva peste o simpla intermediere, și ca are o valoare adăugata destul de importanta.
orwo Wrote: [ -> ]Deci sunteti intermediari...bafta

Intre curator si intermediar este o diferenta pe care nu multi o sesizeaza
Cine/ce te face curator?
Salutare si multumim pentru ganduri Smile

Asa este, nu prajim noi cafeaua desi mi-ar placea mult sincer. Dar am realizat ca sunt foarte multe prajitorii de cafea foarte bune "out there" ce au cafele extraordinare si de multe ori un stil de prajire diferit si mult prea interesant pentru a nu fi impartasit, dar care ajung mai greu in Romania sau poate deloc.
Fix la fel este si invers. Si noi avem prajitorii foarte bune si este pacat sa nu auda si altii de ele.
Asa ca o sa continui sa citesc despre prajire, dar pentru a intelege mai bine cafeaua.

"Curator" este un cuvant frumos, dar mare. Ne place sa spunem sincer ca ne folosim de ceea ce am invatat pana acum si tot ce am testat acasa in toti anii astia, ca sa alegem de la prajitoriile lunii acele cafele care pentru cei la inceput de drum in lumea asta, sunt putin mai usor de extras dar interesante in acelasi timp. Iar pentru cei care suntem curiosi tot timpul, acele cafele care aduc acel ceva care sa ne faca sa mai tragem un shot ca sa mai descoperim ceva nou.

Lucrul pe care vrem sa il dezvoltam continuu este experienta. Experienta boxului care aduce cafeaua. Printr-o subscriptie sau nu, experienta si curiozitatea de a incerca o noua cafea, o noua prajitorie, un profil nou de prajit si felul in care o facem, este ceea ce completeaza frumos acele cafele super bune.

Zi faina sa aveti,
Razvan
Salutare din nou, 
Am revenit cu update-ul pentru urmatorul nostru box.

In Boxul lunii Februarie, pentru care comenzile se desfasoara intre 01 si 31 Ianuarie, avem doi prajitori foarte dragi noua. Este vorba de:
  1. DAK Coffee Roasters din Amsterdam, Olanda
  2. Ineffable Coffee Roasters din Sevilla, Spania
Cafeaua surpriza vine de la DAK Coffee Roasters si este o Columbia Jammy Plum, o cafea Nestor Lasso, cu un varietal Pink Bourbon procesata Natural. 
 
Discountul pentru aceasta luna in categoria Guest of the Month ramane acelasi de 15% la toate cafelele celor doi prajitori folosind codul ESPRESSOMANGUEST

Iar pentru abonamente ramane 10% recurent folosind codul ESPRESSOMANBOX 

[Image: S74kPbk.jpg] [Image: zvDU8lu.jpg] [Image: 1x2GETP.jpg]
dijon Wrote: [ -> ]
orwo Wrote: [ -> ]Deci sunteti intermediari...bafta

Intre curator si intermediar este o diferenta pe care nu multi o sesizeaza

Da, diferenta este ca in gastronomie nu se foloseste termenul curator.
Muzeistica, justitie (mosteniri/lichidar), cam astea sunt ariile principale de aplicare.
Mamă, dar ORWO este foaaarte "dintr-o bucată".
Sa ramanem on topic, nu scrie nicaieri ca Pretty Good Coffee este o prajitorie, primele postari fiind destul de clare.
Am încercat și eu abonamentul lunar PGC basic.
Trebuie să spun că am avut abonamente la the BARN si la Tim Wendelboe (la ambele prăjitorii sunt mari probleme cu transportul, ultima comanda de la the BARN nu a sosit nici după o lună, iar la Tim - fiind extra-comunitar - e greoi prin Poșta Română sau ai de completat niște formulare lungi la vama de la curierul internațional). Am mai comandat în afară și de pe la alte prăjitorii, inclusiv Gardelli, unde chiar dacă mă mai asociam cu un coleg-doi, tot aveam de plătit vreo 8 eur de om transportul. Nu e neapărat dificil, dar consumator de timp pentru noi.
Așa că văd foarte binevenit tipul acesta de afacere, cel puțin pentru categoria noastră de consumatori. A primi două pungi lunar de la diverse prăjitorii bune din afară nu acoperă cafeaua consumată pentru o lună, așa că îmi permite să mai comand și de prin țară de la prăjitorii agreați. 
Dar, admir seriozitatea afacerii și bunul-simț cu care relaționează cu clienții. Cutia frumos ambalată, o mică felicitare, un gând bun, pe lângă cele două pungi - e un gest frumos care pentru mine, care lucrez cu muuulți oameni, contează și e de apreciat. 
Nu e singurul business care „externalizează” diverse taskuri (gen: dus mașina la service, cumpărături, plătit facturi în oraș, călcat cămăși, și altele). Îl văd util, îl văd făcut bine, cu inimă, cu gust, cu cap, și sunt dispus să plătesc pentru aceste servicii. În momentul în care nu va mai avea standardele de acum, le voi comunica, vom avea desigur un dialog și voi decide atunci dacă vom mai continua. Până atunci: nota 10. 
P.S.: Am ales abonamentul basic pe luna ianuarie, și cele două cafele, de la Father's Roastery și de la Coffee Collective sunt quality. Nu am ce să le reproșez, ce-i drept nici nu am luat origini de nișă sau procesări particulare, însă ce am degustat azi în ceașcă - e foarte plăcut. Un plus pentru Fathers, așa cum spunea și pe undeva, ambalajele deosebite (și punga de 300 g).
Multumim frumos @alburlacu pentru feedback.
Salutare,

