Nu e obligatoriu sa placa la toata lumea espresso. Am mai spus-o, am trimis odata un coleg din Cluj la Yume, a mers, a povestit, a gustat si a ramas la automatul de cafea.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
|
Recomandări cafea proaspăt prajita fără aciditate / cu aciditate foaarte scazuta
|
(24-01-2021, 10:21)cristianalban Wrote: salut
o recomandare la o cafea cat mai putin acida?
am luat de la blue coffee si de la yume dar sotiei nu-i place,zice ca e prea tare pt ea(bautoare doar de ibric).
degeaba i-am explicat ca ce bea ea are mult mai multa cofeina,dar cred ca confunda taria cu aciditatea.
multumesc anticipat de idei.
(24-01-2021, 12:19)adiszep Wrote:(24-01-2021, 10:21)cristianalban Wrote: salut
am luat de la blue coffee si de la yume dar sotiei nu-i place,zice ca e prea tare pt ea(bautoare doar de ibric).
degeaba i-am explicat ca ce bea ea are mult mai multa cofeina,dar cred ca confunda taria cu aciditatea.
Dar ești sigur ca intensitatea e data de aciditate? Ce gust simte? Acru? Amar? Sau doar tare?
Dacă nu ii place nici in americano eu as da vina pe pregătire. Eu as scădea temperatura :)
(24-01-2021, 10:21)cristianalban Wrote: salutIn principiu acea aciditate nu prea poate fi confundata. Acrul este acru! Ca si cand pui sare de lamaie....

(24-01-2021, 12:21)tecsi78 Wrote:(24-01-2021, 12:19)adiszep Wrote: [quote=cristianalban;150193]
salut
degeaba i-am explicat ca ce bea ea are mult mai multa cofeina,
Dacă nu ii place nici in americano eu as da vina pe pregătire. Eu as scădea temperatura :)
Daca nu-i place eu as “da vina” pe “nu-i place”, sa bea cafea la ibric sau capsule si gata.
(24-01-2021, 11:39)razvandumitru1 Wrote:(24-01-2021, 09:23)piticusmecher Wrote: Salut
Imi pare rau ca raspund cu intarziere,am cumparat 2 pungi la 250g buc. pe ambele este stantat 15.01 2021
O zi faina
De curiozitate, când e prăjită cafeaua de te-au pus sa aștepți o saptamana? Au cafea la câteva zile de la prăjire de la Gardelli?
Eu am fost la ei acum câteva luni și nu aveau nici o cafea mai proaspătă de 2 luni și băiatul de acolo încerca să mă convingă ca o cafea prăjită pentru espresso trebuie consumata la 3 luni de la prăjire...
(26-01-2021, 09:37)piticusmecher Wrote:(24-01-2021, 11:39)razvandumitru1 Wrote:(24-01-2021, 09:23)piticusmecher Wrote: Salut
Imi pare rau ca raspund cu intarziere,am cumparat 2 pungi la 250g buc. pe ambele este stantat 15.01 2021
O zi faina
De curiozitate, când e prăjită cafeaua de te-au pus sa aștepți o saptamana? Au cafea la câteva zile de la prăjire de la Gardelli?
Eu am fost la ei acum câteva luni și nu aveau nici o cafea mai proaspătă de 2 luni și băiatul de acolo încerca să mă convingă ca o cafea prăjită pentru espresso trebuie consumata la 3 luni de la prăjire...
(11-10-2021, 20:53)hbvlad Wrote: Gasesti la Meron varianta Kune (origini sau blend prajit mediu+) pe care ei o recomanda la automate. Profil asemanator de prajire e si la gama Eclectic de la Yume.
La Dropshot gasesti blenduri prajite mediu-inchis, foarte gustoase.
(12-10-2021, 23:51)DanCo Wrote: Eu am aceiasi problema cu cafeaua proaspat prăjită. Orice cafea am încercat de pe la toate prajitoriile, tot am simtit-o acida.
- pentru ca incerc sa imi dau seama daca macinatura care iese din G-Iota mai degraba indeparteaza oamenii de third wave si tu esti printre putinii cu abilitatea de a identifica gustul asta neplacut (datorat mai degraba macinaturii decat cafelei in sine) sau sau daca preferintele tale pur si simplu se indreapta spre cafea prajita 1st wave (daca ar fi asa, nu ti-ar placea nici espresso baut la o cafenea precum Yume sau alta cafenea care ofera cafea de specialitate, teoria mea ar fi invalidata si G-Iota ar iesi apta de a rasni pentru third wave :).
(13-10-2021, 11:28)RazvaNNN Wrote: Eu am g-iota si am tot incercat cafele sa vad care imi place mai mult. unele cafele sunt mai acide, altele deloc, deci teoria conform care g-iota ar face cafelele acide indiferent de tipul/prajirea lor este falsa
(13-10-2021, 11:09)cradun Wrote:(12-10-2021, 23:51)DanCo Wrote: Eu am aceiasi problema cu cafeaua proaspat prăjită. Orice cafea am încercat de pe la toate prajitoriile, tot am simtit-o acida.
La cafenele ti se pare la fel de acid espresso baut din cafea proaspat prajita? Intreb evident cu un scop declarat, dar destul de insinuos, asa ca scuze pentru intrebare, dar am zis totusi sa incerc- pentru ca incerc sa imi dau seama daca macinatura care iese din G-Iota mai degraba indeparteaza oamenii de third wave si tu esti printre putinii cu abilitatea de a identifica gustul asta neplacut (datorat mai degraba macinaturii decat cafelei in sine) sau sau daca preferintele tale pur si simplu se indreapta spre cafea prajita 1st wave (daca ar fi asa, nu ti-ar placea nici espresso baut la o cafenea precum Yume sau alta cafenea care ofera cafea de specialitate, teoria mea ar fi invalidata si G-Iota ar iesi apta de a rasni pentru third wave :).