Welcome Back Log In Create Account

Recomandari rasnite pana in 2500 lei

Salut! Sunt in cautarea unei rasnite electrice care sa acompanieze in cea mai mare parte a timpului un Lelit Mara X V2 pentru espresso, dar cu care sa pot face si drip, brew si moka uneori. Bugetul maxim pe care as vrea sa il aloc ar fi pana in 2500 lei, dar daca este o varianta mai ieftina care sa merite, nu ma supar :)) 
V-as ruga sa ma ajutati cu niste recomandari  Smile

Reply
Daca cercetati cele mai active topice din prima pagina a sectiunii de rasnite aveati cateva variante din care sa alegeti.
Daca mai filtrati dupa pret, probabil ca nu ramaneau decat 3.
No spoilers, sa nu va stric research-ul. Smile

Reply
@renatoa ești unic. Cine altcineva în afară de tine poate oferi recomandări fără să si recomande ceva ? :))

In alta ordine de idei, pentru metode multiple de brew ai nevoie de o rasnita cu cuțite plate de 64 mm sau mai mari.

Vedeta recentă a forumului este asta de mai jos, la care poți adăuga reducerea de membru Espressoman și să beneficiezi de un preț mai mic față de cel afișat pe site : 

https://barshaker.ro/rasnita-j64v-single...s-mp-black 

Daca ești dispusă să crești bugetul pe la peste 3000 lei, ar mai fi asta : 

https://www.tastecrafters.ro/rasnita-aut...negru.html

În orice caz, m-aș orienta spre rasnita single dose cu cuțite plate.Succes la căutat !
Pavoni & Kinu Classic

Reply
(12-05-2026, 10:41)renatoa Wrote: Daca cercetati cele mai active topice din prima pagina a sectiunii de rasnite aveati cateva variante din care sa alegeti.
Daca mai filtrati dupa pret, probabil ca nu ramaneau decat 3.
No spoilers, sa nu va stric research-ul. Smile

Spoiler alert, am facut deja research si am ramas cu mai mult de 3 variante, de-asta am zis sa cer ajutor, la cate posturi si pareri sunt pe forum + reddit + alte surse de reviews, ar trebui sa ajung sa mi le cumpar pe toate, pentru ca am observat ca daca nu sunt dispusa sa am buget de cafenea, fiecare rasnita are plusurile si minusurile ei. Thanks for nothing

(12-05-2026, 10:48)GeorgianM Wrote: @renatoa ești unic. Cine altcineva în afară de tine poate oferi recomandări fără să si recomande ceva ? :))

In alta ordine de idei, pentru metode multiple de brew ai nevoie de o rasnita cu cuțite plate de 64 mm sau mai mari.

Vedeta recentă a forumului este asta de mai jos, la care poți adăuga reducerea de membru Espressoman și să beneficiezi de un preț mai mic față de cel afișat pe site : 

https://barshaker.ro/rasnita-j64v-single...s-mp-black 

Daca ești dispusă să crești bugetul pe la peste 3000 lei, ar mai fi asta : 

https://www.tastecrafters.ro/rasnita-aut...negru.html

În orice caz, m-aș orienta spre rasnita single dose cu cuțite plate.Succes la căutat !
multumesc mult!!!

Reply
(12-05-2026, 10:48)GeorgianM Wrote: @renatoa ești unic. Cine altcineva în afară de tine poate oferi recomandări fără să si recomande ceva ? :))

Da, adica pune mana si gandeste un pic...
Adica forumul a devenit un soi de AI, sa dea cu parerea despre orice si sa iti zica ca ai dreptate orice prostie ai spune?
Asta arata clar ceva ce ma feream sa emit mai de mult: poti face research pana lesini si sa nu iasa nimic din asta.
Pentru ca de fapt nu stii ce vrei... AI-ul a aratat mai bine decat orice ca azi lumea de fapt nu stie CE sa intrebe.
De aia nu se descurcau cu Google pana acum, acolo nu stiau CUM sa intrebe.