As vrea sa va povestesc putin despre DAK Coffee Roasters.

Nascut in Canada, Louis a decis sa se mute impreuna cu partenera lui Veronique, in Europa acum cativa ani, mai exact in Londra, fara nici un gand de a intra in lumea cafelei de specialitate. Povestea ca inca bea cafea cu zahar pe vremea aia.

Louis a descoperit cafeaua de specialitate in Londra, unde a si inceput sa invete despre ea. Apoi a urmat un curst de prajire la Berlin si a inceput sa prajeasca sarje mici.
In 2019 s-a mutat impreuna cu Veronique in Amsterdam, unde au pus bazele prajtoriei DAK.

L-am intalnit pe Louis acum aproximativ 2 luni, la prajitoria lui din Amsterdam. O prajitorie nu foarte mare, intr-un Co-Roasting Space din Amsterdam.

Ce mi-a placut foarte mult sa vad la Louis a fost atentia la detalii si mai ales atentia cu care alege cafeaua verde. Si asta am regasit-o si in ceasca atunci cand am testat pentru prima data cafeaua lor.

La fel si packagingul super fain unde foloseste pungi 100% personalizate pentru ei, embosate cu cerneala neagra, care mie mi-au atras atentia inca de la inceput. 
Pentru mine, ca bautor de cafea, imi place sa vad o cafea buna ambalata frumos. Mi se pare ca are povestea completa.

Cafeaua lor, m-a cucerit complet. Am folosit 3 cafele de-ale lor intr-un cupping unde focusul era pe alti prajitori si la fiecare "tura" tot la ele ma intorceam. A fost un sentiment extraordinar si chiar am ramas placut surprins de asta.

Ma bucur sa ii avem un boxurile noastre de luna viitoare si sunt sigur ca o sa va placa super mult Smile

Cafelele celor de la DAK sunt disponibile la precomanda, ce vor fi prajite undeva intre 22-25 Ianuarie si livrate pe 5 Februarie.
Discount-ul pentru forum este de 15% folosind codul ESPRESSOMANGUEST

[Image: tXYRLLh.jpg][Image: mCBVbqN.jpg][Image: 61wdADq.jpg][Image: GUmGBAh.jpg]
Update: Luni vor fi prajite cafelele pentru noi, iar luna aceasta pentru ca ziua de 05 Feb pica sambata, ne vom asigura ca toate cafelele vor ajunge la voi, Vineri pe 04 Februarie.

Codurile raman valabile si precomenzile pot fi plasate in continuare.

Weekend fain sa aveti.

[Image: qp7lnIC.jpg]
Am facut o comanda , dar asa si nu am apucat campul pentru a aplica codul de reducere, credeam ca va aparea la finalizare Sad
Dupa plasarea comenzii am mai rascolit si am observat pe stanga sus Smile 
Poate il faceti mai vizibil ca sa n-o pateasca si altii ca mine....
Multumesc.
Salutare @tapughenadie si multumim frumos pentru feedback.

Cuponul de reducere poate fi aplicat atat in Cos cat si in pagina de Checkout.
Vom evidentia campul pentru codul de reducere din pagina de Checkout pentru a evita eventuale probleme.
Multumim din nou Smile

Referitor la comanda ta, am aplicat noi acum codul si am rambursat in contul tau suma aferenta reducerii pentru aceasta.

