Buna dimineata,
Dupa ce am parcurs intreaga conversatie, sunt putin mai “animal” ca sa nu zic “bou” fiind incepator.
Vreau sa achizitionez un kinu pheonix sau simplicity iar colegul @
renatoa mi-a recomandat sa citesc acest topic pentru ca sunt variante mai bune fata de Kinu.
S-au evidentiat 2 modele, din ce am inteles, ca fiind alternative pentru Kinu: Xeoleo si 1zpresso, corect?
Xeoleo - inteleg mai potrivita pentru brew/aeropress si mai budget friendly.
1zpresso - nu am vazut sa revina cineva aici cu pareri legate de real use. Urmeaza sa parcurg si conversatia dedicata.
Kinu Simplicity - inteleg ca ar fi mai mult pt espresso, din ce am mai citit/vazut pe youtube. Am baut la o cunostiinta un espresso dintr-o cafea mai speciala si a fost excelent. Apoi mai robusta, mai durabila fata de Pheonix. De asta inclin spre ea la momentul
Am vazut ca ambele ( Xeoleo si 1z ) au fost disponibile la Barshaker. Nu am gasit motivul pentru care nu mai sunt.
Pentru nivelul meu de consum, 1-2 espresso acasa/zi ( plus un flat pentru sotie ) si exclusiv aeropress in deplasare/concediu care ar fi varianta cea mai buna? Ca nivel de pret.. din moment ce sunt pregatit sa dau aprox 1000ron pe kinu Simplicity….. nu este neaparat o problema. Dar desigur, orice economie este buna.
Vine partea logistica apoi, Kinu este comandanta din Romania, contribui la bunastarea tarii :P, vine cu garantie de 5 ani.
Restul vin din China, nu stiu cum e cu garantia in caz de ceva...
Au mai fost enumerate si alte modele dar nu s-a insistat pe ele plus ca s-au dat f multe date tehnice si m-ati cam pierdut :D
Ca setup am deja unul de incepatori, Gaggia Classic si Mignon Specialita + aeropress.
Multumesc!