As vrea sa stiu si eu care sunt alea mai mult de 3 rasnite in jur de 2000 care merita cumparate azi... eu zic ca e doar una.
Daca pui pe masa mai mult de 3 inseamna ca nu stii ce are specific fiecare si nici ce ti se potriveste, pentru ca nu stii ce vrei.
Si sa te astepti sa iti spuna alti asta... e ca si cum ti-ar bea ei cafeaua ta...

(12-05-2026, 10:48)GeorgianM Wrote: Vedeta recentă a forumului este asta de mai jos,...
Nah, bravo, bine ca i-ai dat ceva care acum va deveni etalonul, doar e vedeta, nu ... ?
Pe limba cui vedeta ?
Daca va veni sa se planga ca nu macina cu suficient corp, pentru ca de fapt nu stia asta, ca vrea espresso mai traditional si atunci ar fi mai potrivita "cealalta"... atunci ce faci ?

Don't give a fish, teach how to fish Tongue

Reply
Ți-a recomandat colegul @GeorgianM J64V care se încadrează în bugetul tau și în cerințele tale. Are cuțite MP (multi purpose) și viteză variabilă fiind ok și pentru espresso și pentru brew.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
(12-05-2026, 11:01)renatoa Wrote:

Da, adica pune mana si gandeste un pic...
Adica forumul a devenit un soi de AI, sa dea cu parerea despre orice si sa iti zica ca ai dreptate orice prostie ai spune?
Asta arata clar ceva ce ma feream sa emit mai de mult: poti face research pana lesini si sa nu iasa nimic din asta.
Pentru ca de fapt nu stii ce vrei... AI-ul a aratat mai bine decat orice ca azi lumea de fapt nu stie CE sa intrebe.
De aia nu se descurcau cu Google pana acum, acolo nu stiau CUM sa intrebe.

As vrea sa stiu si eu care sunt alea mai mult de 3 rasnite in jur de 2000 care merita cumparate azi... eu zic ca e doar una.
Daca pui pe masa mai mult de 3 inseamna ca nu stii ce are specific fiecare si nici ce ti se potriveste, pentru ca nu stii ce vrei.
Si sa te astepti sa iti spuna alti asta... e ca si cum ti-ar bea ei cafeaua ta...
???????????????
Si inainte de AI, oamenii cautau atat pe google cat si cereau pareri/ajutorul cunoscutilor mai experimentati. Daca nu am prieteni experti in cafea, o sa intreb pe forum. Trebuie sa formulez special ca sa nu ofensez oamenii care se cred mai inteligenti doar pentru ca trag concluzii mai usor sau stiu ce vor??? Da, nu stiu ce vreau, as vrea o rasnita care le face pe toate la bani de nimic si care sa ma tina si o viata, dar uite ca nu exista asa ceva.
Daca nu vrei sa ajuti, nu ma intereseaza, get a job daca ai prea mult timp liber ca te iei de necunoscuti care doar cer ajutor pe forumuri  Tongue Also, iarta-ma ca am avut tupeul sa postez

Reply
@renatoa da-i pace man! Nu e lumea asta în care trăim, suficient de răutăcioasă și incisivă?Macar noi aici să fim mai buni.
Cine nu te cunoaște suficient va trata remarcile tale ca un afront, cu toate ca intențiile nu sunt greșite și înțelegem perfect la ce te referi.
Pavoni & Kinu Classic

Reply
@GeorgianM, pai cu tine ma certam, nu cu dansa Smile

OK, sa incercam altcumva, daca dumneai bea espresso traditional, va mentineti parerea ca J64V ar fi cea mai buna alegere ?

Reply
Pt espresso traditional 1:2 ia un Niche zero zic eu… o sa iti usureze munca
Ulterior cand vei dori avioane poti sa te uiti la plate dar eu zic sa maresti bugetul pt plate

E doar parerea mea din propria experienta

Reply
(12-05-2026, 11:16)renatoa Wrote: @GeorgianM, pai cu tine ma certam, nu cu dansa Smile

OK, sa incercam altcumva, daca dumneai bea espresso traditional, va mentineti parerea ca J64V ar fi cea mai buna alegere ?
La cum e formulată cererea inițială de ajutor (espresso, drip, brew) eu îmi mențin părerea că J64V e cea mai buna alegere.
Pentru espresso clasic tot pe asta aș recomanda-o dar cum am făcut eu (schimb cuțite pentru espresso).