Un weekend fain iti doresc,
Razvan
Salutare colegi espressomani,

Seara ce tocmai a trecut a fost una lunga si foarte plina de energie buna. Am printat, ambalat si impachetat pana tarziu cu super mare drag si va multumim pentru asta.

Astazi au plecat spre voi toate coletele. Maine ar trebui sa ajunga la voi atat pentru Bucuresti cat si pentru restul tarii.

Pentru orice intrebare, sugestie sau gand, suntem aici.

Cafelele din luna trecuta, prajite de cei de la DAK si Ineffable, au trecut in categoria Last Call si le puteti gasi pe site unde se aplica in continuare codul de forum.
Orice cafea din categoria last call, fiind pe stoc, se livreaza in 48H.

Voi anunta intr-un post urmator ce cafele au mai ramas de la acestia.
Salutare espressomani,

Cafelele au ajuns la voi, speram sa va bucurati de ele si sa gasiti note care mai de care mai faine.
Pentru cei ce vor sa mai incerce sau carora le-au placut anumite cafele din luna trecuta, mai sunt cateva disponibile atat de la DAK cat si de la Ineffable si pot fi comandate cu livrare in 48h direct de pe site din categoria Last Call.

Acum, cat timp va bucurati de cafelele din luna trecuta, o sa va povestesc putin despre prajitoriile din luna urmatoare, mai exact Kafferaven din Göteborg, Suedia si Casino Mocca din Budapesta, Ungaria.

Supriza de luna acesta este o Costa Rica La Chumeca, prajita de cei de la Kafferaven si provenita din ferma lui Martin Ureña Quirós.

Toate cafelele vor fi prajite in data de 20-22 Februarie (fiind luna mai scurta) si vor fi livrate ca de obicei pe 05 ale lunii urmatoare, adica pe 5 Martie.

Pastram si luna aceasta discountul pentru forum de 15% si il puteti aplica folosind codul ESPRESSOMANGUEST

[Image: tJRLbgP.jpg]   [Image: GEscAxH.jpg][Image: jpZOyoO.jpg]   [Image: UJ880Hy.jpg]
O surprisa extraordinara a fost, pentru mine, DAK Chunky Cherry (Indonezia), prăjire de Filtru.

Este a doua cafea, din experienta mea, care are un gust și miros specific al nuci de cocos. Cred ca este ceva specific al procesări anaerobice, dar la cafea asta, mirosul de cocos este asa de evident ca, în anumite situații, poate sa devina deranjant.

Este o cafea dedicata tuturor care îl plac cafele naturale și gustul lichor / ferment. L-am folosit pe V60, 90 C / 15g -> 230g / 2m 25s, si a fost o bomba senzoriala. Doar cafea asta a făcut in întregime abonamentul pentru luna asta, asa ca: felicitări Razvan.

O nota personala:eu am trecut de la abonament pe espresso la cea de filtru, și pana acum a fost o alegere inspirata și o recomand pentru cine vrea sa folosească și pe espresso și brew. Din experienta mea, in afara, filtru este mai apropriat de omniroast decât cea de prăjire de espresso. Am încercat aceasta cafea pe Pavoni și a mers fără nicio problema cu rezultate foarte bune. Nu știu dacă o sa fie întotdeauna asa. [Image: 10201f6ddab34fe0fe3f2945b1b483f6.jpg]

Sent from my SM-A326B using Tapatalk
Salutare. Mersi de feedback  Smile
a stii ca si eu am observat asta, mai ales la prajirea celor de la DAK. Eu pentru Jammy Plum, care are o prajire doar pentru filtru, am scos niste extractii extraordinare pe espresso. Chiar as putea sa spun ca unele dintre cele mai faine pe care le-am incercat in ultimul timp.
Si din ce discutam si cu Ineffable si cu alti prajitori din afara, atunci cand prajesc omni, aleg sa mearga mai mult spre prajirea de filtru.

Dar cred ca tine de cafea foarte mult, ca sursa. Chiar ieri vorbeam cu un coleg de pe forum care a incercat Rwanda The Alchemist tot de la DAK, prajita pentru espresso si a iesit extraordinar si in V60.

[Image: urPvTzU.jpg]
Pages: 1 2 3 4 5 6 7