Reply
Daca e pt toate metodele de brew atunci da clar trebuie plate dar imi mentin parerea ca nu la bugetul asta

Reply
(12-05-2026, 12:23)cyrusct82 Wrote:
(12-05-2026, 11:16)renatoa Wrote: @GeorgianM, pai cu tine ma certam, nu cu dansa Smile

La cum e formulată cererea inițială de ajutor (espresso, drip, brew) eu îmi mențin părerea că J64V e cea mai buna alegere.
Pentru espresso clasic tot pe asta aș recomanda-o dar cum am făcut eu (schimb cuțite pentru espresso).
Schimbul cutitelor nu este ceva absolut necesar pentru espresso clasic, mie personal mi se pare ca scoate destul de bine si cu cele stock desi sunt convins ca e un upgrade cu ceva dedicat espresso.

Reply
(12-05-2026, 12:34)distrugatorul Wrote: Daca e pt toate metodele de brew atunci da clar trebuie plate dar imi mentin parerea ca nu la bugetul asta

Nu vad de ce ne-am lega de buget ca sa justificam ceva mai bun.
Ai baga mana in foc ca Niche ofera de 2x mai multa... senzatie... fata de DC63 care costa la jumate ?
Care ar fi propunerea ta concreta care ar aduce un plus palpabil, la treapta urmatoare de buget, dar nu semnificativ mai mare?

Reply
(12-05-2026, 12:53)renatoa Wrote: Care ar fi propunerea ta concreta care ar aduce un plus palpabil, la treapta urmatoare de buget, dar nu semnificativ mai mare?
Îți spun eu, dar știi și tu bine, doar că te faci că nu știi.
Option O LAGOM

Reply
(12-05-2026, 12:53)renatoa Wrote:
(12-05-2026, 12:34)distrugatorul Wrote: Daca e pt toate metodele de brew atunci da clar trebuie plate dar imi mentin parerea ca nu la bugetul asta

Nu vad de ce ne-am lega de buget ca sa justificam ceva mai bun.
Ai baga mana in foc ca Niche ofera de 2x mai multa... senzatie... fata de DC63 care costa la jumate ?
Care ar fi propunerea ta concreta care ar aduce un plus palpabil, la treapta urmatoare de buget, dar nu semnificativ mai mare?

Nu Niche Zero la pret intreg… clar nu
Eu am spus doar ca pt un incepator e nai usor cu conice decat cu plate ieftine la care trebuie sa faci alinieri etc
Pt tine renato e floare la ureche alinierea dar pt dna nu cred

Adica iti iese mai usor ceva bun in ceasca fara s fii expert si e valabil doarpt espresso

Reply

Crezi cu sinceritate ca realmente n-am nimic mai productiv de făcut cu timpul meu decât să mă cert cu tine pe ideologii diferite? N-am simțit ca ne certam, dar dacă spui tu asta, defapt probabil te certai singur ca eu nu dau curs.
Pavoni & Kinu Classic

Reply
(12-05-2026, 12:56)cyrusct82 Wrote:
(12-05-2026, 12:53)renatoa Wrote: Care ar fi propunerea ta concreta care ar aduce un plus palpabil, la treapta urmatoare de buget, dar nu semnificativ mai mare?
Îți spun eu, dar știi și tu bine, doar că te faci că nu știi.
Option O LAGOM

Nu musai
Trebuie doar una aliniata bine din fabrica cum este chinezaria asta F74 de care si eu sunt interesat

Reply
(12-05-2026, 13:05)distrugatorul Wrote: Nu musai
Trebuie doar una aliniata bine din fabrica cum este chinezaria asta F74 de care si eu sunt interesat

Pai cam depășește bugetul indicat

Reply
Pai de asta am spus…cu plate putin mai sus bugetul si iei ceva bun

Reply
Și ce te face sa crezi că J64V nu e ceva bun?

Reply
Nu am zis asta ca nu cunosc rasnita
Poate chiar e buna…
Dar pt unul fara abilitati mecanice ca mine prefer ceva care vine din fabrica aliniat chiar daca dau mai mult
Ma enerveaza ideea de nefinisare corespunzatoare.
Nici f74 nu o cunosc personal dar e laudata peste tot inclusiv pe forum pt alinierea buna din fabrica. Pt un incepator conteaza mult asta

Reply
De la Lagom n-as lua decat Casa CL65, care si ala intra in bugetul propus...
Asta daca initiatoarea se simte confortabil cu comandat extern...

Reply
pai daca vrei sa bei si drip,brew, as presupune ca la o cafea cauti claritate si nu corp, deci as alege niste cutite plate. cred ca cea mai buna varianta (asa cum au spus si colegii) ar fi https://barshaker.ro/rasnita-j64v-single...s-mp-black  la care ai si reducere 10% cu codul "ESPRESSOM"
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Eureka Mignon Zero 65 speedy , e un model interesant reviziut de ceva vreme. Daca vrei un brand mai cunoscut mi se pare un pachet interesant.
Sau poti sigur luat J64v construit de compania de renume mondiala, esspressoman ro , designed by Renatoa and Co.(din umbra)

p.s nu detin j64v deci informatiile sunt subiective
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
(12-05-2026, 14:59)alex_b Wrote: Eureka Mignon Zero 65 speedy , e un model interesant reviziut de ceva vreme. Daca vrei un brand mai cunoscut mi se pare un pachet interesant.
Sau poti sigur luat J64v construit de compania de renume mondiala, esspressoman ro , designed by Renatoa and Co.(din umbra)

Ai uitat sa spui și ceva de "food safe"

Reply
(12-05-2026, 15:13)cyrusct82 Wrote:
(12-05-2026, 14:59)alex_b Wrote: Eureka Mignon Zero 65 speedy , e un model interesant reviziut de ceva vreme. Daca vrei un brand mai cunoscut mi se pare un pachet interesant.

Ai uitat sa spui și ceva de "food safe"
cred ca e gresit sa ironizam astfel de cerinte, din contra ar trebui sa laudam aceste intiative , pana la urma ne scuteste pe toti de probleme

Reply
(12-05-2026, 15:19)alex_b Wrote: cred ca e gresit sa ironizam astfel de cerinte, din contra ar trebui sa laudam aceste intiative , pana la urma ne scuteste pe toti de probleme
Dar cine ironizează
Doar îți aduceam aminte că ai uitat să precizezi treaba asta.

Ah
Și ai putea să ne spui și ceva despre precizia de ceas elvețian din Mazzer Philos

Reply
(12-05-2026, 15:24)cyrusct82 Wrote:
(12-05-2026, 15:19)alex_b Wrote: cred ca e gresit sa ironizam astfel de cerinte, din contra ar trebui sa laudam aceste intiative , pana la urma ne scuteste pe toti de probleme
Dar cine ironizează
Doar îți aduceam aminte că ai uitat să precizezi treaba asta.

Ah
Și ai putea să ne spui și ceva despre precizia de ceas elvețian din Mazzer Philos
Sigur, dar la topicul dedicat mazzer philos

Reply
(12-05-2026, 10:55)carla.martin Wrote: am facut deja research si am ramas cu mai mult de 3 variante,

Cred ca ar fi constructiv sa ne spui ce variante ti-au atras atentia.
(12-05-2026, 11:09)carla.martin Wrote: as vrea o rasnita care le face pe toate la bani de nimic si care sa ma tina si o viata, dar uite ca nu exista asa ceva

Orice vei alege, toate au un compromis. Nu exista "retentie zero" mai ales in regim espresso. Si eu am cautat la fel si la final am ales-o pe cea care mi s-a parut cel mai usor de folosit.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)